Posts by Kartez*

rozumiem co masz na myśli 5 kopalni metalu na 51 =16 magmy na 31 i tak przeklikam to wszystko jak zamierzam :D Poprostu mnie to się opłaca mam taka wizję nic tego nie zmieni

łacalność to lepszy stosunek kosztów do wzrostu wydobycia

wy magmy od 0 do 31 lvl jest calkowitym kosztem kopalni metalu z 50 na 51 lvl .

a uwzględniliście pełzacze i bonus zbieracza od różnicy wydobycia nowego poziomu kopalni? Kopalnia to nova podstawa, od której się liczą bonusy a od magmy nie. :D

Do bonusu pelzacza nie doszedlem kiedy wybadalem lacznie 6 lvl i farme wybudowalem aby zobaczyc czy cos to da to tylko obnizylo zuzycie energii bonus zbieracza daleko ... ciap bralem wczesniej pod uwage koszt magmy z 30 na 31 i to jest maksymalny poziom na ktory sie decyduje eko bedzie 52/38/41 (pozniej podniose krysztal i dex [nie wiem kiedy xD ] ) rocktalowie 31/20/19

wyżej jak dla mnie nie ma sensu Majs moze wyzej stawiać magme bo metal ma na 62 monumentu skalnego nie oplaca sie stawiac wyzej jak 16cie nawet jakbym chcial do 31 cyknac ten caly cyrk niepotrzebnie bedzie korzystac z energi

ten screen shoot jest bez -16% a to różnica ja patrzę na maksymalny lvl gdzie jest sens to stawiać identycznie jest z Astro ile planet opłaca się posiadać max 17cie wyzej to już jest ekstrawagancja :trollface:

Można zbudować 3 magmy 31 lvl za koszt 1 lvl 51 metalu

Kopalnia metalu daje więcej 147000 tys metalu na godzinę.

Są gusta i gusciki :trollface:

Ja robie wszystko pod siebie kazda magme bede robic osobno lvl po lvlu i paczki na miejscu otwierać . Kiedy na cetus robem metal na z 46/47 poniewaz nie wszedzie mialem 47 . na 48 w koncowym momencie do 50 musialem magazyny robic wysoko by nie transportowac metalu po piersze deuter czas i transportery najlatwiej bylo przetransportowac krysztal potrzebny a dtkami na miejscu mielic metal w te i z powrotem :D Nanity potrzebowałem na 12tym i roboty na 16ty ponieważ widziałem jaki to jest proces budowy ekonomi dopalacze też kosztują po 4 -8 kopalni włączałem w jednym momecie a na isonoe widziałem ile budynki się klepią form zycia I domniemalem że to będzie enklawa medytacji na 72 jeszcze nawet nie mogłem podejrzeć ile tam jest ludności dostępnej bo zrobiłem na 52 wtedy i jak długo to się klepie :) Ciebie było najprościej zeskanować :trollface: By z dokładnością mojego szacunku porównać xD Wieczna farma na 68 niech służy :trollface::trollface::trollface:

Ciap ja się z tym nie mylę jaka posiadam wizję to jest najłatwiejszy sposób gdzie mniej paczek będę musiał otworzyć w jak najkrótszym momecie kiedy bede podnosić kopalnie do 52. najpierw badania magma do 31 w ciągu tygodnia na wiosnę to cykne a dosłownie 2 doby :D

Calkowity koszt magmy od 0 do 31 lvl jest taki sam w przeliczeniu na metal jak koszt kopalni metalu 51 lvl :trollface: Chyba sama siebie trolujesz ^^

https://snipboard.io/pxJQRI.jpg

Magma da 1 662 000 metalu a metal 290k ? Co jest korzystniejsze ?

Metal kosztuje 38mld i 9.5

na 50lvl kopalni metalu maksymalny korzystny pułap magmy to 31 lvl 😀

Możesz pokazać wyliczenia?

