Posts by Peper_SMT*

KURNA, ale ja już dzisiaj jestem lekko upośledzony alkoholowo, więc pytania nie zadam, ale jeśli ktoś ma ciekawe to chętnie dopowiem!!!

Płyn w środku pozostaje sterylnie czysty dopóki się go nie otworzy. Dzieję się tak przez wielokrotny system filtracji i jest on bombą witaminową. O jakim owocu mowa?

O teraz to pojechałeś szeroko po bandzie!!! Ale czy to jest kokos?

Żadna klasa nie jest lepsza od innej, ot tak. Każda z nich służy do czego innego. To tak jakbyś zapytał co jest lepsze: młotek czy otwieracz do konserw? Pytanie brzmi "najlepsze do czego?

Dokładnie takiego porównania mi brakowało! ;)

Dziękuję!!! :)

Ale i tak wszystko rozbija się o styl gry i to ile czasu możesz dziennie na nią poświęcić - więc ciap ma tez sporo racji!

Potwierdzam to moja sprawka!!! :DDD

A tak w ogóle to są przewidziane jakieś nagrody za rekordy? :D

A i jeszcze tylko chciałem dodać, że ta licytacje to była tylko taka zabawa z kolegą (bo ja nie jestem desperatem, kolega z resztą też nie) - mieliśmy taki challenge: Kto więcej sury zorganizuje w kilka sekund! - tym razem wygrałem, ale przeciwnik podniósł wysoko poprzeczkę i walczył godnie! - Pozdrawiam!

holon ty jesteś wykładowcą akademickim? :)

Model, fajny, ale zapomniałeś dodać, że to jest model idealny, czyli taki, który nie uwzględnia czynników zewnętrznych (inni gracze, piraci czy obcy itp).

To co pokazałeś powyżej się sprawdzi, owszem, ale przy założeniu, że nie musisz niczego pilnować bo nikt Cię nie zaatakuje i nie zezłomuje floty ekspedycyjnej, nie ograbi Ci kolonii z surki czy coś w tym stylu. To tak!

Chyba, że to już wszystko jest zawarte w tych wielkościach, które przyjąłeś do obliczeń, a tutaj tylko to wykazałeś w bardzo dużym uproszczeniu, żeby nie zagmatwać?

Ale tu chyba bardziej chodzi o opłacalność jednej czy drugiej klasy przy założeniu normalnych warunków gry jakie panują na konkretnym UNI. Czyli również co za tym idzie czasu jaki spędzamy na grze w te magiczne cyferki zwane tu i ówdzie "OGame" :D

Ale do takich całkiem teoretycznych, tzw. obliczeń jak to się mówi "na sucho", owszem można się tym modelem posłużyć - fajna sprawa! :thumbup:

A nie czasem: Trinidad Moruga Scorpion? Tak jak ktoś napisał wcześniej? - ja się też doszukałem, gdzieś artykułu, że jest ona nieoficjalnie uznawana za najostrzejszą paprykę, ale upierać się nie będę bo nie mam pojęcia w ogóle ;)

Dokładnie jest tak jak ciap napisała.

Jeżeli ktoś ma czas i przede wszystkim możliwość wysyłania sporo ekspedycji (takie absolutne minimum z moich obliczeń i porównań z kolegami Zbieraczami to 30 exp/dobę, żeby wyjść na taki lekki +) to wtedy jak najbardziej Odkrywca. Uważam tak dlatego, że sam mam tą klasę, mam eko na takim, nazwijmy to, prawie średnim poziomie (konto ok. 100kk, z czego eko to 60%) - ekspedycji, jak mam czas i chęci, to na dobę wysyłam nawet i po 70-80. Zyska mam zawsze na plus ir to spory (surka, flota antymateria).

Z drugiej jednak strony, jak porównuję swoje zyski z kimś kto ma podobne konto do mojego i ma klasę Zbieracza, ale nie ma zbytnio czasu na latanie na okrągło, to muszę stwierdzić, że wtedy zyski są na prawdę porównywalne.

Wynika z tego, że przy wyborze klasy decydującym czynnikiem powinno być to ile czasu można na dobę poświęcić tej grze, albo czy jest się w stanie w miarę często kontrolować swoją sytuację. Dlatego jest to trudna decyzja do podjęcia, a już na pewno trudno kogoś do którejś z klas przekonywać.