Ale jed(b)ło. Śmietnik na śmietniku. Kryjówki nie pomogły. Graty.
Posts by Boom
-
-
cr-pl-169-863456ad91cd0e3a1f751f8c51447b8646690b38
Dnia 03-12-2024 08:58:15 następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Piraci
Obrońca ParadoX [DUST]
Pathfinder 1
Duży transporter 1.075 ( -6 )
Lekki myśliwiec 1 ( -4 )
Sonda szpiegowska 1 ( -0 )
Reaper 1 ( -0 )
Pathfinder 1 ( -0 )
Na polu zniszczeń unosi się 9.600 metalu i 8.000 kryształu.
Szansa na powstanie księżyca 0%.
Złom zebrany przez atakującego/atakujących.
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: -38.400
Kryształ: -32.000
Deuter: 0
agresor stracił łącznie 70.400 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -0
Kryształ: -0
Deuter: -0
obrońca zyskał łącznie 0 jednostek.
-
To jest badanie wzmacniające klasę zbieracza. Dla.odkrywcy nic nie daje. Musisz albo zmienić klasę na zbieracza albo zmienić badanie na to dla.odkrywcy. w przeciwnym wypadku rozwijanie go nie ma sensu.
-
Serdecznie gratuluje ustrzelenia tego śmiecia. To coś powinno zostać zbanowane na serwerze bo jego zachowanie przeczy jakimkolwiek zasadom współżycia społecznego nawet w czymś tak głupim jak ta gra.
To co ten typ wyrabia i wypisuje od dawna powinno już skończyć się wywaleniem go jak z serwera tak z forum. To po prostu jakieś nie porozumienie że takie twory grają o ile to gra nazwać można. Jedynie bełkot..
-
Nie słuchaj gracza Quarion , to że on tak mówi nie oznacza że tak jest i że tak musi być. Opowiada głupoty i liże jajka bo chce być taki super fajny a nie jest. Odkleił się od rzeczywistości już dawno i odlatuje na ślepo.
Handel zdechł, Majs ma rację, nikt nie chce kupować dexu i sury po durnych przelicznikach. Może na starcie nowego uni ktoś tam weźmie i kupi jakieś śmieciowe ilości ale później nie ma na co liczyć. U nas na Unii trzeba kombinować inaczej żeby te kichane przeliczniki omijać bo tak to nikt a nikt nie chce kupować.
-
Gracz ma prawo do przedstawiania swojej wersji wydarzeń, oczywiście przy tak obfitym ataku, można powiedzieć wszystko: że było legitnie, nie było ustawki. Ale społeczność OGame, szczególnie nasza, widziała już podobne przypadki ustawek, zaaranżowanych złomów, transferów surki, która została sklonowana, zakupiona itp. Wtedy to cała złość spada na zespół za brak reakcji.
Zespół ma prawo zakwestionować każde starcie, chociażby nie wiem jak mocno wypolerowane. Jeżeli mamy podstawy uważać, że doszło do naruszenia Zasad Gry, to przystępujemy do działania. Ale wszystko musi mieć punkt zaczepienia. Już z pewnością nie jest tak, że przychodzi gracz X z zarzutem, że gracz Y jest cziterem i mamy nałożyć bana tu i teraz. Jesteśmy świadomi ograniczonego pola działania i nie zawsze jesteśmy w stanie pozyskać wystarczających informacji o naruszeniu dokonanym przez gracza na dany moment. Czasem wymaga to dłuższej obserwacji.
Dlatego proszę Was, abyście wzięli pod uwagę, że nie każdą sprawę, którą do nas zgłaszacie, można na 100% uznać za pewną po naszej stronie, tak jak sobie tego życzycie.
Ostatecznie, można się z nami nie zgadzać, można wieszać na nas psy (w ramach regulaminu oczywiście), szczególnie przez zainteresowane strony, ale ostatecznie to my jako Zespół jesteśmy policjantem, sędzią i katem.
Jeszcze jedno: pomysły na spamowanie Supportu zgłoszeniami jak te podane w poście #7 do niczego nie doprowadzą, a tylko jeszcze bardziej utrudnią naszą pracę. Z góry zaznaczę, że na tego typu zapytania nie będziemy odpowiadać.
