Bash - błąd

• Mam wrażenie, że nowy system bash ustawiony jest bardzo zachowawczo i blokuje to czego blokować nie powinien.

Atakuję gracza 6 falami, dolatują wszystkie równo w południe (12:00). Oznacza to, że kolejny atak mogę zrobić następnego dnia o 12:01 (musi upłynąć 24h, zaokrąglam do pełnych minut).

Niestety system blokuje możliwość wcześniejszego ustawienia ataku tak, aby dolot floty był o 12:01. Czyli, muszę odczekać do 12:01 i dopiero wtedy system pozwala mi na wystartowanie ataku, a nie mogę zawczasu wystartować flotki o 11:01 aby doleciała w momencie, gdy obrońcę bash już nie chroni.

IMHO system powinien pozwalać na wcześniejsze wysłanie floty, skoro bash w momencie dolotu nie będzie obowiązywał, czyli reguła powinna być zawsze sprawdzana w momencie dolotu a nie startu.

• I tak powinno być, a nie że będziesz walił jak p**eb pilota na 12 h co by wleciało minutę po resecie. Dlatego tak jest co by chociaż trochę ograniczyć spam podglądu na który i tak nikt nie zareaguje z supp bo jak po tygodniu ci odpowiedzą to już po ptokach. I to nie jest żaden błąd tylko tak ma być.

• Proponuję nieco meliski na skołatane nerwy :-)

Nie 12h tylko 24h. I nie spam podglądu tylko działanie zgodnie z zasadami gry. Kwestia czasu reakcji supportu to zupełnie inna sprawa i nie mieszajmy rzeczy.

Gra umożliwia atakowanie 6x na dobę a obecny zmodernizowany system bash nie do końca na to pozwala. Poza tym - nie chodzi mi o bezsensowne oranie gracza, więc jak nie znasz kontekstu - to nie znasz kontekstu :-)

Bash właśnie po to jest żeby uniemożliwić oranie, ale działa nie do końca prawidłowo - pozwala wysłać powyżej 6 ataków i wszystkie powyżej zawraca (super!) ale z drugiej strony nie pozwala wysłać żadnego ataku mimo że według zasad gry powinien, i na to właśnie zwracam uwagę.

• W zasadzie jedna prosta funkcja by rozwiązała ten problem

24h od ostatniego ataku pomniejszone o czas lotu floty, która zamierzasz wysłać z wrogą misją.

Teraz defacto wychodzi na to, że ochrona bash wynosi nie 24h a 24h + ponowny lot wrogiej floty.

Cygan, ja również dorzucam kubek melisy...