Przy okazji, o której godzinie zmieni się ustawienia Szybkości rozwoju na uniwersum Kerberos?
Posts by Galaktyczny Rolnik
-
-
Obecny system jest niesprawiedliwy dla graczy z uni docelowych.
Żaden system łączenia nie jest sprawiedliwy. Ktoś na discu powiedział zróbmy agresywne łączenie jak na gladiatusie. Tylko to całkiem inna gra. Na części gier jest worek graczy, to czy ktoś może kogoś atakować np. zależy od Twojego poziomu. Nie ma czegoś takiego jak "czas lotu".
Jeśli okaże się, że ktoś migrujący osiedli się w ich układzie, nie dostają żadnej relokacji – mimo że to oni są tu „gospodarzami”. To psuje balans i atmosferę.
Ale to samo będzie na nowych serwerach. Jedyne pierwsze łączenie gdy było jeszcze dużo graczy miało się wybór "jak kliknę przenieś po 10 dniach to mnie przeniesie daleko". Moje kolonie z galaktyki 1, przeniosło do 4 - klikałam pod koniec fuzji. Kolejne łączenia już tak daleko nie przesuwały mi kolonii.
Jeżeli na serwerze A i serwerze B masz ludzi którzy mają blisko kolonie. To jeżeli jeden przeniesie się pierwszego dnia, drugi zrobi to ostatniego - to obaj gracze trafią w to +/- to samo miejsce na nowym serwerze C. Nowy serwer nie rozwiązuje problemu "może pojawić się nowa flota w okolicy".
Nie ma magicznego systemu który sprawia że wszystko jest sprawiedliwe. Proces łączenia to zawsze jakiś minus dla kogoś.
====
Z mojej perspektywy, zanim trafiłam na u68, przeżyłam swoim kontem parę fuzji. Każda fuzja to dla mnie stres - w każdej fuzji miałam wybór docelowych w kilka sztuk. Jeden znajomy deklaruje że idzie na A, drugi deklaruje na B. Dyskusje w sojuszu. Nie lubię tego.Na serwerze 68 jest wiele kont które mają ponad 20 lat, za sobą kilka fuzji.
Pytanie - czy powinno się zmuszać konta które mają kilka fuzji za sobą do przenoszenia co roku?Aktywnie flotą gra kilka osób. Reszta to konta które czerpią profity z pozycji planet. Po łączeniu serwery po paru miesiącach pustoszeją i nowe osoby są w stanie przenieś planety tam gdzie chcą. Tylko, czy powinniśmy zmuszać ludzi do posiadania planet tam gdzie nie chcą przez pierwsze kilka miesięcy co roku?
Dla mnie najmniej sprawiedliwym elementem gry jest samo łączenie - rozłam sojuszu/znajomych, ponowne ustawienie planet. Jeżeli można by to zrobić jednokrotnie w czasie swojej gry, dla mnie, byłoby super.
Jestem również za tym, aby gospodarze dostawali itemy relokacji.
Po fuzji możemy dostać w swoich układach ogromne floty, które w kilka minut będą mogły do nas przylecieć.
Przed fuzją też możesz dostać w swoim układzie ogromne floty, które będą mogły przylecieć w kilka minut, po prostu pilnuj zabawek.
Owszem, ale nie na taką skalę.
Inaczej na to patrzę.
W czasie fuzji - wiadomo kiedy jest fuzja i kiedy może się coś nowego pojawić.
Po fuzji - wystarczy zobaczyć ile top flociarze się przenoszą na serwerach. Jedni robią to za antymaterie, inni mają lotki. Brak darmowych w niczym ich nie ograniczają. Jeżeli zainteresujesz ich swoją flotą - zrobią to i tak.
Jak pisał Fenrir, jeżeli ktoś na serwerze jest w stanie Cię zezłomować to musisz być gotowy że zrobi to w każdej chwili. Skala... tak naprawdę skalana nie jest ważna bo wystarczy dokładnie tylko JEDEN silniejszy gracz.Kluczowe w mojej wypowiedzi jest to, że dla równowagi gospodarze również powinni mieć możliwość kilku darmowych relokacji i tyle. Nic więcej, nic mniej.
-
Po fuzji możemy dostać w swoich układach ogromne floty, które w kilka minut będą mogły do nas przylecieć.
Przed fuzją też możesz dostać w swoim układzie ogromne floty, które będą mogły przylecieć w kilka minut, po prostu pilnuj zabawek.
Owszem, ale nie na taką skalę.
-
-
Czy przy okazji fuzji usuwane są nieaktywne od wielu miesięcy konta zagracające układy?
