Posts by Penelopa

Planety wygenerowane przez jakiegoś stażystę przy użyciu AI :D. Może GF dostało jakieś dofinansowanie na wdrożenie AI czy coś? :D

Nawet niezbyt skomplikowane generatory grafiki AI potrafią wygenerować całkiem przyzwoite obrazki. Komuś chyba brakuje talentu albo zapału do pracy :wall:

Po urlopie wchodzę na OGame a moje planety wygladają jakby wpadły do ścieków <X Co się stało z całkiem przyzwoitymi do tej pory skórkami? Zdaję sobie sprawę z tego, że rozgrywka jest ważniejsza od grafiki, ale akurat ja zwracam uwagę na grafikę w grach. Moje poczucie estetyki zostało mocno nadszarpnięte X/

Witam!

Nick: Penelopa

Liczba punktów: 1340

Jaki sojusz mnie interesuje? - Mam klasę Odkrywca i szukam sojuszu z klasą Naukowcy lub Handlarze

Kontakt: w grze lub na forum

Inne: Uni Rosalind

Aktualność propozycji: nieaktualne

Witam wszystkich :)

po bardzo długim czasie wracam do OGame.

Grałam kiedyś na Uni 8, ale od tamtej pory trochę się zmieniło, a ja już sporo zapomniałam i czuję się trochę jak nowicjusz.

Ciekawe jak to będzie tym razem.

OK. Adres IP to unikalny identyfikator przypisany każdemu urządzeniu, takiemu jak komputer, laptop, smartfon, serwer czy router, które korzystają z Internetu lub lokalnej sieci. W zasadach gry ciagle jest mowa o graniu na jednym koputerze. Jeśli dwóch graczy korzysta z lokalnej sieci, ale każdy gra na swoim urzadzeniu to te zasady też ich obowiązują? Możecie mnie nazwać niedorozwiniętą, ale nie mogę tego rozgryźć.

Szukałam na Forum i w Internecie informacji o graniu we dwie osoby na jednym Universum i nie znalazłam satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Dopiero zaczęłam grać na OGame, dzisiaj mój syn dołączył do gry na tym samym Universum. Już to zgłosiłam :) Wiem, że kilka osób nie może grać jednocześnie na jednym komputerze, każdy musi czekać na swoją kolej. Ja gram na swoim laptopie a syn na swoim koputerze, korzystamy jednak z tej samej sieci domowej, więc mamy to samo IP. Czy w takiej sytuacji mozemy być jednocześnie zalogowani do gry? Mówiąc inaczej, czy możemy grać w tym samym czasie?