Posts by Boski_Ozyrys

Ciekawe jest co piszesz, bo z tego co pamietam jesli handlowales z kontrahentami to nigdy nie zdarzylo Ci sie dac 3:2:1 - zawsze cos chciales miec dla siebie bo Ci sie nie oplacalo dac wiecej, wiec akurat Ty o krojeniu kogokolwiek na przeliczniku to chyba nie powinienes sie wypowiadac :) poza tym nie podkrecaj, po to byly widelki w ktorych mozna bylo sie poruszac i dzieki temu troche zarobic. W koncu po to jest handel zeby tez cos z tego miec, a ludzie woleli miec staly przelicznik niz przeklikiwac za anty u handlarza, bo zwyczajnie jej nie mieli... podsumujmy, generalnie troche bije od Ciebie hipokryzja zybeuszku :)

Jesteś pewny, że mnie z kimś nie pomyliłeś? Zaczynałem grę na Mensie, a po fuzji gram na Kalyke i nigdzie więcej. I tak się jakoś dziwnie składało, że nie zdarzyło mi się nikomu narzucać przelicznika :):):).

byłem prawie pewny ze Ty to Zybi z Q, jesli nie to przepraszam za to co napisalem w Twoim kierunku :)

Wiecie co, ja czegoś tutaj nie rozumiem: piszecie, że wprowadzenie sztywnego przelicznika niszczy handel między graczami i zmusza ich do korzystania z handlarza. Według mnie jest odwrotnie: po co mam wydawać anty na przywołanie handlarza, a następnie na ustalenie najbardziej korzystnego przelicznika, skoro mogę za darmo dogadać się z innym graczem i wymienić z nim surowce po maksymalnym przeliczniku :). Jeśli to według Was jest zarżnięcie handlu, to czegoś tu chyba nie ogarniam :). No, chyba, że kroiliście kontrahentów na przeliczniku albo kręciliście wałki :):):).

Ciekawe jest co piszesz, bo z tego co pamietam jesli handlowales z kontrahentami to nigdy nie zdarzylo Ci sie dac 3:2:1 - zawsze cos chciales miec dla siebie bo Ci sie nie oplacalo dac wiecej, wiec akurat Ty o krojeniu kogokolwiek na przeliczniku to chyba nie powinienes sie wypowiadac :) poza tym nie podkrecaj, po to byly widelki w ktorych mozna bylo sie poruszac i dzieki temu troche zarobic. W koncu po to jest handel zeby tez cos z tego miec, a ludzie woleli miec staly przelicznik niz przeklikiwac za anty u handlarza, bo zwyczajnie jej nie mieli... podsumujmy, generalnie troche bije od Ciebie hipokryzja zybeuszku :)

eh... zapominało mi się o flocie x3 złomy w ciągu miesiąca eh musze przestać na razie w to klikać czas na dłuższą przerwę bo nie idzie ...

po co budujesz flote? zeby mozna ja zlomowac? na ten moment ewidentnie nie nadajesz sie do gry flota... zbieracz i rocki i na spokojnie, na pewno wyjedzie Ci to na dobre :) bez zlosliwosci z mojej strony, po prostu widze dla Ciebie lepsza droge niz ta ktora idziesz :)

SzO, przemysl sprawe ryczy :) wrocic na to co chcesz zawsze bedziesz mogl na pewno w ekwi masz pare zmian :)

chcesz powiedziec ze trzeba sobie zrobic planete ktora ma 500 pol ? czyli lape maksa bedac na odkrwycy, a potem ja podnosze terraformerem oraz przedmiotami do pol ?

tez sie pod tym podpisuje, podbiłem badania w góre o jakies 3-4 % i skutek jest taki ze mniej surowca na ekspach, wiecej ekspedycji pustych... myslalem ze to chwilowe, ale spraedzilem gdy te badania byly gorsze (jakies 2 tygodnie temu) i byly lepsze rezulaty. I rowniez mimo ze rzadko, to jednak czesciej sie trafial event duzy niz teraz, wiem ze na ekspach losowosc surowca jest, ale tak jak pisalem wyzej, wczesniej ta "losowosc" byla zdecydowanie lepsza jak teraz :(

Jedna z podstawowych mozliwosci w grze zostala nam zabrana, nic nie dane w zamian i jeszcze do tego nikt z wyższych sie tutaj nie podpina pod temat... no chyba nie tak to powinno wygladac ... nie lepiej wylapac tych ktorzy walki robili i ich ukarac? albo dorobic jakis algorytm ktory wyłapuje takich oszustkow i sie z nimi rozliczac? a nie karac za kilku nieuczciwych gosci cala spolecznosc... dla mnie to bardzo slabe i nie w porzadku.