Art skoro uważasz, że atakujący przedstawił tylko swoją wersję zdarzeń to napisz jak to wyglądało wg was. Bo w tym momencie z tego co napisałeś wynika, że Plazma będzie musiał dokonać zwrotu, bo wy uważacie że atak był oszustwem. Dajcie na to jakieś argumenty
Albo dowody a nie czekaj... przeciez to tajemnica jak wszystko poczawszy od pręgierza po cennik przelewow na zdjecie bana z konta... wiec ci nic nie poda. Jedynie zrobi na złość i cos popsuje bo powiedziales prawdę.
Sad but True.
-
Gracz ma prawo do przedstawiania swojej wersji wydarzeń, oczywiście przy tak obfitym ataku, można powiedzieć wszystko: że było legitnie, nie było ustawki. Ale społeczność OGame, szczególnie nasza, widziała już podobne przypadki ustawek, zaaranżowanych złomów, transferów surki, która została sklonowana, zakupiona itp. Wtedy to cała złość spada na zespół za brak reakcji.
Zespół ma prawo zakwestionować każde starcie, chociażby nie wiem jak mocno wypolerowane. Jeżeli mamy podstawy uważać, że doszło do naruszenia Zasad Gry, to przystępujemy do działania. Ale wszystko musi mieć punkt zaczepienia. Już z pewnością nie jest tak, że przychodzi gracz X z zarzutem, że gracz Y jest cziterem i mamy nałożyć bana tu i teraz. Jesteśmy świadomi ograniczonego pola działania i nie zawsze jesteśmy w stanie pozyskać wystarczających informacji o naruszeniu dokonanym przez gracza na dany moment. Czasem wymaga to dłuższej obserwacji.
Dlatego proszę Was, abyście wzięli pod uwagę, że nie każdą sprawę, którą do nas zgłaszacie, można na 100% uznać za pewną po naszej stronie, tak jak sobie tego życzycie.
Ostatecznie, można się z nami nie zgadzać, można wieszać na nas psy (w ramach regulaminu oczywiście), szczególnie przez zainteresowane strony, ale ostatecznie to my jako Zespół jesteśmy policjantem, sędzią i katem.
Jeszcze jedno: pomysły na spamowanie Supportu zgłoszeniami jak te podane w poście #7 do niczego nie doprowadzą, a tylko jeszcze bardziej utrudnią naszą pracę. Z góry zaznaczę, że na tego typu zapytania nie będziemy odpowiadać.
Jesteście parodią teamu. Tyle w temacie. Art jak zwykle jedyne co robisz to lejesz wodę co by zmyć smród. A od lat soe on ciagnie i jedynie co to go ignorujesz robiac z nas graczy idiotow. Gdybyś tak skrupulatnie podchodził to problemow jak skrupulatnie walisz takie eseje na odwal wygladalo by to tu wszystko zupelnie inaczej. Tymczasem sam masz gleboko gdzies co sie dzieje na serwerach i w tej grze i myslisz ze milymi slowkami zalagodzisz wszystko jak zawsze.
Tutaj są potrzebne zmiany personalne, zmiany w podejściu na linii support - gracz a nie robienie z wszystkich do okola debili przez sabat czarownic na miotłach.
Wiadomo rozne sa sytuacje i roznie mkga byc interpretowane. Ale wiedzac jak wyglada "robota" teamowca od waszej strony , ogladajac jak wygladaja wasze narzedzia pracy , widzac co odwalacie w regulaminem ktory sluzy tylko do podtarcia tylka po porannej dwojce wypadało by się zastanowic nad sensem tego wszystkiego.
Na serwerach od lat są wały, przekręty, oszustwa i inne takie. Od lat gracze się proszą o porządki a od lat dostają kopa w dupe i pretensje bo ktoś się raczył odezwać. Od lat nie ma tu żadnej uczciwości i klarowności w działaniu teamu i wbrew twemu mniemaniu że nic nie wiemy - wiemy więcej niż możesz sobie w tej twojej główce wyobrazić. I mimo powielanych regułek, formułek jedynie co robicie to pierdoly w odpowiedzi i wio , kretactwa nawet nie są brane pod uwagę, oszuści dalej grają a wy tworzycie jakieś pierdoly w regulaminach bo wam wygodniej.
To że odgórnie istnieją wytyczne co do rozpatrywania jeśli do takowego dojdzie i komuś się w ogóle chcę jest wiadome od dawna. To że gracze chcą klarowności a nie pierdzielenia debilizmami i regułkami to jedno. To że w grze są kasty mniej lub bardziej uprzywilejowanych, mniej lub bardziej spowinowaconych z teamem to drugie. Wiedzą to wszyscy. Ale nie tak ma to wyglądać. Taki team i tako support to kabaret. Nic więcej.
