Posts by Boom

Z zasady rozbudowujesz / zabudowujesz planety tak co by tej nadwyżki nie było. W zależności od rasy. Do odkrycia ostatniego badania. Więc i przy w locie nie ma co plądrować. Plus dodatki mają opcje wyłączenia plądrowania czy zwózki żarcia. A jak ci zalega , odsyłaj na jakiegoś idlaka .

Tutaj masz optymalny setup dla każdej rasy , jak zabudować żeby mieć i żarcie nie zalegało.

https://forum.origin.ogame.gam…s-faq/?postID=401#post401

I nic się nie wyłącza niczego nie brakuje jest w sam raz. Chyba że braknie ci energii na planecie.

Właśnie w kolejnej fali dostałem następny, czyli już dziś 3 i 8 w miesiącu. Ale weźmy pod uwagę że często przy tych eventach przez cały czas jego trwania nie dostaje się żadnego co by po jego zakończeniu dostawać co chwila. Pseudo RNG jakie tutaj generuje te procenty zapewnie też swoje robi a jak sam piszesz można powyciągać wnioski.

Natomiast co do limitu... To nie jest on w żadnym wypadku sztywny. Przynajmniej takie wnioski wyciągam z innymi osobami. Limit nie istnieje. Tak samo jak nie istnieje limit czarnych dziur. A jedynie jest on generowany przez pseudo RNG i procenciki.

Traker Ci tego nie policzy bo jest limit 7 w miesiacu i 1 na dzien czy jakoś tak wiec 0.5% które mi pokazuje to może być równie dobrze 5%. Zwykle sie znajduje w ciagu dnia jak limit niewyczerpany, a potem masz 0%. Po tygodniu znajdywania masz 3 tygodnie pusto - analogiczne.

Na ,,evencie,, jak bedziesz miał limit wyczerpany, to prędej spodkasz wielkich obcych lub 10 handlarzy z rzędu. O dziurze nie mówie, bo ona akurat lubi się trafiać kilka w fali znienacka.

To nie jest tak że jest limit 7 w miesiącu czy 1 na dzień.... W poprzednim miesiącu miałem 11 itemow, dzisiaj 2 w jednej fali expa... Więc tutaj bardziej niż limitów doszukiwał bym się raczej małego procentarzu , procent szansy jest bardzo mały. Widziałem jak w miesiącu ludzie mieli po 17, 18 a czasami po 2 ,3 dziennie.

Po co został założony odpowiadam:

Dostałem bana, ale on jest niesłuszny. Co mam zrobić?

Jeżeli dostałeś bana niesłusznie, powinieneś to zgłosić do Operatora, który karę nałożył. W wiadomości do GO przedstawi Ci powód bana. Jeżeli GO nie odpisze w ciągu 48h lub utrzymuje swoją decyzję, to masz prawo odwołania się do SGO, a następnej kolejności do GA. Możesz też spróbować kontaktu przez IRC (GO nie mają obowiązku przebywać na IRC).

Zacznij od cytowania postów współczesnych. A nie z 2018 roku i z zamkniętego forum. Wtedy będzie to przynajmniej nie tak rażąco śmieszne jak wzmianki o sgo których to nie ma w grze czy ircu.

Pokojowe z x4 na X8

Deuter na pz = tak

Co do pokojowej to bez przesady.

Ale deu na PZ to powinno być w standardzie wprowadzone na każdym UNI.

Dodałem X6 albo X8 ... No trampki wolno lecą... W sumie co by nie podnieść te pokojówki będzie lepiej. O dex na pz już rok temu walczyłem ale pewne kasty niestety za bardzo was chyba nie lubią i nie chcą....

Ankieta musi zostać przeprowadzona zwłaszcza że na tym uniwersum zmiany jakoś nie chcą zostać przegłosowane :)

czekam na dalsze opinie innych graczy z uniwersum Quasar.

No nie chcą , bo grają tu buce które robią na złość innym w ten sposób i tacy co myślą że z dt będzie dex na pz. A jeśli tak ma to wyglądać że o zmianach decyduja mózgi logujace się do gry raz w miesiącu czy mające po 20 kont to jaki sens takiego grania. Więc dobrze by było brać to też lód uwagę , dać ankietę a nie czekać aż przyjdzie kartez czy inni i zaczna jakieś pierdoły pisać.

Ankieta da wynik bez zbędnego pierdzielenia.

