Posts by BORG

kumam takie rozwiazania, sam tak robie na noc wysylajac ekspe na 10% predkosci floty eliminuje dluzsze opoxnienia ktore sie pojawiaja pzzy zwiekszaniu czasu samej ekspedycji z 1h na 2..3..4..5..itd. po prostu samo wydluzanie ekspy z 1h na wiecej wydaje sie bezcelowe i nie dajace zadnych korzysci, a przy tym ma sporo wad... wedlug mnie wydluzanie poszukiwan powinno zwracac wieksze szanse na wieksze eventy/wyniki zeby to bylo jakos proporcjonalne. Wiadomo nie musi byc tak, zeby 1 ekspa wyslana na 20 godzin zwracala tyle surki co 20 eksp godzinnych, ale obecnie jest po prostu nielogicznie

no wlasnie testowalem to na 2 uni jednoczesnie i dzisiaj z ciekawosci, jedyna roznica miedzy 1h a 5h to dluzsze opoznienia, stracony czas i paliwo(ekspa wiecej pali im dluzej lata w pozycji 16). Surki sypie tyle co na 1h - z tym ze zajmuje to 5x dluzej.

Dlatego pytam po co w zasadzie jest ta opcja skoro wydluzajac czas szukania znajdziek nie zwiekszamy szansy na znalezienie czegokolwiek...

Czesc wszystkim,

od dluzszego czasu zastanawiam sie jaki maja sens ekspy dluzsze od 1h? Niezliczona ilosc razy testowalem opcje na 2-19h i jedyna zmiana jaka zauwazylem, to ewentualne opoznienie bylo mnozone przez to ile razy dluzsza byla ekspedycja. A, no i koszt w paliwie sie znaczaco zwieksza...

Czy nie powinno to wygladac tak, ze im dluzej jestesmy w 16tce tym wieksze szanse na event? Tymczasem na 13 ekspedycji 5godzinnych dzisiaj 8 pustych,2x piraci i 2x metal...

Przeciez to nonsens,

dlaczego team GF nic z tym nie robi, ta opcja jest pozostawiona jalowa od kiedy pamietam...

Pozdrawiam.

Ja od jakiegos czasu w rozwoju nowych kont buduje eko oparte na kruszcach totalnie olewajac budowe syntezatora deuteru i wychodzi na to ze wyszedlem farmerom dexu naprzeciw :) jak trzeba dexu to zbiera sie z eksp+handel, takze ktos tam jeszcze dex skupuje...

Z logiki wynika, ze support klamie odnosnie logow tego zajscia zeby zadowolic konkretne osoby, a flota uciekla przed dotarciem agresora

Mowia o tym rw oraz ilosc zrabowanego dexu... odebranie tej floty graczowi Nestu oraz przekazanie 100% pz agresorom to razaca niesprawiedliwosc. Rozumiem jak najbardziej pkczatkowe rozgorycznie agresorow, ale bez jaj... wina lezy po stronie GF, a nie Nestu...

Na dziesieciu rudych jedenastu jest falszywych. Ze wszystkich gier w jakie kiedykolwiek gralem ogame.pl ma zdecydowanie najgorszy i najbardziej toksyczny team... posrane do granic mozliwosci. Flotowanie w tej grze i tak nie ma sie dobrze, to teraz jeszcze zlomujac kogos poza tym ze ryzykujemy ninje, ucieczke obroncy w 1s to teraz jeszcze odsylke surowca do adminow? Ruda powiedz nam cos ty chcesz wlasnorecznie zabic ta gre? Bo chyba nie powiesz nam ze ty masz dobre imie gry i dobro graczy w interesie? To nie standup...

