Posts by Septimel

nie musze sie chwalic na forum tym co zlomuje8) nie musze podbijac swojego ego jak wy to macie w zwyczaju:lool: sojusznicy wiedza ile zlomuje i tyle wystarczy8) a z drogiej strony masz wszystko na OGotcha co zlomuje :P i uwierz ze wiecej jak on w 4h i bez sciagania moonow:*

Nie chwal się! Masz do tego pełne prawo :) Ale nie udzielaj się w tematach innych ludzi skoro nie masz nic do pokazania ;)

Już nie mam co robić tylko siedzieć na OGotcha i czekać, jak wrzucasz rw z farmienia :D Po to przecież siedzę na urlopie :D

Pilnuj tych swoich gsków ;) Tych w moonach też ;)

Zdrówka wszystkim i jeszcze raz graty Surprise;)

Surprise Graty, że Ci się chciało :D Mnie się urlopu zdejmować nie chce a Ty sobie GS'ami po u pomykasz :D Podziwiam konsekwencje i zapał ;)

chev89 Nie widziałem Cię w dziale st po stronie zwycięzcy, więc szczekaj sobie gdzieś indziej :) Chciałbym widzieć jak Twoje 4h eko wyciąga 2,7kk mety :D  Gothe musi Ci pięknie zazdrościć :D :D :D

Schemat standard, taki jak był pół roku temu, rok temu, półtorej roku temu czy tam dwa lata temu. Pl Nieaktywności ponad 2 tygodnie, krakers sobie skanuje i gra. Jakiś błąd i pl wlatuje. Jedynie osoby co popełniają błędy maja prawo mieć pretensje - do samych siebie, że je popełnili.

Gra (operatorzy) pozwalają na takie zagrywki, każdy z nas kto gra w oGame, zna sytuację na Quantum i płaci (bądź nie) za tą "zabawe" wie, że taki proceder trwa i trwa. Nikt kto gra aktywnie robotem nie jest, by nie pozwolić sobie na najmniejszy chociażby błąd, więc pretensji do zezłomowanych w ten sposób nikt mieć nie powinien.

Ira trzęsło tym uni przed fuzją z Himalą. Odwagi grać w normalne oGame nie mieli po fuzji. Teraz spijają śmietankę takimi rw na ludziach co grają cały czas, budując swoje ego jednym wlotem. Zagrajcie aktywnie to całość bański zbudowanej wkoło siebie pęknie jak balonik z helem po osiągnięciu swojego pułapu.

Majs Wycieczki personalne, dla mnie spoko, bo wiem jak bardzo są prawdziwe ;) Nie każdego rozbawią jak mnie.

Starcie miało miejsce, ale szacunku do takich być nie powinno.

Zdrówka Zybi ;)

Odpaliłem konto po 2 tygodniach.. Jest gorzej jak było przed założeniem tematu 8|

Nie dość, że skanowanie muli okropnie, to jeśli nie robi się tego systemowo tylko ręcznie co rusz pojawia się błąd o niemożności wysłania floty, trzeba przeklikać pogląd - na nowo wejść w galaktyke i wyszukać koordynatów na których się skończyło - co uwaga - nie gwarantuje sukcesu.

Art  Ruda  kruszynka mam propozycje, jeśli to możliwe, załóżcie sobie konto na Quantum (bo jak znam życie, gracie na innych - nowych) i porównajcie sobie wydajność i stabilność naszego serwera.

Może w ustawieniach maszyny na której stoi nie widać kompletnie żadnego problemu, ale on jest realny i denerwujący. Jak sami zobaczycie będziecie mieli jasne wytłumaczenie co napisać do niemców by mogli poprawić.

Łaaał! Moje szczere gratulacje trafienie zakupionego konta :)

Wszyscy we wsi wiedzą - ja wiem, Antek wie i wszyscy we łsi wiedzo, że konto zostało oddane/sprzedane komuś kto się przedstawia jako Wodzirej (czy to prawda czy nie, nie mnie osądzać) i nagle, szanowny Pan Nalim, trafia je na minutach. Po odpowiednim czasie, dok zostaje zezłomowany przez tego samego gracza :)

Gratulacje i fanfary dla Nalima!

Odpowiednie zgłoszenia są już wysłane, chociaż wiem, że nic nie da, bo od lat umiecie sprytnie wszystko ukrywać :)

Generalnie przebywam teraz na wczasach, ale spróbuję coś podpowiedzieć w tej kwestii.