Na moje oko nie będą usunięte.
-
-
Bardzo się cieszę, że Oleśnica osiąga takie sukcesy w kosmosie!
-
Stocznie nigdy nie blokowały przejścia
Dziękuję ciap za szybką odpowiedź. A czy cokolwiek może zablokować takie przejście?
może zabrzmię jak śmieszek ale nie to jest celem mojej odp. Jedyne co może ci „przyblokować” migracje to ban na koncie przed migracją lub ruchy floty w momencie próby przejścia na uni docelowe(własne floty nie jestem pewnien jak z atakami lecącymi do Ciebie). Budowa obrony,budynków, badania to nie blokowało nigdy migracji (i oby tak zostało)
No to świetnie, bo obrona na moonie buduje się bardzo długo.
To dobra wiadomość, że mogę sobie zapchać stocznię na jakiś czas bez potrzeby martwienia się fuzję.z zapychaniem też bym nie szalał. W przypadku migracji jeżeli twoje koordy będą „zajęte” dostaniesz zbliżone (+przenosiny o ile to się nie zmieniło) a później no czekać 52 tyg zanim znów będziesz mógł przenieść planetę z np. 15 pozycji na 8
W sumie racja - o tym nie pomyślałem..
-
Czy jeśli na moonie będzie budowała mi się obrona, to nie będę mógł przejść na inne uni?
Czyli, czy nie powinienem zapychać kolejek na dłuższe okresy czasu dopóki nie przejdziemy fuzji?
Dziękuję ciap za szybką odpowiedź. A czy cokolwiek może zablokować takie przejście?
może zabrzmię jak śmieszek ale nie to jest celem mojej odp. Jedyne co może ci „przyblokować” migracje to ban na koncie przed migracją lub ruchy floty w momencie próby przejścia na uni docelowe(własne floty nie jestem pewnien jak z atakami lecącymi do Ciebie). Budowa obrony,budynków, badania to nie blokowało nigdy migracji (i oby tak zostało)
No to świetnie, bo obrona na moonie buduje się bardzo długo.
To dobra wiadomość, że mogę sobie zapchać stocznię na jakiś czas bez potrzeby martwienia się fuzję. -
K’AI PRIME – nowy sojusz na uni Kerberos
„Zanim zapadnie decyzja, nastaje cisza. W tej ciszy rodzą się imperia.”
W najdalszym sektorze galaktyki, na granicy znanego i nieznanego,
powstała inicjatywa wymykająca się pojęciu zwykłego sojuszu.
Legenda mówi, że założyciele K’AI PRIME pochodzą z różnych stylów gry,
ale połączyła ich jedna cecha: świadomość.
K’AI PRIME to sojusz dla graczy, którzy:
- planują długofalowo;
- grają aktywnie i solidnie;
- lubią sojuszowe rozmowy w świetnej atmosferze (Discord + gra);
- współpracują z innymi graczami.
Niezależnie od Twojego stylu — flota, kopalnie, ekspedycje —
u nas znajdziesz przestrzeń do realnego rozwoju i gry na wysokim poziomie.
Kogo szukamy?
- Masz doświadczenie lub ambicję;
- Jesteś aktywny i zaangażowany;
- Cenisz dobrą atmosferę i klarowną komunikację.
Nie jesteśmy masówką. Tworzymy świadomą społeczność.
Nie mają dla nas znaczenia punkty w statystykach, a zaangażowanie i ambicja.
• Jeśli czujesz, że Twój obecny sojusz to tylko zlepek nicków;
• Jeśli chcesz być częścią czegoś większego;
• Jeśli czujesz, że przyszedł Twój kairos – właściwy moment;
…to K’AI PRIME jest dla Ciebie.
„Cisza już nastała. Teraz czas na Twój ruch.”
Misja
Tworzyć elitarną, zorganizowaną strukturę graczy, którzy potrafią grać mądrze i razem.
Wizja
Być jednym z najmocniejszych sojuszów uniwersum – przez jakość, nie ilość.
Geneza nazwy
Nazwa K'AI PRIME nawiązuje do greckiego słowa kairos – oznaczającego właściwy, przełomowy moment na działanie –
oraz do nowoczesności i technologii (AI), a także elitarności (PRIME).
Apostrof w nazwie symbolizuje przerwę przed decyzją — zatrzymanie, w którym zapadają najważniejsze wybory.
Nazwa dobrze oddaje nasz styl gry: przemyślany, celny, zrównoważony i nastawiony na sukcesywny rozwój.
Założyciele
Sojusz został założony przez Galaktycznego Rolnika (po lewej) i Theriona (po prawej).
