Porozmawiajmy na temat UniFusion

• Kolejna runda UF rusza juz w przyszlym tygodniu! Beda to spolecznosci FR ES AR MX. Inaczej jak w przypadku poprzednich rund, ta bedzie trwala az 2 tygodnie (od 31.01 do 14.02). Dopiero pod koniec tej UF zostanie n

Czyli u nas w przyszłym roku będzie plan ale pewnie się opóźni bo wyjdą nowe błędy. No i super miała być fuzja u nas i jest dalej to co było przedłużanie. Dlaczego od razu nie podadzą info, że w Polsce będzie wtedy a wtedy?

Bo nie ma planu.

• Czy tylko ja mam wrażenie, że ze starego forum na nowe przeszła głównie sama upośledzona dzieciarnia?

Dlaczego od razu nie podadzą info, że w Polsce będzie wtedy a wtedy?

Bo nie ma planu.

To, że ty czegoś nie rozumiesz (a nie rozumiesz wielu rzeczy), nie oznacza że tego czegoś zrozumieć się nie da. Nie chcę bronić "programistów" GF, bo na studiach ludzie lepiej programują, ale akurat w przypadku dużego przedsięwzięcia informatycznego jakim jest fuzja nie sposób podać dokładnego harmonogramu jeśli zamierza się zachować jakąkolwiek jakość wykonanej pracy. Programowanie to nie to samo co przygotowanie sobie śniadania na które to można zarezerwować stałą ilość czasu w swoim harmonogramie dnia. Drugą sprawą jest to że wszyscy na tym forum dobrze wiedzą, że polski team jedynie przekazuje to, o czym góra sama ich poinformuje. Jaki więc oni mają wpływ na ewentualne opóźnienia, czy nieścisłości w przekazach? Przecież oni tych komunikatów nie tworzą, więc skąd te do nich pretensje? Macie ciężkie życie i szukacie sobie kogoś na kim można się anonimowo wyżyć w Internecie? Wygląda to komicznie i co najmniej żałośnie. Ogarnijcie się ludzie i dorośnijcie. Jeśli chcecie być bliżej GF to piszcie na angielskim forum.

• że ty czegoś nie rozumiesz (a nie rozumiesz wielu rzeczy), nie oznacza że tego czegoś zrozumieć się nie da. Nie chcę bronić "programistów" GF, bo na studiach ludzie lepiej programują, ale akurat w przypadku dużego przedsięwzięcia informatycznego jakim jest fuzja nie sposób podać dokładnego harmonogramu jeśli zamierza się zachować jakąkolwiek jakość wykonanej pracy. Prog

Nie bądź śmieszy na studiach nie byłeś?

Planowanie to pierwszy etap zarządzania projektami. więc chyba się dokształć. Wszędzie są plany i terminy nawet na budowie czy między firmami. kary za to są. Nie rozumiesz to ty. :D

• że ty czegoś nie rozumiesz (a nie rozumiesz wielu rzeczy), nie oznacza że tego czegoś zrozumieć się nie da. Nie chcę bronić "programistów" GF, bo na studiach ludzie lepiej programują, ale akurat w przypadku dużego przedsięwzięcia informatycznego jakim jest fuzja nie sposób podać dokładnego harmonogramu jeśli zamierza się zachować jakąkolwiek jakość wykonanej pracy. Prog

Nie bądź śmieszy na studiach nie byłeś?

Planowanie to pierwszy etap zarządzania projektami. więc chyba się dokształć. Wszędzie są plany i terminy nawet na budowie czy między firmami. kary za to są. Nie rozumiesz to ty. :D

Tak z ciekawości... w ilu projektach informatycznych uczestniczyłeś? Podejrzewam, że w niedostatecznie wielu (zapewne w żadnym) by móc ze mną dyskutować na ten temat jak równy z równym.

Abstrahując jednak od powyższego, zastanów się proszę choć raz, choćby przez chwilę... po co GF ma narzucać sobie sztywne terminy, skoro może na spokojnie przeprowadzać fuzje w poszczególnych krajach, dając sobie równocześnie czas na ewentualną naprawę błędów po każdym zakończonym etapie?

• ak z ciekawości... w ilu projektach informatycznych uczestniczyłeś? Podejrzewam, że w niedostatecznie wielu (zapewne w żadnym) by móc ze mną dyskutować na ten temat jak równy z równym.

Projekt to projekt nie ważne jaki, każdy ma termin i umowne kary itp.

Liczą się terminy wszędzie. jak się nie wywiążesz to innego wezmą i karę. :D Bo firma nie będzie czekać.

po co GF ma narzucać sobie sztywne terminy, skoro może na

GF robi co chce i jak mu pasuje więc nic nie poradzimy. Naszym kosztem ale trudno. Robią jak im pasuje a nie dla nas no i trudno.

