Ale może podnieść pojemność recków, co by się ego flociarzy wmieściło?
Podnieś troszkę LFy i już masz pojemność x3 od bazowej
Ale może podnieść pojemność recków, co by się ego flociarzy wmieściło?
Podnieś troszkę LFy i już masz pojemność x3 od bazowej
Display MoreDisplay MoreDisplay MoreKażdy napisał swoje zdanie, zatem Ruda czy możemy poprosić o ankietę w grze?
Najlepiej dwa osobne pytania, odnośnie jednej i drugiej zmiany.
Czy jesteś za ładownością sond? TAK/NIE
Jaką prędkość powinny mieć misje pokojowe? x2/x3/x4
Żadnej ankiety. Nie rozumiesz słowa NIE? Mieszadła jedne... Po co tu lazłeś skoro wiedziałeś jakie parametry są?? Trzeba było iść tam gdzie Ci pasuje...
Twój argument, że widzieli co wybierali jest nic nie wart bo nikt nie dał gwarancji niezmienności parametrów, a mało tego w oficjalnych postach Team informował że po fuzji bedą możliwe ankiety, żeby zmienić parametry. I to jest pełen obrazek wiedzy jaką ludzie poaisadali, a nie ten wycinek który przedstawiasz. Jak ktoś wybrał Quasar np. to tam znowu zadomowieni gracze próbują wykorzystać fuzje, żeby zmienić paramtery, nie ci zmigrowanii a ci co tam grają już od lat. I co? Też mają wiecej do powiedzenia bo tam już grali wcześniej idąc twoja logiką? To co powiesz tym co świadomie wybrali Quasar a teraz stoją w obliczu tego że parametry będą inne, jaką złotą radą rzucisz? Że mogli wybrać inny?:) Skoro nie ma gwarancji paramterów po fuzji to nie ma ich w obie strony. A nie że tylko gracze serwera z przed fuzji mogą decydować o zmianach, a cała reszta nie ma nic do powiedzenia bo jak to w wielu wątkach padało "przyszli w gości". Co jest kompletną bzdurą bo gość może zawsze wyjść a oni nie mogą, są tu na stałe czy ci sie to podoba czy nie.
Zluzuj troche emocje, żaden serwer nie jest twoją własnością. Wszystko w rękach GF. Zapewniam cię że większość z graczy która poddana była fuzji nie prosiła się o to żeby tak to wyglądało. A wyboru o którym tyle piszesz dokonali wybierając paramtery uni na którym zaczynali grę. To nie ich wina że GF w fuzji w wielu przypadkach nie dawało serwerów z identycznymi parametrami jakie mieli na uni z którego musieli sie migrować. Za rok/dwa/trzy może ciebie spotkać to samo, wtedy bedziesz zapewne tak samo stanowczy w kwesti tego że trzeba tobie jakiś serwer dostosować bo nie masz żadnego takiego jaki miałeś do wyboru.
PS: A po za tym większość przecenia te zmiany parametrów. I to obie strony, sobie za dużo wyobrażają. Zawsze mianie jedni się boją, inni liczą że bedą teraz super polowali. A na koniec nic sie nie zmienia w znaczący sposób.Taki stek bzdur dawno nie czytałem... Komu ładowność jest potrzebna?? A no temu kto Kopię flotę na księżyc dosyła paliwo i kasuje ofiarę:) Czemu Lacerta Padła? 3x Floty, 3x Transport, Ładowność sąd. Finał taki że kilka graczy wynosiło wszystko. Tutaj masz PZ 80% więc jeszcze extra bonus.
Jak to muszę na każdym księżycu mieć FS z paliwem:O Przecież mogą mi je ukraść:P Lepiej trzymać wszystko razem i jak coś sądami wysłać tyle ile trzeba:)
Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile po "naprawie" spalania sondy żłopią dexu
Oczywiście można nimi nadal przerzucać paliwo na szybko czy też inny surowiec ale ile samego paliwa pójdzie na ten przerzut to ała
Przed "cudowną poprawką" GFu można było się tak bawić - sam nigdzie nie miałem żadnych trampków tylko SS mi latały, zwoziły, dosyłały itd.
A potem A potem je zezłomowałem bo były "za drogie" w utrzymaniu
Mój nick ... hmm ... no bodzioboss - sojusz Feniks - najlepsze imprezy sojuszowe w Siemianowicach Śląskich
Dobrze, że nie w Dąbrowie Górniczej
Siemce to praktycznie rzut kamieniem ode mnie.
Zachachmęcił tej sury tak przyjemnie
Skanował, skanował i wyskanował
Obrońcy hmm odbudowy i budzika na urodziny
Złom pod dom zawsze cieszy - jakikolwiek by on nie był
Atakującemu więcej rozwagi
Pomijanie pustych układów jest bronią obusieczną i kolejnym parametrem do brania pod uwagę gdy kogoś wyliczasz - ot Fenrir już pewnie zapamięta
Dex na PZcie się przydaje do złomowania choćby flo z expów bez użycia handlyrza - na innym uni korzystam systematycznie - to ustawienie dla mnie osobiście powinno być standardem już na każdym uni tak jak ładowność SS, LF, czy zakrzywienie galaktyk i układów.
Z tą pokojową razy 8 to grubo pojechaliście. Już ktoś wcześniej napisał, że ludzie wybierali uni docelowe ze względu na pasujące im parametry, a jednym z nich jest prędkość flot pokojowych (x3). Jakby im zależało na wyższej prędkości to poszliby prędzej na Quantum czy Kerberos.
Ja to bym chętnie przytulił pojemność sond - czasy Yilduna to piękna sprawa. Niestety od momentu zepsucia... a nie wróć... NAPRAWIENIA ich spalania korzystałem z nich zdecydowanie słabiej, bo żłopią tego dexu jak smok. Co do prędkości x3 to z jednej strony trochę by mnie kusiła (x4 już dla mnie za dużo), a znowu z drugiej strony do x2 się już przyzwyczaiłem i znowu by trzeba było zmieniać nawyki
Ci co tak wielce piszą o przewadze flot HS'u to chyba nie wiedzą co się działo na Zenithcie gdy dominowały Wintery. Ale się ludziska pięknie zorganizowali i zaczęło to procentować
Graty agresorom - wiem, że czekaliście z utęsknieniem na nowe cele na tej już mini pustyni
Obrońcy zdecydowanie więcej rozwagi bo chłopaki i szefowa są bardzo czujni
I tak jak ktoś wcześniej napisał jest to gra błędów i w drugą stronę również może to zadziałać. Tak więc proszę nie jęczeć tylko robić swoje
Ten to zawsze coś wypatrzy
Lataj i spawaj by wrócić do podobnego poziomu latajek
Obrońcy budzika na powrót floty
Na bojowe expy już dawno się nie opłaca latać. Natomiast zwykłe zwłaszcza z boostem z LF biją zbieracza na luzie. MOŻE jedynie na prędkości x1 da się w miarę szybko podnieść na tyle domki by granica opłacalności się zacierała ale na x2 to nie chce mi się liczyć nawet jakie te eko by musiało być wysokie
Fajnie tych pancuf natrzaskałeś
Miłego przetopu życzę, bo trochę Wam tego wpadło.
Obrońcy mniejszej wiary w bunkry no i SZO
Mi się bardziej podoba, że nie pokazuje kiedy kończy się jakieś badanie tylko odlicza czas np. 1t 9g 12min - idealnie ; )
Ty faktycznie, jakie wredoty z nich
Khal Drogo w widoku galaktyki chyba - nie testowałem (nie ufam GF :D).
Ale i tak ten bonus jest na tyle słaby, że się nie opłaca ich wybierać
Cinek a ile z tych pól to elektrownia słoneczna, fuzyjna, silosy rakietowe lub niepotrzebnie wysokie magazyny? Zakładam, że depozytu sojuszniczego nie ma
Wszystkie stare elektrownie słoneczne wyburzyłem
Kopalnie: 46-47/40/42
Fuzja: 23
Magazyny: 17/16/15 (pod handlarza dużo więcej)
Roboty: 10 (nie rozumiem po co dawać w to więcej, skoro nanity przynoszą dużo lepszy efekt - tak wiem są droższe)
Stocznia: 12
Laby: 20
Silos rakietowy: ok 12
Nanity: 10
Oczywiście ja nie brałem pod uwagę dopałek do pól planet. Terra kiedyś tam robiłem.
Ja gram w swój dziwny pokręcony sposób i szukałem kolonii 300+ więc nawet 299 u mnie nie spełniało wymagań
No dobra, chyba raz klepnąłem 299 bo po tygodniu czy dwóch wysyłaniu po prawie 100 kolonków dziennie mi się znudziło czekanie
Zależy jak kto gra. Ja mam max zabudowane 291 pól a średnio po ok. 265 pól. Znam ludzi co mają zajęte jeszcze więcej.
Czy konto zarabia samo na sloty ekspedycji? Czy tankujesz czasami jakąś antymaterię?
Podpinam się pod pytanie. Ktoś już pisał, że "Sensory grawitacyjne" mimo wszystko robią robotę i, że starcza zawsze na 14/15 slotów. Tylko czy starcza na luzie czy na styk?
Khal Drogo a nie lepiej Cię wyjdą mechy? Mądrzy ludzie podzielili się linkiem do kalkulatora opłacalności: https://docs.google.com/spread…6ufY2M/edit#gid=875491113
U ludzi jest metropolis co daje 0,5% bonusu do techów, u mechów natomiast są 2 budynki: jeden daje 0,3%, a drugi 0,4% (razem masz 0,7%). Im więcej exp i wyżej badania tym przewaga mechów nad ludźmi rośnie.
Sam przez to zmieniłem z Rocktali na Mechy i wróciłem do exp. Mechy mają jeszcze większą przewagę nad ludźmi jak masz planety na 15 pozycji (z powodu dexu) - tak przynajmniej jest w moim przypadku.