Posts by BARON

właśnie tu jest problem z tłumaczeniem ludziom losowości/rachunku prawdopodobieństwa. Facet wam wyliczył wszystko co da się policzyć, a jeden z drugim będzie pisać, że niech sobie to wsadzi, że nie działa, że za mało dokładne...To nie jest jego wina, że nie rozumiecie czym jest rachunek prawdopodobieństwa. Np. przy 50 misjach błąd względny jest tak duży że równie dobrze możecie dostać 0 artefaktów i nie będzie to jakoś mało prawdopodobne zdarzenie losowe...

Albo przypomnijcie sobie matematykę ze szkoły albo przestańcie głupoty pisać na forum. A że GF ma problemy z błędami to wszyscy wiedzą, tylko co mają wyliczenia Holona do tego...

Ależ w tej materii sprawa jest dla mnie jasna. Nie ma co zarzucać komuś braki w wykształceniu bo to tylko świadczy o kompleksach. Tu chodzi o istotę problemu jakim jest fakt, że po prawie 2 latach oczekiwania zostaliśmy potraktowani jak każde nowe UNI. I jedyne co możecie mi zarzucić to, że miałem zbyt wygórowane oczekiwania, że dostaniemy coś więcej. Co pozwoli podgonic troszkę pkt, mając w perspektywie Fuzje. I tylko tyle, nie miałem zamiaru nikogo obrazić. Ale troszkę się gotuje jak wypowiadają się w temacie ludzie, którzy od kilkunastu miesięcy klepali formy - tak wiem było sporo przy tym problemów - i śmiali się nam w twarz gdy stękalismy i jeczelismy spowodu ich braku.

Także pozdrawiam. Dzisiaj Mikołajki. Życze wszystkiego dobrego.

wsadźcie te wzory, marginesy błedu i skrajne. Na 50 misji trafiłem 104 artefakty.

Widzisz a ja na 42 miałam 500.

A ktoś na 1 miał 1300.

Taka to losowość jak z moonami, raz powstaje raz potrzeba 40 prób. :)

Fajnie, fajniusio. Ja slyszałem, że ktoś tam w lunaparku rzucał piłkami w tarczę. Dali mu 10 piłek i trafił. No ja dostałem 3 piłki i kurcze nie trafiłem.

Z całym szacunkiem ale w wielką D se wsadźcie te wzory, marginesy błedu i skrajne. Na 50 misji trafiłem 104 artefakty. A na Quantum dopiero teraz nakładają limity. Sorry ale takie limity można dawać na nowych uni.

PS.

Nie jestem typem teoretyka od spisków ale od momentu wrzucenia form na Quantum do dzisiaj GF nawaliło multum aktualizacji i nikt na to nie wpadł że to bład. może nikt nie zauwazył a wszyscy siedzieli cicho. Aż Do momentu jak na innych UNI ktoś poruszył temat.

No i 09.08.2023 na wszystkich serwerach wprowadzają wersję 10.2.

Może czegoś nie rozumiem, ale serwery z formami życia borykały się z problemami, które kolejne poprawki miały wyeliminować.

O to był, ból dupy i bicie piany w tym temacie.

A według opisu, formy nie zostaną wprowadzone bo poprawka nie dotyczy form życia.

Monty Python w czystej formie.

Jeżeli wersja 10.2 jest OK to po co zwlekać.

Jak przeczytałem ostatnią informację o wersji 10.1.4 to na początku wydało mi się to śmieszne, ale tak na prawdę to jest żałosne.

Zapowiadają wersję, która ma coś poprawić a w rezultacie jest jeszcze gorzej.

Na Bermudzkie chyba wszyscy na urlopach. xD

Jeżeli tak to ma wyglądać to i za rok nie doczekamy się sprawnie działającej wersji.

No cóż, jutro piątek, ale już dziś życzę wszystkim udanego weekendu. :piwko:

Neverending story. 4 lipca aktualizacja u68, Quantum, Juno i Perseus do v 10.1.0 (04:07: Wersja 10.1.0 oraz 9.3.0), a dopiero po ogłoszeniu aktualizacji 18 lipca posypały się tickety? To jak to jest?

Bo wychodzi na to, że v 10.1.0 nie ma nic wspólnego z Formami Życia, skoro miały nie być aktywowane 18.07.

Chyba coś nie do końca im wychodzi i chyba prędko im nie wyjdzie.

Smutno.

PS: muszę chyba przestać narzekać bo 3 dzień z rzędu mam po kilka zadań na wydanie anty :/

wszystkich zazdrosnych zapraszam teraz na na 68..ja każdą flotę do odkrywania ras wysyłam dwie sekundy. Chce zaznaczyć, że to nic innego jak jedno kliknięcie w galaktyce - coś jak wysłanie sondy szpiegowskiej :)

przekonałeś mnie, wyślij mi passy na PW.

PS. Jeżeli opisany przez ciebie problem pojawił się dzisiaj to informuje, że lagi od rana nie tylko na U68. Raczej to nie wina wersji tylko pazdzierzowego serwera, na którym odpalili nowe UNI.

A tak na marginesie to argumenty zaczynają przypominać dialog dwóch sąsiadów

"Wiesz co Włodek w sumie dobrze że jeździsz Polonezem, bo moje Ferrari dużo pali, a jak jadę za szybko to często przegapiam zjazd z autostrady"

Także cieszmy się z tego co mamy bo inni cierpią za nas, ale już niedługo. 18 lipca wszystkie Uni otrzymają tę samą wersję. No ale bez Form. 😝

No niestety taki jest plan biznesowy GF. Nowych graczy nie przybywa. To są te same osoby, którym nie pykło na starym UNI lub nie ma sensu grać bo wieksze floty na urlopie. Dlatego nie dziwię się, że dochodzi do sytuacji pushowania i kupowania flot pod złom. Nie wiem jak u was ale u mnie na UNI jest 444 aktywnych, 447 urlop, 309 nieaktywnych. Jak znajdę chwile wrzucę tabelkę. A co do fuzji to ze wszystkich UNI zbliżonych parametrami (chodzi mi tu o prędkość flot bojowych) najbardziej skrzywdzone jest Kalyke.

A co do faworyzowania to wierze - a raczej taka mam nadzieję - iż decyzja włączenia Form na U68 był podyktowana ilością aktywnych graczy.

Nie ma sensu podejmować takich tematów. Nie ma sensu się denerwować. GF ma wywalone na stare Uni. Każde kolejne Uni posiada Formy Życia. Na Juno nie spotkałem się z problemami, z którymi rzekomo borykało się U68. Nowe uni już w piątek, w weekend bonus do anty i karawana jedzie dalej.