:D

dając sobie równocześnie czas na ewentualną naprawę błędów po każdym zakończonym etapie

W tym to są mistrzami i błędy pewno i tak będą a może nie 8)oby]

Niech sobie robią ile chcą i przekładają dalej. Każdy się już przyzwał

Jak robiłeś projekty w IT to się zatrudnij w GF może szybciej będzie :D

• Czy tylko ja mam wrażenie, że ze starego forum na nowe przeszła głównie sama upośledzona dzieciarnia?

Dlaczego od razu nie podadzą info, że w Polsce będzie wtedy a wtedy?

Bo nie ma planu.

To, że ty czegoś nie rozumiesz (a nie rozumiesz wielu rzeczy), nie oznacza że tego czegoś zrozumieć się nie da. Nie chcę bronić "programistów" GF, bo na studiach ludzie lepiej programują, ale akurat w przypadku dużego przedsięwzięcia informatycznego jakim jest fuzja nie sposób podać dokładnego harmonogramu jeśli zamierza się zachować jakąkolwiek jakość wykonanej pracy. Programowanie to nie to samo co przygotowanie sobie śniadania na które to można zarezerwować stałą ilość czasu w swoim harmonogramie dnia. Drugą sprawą jest to że wszyscy na tym forum dobrze wiedzą, że polski team jedynie przekazuje to, o czym góra sama ich poinformuje. Jaki więc oni mają wpływ na ewentualne opóźnienia, czy nieścisłości w przekazach? Przecież oni tych komunikatów nie tworzą, więc skąd te do nich pretensje? Macie ciężkie życie i szukacie sobie kogoś na kim można się anonimowo wyżyć w Internecie? Wygląda to komicznie i co najmniej żałośnie. Ogarnijcie się ludzie i dorośnijcie. Jeśli chcecie być bliżej GF to piszcie na angielskim forum.

Dobry jesteś, czytając to, pomyślałem że jesteś z jakiegoś piaru z gf :) czym się różni przedsięwzięcie/projekt/realizacja informatyczna/ogrodowa/budowlana/naprawa samochodu/usługi krawieckie/etc/ przecież każdy ma wytyczne, terminy, umowy. Zleceniodawca nigdy nie zgodzi się na pracę bez podania terminu. To nie jest żadna tajemna i nieodkryta wiedza, żeby się nie było można określić.

• ak z ciekawości... w ilu projektach informatycznych uczestniczyłeś? Podejrzewam, że w niedostatecznie wielu (zapewne w żadnym) by móc ze mną dyskutować na ten temat jak równy z równym.

Projekt to projekt nie ważne jaki, każdy ma termin i umowne kary itp.

Liczą się terminy wszędzie. jak się nie wywiążesz to innego wezmą i karę. :D Bo firma nie będzie czekać

Weź się ogarnij, jakie kary? GF zawarło z Tobą umowę o przeprowadzenie fuzji i się z niej nie wywiązuje? Było napisane, że fuzje ruszą w styczniu, to ruszyły, tylko akurat jeszcze nie u nas. Nigdzie nie było napisane, że do takiego dnia zrobią na polskich serwerach fuzje.
    Kolego, rozumiem Twoją frustrację, też mnie wkurza wegetowanie na Dorado, na którym absolutnie nic się nie dzieje, ale to jęczenie na forum jest po prostu dziecinne.

• . po co GF ma narzucać sobie sztywne terminy, skoro może na spokojnie przeprowadzać fuzje w poszczególnych krajach, dając sobie równocześnie czas na ewentualną naprawę błędów po każdym zakończonym etapie?

Mogli by tak zrobić ale chodzą słuchy że Sasina chcą zatrudnić . No i zacznie się robota od d..y strony, najpierw wprowadzą potem stwierdzą że wszystko jest ok a poprawiać będą jak ktoś zastrajkuje. Podobno już drukują karty do głosowania kiedy i gdzie na być UF i ile błędów może być na starcie.

Na końcu zrobią i tak jak będzie im się podobało. Ważne że anty schodzi i paczuszki w promocji tzn. po niższej cenie ( to chyba z powodu pandemii) . różnice między poszczególnymi Uni można wyrównać za pomocą własnych PLN ( dlatego czas się wydłużył )

Na końcu powiedzą że chcieli dobrze a wyszło jak zawsze.

Jeszcze chwila i cofniemy się o 20-kilka lat wcześniej. Wszyscy na jedno Uni bo tylko tylu graczy zostanie. Tylko zasady gry jakieś takie inne niż kiedyś.

• Przykro mi, ze niewiedza na temat UF prowadzi niektorych do obledu ale juz spiesze z najnowszymi informacjami ktore wlasnie zostaly nam przekazane! ;)

Kolejna runda UF rusza juz w przyszlym tygodniu! Beda to spolecznosci FR ES AR MX. Inaczej jak w przypadku poprzednich rund, ta bedzie trwala az 2 tygodnie (od 31.01 do 14.02). Dopiero pod koniec tej UF zostanie nam przekazane ktora spolecznosc jest nastepna. Prosze wiec uzbroic sie w cierpliwosc. Nie wiemy jeszcze kiedy Nasza spolecznosc doczeka sie fuzji. Ale faktem jest, ze jeszcze w tym roku (info dla czepialskich ;)). Jak tylko jakies kolejne informacje zostana nam przekazane poinformujemy Was.