Nie znam się kompletnie na programowaniu czy jak serwery działają od strony fizycznej (na jakich maszynach stoją) - takie informacje jakie potrzebujesz powinien pokazać ktoś kto się na tym zna.

Generalnie zauważyłem, że problem pojawia się w każdym aspekcie grania. Czy to przy wysyłaniu flot, czy to przy przeklikiwaniu koordynatów na odpalaniu budynków kończąc. Widać bardzo przeszkadzające opóźnienie. Zauważam też, że kiedy konto jest na urlopie, wszystko śmiga jak trzeba. Jak podczas aktywnej gry odbieranie importu/ekspotru wyraźnie laguje, tak na urlopie przechodzi bez większych problemów.

Druga sprawa którą widzę, granie kompletnie bez żadnych wtyczek zmniejsza problem - raz zauważalnie a raz minimalnie. Nie mniej jednak na innych serwerach przy odpalonych wtyczkach gra nie ma problemów, stąd pytanie, czy ogrom cyfr jakimi się operuje na Quantum (miliardy statków, biliardy surowców) może mieć realny wpływ na "przeliczanie" potrzebnych informacji które wysyła się do serwera i otrzymuje zwrotnie? Przed którąś z kolei aktualizacja kiedy cyfry pokazywane były w całości (np 10.343.231.232 Metalu) i zamianie na skrócone ilości surowców mam wrażenie że wtedy się zaczęły problemy, ale mogę się mylić. (nie znam się więc to może Wam się śmieszne wydawać, ale szukam odpowiedzi ;) )

Generalnie problem z wydajnością jest taki, że jak latało się na 20% sondami dawien dawno temu, to bez problemu zapchało się te 40 slotów i trzeba było czekać aż wrócą, by wysłać kolejna fale (co średnio trwało w obu kierunkach razem +/-3 minuty) tak teraz sondami ciężko to zrobić nawet jak lecą w obu kierunkach ponad 6 minut.

Po ostatniej aktualizacji ... farmiąc jak za czasów bez antymaterii małymi transporterami od wysłania pierwszego ataku, jak dochodzę do 30 slota, to ten pierwszy atak ma już rw... powiedzmy na bliskich koordach to lot w 10 minut a to już naprawdę oznacza, że gra chodzi wolniej jak za czasów neostrady 128kb/s 8|

Nie wydaje mi się. Jak pisałem, mam konto na innych serwerach z formami i wszystko śmiga az miło - tak jak na telefonie jak i na komputerze.

Wielokrotnie w ataku frustracji zmieniałem też przegladarki na całkowicie "gołe" tak i z zainstalowanymi wtyczkami jak i bez, działa okropnie.

Niech wypowiedzą się nasi opiekunowie, czego to może być kwestia. Gdybac nie ma co ;)

Ruda  kruszynka  Art

Witam, zakładam ten temat by spróbować wyjaśnić a w dalszej perspektywie może i naprawić problem który dręczy Quantum od dawna. Nie znam kompletnie zasad czy ustaleń na jakim serwerze/chmurze stoi Quantum a na jakich pozostałe serwery, ale chodzi o wydajność.

Żeby nie być gołosłowny, założyłem konto na innym - randomowym serwerze - i się przeraziłem. Skanowanie systemowe działa jak trzeba, przeglądanie okien wiadomości czy wyników ekspedycji ładuje się natychmiastowo, odświeżanie działa jak ta lala - słowem - działa jak trzeba. Na Quantum natomiast, każda wykonywana operacja muli, wczytuje się w zauważalnym czasie. Przewijanie us i saknowanie systemowe wymaga nie lada cierpliwości już nie wspominając o wysyłaniu flot na atak czy ekspedycje czy transport. Każde wpisanie ręczne koordynatów wiąże się z "doczytaniem" tego co się wpisało.

Generalnie? stabilność Quantum jest okropna - a wiem, że da się grać w normalnym tempie ;)

Na początku bałem się, że komputer gamingowy nie radzi sobie z gra przeglądarkową, ale wygląda na to, że to problem od strony GF.

Dlatego zadaję pytanie, czy jest możliwość "naprawienia" wydajnosci Quantum by działało jak pozostałe uniwersa?

Ja bym jeszcze zasugerował zwiększenie prędkości flot militarnych. Dlaczego tylko floty zbieraczy mają mieć zwiększoną (czytaj usprawnioną) rozgrywkę?

Nie jestem ani w grupie eko, ani w grupie flociarzy, ale prędkość flot militarych również powinna być brana pod głosowanie ;)

Oczywiście

2x na tak, jak również postuluje o zwiększenie prędkości flot militarnych.