Witam, mam pewien problem w zrozumieniu jak działa opóźnianie floty w ACS. Początkowo myślałem, że dolatująca wolniejsza flota w momencie złapania tej głównej zmienia czas pozostały do ataku ale wyszło na to, że przy wysłaniu floty zwalniającej cały atak ACS natychmiastowo zmienia czas do ataku i można wycofywać dodawane do ACS floty a opóźniony czas ataku pozostanie. Powiedzmy, że atakuję planetę gracza na której jest księżyc z teleportem a gracz ma inne księżyce i na którymś z nich swoją flotę. Jak przeprowadzić opóźniony ACS w takiej sytuacji by nie wpaść na podstawioną 2 sekundy przed atakiem flotę?
Z tego co się orientuje każde opóźnienie floty jest widoczne dla gracza broniącego się gdy ten odświeży przeglądarkę. Co więcej nie mogę opóźniać floty kilka minut przed atakiem bo system mi na to nie pozwoli. Mogę wysłać jedynie flotę z dolotem 130% czasu dolotu floty głównej. A więc muszę w jakiś sposób obliczyć w jakich odcinkach czasowych mogę puścić sondy i o ile mogę wydłużyć atak. Mimo to, gracz z planetą i moonem z teleportem może odświeżyć przeglądarkę i sprawdzić, że mój czas ataku zmienił się i spokojnie teleportować flotę główną na swojego moona i z moona na planetę w około minutę. Więc czy w tym przypadku ACS na nic się zda?
Jak wykonać opóźniony ACS aby nie dać szans dla obrońcy na podstawienie floty 2 sekundy przed atakiem?? Czy istnieje jakiś sposób? I jak obliczyć kiedy posłać sondy w których minutach do ataku i na ile % speeda by powiedzmy 3 razy opóźnić po około 30 sekund??
Oglądałem tutorial po angielsku kogoś kto korzystał z programu Anti-ninja calculator and Reminder v1.0 do obliczenia czasów do 3 opóźnień floty na 10% 20% i 30% speeda sond, wiem, że kluczowym jest skopiowanie sobie czasów serwera o której został wysłany atak i o której ma dolecieć ale nadal nie rozumiem jak mogę zabezpieczyć swoją flotę przed podstawką skoro ostatnie opóźnienie mogę wysłać w zależności od odległości ale jakieś 5 minut przed atakiem to ta osoba 5 minut przed odświeży sobie przeglądarkę i będzie miała czas do ataku mojej opóźnionej floty i podstawi sobie flotę nie dając mi szans.