Są jakieś plany odnośnie Japońskich serwerów ?

Czy zachowane darmowe przenosiny planet, po poprzednich fuzjach, będą się kumulowały ?

Czy za wcześnie na takie pytania ? :P

• Jako że było pisane ze UF ma być do 14.02 w Społeczności FR ES AR MX... mam kilka pytań

1.Czy poszło wszystko jak powinno a jak nie to jakie jest opóźnienie?

2.Czy jak jest wszystko ok to czy wiadomo jaka społeczność będzie następna i kiedy się za to wezmą?

Może w "eterze" się coś dzieje?

Piszę dzień wcześniej z pytaniami bo może któryś z Moderatów przeczyta przez przypadek i coś napisze bo akurat jutro musi być 14 wiec pewnie co poniektórzy wolne mają:beaten: a nie wspomnę że jeszcze ferie zimowe trwają:lool:

• W obecnym tygodniu są przeprowadzane inne aktualizacje, które są wymagane, stąd nie rozpocznie się kolejny proces fuzji do czasu ich zakończenia.

Mogę jedynie zdradzić, że PL-ka trafiła 'w kolejkę'. Nie chcę obiecywać terminu, którego potem z przyczyn losowych/technicznych/układu planet nie da się dotrzymać. Pragnę jedynie uspokoić, że ten polski pociąg o nazwie fuzja pomału rusza ze stacji :P

• Art dla ułatwienia i ominięcia późniejszych zbytecznych pytań od niecierpliwych graczy, GF przewiduje że w tym tygodniu wprowadzi te aktualizacje i je skończyć? i czy planuje od razu zabrać się za UF czy może jest coś pomiędzy?

No i chyba najważniejsze pytanie czy UF która miała się skończyć dla innych społeczności doszła w 100% do skutku czy wyszły jakieś nie przewidziane problemy.

• Plany na kolejny tydzień są ustalane pod koniec obecnego tygodnia. Jeśli fuzja ruszy dalej, z pewnością o tym gdzieś przeczytacie :)

Zakładam, że zaplanowane aktualizacje na ten tydzień odbędą się bez problemów i będzie można dalej ruszać z planem fuzji.

Niestety nie mam informacji, jak to wygląda w ostatniej paczce krajów, ale kolega opiekujący się FR nie panikuje zbytnio. Owszem, są jednostkowe przypadki zaginionych kont, ale panują nad sytuacją :)

• Art o terminie napiszesz jak będziesz wiedział, podziel się proszę informacjami jak będzie wyglądała fuzja - które uniwersa z którymi? Czy będzie możliwość wybrać uniwersum o innej prędkości?

Moim zdaniem ciekawą opcją była by fuzja, w której do wyboru byłyby docelowe uniwersa o różnych prędkościach flot.

• Jak dadzą wybór to uniwersa będą nie zróżnicowane. I część uni dalej może być wymarłe a reszta przepełniona.

Organizacyjnie widząc co było wcześniej gf raczej nie ogarnie.

Ale sam pomysł fajny i popieram. Wybór z każdego uni na każde inne, ciekawe by dopiero było. :D

• Wybór z każdego uni na każde inne, ciekawe by dopiero było. :D

Nie. Np robimy 6 nowych uniwersów o prędkościach 1, 2, 3, 4, 5 i 6. Każdy gracz ma wybór gdzie chce trafić. Jeśli będzie bardzo dużo chętnych na konkretną prędkość to uniwersum dostanie dodatkowe galaktyki (tak jak quantum dostało przy ostatniej fuzji) Jak będzie bardzo mało chętnych to takie uniwersum połączy się z najbliższą prędkością. Tyle i aż tyle. Nie będzie problemu z graczami co mają po kilka kont i jeśli będą siłą przydzieleni to musieliby oddać lub usunąć swoje konta.

• Q z Virgo aktywnych graczy 150/6 średnio na serwer 30 osób grających biorąc twoje 'tyle i az tyle' cichah2o

Dwa masz mozliwosc tylko pewnie czekasz na darmowe relo mianowicie wrzucasz urlop, wlatujesz na cmentarz i masz pełen wybór parametrów więc nie wiem po co kombinować.

p.s. najblizsza predkosc, czyli znowu jedynki na dwojke albo dwojki na jedynke... swietne.

• niwersum połączy się z najbliższą prędkością. T

p.s. najblizsza predkosc, czyli znowu jedynki na dwojke albo dwojki na jedynke... swietn

To raczej odpada. Jak ktoś gra x1 to dalej chce grać x1. Zmiana na x2 to raczej już nie wchodzi w grę. Ktoś kto gra x1 i chce zostać na x1 musi mieć zapewnioną możliwość wybrania i grania x1.

Ja raczej jestem za pozostaniem tych uni jakie są. Docelowe Nekkar i u68 jeśli chodzi o prędkość x1.

:D