Glowa1 & Fisher & Cobra (HS) vs. FeVeR(Nygga) ~ 7.217.054%

• Witam

Cobra obserwował Fevera od momentu kiedy znowu zaczął paczkowaćć. Dzisiaj obserwacja dala efekt w złapaniu znikającego pzta. Nie wiedząc wcześniej floty na podstawie aktywności wyczul ze po raz kolejny obrońca leci na pzta, mimo aktywności na koncie nie zawraca go, zbiera. Cobra obudził resztę sojuszu, szybka organizacja i lot. Okolica niepewna, nigdy nie wiadomo gdzie leci podstawka, poleciał wiec skład na straty z dogranymi reckami. Na szczęście ryzyko się opłaciło i udało się trafić flotę. Niestety w wyniku laga, obrońca próbował poderwać flotę, co ostatecznie spowodowało sklonowanie floty. Flota poderwała się z sura, jednocześnie zostając na księżycu. Uderzyliśmy wiec flotę bez sury. Sprawa zgłoszona do suportu, niech team sobie popatrzy w lagi i dopisze nam dofarm.

Feverowi Szo.

Od Cobry:

Dzięki ekipa za szybko mobilizację i reakcje i wzięcie ciężaru na klatę, ja tylko klikałem wy zrobiliście resztę 😉 obrońcy jak najbardziej Szo aby było na co latac ...

Pozdrawia

satelitobujca cobra

Od Glowa1: Obrońcy szo, i do następnego:D

Dnia 01-03-2025 xxxx następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Glowa1 [H S]

Mały transporter 1

Sonda szpiegowska 1

Pancernik 1.500.000

Agresor Fisher [H S]

Ciężki myśliwiec 23.674.700

Okręt wojenny 14.198.376

Pancernik 1

Pathfinder 146.256

Agresor Cobra [H S]

Pancernik 1.500.000

Obrońca FeVeR [Nygga]

Duży transporter 6.259.276

Lekki myśliwiec 2

Recykler 1.229.951

Sonda szpiegowska 39.060

Gwiazda Śmierci 14.172

Pancernik 5.067.058

Lekkie działo laserowe 1.674

Działo Gaussa 1.542

Wyrzutnia plazmy 652

Po bitwie...

Agresor Glowa1 [H S]

Mały transporter 0 ( -1 )

Sonda szpiegowska 1 ( -0 )

Pancernik 1.393.295 ( -106.705 )

Agresor Fisher [H S]

Ciężki myśliwiec 9.193.910 ( -14.480.790 )

Okręt wojenny 13.069.455 ( -1.128.921 )

Pancernik 1 ( -0 )

Pathfinder 83.630 ( -62.626 )

Agresor Cobra [H S]

Pancernik 1.395.672 ( -104.328 )

Obrońca FeVeR [Nygga]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

0 Metalu, 0 Kryształu i 0 Deuteru

Agresor stracił łącznie 232.422.375.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 669.854.590.000 jednostek.

At these space coordinates now float 333.796.077.600 metal, 310.865.944.800 crystal and 77.043.420.000 deuterium.

The defender gain a wreckage field of 24.543.004.000 metal, 27.385.574.000 crystal and 8.336.915.000.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 189.277.892.600

Kryształ: 226.628.257.800

Deuter: 73.376.917.000

agresor zyskał łącznie 489.283.067.400 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -248.249.859.000

Kryształ: -277.015.737.000

Deuter: -84.323.501.000

obrońca stracił łącznie 609.589.097.000 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.1.0

• edit:

RW do usunięcia

Niestety w wyniku laga, obrońca próbował poderwać flotę, co ostatecznie spowodowało sklonowanie floty. Flota poderwała się z sura, jednocześnie zostając na księżycu. Uderzyliśmy wiec flotę bez sury. Sprawa zgłoszona do suportu, niech team sobie popatrzy w lagi i dopisze nam dofarm.

Żebym dobrze zrozumiał, błąd gry spowodował, że obrońca podniósł flotę z surą i flota nie poleciała ale sura tak ?

To przecież to nie powinno być RW i cała akcja do anulowania :/

Bugusing niezamierzony, żadne dofarmy ani rw nie powinno zostać uznane, dodatkowo odpis sury atakującym i przywrócenie floty obrońcy.

• Niestety w wyniku laga, obrońca próbował poderwać flotę, co ostatecznie spowodowało sklonowanie floty. Flota poderwała się z sura, jednocześnie zostając na księżycu. Uderzyliśmy wiec flotę bez sury. Sprawa zgłoszona do suportu, niech team sobie popatrzy w lagi i dopisze nam dofarm.

Żebym dobrze zrozumiał, błąd gry spowodował, że obrońca podniósł flotę z surą i flota nie poleciała ale sura tak ?

