Tyle tygodni są te Osiągnięcia i nikt nie potrafi zmienić jednego słowa??
Posts by Whitehaven
-
-
Jestem na nie!!
Edit:
Dopiero co była zmiana. Niech to wszystko odczeka chociaż pół roku a najlepiej do kolejnej fuzji.
-
Whitehaven Jak wysyłasz flotę to na dole masz taki pasek z procentami. Jeżeli widzisz, że statki przylecą za szybko wtedy kliknij na kafelek reprezentujący niższą wartość. Jeśli chcesz, żeby flota leciała tyle ile przed zmianą musisz wybrać odpowiednio niższy % (2x). Mam nadzieję, że pomogłem i dobry uczynek w postaci wytłumaczenia czegoś mniej rozgarniętemu koledze mam zapisany
Czy Wy mnie traktujecie jak kogoś niedorozwiniętego??
Nie jestem mniej rozgarnięty i ustawianie prędkości z % znam dobrze, z tym że właśnie po zmianie prędkości zmniejszyły się one na tyle w dół, że brakuje tych najmniejszych wartości. Różnica między 10 i 20% jest za duża a na zbieraczu nie ma co 5%.
Hej.
Tak jak inni pisali zmieniły się całkowicie czasy FS. Na tym serwerze oraz na wcześniejszym Quantum od kiedy gram czyli ponad 6lat, nie miesiąc dwa czy rok, 6 lat!! Taka była prędkość i wszystkie badania dotyczące prędkości lotów włączając formy życia ustawiałem przez 6 lat tak by było dla mnie optymalnie.
Jak ja czytam, że Ty przez 6 lat napędy ustawiasz żeby było tak jak chcesz to dalej nie chce mi się czytać.
W takim razie nie wiem jak Ty się przemęczyłeś przez te wcześniejsze 5 lat żeby tą grę zoptymalizować pod siebie Pięć lat robiłeś fs'y nie zgodne z Twoimi ustawieniami i się dało
Ogólnie jeśli chodzi o zmiany to tylko jedną rzecz bym zmienił. Prędkość flot obronnych, bo x1 to ciężko z podstawką i to tylko tylko zmniejsza atrakcyjność gry. Zmieniłbym ją na x2 obronne
Nie czytasz albo rozumiesz sensu mojej wypowiedzi. Przez te 6 lat wiele rzeczy na serwerze się zmieniało, średnio co rok lub po fuzjach coś się zmieniało odrobinę, potem weszły FŻ i wtedy robiłem badania na tyle na ile mi pasowało. Teraz wszystko ruszyło 2-krotnie szybciej i żadnymi badaniami i zmianami tego nie zmienię, nie spowolnię już flot bo badań się nie da cofnąć i stąd ten temat.
Whitehaven Jak wysyłasz flotę to na dole masz taki pasek z procentami. Jeżeli widzisz, że statki przylecą za szybko wtedy kliknij na kafelek reprezentujący niższą wartość. Jeśli chcesz, żeby flota leciała tyle ile przed zmianą musisz wybrać odpowiednio niższy % (2x). Mam nadzieję, że pomogłem i dobry uczynek w postaci wytłumaczenia czegoś mniej rozgarniętemu koledze mam zapisany
Jeszcze zapomniałeś napisać o zmianie klasy.
Taki z Ciebie pro elo gracz, w tydzień zrobiłeś więcej punktów niż niejeden w 10 lat a takich podstaw nie znasz?
Klasa jest zbieracz od początku i tu zmiany nie będzie.
Co do "pro eko gracza" to zakładam że do kogoś innego...
Co do "równi i równiejsi" - takie odniosłem wrażenie. Osoby stale bywające na forum bądź grające ofensywnie są wysłuchiwane natomiast kiedy wyraża inne zdanie to jest wyśmiewany, jego "gra" jest umniejszana i może być posądzany o trolling.
Chyba że nie można odczuwać inaczej wypowiedzi niż większość, ale to... ech...
Skoro szanse obecnie na zmianę są nikłe to trudno, szkoda. Trzeba coś wymyślić bo tak wszystko zapierdala....
Chciałbym tylko poprosić, aby przy propozycji następnej zmiany wszystko było znaaaacznie bardziej klarowniejsze. Co zmiana wniesie, na co wpłynie, jakie będą ogólne konsekwencje itp i to nie tylko na forum, gdzie większość graczy nawet nie zagląda, ale też w samej grze. Bo to jak obecna zmiana została wprowadzona to poziom niestety wyborów kopertowych.
Pozdrawiam
-
Hej.
W dniu dzisiejszym weszła aktualizacja zwiększenia prędkości flot POKOJOWYCH do x2 po zeszłomiesięcznym głosowaniu.
Nowe ustawienie absolutnie mi nie pasuje i zmienia wszystko co wypracowałem przez ostatnie kilka lat grania na tej prędkości, badania dopasowane do tej prędkości,.
Chciałbym podrzucić pomysł ankiety przywracającej prędkości x1, która była ZAWSZE na tym serwerze.
Sądzę, że nie jestem odosobniony w swoim zdaniu.
Pozdrawiam serdecznie:)
Oczywiście. Oto zmodyfikowana wersja z bardziej grzecznościowym synonimem słowa "bezsensowna":
Jak już inni zauważyli, ankieta byłaby zapewne niecelowa, zważywszy na to, że kilka dni temu większość zdecydowała o innej konfiguracji. Sądzę, że po kilku miesiącach lub, powiedzmy, po pół roku byłoby to zasadne. Ludzie przyzwyczają się, zobaczą, czy im się to podoba czy nie, i wyrobią sobie własne zdanie.
