Ja oceniam fakt, nie życie prywatne, nic mi do tego. Y2 - nie przesadzaj z tym dostaniem złoma. Moim zdaniem nie ma kto tego zrobić a przy twojej aktywności to byłby wyczyn... Myślę, że to się nie wydarzy, prędzej sam odłożysz ta grę bo wszystko zdobyłeś. Dalej to już tylko powiększanie tego co masz. Sojusz Komornic ma to całe U68 i takie są fakty. Do tego co pisze Spaw - to nie wiem jak jest, bo zawsze jest to kwestia czasu, wysiłku i innych rzeczy. Do tego też trzeba mieć zdrowie bo sam po sobie wiem, że po dłuższym siedzeniu przy kompie odzywa się nadciśnienie, problemy z sercem, krążeniem itd.. to standard. Więc zawsz coś trzeba zostawić, aby mieć. No cóż y2 wycisnął te u68 jak cytrynę. Myślę, że reszta graczy może sobie grać for fun, bo im bardziej urosną i więcej zaangażują się to tym większa będzie strata jak się Y2 z ekipą zainteresuje. Tak to oceniam. Myślę, że granie dla innych graczy na u68 mija się na dłuższą metę z celem, no chyba że for fun. Komornic mogą wszystko na tym uniwersum. Taka prawda. Pozdrawiam wszystkich.
Posts by EXPLORER
-
-
Na tym 68 KOMORNIC ma moim zdaniem monopol. Jak patrzę na te ST to już chyba, nie ma ekipy, która by mogła nawiązać z Wami walkę.
Y2K - patrząc na twoją aktywność to ciężko komukolwiek będzie nawiązać walkę. Nie znaczy to, że na tym uniwersum nie ma innych dobrych graczy - oczywiście, że są, ale ekipa flociarzy jaką macie jest już nie do zatrzymania.
Gratuluję zdobycia całego uniwersum 68.
To jest tylko moje zdanie i tylko jakaś wielka wojna wszyscy inni kontra Komornic być może by coś zmieniła, ale nikt się nie wychyli.
Tak, więc jak ktoś jeszcze nie jest w Waszych reckach to będzie. To jest tylko kwestia czasu.
Obiektywnie kawał dobrej roboty i czasu. Zaznaczę to jest tylko moje zdanie.
-
Floty 1 wojenne 1 pokojowe 2 obronne
Eco 8 Badania 16
PZ 50% PZ OBRONA brak, PZ DEUTER TAK
0,5 DEUTER SPALANIE
Ilość Galaktyk 6
Ładowność sond - brak
Pola +30
Pomijanie pustych układów - brak
Zakrzywienie - TAK
-
Plus podgląd. Fajnie wyglądają planety i kosmos, choć trochę gorzej w galaktyce. Brak spójności - białe planety na środku zamiast na 14 i 15 pozycji?
Minus - avatary. Niektóre jak dla dzieci z przedszkola. Te kupne to takie gify.
Widoczny brak przygotowania i byle by coś z kosmosem było. Słabo.
Tutaj powinien być temat bardziej przemyślany - więcej może grafik związanymi z formami życia czy daną klasą.
Dla mnie te grafiki z kantyny mają lepszy klimat niż te nowe. Nie ma spójności w tych nowych. Jeszcze te kotki - no co to jest!?
Kilka fajnych i najczęściej wybieranych.
Avatary jak dla przedszkolaków - psują klimat tej gry.
-
Na 68 są takie floty, że przebijają praktycznie wszystko. Nawet konwencjonalną flotą jest mocny wjazd - więc argument o bunkrach
Natomiast z drugiej strony nie ma uniwersum na którym możesz wybudować obronę i być w miarę spokojnym. Budowanie obrony przy innych parametrach nie ma sensu moim zdaniem. I dla graczy , którzy lubią się nawet trochę zabunkrować nie ma sensu gry w tej chwili bo ogame nie ma im do zaoferowania nic - taka prawda. Dlatego uniwersum o w/w parametrach jest potrzebne.