Moja propozycja jest następujaca :

Pokojowe z x4 na x5 albo X6 (w ostateczności może być X8)

Deuter na pz = tak

Reszta parametrów bez zmian chyba że dodacie z jedną dwie dodatkowe galaktyki to można 😆😆

Poprosimy ankietę Ruda skoro na ceres przed fuzja hipotetyczną jednak są możliwe to u nas też możecie a nawet bez ankiety usprawnić trochę ten serwer.

Sądząc po historii twojego konta i historii banów... Zapewne tak. Wiec tickety i czas plus team zweryfikuje. A jest tam u ciebie trochę tych banów i to bardziej nie dawno niż dawno.

Nic wam nie zmienią. Zapewne za jakiś czas ( pewnie 2 do 4 miesięcy) będzie fuzja, ceres idzie do kasacji więc będziecie mieć do wyboru serwery docelowe z różnymi prędkościami. Więc tutaj nie macie co liczyć na zmianę parametrów przed fuzja tegoroczną.

Już samo pytanie śmierdzi, do tego rozwój dyskusji świadczy o tym że coś tu nie gra. Podpisze się pod tym co napisał Quarion ale dodam też od siebie że waląc 2-3k skanów dziennie, słać 1k ataków dziennie albo faktycznie ktoś próbuje tu się tłumaczyć intensywna gra używając jakichś botów k skryptów których to jest na pęczki albo próbuje badać grunt pod przyszłe takie akcje. Tyle skanów i ataków w ciągu 6,8 h ... No brzmi to trochę jak abstrakcja robiąc to wszystko ""ręcznie " bez wspomagaczy. Gdzie masz tyle kont do farmienia sondami na jednym serwerze... I jeszcze mając z tego wymierny zysk... Wali to gównem jak jasny luj.... Tyle powiem. A zarazem pachnie potencjalnym banem .

Lisek , czy tam kartez - SPIERDALAJ Z TEGO FORUM ztym bełkotem pojebie bo już chyba wszyscy mają cię kompletnie dość.

Sprawę zgłosimy, ale z uwagi na przerwę świąteczną nie spodziewam się prędkich odpowiedzi.

Miło z twojej strony, dzięki serdeczne. Mam nadzieje ze naprawia to w miare jakos rozsadnie.

Miłych świąt.

To nie tylko jedna osoba i nie TYLKO Majcher. Problem jest globalny.

Majcher natomiast pokazał to w ewidentny sposób, ale jak tutaj tak na innych community ludzie też to potwierdzają. Problem nie dotyczy tylko jednej osoby więc nie nazywajmy go jednostkowym.

Inwestycja w lf nie ma obecnie sensu bo przynosi straty a nie zyski. Nie ma kompletnie żadnych przyrostów a jedynie spadki.

Rozmawiałem z kilkoma osobami z zagranicznych serwerów i też mówili o tym od dawna u siebie, ale też wszyscy traktowali ich jak idiotow. Tak samo wygląda to tutaj, jak ktoś mówi o expach i o tym że coś z nimi nie tak zaraz znajduje się stado bydla które uważa że wie lepiej i twierdzi że ktoś się naćpał.

Gdyby nie awaria z chęcią pokazałbym swoje słupki ale operyje tylko telefonem a cała historia expow została na kompie którego od wczoraj nie mogę odpalić.

Majcher wyręczył wszystkich , pokazał JAK NIE OPLACA się od jakiegoś czasu inwestować w lf.

Definitywnie jak Majcher pisze coś jest popsute w expedycjach od plus minus tego 14 grudnia , może dzień dwa wcześniej. Wyniki da drastycznie gorsze, wali się grube ilości surowca w rozwój form i badania pod expy a wyniki zamiast się poprawiać to się tragicznie pogarszają.

Albo z znowu coś jest nie tak z bonusami albo z sama klasa odkrywcy.

Ruda  Art moglibyście zainterweniować u odpowiedzialnych za to osób co by zweryfikowali i sprawdzili co jest nie tak ??

Zgadze się ale i teraz mnie wkurzyli 6 dniem nagród.......

To nie graj, albo nie odbieraj nagród. Nikt cie nie zmusza. I tak są wyjątkowo łaskawi i hojni więc nie ma co stękać i narzekać. Przynajmniej próbują jakoś ostatnio coś minimalnie zmieniać. Bo jedynie na co można w przypadku tych nagród ponarzekać to tylko to że ciągle jedno i to samo było. A teraz przynajmniej stwarzają pozory że coś zmienili.