Choć za pół roku faktycznie mam zamiar zaproponować zmianę na x3, które, jak przypuszczam, zostanie przyjęte - dla własnej wygody, ale też dla utopijnego celu, jakim jest stworzenie znaczącej alternatywy dla uni 68. Mam nadzieję, że nigdy nie połączą nas w jedno ze względu na unikalne ustawienia obu serwerów. Im bardziej się od siebie różnią, tym bardziej jest to możliwe.Oczywiście, można próbować przeprowadzać ankietę, choć przypuszczam, że administracja po prostu nie zgodzi się na tak wczesne badanie opinii.
Ze swojej strony naprawdę zastanawiam się, co tak bardzo zmieniło się w Twojej wizji konta i tego, jak je budowałeś po tej zmianie? Po prostu chciałbym poznać spojrzenie drugiej strony. Jeśli się nie podzielisz swym spojrzeniem na to co się popsuło, to wydaje mi się iż nie ma co liczyć na bycie zrozumianym, a co za tym idzie przekonanie do swych racji innych.
Hej.
Tak jak inni pisali zmieniły się całkowicie czasy FS. Na tym serwerze oraz na wcześniejszym Quantum od kiedy gram czyli ponad 6lat, nie miesiąc dwa czy rok, 6 lat!! Taka była prędkość i wszystkie badania dotyczące prędkości lotów włączając formy życia ustawiałem przez 6 lat tak by było dla mnie optymalnie. Dla mnie osobiście, dla mojego stylu gry i bez wpływu na życie osobiste.
Teraz wychodzi na to że po fuzji przyszli gracze z szybszego serwera i postawili na swoim na tym aby im było lepiej, a omamione wizją szybszej zwózki tłumy im przyklapnely. Nie da się wiele zrobić by floty spowolnić bo badań nie cofnę.
Inna kolejną sprawą jest to, że sporo z tych osób jest zaskoczonych że po zmianie nie tylko transportery są szybsze ale prawie wszystko co nie jest atakiem ale mimo to milczą.
Wiem, że nie jestem w swoim zdaniu odosobniony, po prostu 90% osób na Kalyke nawet chyba nie zagląda na forum i po prostu ucieszyła się że transportery będą szybsze a nie wiedziała o pełnych konsekwencjach tej decyzji.
Sprawa uni68- kto tak zarządził żeby tak znacząco zróżnicować te dwa uni? Jakaś odgórna decyzja czy jak piszesz dla czyjejś wygody? Co innego zmiana typu z X6 na x7 czy X8 bo to o kilka lub kilkanaście %.
Natomiast tutaj z x1 na x2 to zmniejszenie czasów o połowę, O POŁOWĘ! Czy ktoś uświadomił wszystkich o konsekwencjach? Nie! Tylko zwykła wiadomość, że jest ankieta, że chcemy zmieniać, że zwózka będzie szybciej itp bez żadnych wyjaśnień. Jak pytania z referendum PiS jakiś czas temu normalnie...
Ostatnia sprawa, mniej istotna,ale czemu nie podano wyników? Tylko tyle że większość tak wybrała. Jaki był rozkład głosów? Jaki % głosowało? To chyba nie są tajne dane a pokazałby transparentność głosowania.
Ps. Nikogo nie obrażam, nie chcę i nie będę tolerował bycia obrazanym. Jest to dla mnie w tym momencie poważna i ważna sprawa i mam nadzieję przez osoby dorosłe, odpowiedzialne, decyzyjne, zachowujące poziom i profesjonalizm być przez nie tak traktowany, na równo ze wszystkimi graczami, a nie że są równi i równiejsi. Szanujmy zdanie wszystkich graczy choćby zgoła odmienne od forumowych wyjadaczy. Jeśli będzie decyzja co do rozpatrzenia prośby o zmianę powrotną to poparta konkretnymi argumentami a nie że "nie bo nie".
Chyba tyle, przepraszam nie lubiących dużo czytać.
-
Po pierwsze nie napinam się, nie lubię być obrażany nawet dla żartu od osób których nie znam. Nie ja zacząłem wyzywać od ciap
Myslałem, że to jak kto gra to jego osobista sprawa i że co komuś do tego.
Skoro ktoś zaproponował zmianę i większością głosów ją wprowadzono, owszem masz prawo zaproponować zmianę... ale czy większość ją poprze??
To skoro ktoś zaproponował zmianę to ja też mogę być ktosiem kto też zaproponuje zmianę:
Zatem, chciałbym podrzucić pomysł ankiety o zmianę prędkości flot pokojowych na x1.
Niech demokracja zdecyduje.
-
Nie musisz rozumieć, nikt Ci nie karze.
To co mam i jak gram nie Twoja sprawa. Nie pasuje mi z wielu powodów.
Skoro ktoś zaproponował zmianę to czemu ja nie mogę? Chyba jest tu jakaś namiastka demokracji skoro są głosowania?
PS. Jak od ciap zaczynasz wyzywasz to widać jaki poziom...
-
Hej.
W dniu dzisiejszym weszła aktualizacja zwiększenia prędkości flot POKOJOWYCH do x2 po zeszłomiesięcznym głosowaniu.
Nowe ustawienie absolutnie mi nie pasuje i zmienia wszystko co wypracowałem przez ostatnie kilka lat grania na tej prędkości, badania dopasowane do tej prędkości,.
Chciałbym podrzucić pomysł ankiety przywracającej prędkości x1, która była ZAWSZE na tym serwerze.
Sądzę, że nie jestem odosobniony w swoim zdaniu.
Pozdrawiam serdecznie:)