-
Ruda podbijam prośby
EKO - 8X
BADANIA - 16X
FLOTA - 1X - Wszystkie (wojenne, pokojowe)
PZ - 40%
PZ z OBRONY - Brak
DEUTER NA PZ - Brak
ŁADOWNOŚĆ SOND - BRAK
PLANETY WIELKOŚĆ PLUS 30
SPALANIE DEU - 0,5
POMIJANIE PUSTYCH - BRAK
ZAKRZYWIENIE UKŁADÓW I GALAKTYK - TAK
-
Brak możliwości wymiany surowców u handlarza, ponieważ pokazuje błędną ilość dostępnej pojemności magazynowej. Pojawia się natomiast komunikat brak wystarczającej ilości do handlu!? Pomimo, że surowce są na planecie metal a pojemność magazynu kryształ pusta i dostępna.
-
Ja to odbieram jak próba blokowania powstania wolnego uniwersum. I tego nie mogę zrozumieć, że jest tyle szybkich światów to jeśli ktoś upomni się o tego typu parametry to wskazuje się, że polityka GF, że to nie ma sensu itd... No, ale fakty są takie, że i tak najwięcej osób gra na 68 a nie na szybkich. Tak prawda, tego nie da się zakłamać. Jest to stare uniwersum, gdzie ludzie grają latam, ale cóż z tego..
Tak jak napisałeś to szybkie uniwersa kończą swój żywot a następnie są łączone z innymi i tak się kręci. No dokładnie tak.
Natomiast nie nie piszę nikomu, aby nie miał urozmaicenia i aby szybkie uniwersa nie powstawały.
Mam inne zdanie i inne argumenty, że warto by było, aby choć jeden nowy taki świat w roku powstał. I w czym problem?
To jest takie złe i nie do zaakceptowania? Tak trudno to zaakceptować, że zamiast 10 szybkich uniwersów, będzie 9 i jedno z takimi parametrami jak 68? To jest taki problem?Naprawdę nie rozumiem takiego podejścia i braku zrozumienia.
-
Szybkich uniwersów jest co najmniej 10! A i tak za miesiąc ktoś tu napisze, że znowu chce szybkie. Przecież macie wszystko w różnych konfiguracjach. Natomiast jeśli ktoś ma inne zdanie i podejście do gry to jest krytykowany i wysyłany na serwery zagraniczne, przecież to hipokryzja. Nie przedstawiacie argumentów, które by mnie przekonały a za każdym razem domagacie się więcej i więcej szybkich.. po co?
Nie zamierzam grać na zagranicznych serwerach czekam na PL.
Mam taką uwagę. U 68 jest jedynym uniwersum z małym złomem. Czyli to powoduje, że gracze, którzy lubią się bunkrować lub budować większą obronę - nie mają argumentów, aby na takowych uniwersach grać. Nawet na 68 ludzie mają takie floty, że topwi gracze flotą konwencjonalną są w stanie przebijać się przez wielkie obrony. Czyli na tą chwilę nie ma żadnego uniwersum, które daje możliwość i sens budowania większej obrony - taka prawda. (i proszę mi nie pisać żadna obrona nie gwarantuje bezpieczeństwa, bla bla bla.. bo wszystko to wiem, piszę jak jest).
Przy obecnych zasadach gry, bardzo łatwo i dość szybko można mieć mooona i rozbudowywać napędy na 1X. Po miesiącu gry może wyglądać to całkiem dobrze. Więc nie rozumiem tego zachwytu nad szybkimi światami.
Tak jak pisałem wcześniej dla mnie wszystko powyżej 1X traci zainteresowanie z uwagi na fakt, że GS lecą szybciej i jednej nocy można stracić wszystkie moony. Dla mnie to jest słabe i nie warte zainteresowania. Szkoda czasu i energii na grę, gdzie tak łatwo można przeciwnika pobawić księżyca. To jest moje prywatne zdanie.
Tak samo deuter na PZ jest niepotrzebny. Wiadomo, że zawsze go brakuje, jednak trzeba korzystać z handlarza. Twórcy gry dając deuter na PZ pozbywają się szansy zarobku ponieważ jest on bardziej dostępny. Flociarze nie muszą kupować od górników itd.
Również uważam, że PZ powinien być taki sam jak przelicznik handlarza w przypadku złomu floty. Bo większy PZ np. 70-80% daje możliwość rozbijania się o przeciwnika i sama funkcja przestaje mieć znaczenie w grze. I znów twórcy gry na tym moim zdaniem tracą.
