Posts by Ekolog

Wow... teraz rozumiem dlaczego rano dostałem kilka skanów a później do wieczora cisza i spokój :) procent jak i zysk robią ogromne wrażenie zwłaszcza na takich płotkach jak ja :D

Agresorzy satelit mi nie męczą więc szczere gratulacje nie mam pojęcia jak doszło do tego ST może to i lepiej :) chociaż jedno mnie zastanawia

Agresor przejął: 0 Deuteru

Flota pana Pablo stała bez deuteru? Nic z tego nie rozumiem.

Obrońca również planet mi nie męczy więc jeżeli zamierza klikać dalej mimo złoma to wszystkiego dobrego a jak nie to powodzenia w prawdziwym życiu:saint:

Odkrywca widzi złom w podglądzie galaktyki na pozycji 16 a inne klasy nie, więc jeżeli wyślesz misję szpieguj na 16 pozycję to pokaże ci się ile leży tam złomu.

Jesteś przekonany na 100% że chcesz grać dopiero na nowym uni? Tam jest o wiele ciężej z tego względu że gracze szukają każdego możliwego surowca i będziesz męczony... :) Dobrze to przemyśl.

Kiedys odpuszcza :p a zaczynac gre gdy 100 osob ma juz miliony punktorlw to dosyc slaba opcja

Na nowym uni jest większe ciśnienie na farmienie innych graczy bez względu na punkty i tak jak Minor odpisał gdy anty pójdzie w ruch to po paru dniach będziesz miał wielu graczy mających milion PKT :) jest sporo uni możesz sobie popatrzeć jakie mają konfiguracje i jaka ci najbardziej odpowiada, nie masz pewności czy kolejne będzie akurat takie jakie byś chciał :) Jeżeli nie wydajesz $$ to masz marne szanse na dogonienie topki a uniwersa dość szybko "padają" jak zaczniesz grać na kolejnym to sam się przekonasz :)

Jesteś przekonany na 100% że chcesz grać dopiero na nowym uni? Tam jest o wiele ciężej z tego względu że gracze szukają każdego możliwego surowca i będziesz męczony... :) Dobrze to przemyśl.

Jakie planety juz oplaca sie zatrzymac az do samego late gamę? Maksymalnie można mieć 333 miejsca na budowę. Więc tylko takie planety są late gamę czy już 300+ można uważać za late gamę? Często się trafiają większe niz 300?

333 to nie jest max, uniwersa posiadają np dodatkowy bonus +30 pól i wtedy z 333 robi się 363. Ogólnie trafić planetę wielkości 340 nie jest łatwo, kiedyś wiadomo szczęście dopisze ale takie 300+ są ogromne. Pytanie jak rozumiesz słowo często? Jak ci powiem np raz na 20 kolonizatorów to uznamy że często? :)

Miłośnikiem obrony nie jestem ale wprowadzono kilka nowych statków, bombowiec dostał szybkie działa vs plazmy (tak wiem nie jest to popularny statek ale jednak zmiana nastąpiła) natomiast dodanie czegokolwiek do obrony zeszło na ostatni plan? Nawet w formach życia są technologie do statków które znacząco je ulepszają a obrona? Kryjówka? i to wszystko? Dlaczego nie dodano technologii ulepszającej obronę? Niestety ale wygląda to na faworyzowanie tylko jednej rzeczy. Kiedyś złom wynosił 30% a obrona miała 70% szansy na odbudowę, obecnie mamy nawet 80%+dok, może w takim razie tam gdzie nie ma debrisu to z mechanikiem zrobić 100% odbudowy? Zbieracz np powinien do tego posiadać cechę, że nie da sie go rakietować i taka pasywna klasa miałaby sens.

Co masz na myśli docelowe eko? Po prostu rozwijasz i rozwijasz, przyjdzie taki czas że na kopalnie będziesz zbierał miesiąc, od ciebie zależy jaki masz poziom kopalń :)

Klasę wybierasz jak zaczynasz grę.

Jeżeli chodzi o sojusz dołącz do takiego który ma Naukowców i korzystaj z bonusu :)

iW5M2yf.png

Tutaj masz dokładnie rozpisane: FAQ: Planety - Kolonizacja

Na wielkość wpływa bonus z klasy i z sojuszu no i szczęście, więc jak ci zależy na dużych planetach to wybierz sobie klasę Odkrywca (najlepsza ze wszystkich przynajmniej na początku) i sojusz który ma bonus Naukowcy

Planetę matkę możesz porzucić ale musisz mieć drugą planetę która stanie się nową matką.

Kiedyś to się robiło tak że kolega mówił jaka kolejna pozycja jest w kolejce do zakładania konta ale ja na twoim miejscu bym się tym nie przejmował 35% jest sporym bonusem ale na początku napisz do kogoś żeby ci podesłał surkę na badania do małego transportowca a najlepiej dużego i jeżeli będziesz aktywnie farmił nieaktywnych graczy to sam zobaczysz że więcej przywozisz surowców niż jesteś w stanie wydać do tego ekspedycje a to początkowe wydobycie nie jest takie ważne (dużo farmisz - zapchane magazyny) zresztą nie rozwijasz pierwszej planety tak mocno bo z czasem ją porzucisz, matka ma mało pól do rozbudowy. Nie wiem jakie są teraz strategie, ja gram tylko na 8 pozycjach, metalu mam w opór i jest spoko. Planety są duże nie ma na co narzekać :)

Grałem kiedyś na innym uniwersum z podobnym graczem który za przebijanie na licytatorze, atakowanie nieaktywnych graczy w jego obszarze, jakiekolwiek zachowanie które nie podobało się benkowi (miał wtedy inny nick) karał wlotem w satelity nawet jak nie miał zysku tylko po złości. Mimo posiadanej ogromnej floty nie potrafił zrobić z niej użytku i ciągle powtarzał ze on jest eko graczem a statki klepał dalej. Jeżeli to jest ta sama osoba to SzO nie życzę !!! Zawsze jak cię na uniwersum kiereszowali to była chwila spokoju a tak to ciągle pastwiłeś się nad słabszymi którzy nie mieli jak ci oddać. Uważałeś się za wielkiego pana tej gry i wszystkich nieaktywnych graczy. Koledzy zakładali ci multikonta i siadali nimi w twoje układy, pompowałeś je surką i przy przyzwoitym eko konta odchodziły na wieczny odpoczynek robią za twoje dodatkowe kopalnie pod samym nosem. Wiecznie ci było mało i mało. Ciągle aktywny 24/7 bez względu na święta i inne wydarzenia.

Panowie ogromne gratulacje mam nadzieję że doki które powstaną z tego gościa raz za razem zostaną dobite aż nie będzie w stanie wyskoczyć z nich pojedynczy lekki myśliwiec :)