Bo nie można nazywać się teamem i supportem dla graczy plując im w twarz i śmiejąc się z nich na każdym kroku.
Dorośnijcie i zdajcie sobie sprawę w jakich czasach żyjemy. Średnia wieku w tej grze to między 30 a 50 i często więcej. A nie 12 jak dwie dekady temu. Idooci z gombazy już dawno dorośli i są mądrzejsi niż wy kiedykolwiek będziecie. A dalej traktujecie nas jak gówniarstwo często I gęsto będąc smarkaczami dla nas.
-
Fajne, takie nie za polskie zachowanie. Najpierw niszcza handel , bez konsekwencji , teraz takie cyrki. W to sie przez to co team pl robi nie oplaca powoli grac. Za chwile sie okaze ze grzebia ludziom w kontach albo stwierdza ze te expy byly nieuczciwe i trzeba bedzie surowce odsylac.
-
Ja bym był za zwiększeniem pokojowych na 8x a reszta bez zmian. Plus dodanie dex na pz.
A ty blondyna zawijaj manatki nazot do wariatkowa. Bo ci kwaterę ktoś zajmie , a czekają na ciebie.
-
Gra od wczoraj działa jak drewno. Pingi są w normie ale sama gra działa jak gnój, ciężko się przełącza, wysłanie floty to jakaś tragedia. Ale pewnie dla nich wszystko jest ok.
-
Oni to maja w dupie. Grunt co by namieszac w grze. Jedynie co zrobili to zabili handel bo jakis pajac mial ból dupy ze on tak nie robił. Kasa się zgadza wiec polaczki robią co chcą. Teraz handlarz na tapecie bo nikomu się nie bedzie opłacało latać wiec i anty wiecej na klikanie pojdzie.
Kolejna z wielu manipulacji polskiego teamu. Szkoda że z takowymi nic nie robią taknskutecznie jak z zabijaniem gry debilnymi zmianami.
-
Ogolnie i w skrocie. Nikt nie bedzie mi narzucał po jakim przeliczniku mam z kims handlować. Byle się mieścił w regulaminowych.
Po dwa nikt mi nie będzie narzucał co mam robić z anty , jak mam ustawiać handlarza za anty i co i ile u niego mielić. Jak ktoś ma ból dupy bo myśli że będzie inaczej to polecam przestać grać w tą grę albo zacząć pilnować swoich wałów i przekrętów bo nie ma ludzi bez skazy .
A wybielać to można zęby a nie siebie. Zamiast skupić się na faktycznych problemach szukacie ich tam gdzie ich nie ma. Tak było jest i będzie a dzięki autorowi tematu będzie to teraz jeszcze popularniejsze. I nikt na to nic nie poradzi bo mi nikt narzucał odgórnie nie będzie ani nie może jak mam korzystać z handlarza w grze.
-
Dziwi mnie jedno. Że nagle jest o to wielki ból dupy tylko z powodu iż tudzież ówdzie gdyż ktoś nagle się zorientował ze można tak robić. Temat znany od "dekad" a przynajmniej od kilku lat. Nigdy , no powiedzmy nigdy nikt jakoś specjalnie go nie nagłaśniał... ale nagle wielkie halo bo ktoś.... czy to jest nielegalne?? Nie, nie jest nielegalne. Czy gdzieś jest jakiś zapis ze tak nie wolno ? No nie ma. A gdyby był czy coś to zmieni ? Nie, nic nie zmieni bo przy braku jakichkolwiek kar w tej grze i konsekwencji ich nakładania - tak braku bo tydzień bana gdzie powinien być perm jest jedynie darmowym urlopem a nie karą- może być nawet napisane że trzeba grać w stringach siedząc na ryżu a i tak będzie to co jest.
Dodawanie kolejnego zapisu ze nie wolno ci handlować po takim czy takim kursie... ludzie devile i inne wynalazki dajcie sobie spokój. To nic nie zmieni. Nic tu nic nie zmieni a co dopiero skupianie się na jakichś pierdolach. Jeszcze tego by trzeba żeby na sztywno ustalać przeliczniki handlu np. Pod względem ilości pkt graczy. Widełki dla 1 mln pkt to tylko taki, dla 500mln to tylko taki....
Tu i tak nic się nie zmieni. Nie zmieni to że ktoś dostanie perma bo powinien a nie dostał. Nie zmieni się też to że będzie miał kto obiektywnie bez odgórnych dyrektyw te kary dawać.