-
Czyli raczej nie ma się czym martwić.
No dobrze, to czekamy na datę i informację, które uniwersa będą docelowe. ^^ -
Czy jeśli na moonie będzie budowała mi się obrona, to nie będę mógł przejść na inne uni?
Czyli, czy nie powinienem zapychać kolejek na dłuższe okresy czasu dopóki nie przejdziemy fuzji?
-
-
jestem nowym graczem ogolnie gram pierwszy raz w ogame i akurat wybralem odkrywce , gra sie ta klasa bardzo przyjemnie no i dosc efektywnie nie powiem , nie wiem jak to wyglada w innych klasach ale odkyrwca jest op
To sobie teraz wyobraź, że dostajesz 12 razy mniej surowców i floty z ekspedycji i praktycznie nie zyskujesz nic więcej.
Przede wszystkim nikt na to nie reaguje, bo nie jest prawdą, że jako Zbieracz zyskuje się 12x mniej surowców chyba że masz na myśli totalnie początkową fazę gry.
Zawsze na początku warto zacząć od Odkrywcy jeśli dla kogoś ważny jest szybki rozwój konta.
Z czasem, kiedy ma się już rozwinięte badania form życia pod konkretny styl gry, te różnice nie są duże i śmiem twierdzić, że biorąc pod uwagę poświęcony czas Zbieracz to bardziej opłacalny styl gry. Surowców ma się oczywiście mniej, ale przy dobrze skonfigurowanym koncie wystarczy zwieźć surowce raz dziennie i baila.
-
Jam widział — jak w mrokach kosmicznej otchłani
WINE się wzbił — wśród planet rozkwitł, jak płomień!
Nie z prochu, nie z blasku, nie z marzeń pijanych,
Lecz z serc wykutych w żarze — i w gromie!
Tam duch się nie chwieje, tam ręka nie drży,
Tam szpadel wzniesiony — i w ciszy, i w burzy.
Nie dla nich rozkosze, nie dla nich mgły wina —
Lecz twarda, odżywcza maltodekstryna!
Wśród ciał niebieskich, co gasną jak chwile,
Ich floty suną — cicho, a straszliwie.
I choćbyś wzywał imponderabilia —
Na nic twe błagania… WINE się nie mija.
Bo oni są z prawdy, z odwagi, z milczenia,
Gdzie wróg się potyka, tam wstaje zbawienie.
Nie piórem — lecz stali linią piszą losy,
Nie słowem — lecz ogniem tną przez niebiosy.
Więc klękaj, o graczu, co w pustkę się wlepiasz,
Gdy WINE nadchodzi — niech lęk twą duszę skrepia.
Bo oto potęga, co nie zna upadku —
I wieczna jak światłość w kwantowym przypływie statku.
-
Bardzo fajny zysk.
17 miliardów na inwestycje zawsze spoko.
-
Jeśli dobrze widzę, że na kilku uniwersach padła flota tego gracza.
Ktoś tu spał jak suseł.
-
Ktoś tu zapomniał pozbierać MT.
P.S.
Od początku gry tutaj zastanawiam się co oznacza ten login - czy rzeczywiście ktoś rozwija konto dla swoich dzieci? ^^
-
W ogóle odnoszę wrażenie, że ta cała gra nie ma żadnego sensu bo liczy się w niej tylko klasa odkrywcy i wysyłanie ekspedycji co godzinę.
Jaki jest sens skoro nie można grać swoim własnym stylem bo tylko jeden styl gry jest tym jedynym który przynosi zyski?
Nawiązując do pierwszego posta - bez przesady. Dlaczego granie Zbieraczem miałoby być najbardziej opłacalne, skoro wymaga najmniej inwestycji czasu?
Moim zdaniem całość jest bardzo sensownie zrównoważona, bo wcale Odkrywca nie ma tak dużej przewagi nad Zbieraczem.
Posiadając odpowiednio rozwinięte konto, szczególnie na późniejszym etapie gry, granie Zbieraczem jest całkiem opłacalne biorąc pod uwagę że można właściwie zalogować się raz dziennie, zwieźć surowce i wysłać FS.
Przy Odkrywcy trzeba się jednak naklikać dużo więcej. Trzeba logować się co najmniej raz na godzinę. Do tego cały czas ekspedycje zwożą zarówno surowce jak i statki, których również trzeba pilnować.
W mojej opinii, biorąc pod uwagę poświęcany czas na grę, klasa Zbieracza jest bardzo opłacalna i kto wie - może za jakiś czas, kiedy będę chciał klikać trochę mniej, zmienię klasę właśnie Zbieracza i zostanę górnikiem.
-