Uwazam ze staly przelicznik u handlarza powinien zalatwic sprawe, skoro zabrali handel miedzy graczami gdzie mase ludzi dalej miedzy soba handlowalo, to niech wyjda na przeciw i dadza staly przelicznik u handlarza, oczywiscie wykup 3.5k ale od razu 3:2:1.. wydaje mi sie ze to TAK NIEWIELE ...

jak tak zrobią to Ogame stanie się praktycznie grą Single Player

Już nią jest przez ekspedycje i paczki

To samo miałem napisać, wiec handel miedzy graczami to byla jedna z "przyjemnosci" ktore mielismy.. zostalo nam zabrane, to chociaz wyjdzmy na przeciw i dajmy rowniez w handlarzu max za 3.5k.. uwazam to w tej i tak sytuacji dla nas slabej, za w miarę fair zachowanie wobec nas graczy.

Uwazam ze staly przelicznik u handlarza powinien zalatwic sprawe, skoro zabrali handel miedzy graczami gdzie mase ludzi dalej miedzy soba handlowalo, to niech wyjda na przeciw i dadza staly przelicznik u handlarza, oczywiscie wykup 3.5k ale od razu 3:2:1.. wydaje mi sie ze to TAK NIEWIELE ...

Oj coś tu się rolę zamieniły :D

Ale żeś stadko gęsi spakował , no piękne rzeczy Panie Carlos , Gratulacje Piękny wlot :thumbup:

Obrońcy Szo8)

Po pierwsze to moje gratulacje Carlos, dobrze Ci idzie, baw sie dalej obroncy SzO :)

Personalnie do jednego i drugiego absolutnie nic nie mam i od razu z gory przepraszam, ale Surp dlugo tak jeszcze bedziesz smyral po jajkach swojego kolege, w kazdym ST mu skladasz oficjalne gratulacje :P

Pozdrawiam, bez spiny, na luzno :)

Dzien Dobry,

Np w nocy kolo 24-1-2 jak sie cos chce poklikac to wtedy zauwazylem ze lagow w ogóle nie ma, przeładowania idą "ino mig" i gra staje sie przyjemniejsza i co najwazniejsze jest to zauwazalne jesli chodzi o szybkosc ladowania sie czegokolwiek, mniemam ze pewnie sie poprawia bo nie ma takich obciazen w postaci graczy ktorzy zwyczajnie poszli spac. Rano jak sie zaloguje to juz problemy sa stare i troche smutno sie robi :(

Aktualizacja:

x Universum 68 (68) Quantum (117) Kalyke (163) Quasar (169) Rosalind (170) Kerberos (189)
    2024-05-07 27 20 41 36 27 56
    2024-05-08 58 82 72 87 79 128
    2024-05-09 11 35 30 21 35 54
    2024-05-10 7 20 34 10 12 39
    Razem 103 157 177 154 153 277

Aktualizacja:

x Universum 68 (68) Quantum (117) Kalyke (163) Quasar (169) Rosalind (170) Kerberos (189)
    2024-05-07 27 20 41 36 27 56
    2024-05-08 58 82 72 87 79 127
    2024-05-09 11 35 29 21 35 54
    2024-05-10 7 19 23 10 12 39
    2024-05-11 8 12 17 13 12 21
    2024-05-12 6 11 17 15 11 32
    2024-05-13 6 17 28 11 23 29
    2024-05-14 508 512 539 507 572 560
    Razem 7-13.05 123 196 227 193 199 358
    Razem 7-14.05 631 708 766 700 771 918

fajnie to wyglada wedlug mnie :)

ciap - czy idlaki rowniez w jakims stopniu przechodza, jesli tak to jak to dziala ilosciowo ?

Ziemniaczek, masz do kazdej planety po 1 relokacji, wiec wybierz sobie jaki uklad chcesz nawet taki gdzie zajmiesz go calego, a to ze Cie pyta za kazdym razem o 240k Anty to jest normalne, ale nie martw sie jak klikniesz tam ok to po 24h Cie przeniesie tam gdzie chcesz i to za darmo, tylko pamietaj zebys nie mial jakis akcji na koncie w sensie fs budynki czy badania, bo sie przenosiny nie zrobia, a i chyba od razu Ci zabiera ta darmowa i nie zwracaja, na stronie glownej bedziesz mial na zielone ze wszystko okej i przenosiny beda w porzadku, jesli czas ktory tam bedzie lecial bedzie na czerwono znaczy ze cos na danej przenoszonej planecie sie dzieje i musisz to albo zakonczyc albo anulowac bo inaczej sie anuluje przenoszenie

z tego co kojarze po fuzjach serwera jest na kazdej planecie po 1 darmowej mozliwosci przeniesiania planety gdzie chcesz, jesli sie myle to prosze mnie poprawic.

Jesli jest tak jak pisze, to na stronie glownej winno to byc napisane