Tak sobie czytam te wylewy od dluzszego czasu i mam wrazenie, ze jestes podobny do mnie z przed X lat... to przeswiadczenie o swojej nieomylnosci nie jest zdrowe Olszyn, jest zrodlem zguby. Co by chlopaki nie robili z hajsem to jednak graja i poswiecaja czas na ta "zabawe" - zapewniam, ze flota zbudowana z paczek nie lata sama, nie zarywa nocy na autopilocie itd... Sam zaczalem przygode na delfinku miesiac po reszcie graczy, a zaraz planuje wbite do top 100 - paczki byly uzyte dwie, z systemu nagrod (jak byla bieda z dexem). Nie zabronie Ci przelewac jadu na forum, ale zastanow sie jak przez to postrzega to reszta czytelnikow i czy ma to jakis sens - bo jak dla mnie to ekipa z VIP raczej zbytnio sie nimi nie przejmuje... Jaki jest w tym cel? Nikomu krwi nie napsjujesz - a jak masz cos do udowodnienia - tak jak ja zaloz konto i goń top - da sie grac poza radarem i dalej gonic.

Gratki Kohan kolejnego st i pokaznego zysku.

Nie potrafisz nawet zalapac tak ordynarnej aluzji, to Ci wyjasnie jak chlopu na rowie - taki zreszta wlasnie prezentujesz poziom tymi obelgami. Co to w ogole ma byc kolorowy bambus, jakis racial slurr?

Link jest do zdjecia przedstawiajacego lusterko - zebys mogl zobaczyc w nim swoje odbicie. Dlaczego?

Boli Cie, ze ktos oczernia na forum - ty robisz dokladnie to samo( kropka w kropke wlacznie z grozbami / deklaracjami posiadania screenshotow), w rownie nieelegancki sposob. Kto tu jest tym szczekajacym psem, co?

Woof woof?

Nie przesadzaj bo jestes bardzo nieuczciwy w stosunku do wielu graczy, ktorzy wciaz zarywaja noce, wyliczaja pz, zawrocone stacje, spadaki itdp. Ogame tak bardzo sie nie zmienil, jest teraz tylko masa parowek ktore maja fetysz z ciskania kamiemiami w tych co sobie w zyciu lepiej radza finansowo od nich i moga pozwolic na tromche anty.

A jak jestes ogrodnikiem z zawodu to przesadzaj dalej.

Gz pierwszego starcia ;)

Kilka dni temu wtopiłem 250k pancerników - morale mi spadły bo popełniłem błąd (gracz Emmi się podstawił u innego gracza)

ten turek nie na jednym uni tak lapie na multi ninje ludzi my sie nadzialismy na ariesie xd szok ze na baranku tak dlugo gra

Gz i szo obroncy :)

jak to się ma do wojny skoro ekipa z Dominion leciała na kolesia ze StarTrek ? To nie powinno się wliczać do wojny ?

"

Liczą się wszystkie walki, gdzie 50% + 1k wartości floty lub obrony (zarówno u agresorów jak i obrońców) należy do sojuszy biorących udział w wojnie.

"

Liczy sie liczy :s

GZ udanej podstawki, agresorzy zweszyli farbe, SzO :)

a co wedlug ciebie znaczy 2kkk+ jak nie minimum 2kkk? Kazde z tureckich kont to bagatela 50000zl? I serio tak ciezko ci uwierzyc, ze przez okres zycia uniwersum reszta graczy kupila antymaterie o lacznie wiekszej wartosci? Nie wiem czy sie smiac czy plakac. Z latwoscia kazde nowe uni to przebija w dwa tygodnie istnienia. Sam sobie strzelasz i to bynajmniej nie kolano xD 50000zl to tysiac zakupow po 50zl ludzie wydaja na sloty/premiumy i skracanie wiecej lacznie niz jeden paczkomat na cale konto przez rok grania

bzdura i podstawy ekonomii sie klaniaja. To nie paczkomaty utrzymuja ta gre bo ich paczka daje 2kkk+ mety, to tysiac pozostalych graczy na uni kupujacy 2-3x miesiecznie anty za 50zl utrzymuja ta gre. Przelicz to sobie.

Odpowiedz juz w tym temacie padla - podsumowujac - trzeba sie modlic do matki boskiej zlomujacej. Rozwiazania dla tego problemu bez bezposredniej ingerencji we wszystkie spolecznosci ogame i takiej ktora zadowoli kazdego - nigdy nie ma.

:trollface:

dokladnie tak jak opisalem wyzej. Temat rzeka bo pozostaje do dywagacji sens latania na kogokolwiek poza brak fs / liczyc ze ktos nie odbierze