Bo mam metal 51 na pozycji 8 i magma wyszła mi o wiele niżej jako opłacalna.

:trollface: Szybko i po wojskowemu xD dr spinka nie jestem czy holonem xD caly proces budowy magmy od 0 do 31 lvl jest calkowitym kosztem kopalni metalu z 50 na 51 lvl .

Nie trzeba zadnych dowodow naukowych :beaten:

Z monumentem skalnym na 16tym 😁

Chciałbym zaznaczyć że gdyby wyliczyć średnia kosztu magmy to

Wyniosłoby na 2 % do 31 lvl 654kk metalu 523kk oraz 65kk dexu

Nie rozumiem Was xD kiedy zaprząta zaprzatacie sobie matematyka głowę która w ogóle nie jest potrzebna w życiu liczy się realna korzyść a nie pierdoly 😁😁😁

ciap kiedy idziesz do sklepu oprócz produktu za który płacisz zwracasz uwagę na skład chemiczy 😁😁😁 a jeżeli tak czemu w ogóle kupujesz jedzenie :beaten: Zdajesz sobie sprawe ile sladu weglowego wytwarza plastik jak dlugo sie rozklada :trollface:

identycznie jak kanclerz Niemiec czy inny wypierdek benzynę będą sprzedawać za 100 euro :trollface::trollface::trollface: biznes tak a czym oszołomy zastapia benzyne ? Sa wstanie w ciagu kilku nastepnych lat wyprodukowac bardziej ekologiczne paliwo by zastapic rope albo benzyne absurdalny swiat :trollface:

wydaje mi się że nie budujemy promu kosmicznego by obliczenia miały istotny wpływ na skuteczność całej kalkulacji Crysis tez wspominal o tym ze nie wie po co ludzie pompuja miliardy w budynki kiedy badania najwiecej daja a i oszem wszystko daje xD tylko ze badania kreca sie jak to badania a magma i reszta zrobi sie w kilka minut oprocz farmy i enklawy medytacji ile miesiecy jestem zmuszony ciulac artefakty xD aby rownomiernie ekonomie rozwinac staralem sie restartowac za anty ale kuedy chce wybrac 3 badania pod t1 z losowonia za chiny ludowe nie moge tego zrobic t3 1 lvl dalo rade ale juz dtki na nie moga wskoczyc wiec to jest kolejny absurd ktory uzaleznia od tej gry xD i salego tego syfu :trollface: za ktory jestem wdziecxny tworcy tej gry poniewaz mam zajecie :trollface: ktore pochlania czas :D poczatkowo mialem technologia po technologii placic artefaktami za ten caly bigos :trollface:ale to calkowicie jest niemozliwe miesiac czasu zajmue mi t1 by wszystko odkryc pod siebie :trollface:a o t3 nie chce nawet myslec :trollface: zbedny wydatek surowcow nawet na poziomie 3.2 kkk teraz kiedy meksyk jest z artefaktami ;(;(;( czuje sie skrzwdzonyprzez Niemca xD i poszkodowany :trollface: jeszcze gdyby ta liczba mozliwych wysylanych ekspedycji rowniez sie restartowala wraz tym licznikiem gdzie ostatnio wysyłane były ekspedycje rowniez w ciagu 7 dni to by mialo sens a tak to bede czesac rok czasu jak swinia w korycie ryjem za kartoflami :D:fgrin:

losowaniem teraz. Na u68 miało się szansę 1/64. Teraz możesz mieć 1/16 + 200 artefaktów - ani szansa, ani koszt nie przeraża

