Ostatnio o to pytałem w tym temacie: FŻ a expy
Znawcy expów to odradzają bo zysk jest mizerny totalnie. Pamiętaj, że bonusy są liczone od wartości podstawowych prędkości statków.
Ostatnio o to pytałem w tym temacie: FŻ a expy
Znawcy expów to odradzają bo zysk jest mizerny totalnie. Pamiętaj, że bonusy są liczone od wartości podstawowych prędkości statków.
O pełzaczach słyszałem. Przy prędkościach statków nie mam żadnej adnotacji. Jedynie pisze, że nie można zmniejszyć zużycia paliwa statków poniżej 10%. Przy obniżaniu kosztów np. tech. plazmowej też były ograniczenia. Więc liczę, że tutaj limitem jest jedynie opłacalności kosztowa badania
Tu są mądre ludzie więc zapytam.
Badanie od Kaeleshi z T2 slot nr 4:
System Telekinetycznego Suwu - Ulepszanie systemu telekinetycznego suwu zwiększa z każdym poziomem prędkość floty na ekspedycjach.
Domyślam się, że to skraca jedynie czas dolotu na expa a nie trwania samego expa, zgadza się?
Ale od czego ten % skrócenia czasu jest liczony? Od prędkości podstawowej czy może od finalnego czasu lotu po uwzględnieniu wszystkich "rabatów" czasowych z badań z LF?
Badanie drogie nie jest i dość tanim kosztem dałoby radę je wysoko podnieść by mieć bonus w okolicach 40%.
Tylko czy się opłaci - chcę maksymalnie przyspieszyć co się da na uni z prędkością x2. Całkowicie bazowy czas lotu DTeka w jedną stronę to ok 18 min - więc mam z czego schodzić (napęd plazmowy, napędy fuzyjne, Przetaktowanie (Duży transportowiec)). No i właśnie się zastanawiam nad tym badaniem od Kaeleshi.
Najprościej jak pisali powyżej, czyli 1 exp = 1 układ i masz święty spokój, że nie musisz pamiętać o zmienianiu itp. Tylko jak w układzie masz 14 innych ludzików co też tam latają to to się akurat mija z celem
Niet, to jest max. Chyba, że masz zajęte np. 3500 i jednym odkryciem Ci wskoczy 1000 artefaktów to będzie mieć 4500 / 3600.
Trochę sury wpadło Kapitanie, tak więc proszę zapychać stocznie
Obrońcy ponownego zbierania surki i spokojnego weekendu
PS. Kapitanie, tylko pamiętaj, jak jeszcze raz coś nawywijasz to przyjeżdżam Ci skonfiskować TV
Queen Borg masz gdzieś zachowany ten raport co zgarnęłaś ponad 300 ??
Ula la
Najpierw FS potem Panie kapitanie
Odpoczywaj i wracaj. Wyśpij się na zapas na smerfie
Graty zysku dla agresora - wyszło na bogato
na 3 planetach na Kalyke zniknęły mi floty z planet i jest info że " Obecnie flota toczy walkę."
Jeden exp wyszedł a drugi jak powyżej i dupa
Kochane GF Żeby było śmieszniej, pingi niskie ale floty utknęły w innej czasoprzestrzeni
Na placu wieje jak trza to i stateczki jak widać dostały dopalenia
Rozlatany ostatnio jesteś, ale to dobrze - niech zabawki na siebie zarabiają
Obrońcy odbudowy stadka.
Pięknie
Topcie w statki, bo inni czekają w kolejce
Obrońcy SzO - ma dość dobre eko, niech w spokoju klepie domki
No i ładnie. Obi kontynuuje po mnie passę obronną TAFFu
Szkoda złomu no ale nie można mieć wszystkiego.
Tak więc i atakierowi i obrońcom SzO !
H S wypił za dużo landrynkowej Heleny i go nosi
Robicie chyba jakieś wczesno jesienne porządki
Pokonanemu spokoju po rzuceniu tych nałogowych cyferek i jakiegoś innego "zdrowszego" hobby
Toś ładnie zarobił - stoczniowcy dostaną premię za nadgodziny
Obrońca był o ile dobrze pamiętam solą w oku kogoś z TAFFu ale i tak życzę odbudowy - w końcu to tylko gra
Ładnie surowca wpadło
Jak widać odbudowa idzie pełną parą
Dla obrońcy odbudowy i spokoju ducha.
Pozdrowienia dla młodej
Uuu bywa i tak Głowa Ryzyko wpisane w styl gry.
dla obrońcy, że akcja się udało i masz co topić.
Oj n00bie, n00bie Przecież zawsze powtarzaliśmy „Piłeś? Nie leć!”, no chyba, że na Ponga
Ładnie upolowane - będzie co przetapiać
n00bie1982 pamiętaj, że wszystko jest do odbudowy i masz dalej tkwić w tym chorym nałogu
Grosz do grosza i latajki się odbudują
Ucz młodą słać expy i fs'a
Miłego przetopu.