Posts by Galaktyczny Rolnik

Kluczowe w mojej wypowiedzi jest to, że dla równowagi gospodarze również powinni mieć możliwość kilku darmowych relokacji i tyle. Nic więcej, nic mniej.

Stocznie nigdy nie blokowały przejścia :P

Dziękuję ciap za szybką odpowiedź. A czy cokolwiek może zablokować takie przejście?

może zabrzmię jak śmieszek ale nie to jest celem mojej odp. Jedyne co może ci „przyblokować” migracje to ban na koncie przed migracją lub ruchy floty w momencie próby przejścia na uni docelowe(własne floty nie jestem pewnien jak z atakami lecącymi do Ciebie). Budowa obrony,budynków, badania to nie blokowało nigdy migracji (i oby tak zostało)

No to świetnie, bo obrona na moonie buduje się bardzo długo.

To dobra wiadomość, że mogę sobie zapchać stocznię na jakiś czas bez potrzeby martwienia się fuzję.

z zapychaniem też bym nie szalał. W przypadku migracji jeżeli twoje koordy będą „zajęte” dostaniesz zbliżone (+przenosiny o ile to się nie zmieniło) a później no czekać 52 tyg zanim znów będziesz mógł przenieść planetę z np. 15 pozycji na 8 xD

W sumie racja - o tym nie pomyślałem..

No to świetnie, bo obrona na moonie buduje się bardzo długo.

To dobra wiadomość, że mogę sobie zapchać stocznię na jakiś czas bez potrzeby martwienia się fuzję.

kai-prime-v2-1200.png

K’AI PRIME – nowy sojusz na uni Kerberos

„Zanim zapadnie decyzja, nastaje cisza. W tej ciszy rodzą się imperia.”

W najdalszym sektorze galaktyki, na granicy znanego i nieznanego,

powstała inicjatywa wymykająca się pojęciu zwykłego sojuszu.

Legenda mówi, że założyciele K’AI PRIME pochodzą z różnych stylów gry,

ale połączyła ich jedna cecha: świadomość.

K’AI PRIME to sojusz dla graczy, którzy:

• planują długofalowo;
    • grają aktywnie i solidnie;
    • lubią sojuszowe rozmowy w świetnej atmosferze (Discord + gra);
    • współpracują z innymi graczami.

Niezależnie od Twojego stylu — flota, kopalnie, ekspedycje —

u nas znajdziesz przestrzeń do realnego rozwoju i gry na wysokim poziomie.

Kogo szukamy?

• Masz doświadczenie lub ambicję;
    • Jesteś aktywny i zaangażowany;
    • Cenisz dobrą atmosferę i klarowną komunikację.

Nie jesteśmy masówką. Tworzymy świadomą społeczność.

Nie mają dla nas znaczenia punkty w statystykach, a zaangażowanie i ambicja.

Jeśli czujesz, że Twój obecny sojusz to tylko zlepek nicków;

Jeśli chcesz być częścią czegoś większego;

Jeśli czujesz, że przyszedł Twój kairos – właściwy moment;

…to K’AI PRIME jest dla Ciebie.

„Cisza już nastała. Teraz czas na Twój ruch.”

Misja

Tworzyć elitarną, zorganizowaną strukturę graczy, którzy potrafią grać mądrze i razem.

Wizja

Być jednym z najmocniejszych sojuszów uniwersum – przez jakość, nie ilość.

Geneza nazwy

Nazwa K'AI PRIME nawiązuje do greckiego słowa kairos – oznaczającego właściwy, przełomowy moment na działanie –

oraz do nowoczesności i technologii (AI), a także elitarności (PRIME).

Apostrof w nazwie symbolizuje przerwę przed decyzją — zatrzymanie, w którym zapadają najważniejsze wybory.

Nazwa dobrze oddaje nasz styl gry: przemyślany, celny, zrównoważony i nastawiony na sukcesywny rozwój.