A jak dupa boli bo ktoś był cwany to do proktologa. Szkoda że nie ma poradników jak kręcić faktycznie wały w tej grze i być bezkarnym bo brakło by miejsca na serwerach od tematów tutaj.
P.s hipotetycznie gdyby się okazało że formalnie taki proceder będzie zakazany to ja mam pytanie, kto będzie tego pilnował i egzekwował?? Chyba kur... człowiek Dynia któremu zwiała świnia , bo na pewno nie teamowcy. Raz ze ich nie ma, dwa ze wszyscy wiedzą jak team działa a raczej jak nie działa wtedy kiedy trzeba.
#comozeteamaczegomuniemcyzabronili.
-
Jest to już naprawione czy nie bo wbijam na quasar a tam energia na minus za chwile na plus i zaś na minus?
Przerwałem farme kryształów i włączyłem na nowo i zostało ok 100 mnl sury o co tu chodzi?
Nie, dalej się losowo pieprzy i raz energia spadnie na minus i lf zdychaja co by za jakis czas wrócić i tak w kółko. Puścili chyba update naprawiający poprzedni update psujący bez sprawdzania czy na pewno działa jak powinien i nie psuje tego co powinien naprawiać. Niemiecka precyzja.
-
Na Dex na pz też przyjdzie czas a takie durnie jak ty przy następnej ankiecie już nic do powiedzenia mieć nie będą.
Aleś pewny siebie czas pokaże, ale do tej pory przy starzejących się uniwersach jest odwrotna tendencja, ludzie są znudzeni, dużo gra już tylko z przyzwyczajenia i szkoda im kończyć z grą ze względu na te lata które tu spędzili. Z aktywnych odkrywców przechodzą na górniczą emeryturę, zaglądają raz na jakiś czas, flociarze się uspokajają bo nie ma po czym latać, coraz więcej urlopów... cisza i spokój Nawet fuzja i napływ nowych aktywnych graczy którym to na rękę nie przechylił szali na rzecz DEXu na PZ Stare uni mają przewagę ekowców bo taka jest naturalna kolej rzeczy... więc powodzenia przy kolejnej ankiecie za rok albo dwa. Na pewno będzie kolejna bo lubicie się kopać z koniem i sz*zać pod wiatr
Kolejna ankieta może być i za miesiąc. A nie za rok czy za dwa. A co do reszty tego wysrywu - jak ty wszystko wiesz i wszystko znasz oj oj oj... Szkoda tylko że połowa z tego to gówno warte bzdury. Wszyscy na serwie wiedzą że te masówki złożone z Multikont czyli feedgay i hatfukartel , ekosromy "przechyliły szale " dexu w tej ankiecie. Ale w kolejnej już może nie mieć kto tej szalki przeważyć. A na ankietę nie będzie trzeba czekać rok czasu jak błędnie zresztą w całokształcie rozumiesz. Zapewne doczekamy z miesiąc , dwa i poleci kolejna. Aż w końcu na ten Dex się doczekamy. Pokojowe już mamy czekając na wprowadzenie. Poczekamy i na Dex. 😁😁😁
-
tylko ja nie jestem flociarzem i nigdy tak o sobie nie napisałam, to po pierwsze
jestem odkrywca i latam na expy tak jak pewnie większość ludzi grających eko na tym uni, to po drugie
a po trzecie, jakbyś przeczytał moje wcześniejsze wypowiedzi, to właśnie ja jako odkrywca grajacy eko zachęcałam do głosowania na dex na pz, właśnie po to żeby złomując floty pozyskane z expów odzyskać z nich też dex (nie mam tu na mysli sprzedaży floty u handlarza, tylko rozbicia o bunkier lub poproszenia kogoś z flota o zezłomowanie), tak żeby mozna go potem wymienić u handlarza na kryształ
Tak mój błąd, oczywiście że chodzi też o odkrywców. Pisałem szybko, a że większość ludzi która się tu spusz**ała o zmiany to flociarze, więc odkrywców podświadomie pominąłem.
