Posts by kemib

Najwidoczniej gospodarki centralnie sterowane mają swój renesans nie tylko w świecie rzeczywistym =)
    Mnie osobiście napawa dumą, że GF ze swoim sztabem czerpie od lat inspirację do rozwijania tego projektu z klasyków Polskiej kinematografii.
    Życzę więcej pomysłowości naszym zachodnim sąsiadom. Moglibyście wpaść na coś sami... A nie tylko kopiować od nas....

W zasadzie jedna prosta funkcja by rozwiązała ten problem

24h od ostatniego ataku pomniejszone o czas lotu floty, która zamierzasz wysłać z wrogą misją.

Teraz defacto wychodzi na to, że ochrona bash wynosi nie 24h a 24h + ponowny lot wrogiej floty.

Cygan, ja również dorzucam kubek melisy...

Jedyna zmiana jaka wydaje się słuszna to pojemność silosu zalezna od predkości eko. Oszacowałem że gdyby zwiększyć tę pojemność o 0,75*eco to by to kompensowało wyższy poziom silosu a jednoczesnie dawało o ,,eco,, razy wiecej rakiet w silosie, jak gdyby był na tym samym poziomie. szacunek był dla 10 poziomu, bo widomo że na 1000 to by mnożnik wyszedł prawie równy eco.

Czyli eko x8 to mnożnik x6,a

eko x10 to mnoznik x7.5 pojemności silosu.

Ciekawy koncept chociaż to w mojej ocenie wiele nie zmienia. W końcu pojemność silosu wzrasta nie tylko dla przeciwrakiet :SPrzy skoncentrowanym ostrzale z 10-20 planet to zwyczajna egzekucja bez negocjacji:evil:

Zauważ jedną rzecz... zwiększone wydobycie pozwala nie tylko na zakup większej ilości rakiet, ale też i większej ilości obrony.

Nie jesteś w stanie obronić się przed inwazją rakietową przeprowadzoną na księżycu :-) Nieco łatwiej jest na planecie jednak stosunek zadawanych obrażeń w ujęciu kosztowym jest zdecydowanie na korzyść agresora.