Kolejna sprawa o której już pisałem to ładowność sond szpiegowskich. Na co to komu? Ale precyzyjnie - rozumiem, że mogą być fani takich rozwiązań z uwagi na liczną ilość sond zdobytych podczas ekspedycji. Jednak nowy gracz, którzy chciały dołączyć do gry po kilku miesiącach praktycznie nie ma czego szukać. Ponieważ nie ma sond a latanie MT na graczy nieaktywnych może mijać się z celem bo ktoś sondami zbiera surowce. Klasa odkrywcy również na tym traci ponieważ łatwiej mieć bonus do MT lub DT i loty na nieaktywnych graczy a w przypadku sond nie ma to znaczenia praktycznie. Ktoś napisał, że to odkrywca ma lepiej bo ma dużo sond. Tak, ale tylko w początkowej fazie, później i tak wszyscy z ekspedycji mają sporo sond co wykorzystują przy farmingu. Więc nadal podtrzymuję, że odkrywca na tym taci.
PZ z obrony to też nie ma sensu. I nawet nie patrzę na takie uniwersa.
Będę czekał na np.
Eko 10 X
Badania 20X
Flota 1X - wszystkie
Brak ładowności sond
Brak deuteru na PZ
Brak PZ z obrony
40% - 50% max PZ
Żadnego pomijania nieaktywnych układów i żadnych liniowych.
7-9 galaktyk - im więcej tym lepiej. ( ponieważ nowi gracze, którzy mogą pojawić się po kilku miesiącach lub latach muszą mieć przestrzeń do gry w ten sposób uniwersum będzie żyło, ponieważ będzie sens zacząć na takim uniwersum grać).
p.s I proszę mnie nie wysyłać na zagraniczne serery bo fani szybkich uniwersum macie wszystko co możecie mieć. Natomiast nie ma alternatywy dla np. 68.
-
Co do ilości galaktyk to wada, że będą również puste? Teraz się tworzy tak, aby jak najszybciej dolecieć do przeciwnika. Nawet dobrze planet nie idzie rozbudować bo wjazd jest szybki a przy dużym % z PZ praktycznie każdy atak opłacalny. Będzie ktoś chciał łapać górnków czy mieć bliżej to niech zapłaci za przeniesienie planety lub ma lotkę o to chodzi. Praktycznie po tygodniu na tych szybkich to ludzie już mają 10 tyś pancków a jeszcze ułatwiacie szybszy wlot poprzez pomijanie nieaktywnych układów. Po drugie nowi gracze też muszą mieć przestrzeń do gry. Praktycznie przy małej ilości galaktyk od razy są w niebezpieczeństwie. Takie moje uwagi. Tak więc duża ilość gal to zaleta. A przy rozbudowie astrofizyki idzie to ogarnąć.
-
Żadne prośby nie zostały spełnione. Patrząc w ten sposób macie tyle szybkich uniwersów, od wyboru do koloru. No nic nadal będę czekał na coś podobnego lub takiego samego jak 68.
Eko X8, badania X16, Flota X1 - wszystkie, 40% PZ, Brak PZ z Obrony, Brak ładowności sond, 0,5 deuter, +30 pól, 8-9 galaktyk
-
Dzięki za troskę, ale eko i badania to wiadomo, że spory X... Nie nie chodzi o to, aby być w top ale żeby nie było teraz, że po tygodniu latają 10 tyś pancków. Niektórzy, nawet się nie zdążyli zarejestrować a floty wielkie, nawet nieaktywnych nie mają jak grabić bo jest ładowność sond a gracze mają już w tysiącach
-
ZEr0 - ale tu nie chodzi o korzyść dla gracza. Chodzi o zasady i sposób gry. Nie wszystko cieszy co jest łatwiejsze. Szybszy statki - trzeba zbierać na badania i je rozwijać o to chodzi w tej grze. Chcesz być bliżej kogoś - skolonizuj planetę obok, wyślij lotkę, przenieś itd.
A będziesz chciał jeszcze szybciej latać, wykup anty i surowce, zrobisz więcej badań, Prędkości wszystkich flot na 1X są wystarczające.
Rozumiem, że na początku może irytować prędkość recków, ale z czasem będzie ok.
p.s. Kartez, masz 8 ? serwerów szybkich możesz grać a wolne jest tylko jedno z normalnymi parametrami.
