Cmentarzysko - migracja na Kalyke

• Witam:)

Jak pewnie większość zauważyła że przybyło nam ostatnio graczy:)

Nie przybyli tu poprzez łączenie unii więc pewnie poprzez cmentarz ( innej możliwości nie ma ) . Aby migrować na inne unii trzeba spełnić pewne warunki. jednym z nich jest:

• nie możemy przenieść się na uniwersum, jeżeli nasze konto znajdzie się w top 20 graczy (każdego rankingu, nie tylko ogólnego)

Z tego co widzę większość z tych graczy nie spełnia tych warunków bo mieszczą się w top 20:(

Czyżby regulamin nie działał i nie obowiązywał i gdzie są operatorzy gry - nic nie widzą czy nie chcą widzieć ???

Co będzie jak topowi gracze innych unii stwierdzą że wszystko można i zechcą migrować na nasze unii ???

Co myślicie na ten temat ???

Pozdrawiam :)

• Masz dalej w FAQ, że...

Co dzieje się w sytuacji, kiedy moje konto znajdzie się w top 20 na każdym uniwersum w mojej pierwotnej społeczności?

-> Możesz przenieść się na dowolne uniwersum, pamiętając że uniwersum musi być starsze niż rok.

Co dzieje się w sytuacji, kiedy moje konto znajdzie się w top 20 na każdym uniwersum w mojej pierwotnej społeczności?

-> Możesz przenieść się na dowolne uniwersum, pamiętając że uniwersum musi być starsze niż rok.

Tak to jest jeden z warunków który się naszej unii nie tyczy:)

Tak to jest jeden z warunków który się naszej unii nie tyczy:)

Universum Kalyke (30.09.2019) - uniwersum zatem jest dłużej niż rok - warunek jest spełniony.

• Czyli jak ktoś ma super konto z wielką flotą to może przenosić się gdzie chce i rozwalać kogo chce. Oto ci przywilej, a nie powinno być czasem na odwrót? Słabszy gracz mógłby uciec no ale nie, promowani są najsilniejsi. Słaby zawsze po tyłku. :D

A ponieważ kalyke jest interesującym uni bo 70 % złomu to zlecą się za szopami inni. u 68 już widać wymiera, większość na urlopach, może się tu przeniosą. :D

Gratuluje fuzji i cmentarza. 8o

• Czyli jak ktoś ma super konto z wielką flotą to może przenosić się gdzie chce i rozwalać kogo chce. Oto ci przywilej, a nie powinno być czasem na odwrót? Słabszy gracz mógłby uciec no ale nie, promowani są najsilniejsi. Słaby zawsze po tyłku. :D

....

Nie rozumiem Ciebie.

Kto broni słabszemu wykorzystać ten sam mechanizm i "uciec" na inne Uni?

Skoro wszyscy mocni zlecą się na Kaleki to słabsi mogą się rozpełznąć - będą mieli dużo uni do wyboru. A migracji z U68 na Kalyke należało się spodziewać skoro większość "tłustych flot" po fuzji wylądowało na Kalyke.

• Kto broni słabszemu wykorzystać ten sam mechanizm i "uciec" na inne Uni?

Trzeba być w top 20 żeby móc się przenieść gdzie chcesz, Czyli jest ograniczenie dla słabszych.

• nie możemy przenieść się na uniwersum, jeżeli nasze konto znajdzie się w top 20 graczy (każdego rankingu, nie tylko ogólnego)

A najlepsi widać się przenoszą, to jak to jest? Może ktoś wytłumaczy skąd się biorą ci gracze top1 na kalyke. :D Skoro nie powinno ich tu być.

• litości, jako Legenda Ogame, FAQ powinieneś mieć w jednym paluszku

Ta bo nie mam co robić i każdy punkt czytać. :D

Jest taki punkt który odpowiada na Twoje pytanie

Jest, każdego rankingu więc co robią tu gracze z czołowej topki? skoro to jest warunek. Gracz top 20 nie może się przenieść a jest na kalyke, jakim cudem?

nie możemy przenieść się na uniwersum, jeżeli nasze konto znajdzie się w top 20 graczy

nie możemy przenieść się na uniwersum, jeżeli nasze konto znajdzie się w top 20 graczy

To skąd biora się gracze z top 20 ?

• Z twojego braku czytania ze zrozumieniem, braku chęci przeczytania faqu, i typowego Januszowego podejścia,, przeczytałem pierwszy rozdział książki, to już wiem jakie będzie zakończenie,,

Czytaj FAQ rośnij duży

• Ta bo nie mam co robić i każdy punkt czytać. :D

I tu tkwi Twój problem. Spamujesz wszędzie nie czytając tego co jest napisane, a potem masz pretensje do wszystkich.

Nie dziwie się więc innym że nie są "chętni" na szabrowanie Forum by odpowiadać na Twoje pytania, skoro Ty się nawet na tyle nie wysilasz.

Sprawa z Cmentarzem tak wygląda, w obrębie swojej macierzystej społeczności istnieje taka furtka.

• -> Możesz przenieść się na dowolne uniwersum, pamiętając że uniwersum musi być starsze niż rok.