Ale taka zmiana tak czy siak wywala balans gry przez okno 70% to i tak już sporo na PZ... nie róbmy z tego serwera jakiegoś priva, są od tego inne serwery
Nie każdy musi być górnikiem i zaglądać raz dziennie do gry, zupełnie to rozumiem. Ale dlatego są inne uni do wyboru gdzie konfiguracje są bardziej przyjazne innym stylom gry. TO UNI akurat ma taką konfigurację a nie inną i przy fuzji ludzie wiedzieli na co się piszą przenosząc się tutaj. Więc pitolenie że należy włączyć dex na PZ bo niektórzy mieli przed fuzją a teraz go nie mają nie ma sensu... bo mieli do wyboru inne uni na których dex na PZ był i mimo że nie było DEXU na PZ to i tak się zdecydowali tutaj przenieść, wiedzieli na co się piszą, widocznie inne czynniki zadecydowały o tym że to uni wydało im się atrakcyjne może eko x10 zamiast x8... kto wie?
A teraz zebrała się garstka osób które próbują wykorzystać fuzję i ugrać coś dla siebie, wyciągając argumenty prosto z kapska, mimo że już ponad rok temu jedna ankieta już była... dostaliście wtedy jasny przekaz... trzeba było wtedy wywalać na cmentarz i już byście byli w lepszym miejscu
Przy fuzji ludzie doskonale wiedzieli że będzie możliwość zamiany konfiguracji serwera. Jedno się udało. Na Dex na pz też przyjdzie czas a takie durnie jak ty przy następnej ankiecie już nic do powiedzenia mieć nie będą.
Ludziom twojego pokroju polecam rozpalić ognisko w jaskini , upolować jakiegoś mamuta i przytulić się do jakiegoś orangutana. Bo zachowujesz się tak jakby serwer był twoją własnością a nie jest. I modlić co by czasem z dt nie poleciał ci Dex na pz przy złomie. Każdy ma tu takie same prawa i opcje gry jak gdzie indziej. Więc nie zachowuj się jak byś miał prawo do czegoś więcej. Kolejna ankieta o Dex na pz już będzie na korzyść tych którzy tego chcą. A nie tych których dupa boli logujących się raz na tydzień do gry.
-
Patologia po prostu. Pokojowe spoko a najwięcej o nie betony płakały , ale żeby Dex nie przeszedł ?? To chyba tylko na złość.
Ruda trzeba olać ankietę i wrzucić Dex razem z pokojowymi jak na cywilizacje przystało a nie jakieś skamieliny.
Albo najlepiej poprosimy jeszcze raz ankietę osobna na Dex na pz i wtedy serwer zweryfikuje sam tych co odrzucili w obecnej.
Albo ujawnić procenty za i przeciw bez pitolenia o farmazonach które z rzeczywistością nic wspólnego nie mają.
-
Stwierdzę tak [...] samo podkręcenie floty pokojowej nie zrobi z nikogo koksa Nie liczyłbym na nie wiadomo jakie horrendalne zyski z expow a raczej w drugą stronę [...] zakluci to całkowicie proces wysylania flot na fsy [...] tutaj team z GF dobrze to przemyśleli nie wklejając do wyboru x5 czy o zgrozo x6 czy x8 do wyboru trzeba by było latac ponad 100 układów zmiana speedu z x3 na x4 to utrudnienie dla graczy którzy graja od FS do FS a tak naprawdę nikt nie wysyła expow po 12-18 h na dobę 😂😂😂😂
Skończ. Żeby się jakkolwiek wypowiadać z sensem trzeba mieć jakiekolwiek pojęcie o tej grze. Tobie brakuje jak jednego tak drugiego. Za grosz sensu i pojęcia. Zielonego pojęcia nie masz o graniu i wysyłaniu expow.
-
Większa część osób wypowiedziała się o x4.
Nie będziemy się rozdrabniać na kilka prędkości bo głosy rozdzielą się na tyle że nie uzyskamy konkretnej odpowiedzi w sprawie zmian.
no dlatego są głosowania jak by było x3,x4,x5 to wiecej głosów na daną predkość wygrywa nie ma znaczenia czy o 1 % by było za x4 albo x5 ten co ma wyżej o ten 1 % ma przejść i koniec eh skoro ludzie chcieli więcej prędkości to trza bylo dać
To trochę tak jak z dyskusja o tym jak ma wyglądać fuzja 🤣🤣🤣 Niby była , niby ktoś coś pisał ale wszyscy mieli to gdzieś zrobili wedle własnego widzimisię 🤣🤣 tak samo tutaj ludzie chcą jednego , team robi po swojemu.
-
To nie jest sztuka się kłócić i wyzywac jeden od drugiego. Tylko rozsądnie znaleźć jakieś korzystne wyjście dla wszystkich przy czym wprowadzić te zmiany a nie że jeden z drugim będą się odgrażać że odrzucą wszystko bo coś tam.