Aktywacja form życia na wszystkich serwerach

• na 50lvl kopalni metalu maksymalny korzystny pułap magmy to 31 lvl 😀

Możesz pokazać wyliczenia?

Bo mam metal 51 na pozycji 8 i magma wyszła mi o wiele niżej jako opłacalna.

:trollface: Szybko i po wojskowemu xD dr spinka nie jestem czy holonem xD caly proces budowy magmy od 0 do 31 lvl jest calkowitym kosztem kopalni metalu z 50 na 51 lvl .

Nie trzeba zadnych dowodow naukowych :beaten:

Z monumentem skalnym na 16tym 😁

Chciałbym zaznaczyć że gdyby wyliczyć średnia kosztu magmy to

Wyniosłoby na 2 % do 31 lvl 654kk metalu 523kk oraz 65kk dexu

Nie rozumiem Was xD kiedy zaprząta zaprzatacie sobie matematyka głowę która w ogóle nie jest potrzebna w życiu liczy się realna korzyść a nie pierdoly 😁😁😁

ciap kiedy idziesz do sklepu oprócz produktu za który płacisz zwracasz uwagę na skład chemiczy 😁😁😁 a jeżeli tak czemu w ogóle kupujesz jedzenie :beaten: Zdajesz sobie sprawe ile sladu weglowego wytwarza plastik jak dlugo sie rozklada :trollface:

identycznie jak kanclerz Niemiec czy inny wypierdek benzynę będą sprzedawać za 100 euro :trollface::trollface::trollface: biznes tak a czym oszołomy zastapia benzyne ? Sa wstanie w ciagu kilku nastepnych lat wyprodukowac bardziej ekologiczne paliwo by zastapic rope albo benzyne absurdalny swiat :trollface:

wydaje mi się że nie budujemy promu kosmicznego by obliczenia miały istotny wpływ na skuteczność całej kalkulacji Crysis tez wspominal o tym ze nie wie po co ludzie pompuja miliardy w budynki kiedy badania najwiecej daja a i oszem wszystko daje xD tylko ze badania kreca sie jak to badania a magma i reszta zrobi sie w kilka minut oprocz farmy i enklawy medytacji ile miesiecy jestem zmuszony ciulac artefakty xD aby rownomiernie ekonomie rozwinac staralem sie restartowac za anty ale kuedy chce wybrac 3 badania pod t1 z losowonia za chiny ludowe nie moge tego zrobic t3 1 lvl dalo rade ale juz dtki na nie moga wskoczyc wiec to jest kolejny absurd ktory uzaleznia od tej gry xD i salego tego syfu :trollface: za ktory jestem wdziecxny tworcy tej gry poniewaz mam zajecie :trollface: ktore pochlania czas :D poczatkowo mialem technologia po technologii placic artefaktami za ten caly bigos :trollface:ale to calkowicie jest niemozliwe miesiac czasu zajmue mi t1 by wszystko odkryc pod siebie :trollface:a o t3 nie chce nawet myslec :trollface: zbedny wydatek surowcow nawet na poziomie 3.2 kkk teraz kiedy meksyk jest z artefaktami ;(;(;( czuje sie skrzwdzonyprzez Niemca xD i poszkodowany :trollface: jeszcze gdyby ta liczba mozliwych wysylanych ekspedycji rowniez sie restartowala wraz tym licznikiem gdzie ostatnio wysyłane były ekspedycje rowniez w ciagu 7 dni to by mialo sens a tak to bede czesac rok czasu jak swinia w korycie ryjem za kartoflami :D:fgrin:

• Nie trzeba zadnych dowodow naukowych :beaten:

Też tak uważam, trzeba trochę mózgu.

caly proces budowy magmy od 0 do 31 lvl jest calkowitym kosztem kopalni metalu z 50 na 51 lvl .

Opłacalność to lepszy stosunek kosztów do wzrostu wydobycia.

Po 1.

Magma od 2 do 31 kosztuje 16.898.686.490.

Kopalnia metalu 51 kosztuje 16.833.207.606.

Czyli kopalnia jest tańsza.

Po 2.

Użyjmy trochę mózgu i matematyki z podstawówki.

Magma 31 kosztuje 5.251.710.797 deuteru, daje wzrost wydobycia 416.873, czyli 1 jednostka metalu kosztuje ok 12,6k deuteru.

Metal 56 (a co! jak nie opłaca się metal 51 to droższa kopalnia nie opłaca się tym bardziej, zaszalejmy) kosztuje 127.827.170.255 deuteru i daje wzrost metalu na poziomie 45,7kk. Czyli za 1 jednostkę metalu zapłacimy 2,8k deuteru.

tak, tak. Magma 31 jest bardziej opłacalna od metalu 51. xD

Zastanawiam się czy chciałoby mi się trollować innych gdy przy okazji robiłabym z siebie idiotkę.

edit:

Chciałbym zaznaczyć że gdyby wyliczyć średnia kosztu magmy to

Wyniosłoby na 2 % do 31 lvl 654kk metalu 523kk oraz 65kk dexu

Nie bardzo rozumiem co ma średni koszt jakiegoś budynku. To że poziom 1-10 mało kosztuje nie wpływa w żaden sposób na opłacalność 31.

kiedy zaprząta zaprzatacie sobie matematyka głowę która w ogóle nie jest potrzebna w życiu liczy się realna korzyść a nie pierdoly 😁😁😁

To jest ciekawe, poświęcasz godziny tygodniowo na pisanie postów ale jak ktoś wyliczy raz opłacalność to 'szkoda czasu na pierdoły'. Ba! Nawet sam wyżej policzyłeś średni koszt magmy.

Spokojnie, jak mam napisany program to opłacalność FZ to teraz 1 minuta roboty. Napisanie programu potraktowałam jako zagwozdkę dla szarych komórek (nie jestem programista wiec taka zabawa czy się uda).

• Calkowity koszt magmy od 0 do 31 lvl jest taki sam w przeliczeniu na metal jak koszt kopalni metalu 51 lvl :trollface: Chyba sama siebie trolujesz ^^

https://snipboard.io/pxJQRI.jpg

Magma da 1 662 000 metalu a metal 290k ? Co jest korzystniejsze ?

Metal kosztuje 38mld i 9.5

• łacalność to lepszy stosunek kosztów do wzrostu wydobycia

wy magmy od 0 do 31 lvl jest calkowitym kosztem kopalni metalu z 50 na 51 lvl .

a uwzględniliście pełzacze i bonus zbieracza od różnicy wydobycia nowego poziomu kopalni? Kopalnia to nova podstawa, od której się liczą bonusy a od magmy nie. :D

Do bonusu pelzacza nie doszedlem kiedy wybadalem lacznie 6 lvl i farme wybudowalem aby zobaczyc czy cos to da to tylko obnizylo zuzycie energii bonus zbieracza daleko ... ciap bralem wczesniej pod uwage koszt magmy z 30 na 31 i to jest maksymalny poziom na ktory sie decyduje eko bedzie 52/38/41 (pozniej podniose krysztal i dex [nie wiem kiedy xD ] ) rocktalowie 31/20/19

wyżej jak dla mnie nie ma sensu Majs moze wyzej stawiać magme bo metal ma na 62 monumentu skalnego nie oplaca sie stawiac wyzej jak 16cie nawet jakbym chcial do 31 cyknac ten caly cyrk niepotrzebnie bedzie korzystac z energi

ten screen shoot jest bez -16% a to różnica ja patrzę na maksymalny lvl gdzie jest sens to stawiać identycznie jest z Astro ile planet opłaca się posiadać max 17cie wyzej to już jest ekstrawagancja :trollface:

Można zbudować 3 magmy 31 lvl za koszt 1 lvl 51 metalu

Kopalnia metalu daje więcej 147000 tys metalu na godzinę.

Są gusta i gusciki :trollface:

Ja robie wszystko pod siebie kazda magme bede robic osobno lvl po lvlu i paczki na miejscu otwierać . Kiedy na cetus robem metal na z 46/47 poniewaz nie wszedzie mialem 47 . na 48 w koncowym momencie do 50 musialem magazyny robic wysoko by nie transportowac metalu po piersze deuter czas i transportery najlatwiej bylo przetransportowac krysztal potrzebny a dtkami na miejscu mielic metal w te i z powrotem :D Nanity potrzebowałem na 12tym i roboty na 16ty ponieważ widziałem jaki to jest proces budowy ekonomi dopalacze też kosztują po 4 -8 kopalni włączałem w jednym momecie a na isonoe widziałem ile budynki się klepią form zycia I domniemalem że to będzie enklawa medytacji na 72 jeszcze nawet nie mogłem podejrzeć ile tam jest ludności dostępnej bo zrobiłem na 52 wtedy i jak długo to się klepie :) Ciebie było najprościej zeskanować :trollface: By z dokładnością mojego szacunku porównać xD Wieczna farma na 68 niech służy :trollface::trollface::trollface:

Ciap ja się z tym nie mylę jaka posiadam wizję to jest najłatwiejszy sposób gdzie mniej paczek będę musiał otworzyć w jak najkrótszym momecie kiedy bede podnosić kopalnie do 52. najpierw badania magma do 31 w ciągu tygodnia na wiosnę to cykne a dosłownie 2 doby :D

• Można zbudować 3 magmy 31 lvl za koszt 1 lvl 51 metalu

Kopalnia metalu daje więcej 147000 tys metalu na godzinę.

Nie wiem skąd wziąłeś 147k ale na planecie bez bonusu pola pol daje 171k.

Do tego dochodzi większa podstawa z której liczone są wszystkie inne bonusy. Po podliczeniu wszystkich (np. dla planety na 8 pozycji) finalnie wychodzi bonus ponad 900k. :)

Finalnie metal 51 opłaca się 16 razy bardziej od magmy 31.

Opłacalność rozumaina jako zakup 2 różnych rzeczy po tej samych kosztach to bajka, można np. kupić sobie rolexa albo 100000 szczoteczek do zębów.

To są różne rzeczy które finalnie prowadzą do tego samego - podniesienie wydobycia. Wydajesz X surowców i dostajesz Y wzrostu eko - jak najbardziej można to porównywać.

Najbardziej mnie bawi jak ktoś wydaje realną kasę na paczki, buduje i bada formy życia bez zastanowienia i traci na tym, wydobycie i punkty. Wydobycie ponieważ FZ są tanie ale czasem lepiej wydać więcej i zyskać więcej. Punktów ponieważ FZ kosztują dużo deuteru.

• rozumiem co masz na myśli 5 kopalni metalu na 51 =16 magmy na 31 i tak przeklikam to wszystko jak zamierzam :D Poprostu mnie to się opłaca mam taka wizję nic tego nie zmieni

• Punktów ponieważ FZ kosztują dużo deuteru.

To ja robię coś nie tak. Metalu mam na bieżąco , deuteru spore nadmiary . Brakuje mi kryształu :(

Dagusia jak potrzebujesz paliwa to chętnie w promocji oddam Ci za kris.

Doktorkowi sprzedam z bardzo dużą marżą :P tak po znajomości.

• Przepraszam za offtop. Mam pytanie. Czy badanie orbitalnej kryjowki działa tylko na planecie gdzie to badanie jest rozwijane? czy bonus jest na wszystkich planetach?

Badania LF działają na wszystkich planetach, więc żeby bonus miał realną wielkość, trzeba na co najmniej kilku mieć aktywne badanie (i zbadane oczywiście).

• no tak ale w tym konkretnym badaniu nie wystarczy mieć go na jednej planecie? Skoro na 15 lvl daje on aż 60%?

Wszystkie badania do surowców dają dziesiąte części procentów. W tym przypadku zasada ich działania ma sens. No ale jeżeli kryjówka daje na 15 lvl 60% (zakładam że na 20lvl będzie to 80%) to nie ma sensu rozwicuac tego badania na pozostałych koloniach.

Małe sprostowanie: sprawdziłem na Alphie. działa na wszystkich.

Pytanie nr 2: czy w/w badanie tworzy kryjówkę, dzięki której atakujący zrabuje tylko te 40% surowca, który nie jest objęty ochroną. Czy też badanie to jedynie maskuje 60% surowca przy skanie?

Sprostowanie nr 2: to badanie działa trochę inaczej niż zakładałem. nie było tematu. Miłego weekendu.

• Niektórzy płakali że nie ustawią planet w 2 lata.

Kochane płaczki pragnę się pochwalić że w ciągu 26 dni (od 4 do 29 grudnia) ustawiłam swoje 12 planet w poziomie 1 i 2 dla górnika. ;)

Średnia żeby uzyskać wymagane poziomy badań na poziom 1 i 2 trzeba wydać ok 250-300kk punktów.

Obecne top1 na Rosa i Kalekim mają 70kk i 50kk.

Nawet jeżeli mają więcej planet to spokojnie dają radę zrobić to w dodatkowe 13 dni zanim dobiją do 200kk.

• Ależeś się odezwała :)

@ciap..jak płaczki będą mieli prawie 9 miliardów punktów w ogólnych statach, to ich światopogląd także ulegnie zmianie bo i możliwości z automatu będą insze

• mrovka

Nie bardzo rozumiem o co chodzi z 9 miliardami punktów :)

Tak fajnie się złożyło uruchomienie FZ z eventami że można było mieć komandora za darmo przez 1,5-2 tygodnie. Można było badać bez przerwy i nawet to nie pozwoliło się zbliżyć nikomu do końca opłacalnych poziomów w FZ.

No chyba że chodzi że Majs to inna liga... Jemu to prawie dobrze że nie ma zaraz wszystkich badań!

• ciap z tymi punktami chodzi mi o to , że nie wszyscy mają takie możliwości jak Ty...ja mam 400 tyś punktów w ogólnych statach. Ty masz 1,5 miliarda punktów w samych Formach, a zaczynaliśmy w tym samym czasie - także nie dziw się że Ty ustawiasz konto w 26 dni, a inni potrzebują na to dwa lata.

• ciap z tymi punktami chodzi mi o to , że nie wszyscy mają takie możliwości jak Ty...ja mam 400 tyś punktów w ogólnych statach. Ty masz 1,5 miliarda punktów w samych Formach, a zaczynaliśmy w tym samym czasie - także nie dziw się że Ty ustawiasz konto w 26 dni, a inni potrzebują na to dwa lata.

Nie wiem skąd wziąłeś 1,5 miliarda w formach. Ja nawet nie mam 1,5 miliarda ogółem XD

Jeżeli chcesz używać punktów jako argument to wypadałoby sprawdzić. Punkty są bardzo obiektywnym elementem, są albo ich nie ma, ciężko z tym dyskutować.

Punktów ogólnych mam 280kk, w formach życia 30kk.

I grzecznie spytam, co to za argument?

BARON plusujesz posta, a pomyślałeś co plusujesz?

Napisałam że ustawiłam Poziom 1 i poziom 2 w 26 dni na 12 planetach. Ustawia się za pomocną artefaktów które nie zależą od punktów? Limit ekspedycji ma każdy taki sam, start 100 sztuk a potem dziennie 50. :S:S

Chyba że chodzi Ci o to że tak mega rozbudowałam planety że mam odblokowany poziom 2? Zgodnie z rozpiską która lata po forum kosztuje to jakieś... 1,5kk punktów dla wszystkich planet.

W ostatnim roku średnio robiłam dziennie + 300k czyli to jakieś 5 dni eko.

Myślę że na taką rozbudowę stać każdego.