To nie ma sensu, te punkty się wzajemnie wykluczają. Są sprzeczne, to jest jakiś bezsens

Z twojego braku czytania ze zrozumieniem, braku chęci przeczytania

A widzisz tu sens jak są sprzeczne te swa punkty?

dzie nie czytając tego co jest napisane, a

i tu jest problem. Nie mam pretensji do nikogo. :D

• Kto broni słabszemu wykorzystać ten sam mechanizm i "uciec" na inne Uni?

Trzeba być w top 20 żeby móc się przenieść gdzie chcesz, Czyli jest ograniczenie dla słabszych.

Skąd masz taki pomysł? Cytująć FAQ:

Czy gracz zostanie automatycznie przeniesiony z powrotem na swoje uniwersum?

-> Proces powrotu konta na poprzedni serwer nie jest automatyczny, gracz sam musi wybrać serwer na który chce się przenieść.

Należy pamiętać, że po zalogowaniu na uniwersum docelowe z konta zostaje zdjęty urlop.

Czy można przenieść się z serwera cmentarnego na każde „możliwe" uniwersum?

-> Można. Warunki które trzeba spełnić to:

• uniwersum na które się wybieramy mu mieć ponad rok
    • Wzór na obliczanie wartości punktowej konta dla serwera docelowego

Czy skrypt oblicza tylko punkty ogólne?

->Nie, skrypt przechodzi przez punkty ogólne, punkty ekonomii, punkty militarne ORAZ punkty badań indywidualnie.

Następnie pobiera również ilość surowców na koncie, zamienia je na punkty (stosunek 2,5-1,5-1) i sumuje z punktami ogólnymi, aby następnie podać opcje docelowe.

(Zsumowana ilość metalu ze wszystkich planet / księżyców / floty) / współczynnik metalu

(Zsumowana ilość kryształu ze wszystkich planet / księżyców / floty) / współczynnik kryształu

(Zsumowana ilość deuteru ze wszystkich planet / księżyców / floty)/ współczynnik deuteru

Gdybyś połowę czasu, który przeznaczasz na pisanie spamu, przeznaczył na czytanie to byś nie musiał pisać nic.:spam:

• I tu tkwi Twój problem. Spamujesz wszędzie nie czytając tego co jest napisane, a potem masz pretensje do wszystkich.

Nie dziwie się więc innym że nie są "chętni" na szabrowanie Forum by odpowiadać na Twoje pytania, skoro Ty się nawet na tyle nie wysilasz.

Sprawa z Cmentarzem tak wygląda, w obrębie swojej macierzystej społeczności istnieje taka furtka.

Dawno temu było to poruszane...

Nawet sam o tym pisałem... To tak jak wtedy kiedy nie umieliście pomnożyć przez 5 :D

Niejasno są opisane warunki ,które 3ba spełnić ,a mianowicie:

Najpierw

c6df1e67661f18f15c5d911073a7a4d0.png

- Na czerwono: musi czy muże mieć ponad rok? :D - Nie wiem jak można było przez tyle czasu nawet tu nie nanieść poprawek literowych... :D

a niżej

b611e2eaec94fb8036b5c8f888b2a28f.png

I nie ma tu mowy o uniwersum macierzystym, bo to jest wiadome... ^^

Na czerwono te ,które zgadzają się z punktem głównym i tym zagubionym gdzieś poniżej (żeby ktoś nie doczytał.. :D)

Na początku jest napisane: Warunki ,które trzeba(ale widocznie nie trzeba)

spełnić to: Uniwersum musi być starsze niż rok - OK

Nie możemy się przenieść na uniwersum, jeżeli nasze konto znajdzie się w top 20 graczy (każdego rankingu, nie tylko ogólnego) - HE?

1ece9de3fbe94e1c24cf6ced17581bb1.png w takim razie ?:D HE2?

Nie umiecie sformułować poprawnie FAQ i mądrzycie sie do graczy że jednak jest tak jak Wy to widzicie, bo debatowaliście nad tym zapisem cały weekend ,tydzień, miesiąc?:D he? Trochę kurna lipnie wyszło... :D

• strasznie niejasno opisałeś swoje spostrzeżenia... postaraj się bardziej, bo nie idzie zrozumieć o co Ci chodzi.

To tak jakby porównać filmy od Marvela i jakieś robione za tygodniówkę... Te 1wsze wiadome: bez efektów nie byłyby tak ciekawe...Natomiast te 2gie są dla tych, którzy nie patrzą na efekty, a widzą w nich głębszy sens... ^ ^

• strasznie niejasno opisałeś swoje spostrzeżenia... postaraj się bardziej, bo nie idzie zrozumieć o co Ci chodzi.

To tak jakby porównać filmy od Marvela i jakieś robione za tygodniówkę... Te 1wsze wiadome: bez efektów nie byłyby tak ciekawe...Natomiast te 2gie są dla tych, którzy nie patrzą na efekty, a widzą w nich głębszy sens... ^ ^

Wychodzi więc na to że zbyt duży ze mnie głąb by pojąć Twoje mądrości... z drugiej strony skoro nawet taki głąb jak ja potrafi zrozumieć proste FAQ, to jakim głąbem musi być człowiek, który rady sobie z tym dać nie może.

• Mimo wszystko jednemu użytkownikowi udało się tutaj przejść nielegalnie no ale przyszło ich tak wielu że jeden w tą czy tą to kto by się przejmował