Założyciele

Sojusz został założony przez Galaktycznego Rolnika (po lewej) i Theriona (po prawej).

sojusznicy-v2-forum.png

jestem nowym graczem ogolnie gram pierwszy raz w ogame i akurat wybralem odkrywce , gra sie ta klasa bardzo przyjemnie no i dosc efektywnie nie powiem , nie wiem jak to wyglada w innych klasach ale odkyrwca jest op

To sobie teraz wyobraź, że dostajesz 12 razy mniej surowców i floty z ekspedycji i praktycznie nie zyskujesz nic więcej.

Przede wszystkim nikt na to nie reaguje, bo nie jest prawdą, że jako Zbieracz zyskuje się 12x mniej surowców chyba że masz na myśli totalnie początkową fazę gry.

Zawsze na początku warto zacząć od Odkrywcy jeśli dla kogoś ważny jest szybki rozwój konta.

Z czasem, kiedy ma się już rozwinięte badania form życia pod konkretny styl gry, te różnice nie są duże i śmiem twierdzić, że biorąc pod uwagę poświęcony czas Zbieracz to bardziej opłacalny styl gry. Surowców ma się oczywiście mniej, ale przy dobrze skonfigurowanym koncie wystarczy zwieźć surowce raz dziennie i baila.

Jam widział — jak w mrokach kosmicznej otchłani

WINE się wzbił — wśród planet rozkwitł, jak płomień!

Nie z prochu, nie z blasku, nie z marzeń pijanych,

Lecz z serc wykutych w żarze — i w gromie!

Tam duch się nie chwieje, tam ręka nie drży,

Tam szpadel wzniesiony — i w ciszy, i w burzy.

Nie dla nich rozkosze, nie dla nich mgły wina —

Lecz twarda, odżywcza maltodekstryna!

Wśród ciał niebieskich, co gasną jak chwile,

Ich floty suną — cicho, a straszliwie.

I choćbyś wzywał imponderabilia —

Na nic twe błagania… WINE się nie mija.

Bo oni są z prawdy, z odwagi, z milczenia,

Gdzie wróg się potyka, tam wstaje zbawienie.

Nie piórem — lecz stali linią piszą losy,

Nie słowem — lecz ogniem tną przez niebiosy.

Więc klękaj, o graczu, co w pustkę się wlepiasz,

Gdy WINE nadchodzi — niech lęk twą duszę skrepia.

Bo oto potęga, co nie zna upadku —

I wieczna jak światłość w kwantowym przypływie statku.

W ogóle odnoszę wrażenie, że ta cała gra nie ma żadnego sensu bo liczy się w niej tylko klasa odkrywcy i wysyłanie ekspedycji co godzinę.

Jaki jest sens skoro nie można grać swoim własnym stylem bo tylko jeden styl gry jest tym jedynym który przynosi zyski?

Nawiązując do pierwszego posta - bez przesady. Dlaczego granie Zbieraczem miałoby być najbardziej opłacalne, skoro wymaga najmniej inwestycji czasu?

Moim zdaniem całość jest bardzo sensownie zrównoważona, bo wcale Odkrywca nie ma tak dużej przewagi nad Zbieraczem.

Posiadając odpowiednio rozwinięte konto, szczególnie na późniejszym etapie gry, granie Zbieraczem jest całkiem opłacalne biorąc pod uwagę że można właściwie zalogować się raz dziennie, zwieźć surowce i wysłać FS.

Przy Odkrywcy trzeba się jednak naklikać dużo więcej. Trzeba logować się co najmniej raz na godzinę. Do tego cały czas ekspedycje zwożą zarówno surowce jak i statki, których również trzeba pilnować.

W mojej opinii, biorąc pod uwagę poświęcany czas na grę, klasa Zbieracza jest bardzo opłacalna i kto wie - może za jakiś czas, kiedy będę chciał klikać trochę mniej, zmienię klasę właśnie Zbieracza i zostanę górnikiem.