-
I jeszcze ważna kwesta - mały złom. Przecież wszystkie uniwersa oprócz 68 mają 70-80%. Przecież to jest mega bezsens. Prawie każdy atak udany, niezależnie od obrony w przypadku większych flot praktycznie. Nie wiem, czy nikt tego nie widzi, ale drugie wolne uniwersum powinno być już dawno a fanatycy szybkich gier - napiszę jeszcze raz - macie chyba 8 szybkich światów w różnych konfiguracjach, macie wszystko i więcej Wam nie potrzeba. Taka prawda.
-
Bardzo dobry pomysł z tą grą bez paczek. Moim zdaniem powinno to zostać zlikwidowane. A moim prywatnym zdaniem bardziej na tym tracą niż zarabiają. Dlaczego bo jeśli ktoś nawet krążownika nie ma a już są floty w topce po 10 tyś. pancerników to odechciewa się gry. I zamiast zwiększyć liczbę graczy, dać rozbudować konto to większa szansa, że taki zainwestuje w antymaterię. Będzie musiał kupić handlarza, aby wymienić surowce, większą ilość pól itd. a tak dają wszystko.. Z handlarza nie opłaca się korzystać bo robią uniwesrsa po 70-80% złomu. Wystarczy się rozbić niepotrzebną flotą i mieć surowce, zamiast inwestować w anty i handlarza. Po drugie, zamiast paczek to i tak topowi gracze będą chcieli inwestować w wymianę surowców, zakup przyspieszaczy itd. Paczki psują grę i sądzę, że po wprowadzeniu paczek spadł im wykup innych rzeczy za antymaterię.
-
Ruda mam nadzieję, że wprowadzicie choć jedno uniwesrum na takich samych zasadach co 68. Teraz widzę, ktoś pisze o jakiś skanowaniach na tym U68 i ma jakieś scany, (nie moja sprawa i nie mi to oceniać) jednak reset by się tego przydał.
1X - wszystkie floty, ew. recki 2X, 40 % złom, brak ładowności sond, dużo gal, bez udziwnień i omija pustych układów, brak PZ z obrony, brak deuteru na PZ, Szybkie EKO i Badania. Zróbcie coś w co można spokojnie pograć w robocie a nie patrzeć co 15 minut czy ktoś leci...
p.s. Razer - plakacik nad łożkiem z ogame fajna sprawa.
-
Wszystko rozbija się o szczegóły. Nie ma drugiego takiego uniwersum jak 68 z małymi prędkościami, małym złomem i bez udziwnień.
Natomiast macie 8 szybkich uniwersów w różnych konfiguracjach i jeszcze Wam mało. Przecież macie wszystko.
-
Wodzu - tylko ja nie neguję szybkich uniwersów a tu wystarczy, że ktoś się odezwie o takim uniwersum jak 68 a w lkokach startowych stoją fani szybkich flot i dużego PZ. Czy to jest pójście z czasem - moim zdaniem nie to to 68 ciągnie ten ogame a nie szybkie uniwersa. Teksty o mniejszości nijak się mają do aktywności graczy i grywalności. Ja zaznaczyłem temat, że przez lata takiego uniwersum nie było - przynajmniej ja nie kojarzę. Chcecie grać na szybkich to grajcie tylko nie negujcie innych co myślą inaczej. Dla mnie szybkie uniwersa to gra zręcznościowa nie ogame.
-
Ruda - reszta prędkości taka sama jak na U68. Moim zdaniem dajecie graczom za dużo. Dziś bardzo łatwo i szybko dochodzi się do pewnych rzeczy w ogame a jeszcze dajecie duży PZ, jeszcze deuter, PZ z obrony i farming sondami... Zarabiacie chyba tylko na tym, że ktoś dostaje dzwona idzie na kolejne uniwersum i tak się kręci. Nie tędy droga. Trzeba się trochę potrudzić moim zdaniem jak chcesz kup anty na handlarza a dziś dajecie graczom wszystko od ręki praktycznie. Moim zdaniem, albo zrobicie takie parametry jak 68, albo to nie ma sensu. Ludzie idą do pracy, szkoły i niewielu ma czas co 15 minut na przegląd bo po 20 minutach można dostać gonga na szybkim uniwersum. Ktoś chce szybkie ok, ale dla mnie szybsze parametry i wększy złom niż na 68 mija się z celem. Przez lata takiego uniwersum nie zrobiliście tylko pchacie szybkie uniwersa, gdzie i tak później tych wszystkich graczy łączycie.
-
Zolw - na Kalyka masz duży złom 70% i ataki sondami, więc to zmienia sporo co do ustawień jakie są na 68.