Nie mozna bylo wybrac badania rasy na planecie czy o co w tym chodzi? Nie kojarze tego ale jak tak było na stacie to faktycznie pod anty kasowe sk..wolstwo... A co czasu badan to najlepiej rozwinąć na poczatku lab, co sporo skraca czas i też nieznacznie koszt i dopiero zaczac badania, a rocktali zacząć od wymagań monumentu i jego budowy. Ja sie nie zgodze że fz nie są pod kase ze skracania, bo paczkomaty musza przeklikać bardzo duzo badan i budynkow by dojść do konkretnego bonusu - porownaj to sobie z przeklikaniem plazmowej, lub 15poz kopalń; czas zbierania surki nie ma tu nic do rzeczy. Zabawne jest tez to ze ludzie cisną te budnyki w miliardy a to badania daja najwiecej:trollface:

badania badaniami na 50lvl kopalni metalu maksymalny korzystny pułap magmy to 31 lvl 😀 japoczekam aż badania wyważe i wtedy magmę cyknąć stopniowo poziom po poziomie by z paczuszki wycisnąć jak najwięcej xD :trollface:

Sknera rok czasu czekałem :trollface::trollface::trollface::trollface:

A jak cyknąć magmunie xD to wtedy do 52 lvl metal będzie się opłacało i 17 planetę przekręcę :trollface::trollface::trollface:

Zrobilem wlasnie teraz na 4 lvl na jednej planecie wlasnie mialem o tym pisac lepiej eko niz pod pelzacze ja tylko skupie sie narazie na t1 t2 a kiedy artefakty bede zbieraz i tak musze restartowac xD wczoraj kilkaset anty wydalem by wszedzie miec orbitalna kryjowke ale nie moglo wskoczyc x2 eko :trollface: to wszystko będę musiał restartować później na nowo I artefaktami placic narazie musi być jak jest a na t3 to nawet narazie się nie skradam mam wyjątkowego pecha

Te 0.1 nic nie daje 4 lvl i nic nawet nie drglo :trollface::trollface::trollface::trollface:

Systemowe moduły wydobywcze taj to do 9 lvl dojedziesz bez problemu ja na 12ty bd robić

467 Energi tylko jest mniej poboru

Z 97920 na 97453

Ale eko nawet nie ruszyło o 0.1 jednostki ^^:D

Jeżeli rozwijasz nowa planetę nanity masz na 5-6 bądź 7 a zależy Ci na czasie nadprodukcja i wożenie żywnościowe mają tylko wtedy sens.

Bądź w drugą stronę. Jeżeli masz nadprodukcję a chcesz balastu się pozbyć to albo idlakowi wysyłasz 😀 samemu konsumujesz xD bądź wysyłasz pierwszemu lepszemu graczowi na swoim US ponieważ nie trzeba pisać ticketow a można wysyłać bez limitów

Możesz prościej, bo nic z tego nie zrozumiałem...co mają manity do nadwyzki pożywienia dla form zycia?

prościej nie da się 😁

Ile budynki potrafią się budować każdy ma swoją strategie

Jeżeli rozwijasz nowa planetę nanity masz na 5-6 bądź 7 a zależy Ci na czasie nadprodukcja i wożenie żywnościowe mają tylko wtedy sens.

Bądź w drugą stronę. Jeżeli masz nadprodukcję a chcesz balastu się pozbyć to albo idlakowi wysyłasz 😀 samemu konsumujesz xD bądź wysyłasz pierwszemu lepszemu graczowi na swoim US ponieważ nie trzeba pisać ticketow a można wysyłać bez limitów

Fajnie jakby Cie zbanowali w koncu dozywotnio bo ile jeszcze kont wnoszących w sumie nic w tę społeczność założysz? :D Z drugiej strony jakie parcie musisz mieć ażeby gdziekolwiek odpisać zakładając kolejne konto . . . :D

Parcie to Ty drogi cwaniaku masz w ogóle mnie nie znasz ^^ czego to się nie zrobi by śmiać się z tego co ludzie mnie myślą bezcenne :trollface::trollface::trollface::trollface: jeszcze z 5 kont zaloże identycznie jak Wy :D

Ruda "Starego psa nowych sztuczek nie nauczysz" :beaten: