Posts by Cinek

Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile po "naprawie" spalania sondy żłopią dexu:S

Oczywiście można nimi nadal przerzucać paliwo na szybko czy też inny surowiec ale ile samego paliwa pójdzie na ten przerzut to ała;)

Przed "cudowną poprawką" GFu można było się tak bawić - sam nigdzie nie miałem żadnych trampków tylko SS mi latały, zwoziły, dosyłały itd.

A potemxD A potem je zezłomowałem bo były "za drogie" w utrzymaniuxD

Mój nick ... hmm ... no bodzioboss - sojusz Feniks - najlepsze imprezy sojuszowe w Siemianowicach Śląskich :)

Dobrze, że nie w Dąbrowie Górniczej :D

Siemce to praktycznie rzut kamieniem ode mnie.

Ja grałem na Uni 6 od momentu jego otwarcia (nick jak na forum) ale było to raczej krótko.

Pomijanie pustych układów jest bronią obusieczną i kolejnym parametrem do brania pod uwagę gdy kogoś wyliczasz - ot Fenrir już pewnie zapamięta :P

Dex na PZcie się przydaje do złomowania choćby flo z expów bez użycia handlyrza - na innym uni korzystam systematycznie:) - to ustawienie dla mnie osobiście powinno być standardem już na każdym uni tak jak ładowność SS, LF, czy zakrzywienie galaktyk i układów.

Z tą pokojową razy 8 to grubo pojechaliście. Już ktoś wcześniej napisał, że ludzie wybierali uni docelowe ze względu na pasujące im parametry, a jednym z nich jest prędkość flot pokojowych (x3). Jakby im zależało na wyższej prędkości to poszliby prędzej na Quantum czy Kerberos.

Ja to bym chętnie przytulił pojemność sond - czasy Yilduna to piękna sprawa. Niestety od momentu zepsucia... a nie wróć... NAPRAWIENIA :trollface: ich spalania korzystałem z nich zdecydowanie słabiej, bo żłopią tego dexu jak smok. Co do prędkości x3 to z jednej strony trochę by mnie kusiła (x4 już dla mnie za dużo), a znowu z drugiej strony do x2 się już przyzwyczaiłem i znowu by trzeba było zmieniać nawyki8o

Ci co tak wielce piszą o przewadze flot HS'u to chyba nie wiedzą co się działo na Zenithcie gdy dominowały Wintery. Ale się ludziska pięknie zorganizowali i zaczęło to procentować ;)

Graty agresorom - wiem, że czekaliście z utęsknieniem na nowe cele na tej już mini pustyni:brawo:

Obrońcy zdecydowanie więcej rozwagi bo chłopaki i szefowa są bardzo czujni:szo:

I tak jak ktoś wcześniej napisał jest to gra błędów i w drugą stronę również może to zadziałać. Tak więc proszę nie jęczeć tylko robić swoje :)

Na bojowe expy już dawno się nie opłaca latać. Natomiast zwykłe zwłaszcza z boostem z LF biją zbieracza na luzie. MOŻE jedynie na prędkości x1 da się w miarę szybko podnieść na tyle domki by granica opłacalności się zacierała ale na x2 to nie chce mi się liczyć nawet jakie te eko by musiało być wysokie :D

Cinek a ile z tych pól to elektrownia słoneczna, fuzyjna, silosy rakietowe lub niepotrzebnie wysokie magazyny? Zakładam, że depozytu sojuszniczego nie ma :)

Wszystkie stare elektrownie słoneczne wyburzyłem :P

Kopalnie: 46-47/40/42

Fuzja: 23

Magazyny: 17/16/15 (pod handlarza dużo więcej)

Roboty: 10 (nie rozumiem po co dawać w to więcej, skoro nanity przynoszą dużo lepszy efekt - tak wiem są droższe8o)

Stocznia: 12

Laby: 20

Silos rakietowy: ok 12

Nanity: 10

Oczywiście ja nie brałem pod uwagę dopałek do pól planet. Terra kiedyś tam robiłem.

Ja gram w swój dziwny pokręcony sposób i szukałem kolonii 300+ więc nawet 299 u mnie nie spełniało wymagań:lool:

No dobra, chyba raz klepnąłem 299 bo po tygodniu czy dwóch wysyłaniu po prawie 100 kolonków dziennie mi się znudziło czekanie:rolleyes:

Czy konto zarabia samo na sloty ekspedycji? Czy tankujesz czasami jakąś antymaterię?

Podpinam się pod pytanie. Ktoś już pisał, że "Sensory grawitacyjne" mimo wszystko robią robotę i, że starcza zawsze na 14/15 slotów. Tylko czy starcza na luzie czy na styk?

No i każdy wybiera pod siebie:thumbup:

Owocnego szukania artefaktów, bo znowu przez to przechodzę i wiem co to za ból:trollface:

Khal Drogo a nie lepiej Cię wyjdą mechy? Mądrzy ludzie podzielili się linkiem do kalkulatora opłacalności: https://docs.google.com/spread…6ufY2M/edit#gid=875491113

U ludzi jest metropolis co daje 0,5% bonusu do techów, u mechów natomiast są 2 budynki: jeden daje 0,3%, a drugi 0,4% (razem masz 0,7%). Im więcej exp i wyżej badania tym przewaga mechów nad ludźmi rośnie.

Sam przez to zmieniłem z Rocktali na Mechy i wróciłem do exp. Mechy mają jeszcze większą przewagę nad ludźmi jak masz planety na 15 pozycji (z powodu dexu) - tak przynajmniej jest w moim przypadku.