Bugusing niezamierzony, żadne dofarmy ani rw nie powinno zostać uznane, dodatkowo odpis sury atakującym i przywrócenie floty obrońcy.

zle rozumiesz. Przeciez napisali wyraznie, ze lecieli na powracajaca zbiorke pz, czas powrotu musial byc wyliczony. Obronca mimo aktywnosci (*lub clickera) nie zawrocil fs na pz i doszlo do zbiorki... Przez to ze starcie bylo duze, wystapily lagi, przez ktore dla obroncy flota byla dostepna, chociaz powinno juz do starcia dojsc... raport zostal wypluty najpewniej kilka lub kilkadziesiat sekund po faktycznym starciu, dochodzi wtedy do przedziwnych sytuacji i stwarza duzo problemow zwiazanych z odpowiednim zgraniem recyklerow...

gz starcia, support ostatnio w tych sprawach ma dobra passe :)

• Niestety w wyniku laga, obrońca próbował poderwać flotę, co ostatecznie spowodowało sklonowanie floty. Flota poderwała się z sura, jednocześnie zostając na księżycu. Uderzyliśmy wiec flotę bez sury. Sprawa zgłoszona do suportu, niech team sobie popatrzy w lagi i dopisze nam dofarm.

zle rozumiesz. Przeciez napisali wyraznie, ze lecieli na powracajaca zbiorke pz, czas powrotu musial byc wyliczony.

Ale wiesz czy myślisz, że wiesz ?

Bo udało mi się zobaczyć screeny.

Czas nie był wyliczony.

Obrońca uciekł.

Widać lecącą stacje na plankę z surą a do ataku jeszcze sekundy.

Więc to błąd gry, a RW nie powinno być.

• hej hej to może wyjasnie :)

Po pierwsze graty Mordom z HS :) elegancko zlapany pz.

Miałem budzik na zawrót pzta ale byłem na urodzinach w knajpie i jakoś nie zawróciłem:/ na szczęście miałem 7sek na ucieczkę a HS nie spamował ataku, za co szacun :)

No, ale w momencie podniesienia floty na stację na planete widziałem 2sek do ataku więc obawiam się że RW zostanie usunięte:)

Gdyby dali mniej sek byłaby kolejna wtopa <X

• Od tego jest team, niech sprawdzą, popatrzą, Ty widziałeś jedno, my wiemy drugie, a niektórzy wiedzą jeszcze więcej, kibice, papugi, inne osoby:D

• btw kiedyś miałem taka akcje, ze podniosłem flotę z surowcami podczas ataku - po czym flota poszła a surowce nie xdd
    sprawdzałem 2 razy do najazdu jeszcze wtedy Magica.
    Team Ogame powiedział mi ze wszystko było ok xD mimo to - My uważaliśmy że nie xD

Jestem bardzo ciekaw jaki werdykt wylosuje Team tym razem xd

• Jaki by werdykt nie był to gratuluję atakującym za obserwacje za organizację lotu . Szybka decyzja zejście z urlopu i lot tak czy inaczej atakujący mogą być zadowoleni ze starcia.
    Obrońca na pewno wyciągnie wnioski z kolejnej akcji której jest bohaterem

• Od tego jest team, niech sprawdzą, popatrzą, Ty widziałeś jedno, my wiemy drugie, a niektórzy wiedzą jeszcze więcej, kibice, papugi, inne osoby:D

Jakoś nie widzę twojego wpisu pod Twoim Upadkiem Od Balbinki:P Żadne Szooo I Gratki. Ale tutaj to Piana leci z ust:)

Balbo dostał gratki ode mnie na priv, a co to Ciebie interesuje czy ja tutaj piszę czy nie, następna papuga? Jaka piana gościu malinowy, nie oceniaj kogoś na podstawie swoich zachowań.

Jakoś nie widzę twojego wpisu pod Twoim Upadkiem Od Balbinki:P Żadne Szooo I Gratki. Ale tutaj to Piana leci z ust:)

Balbo dostał gratki ode mnie na priv, a co to Ciebie interesuje czy ja tutaj piszę czy nie, następna papuga? Jaka piana gościu malinowy, nie oceniaj kogoś na podstawie swoich zachowań.

Publicznie oddaj Hołd pod RW. Uznaj swoją klęskę. Na szczęście twoje dni są policzone a plany są Tajne... Tom powiedział jak zjadł ostatnią Główkę Malinki:)

• STarcie samo w sobie mega i graty ze mimo niedogodnosci wam siadlo

Natomiast te lagi i bledy ... juz tyle osob to zglaszalo a z tym nic nie robia. Wrzucaja na sile jakies nowe wersje ktore sa do dupy, zamiast zajac sie realnymi problemami

Wlasnie przez takie gowno , postanowilem jakis czas temu porzucic ogame. To juz nie to samo co kiedys i raczej nic juz z tym nie zrobia, bo juz dawno by bylo poprawione