Posts by Ekolog

Za dużo obrazków za mało konkretów, nawet nikt nic nie przesymulował... Istnieje dalej speedsim ale nie jest aktualny, zamiast zrobić coś prostego na jego wzór, to masa obrazków, jak będę chciał zobaczyć jak wygląda krążownik to sobie sprawdzę w grze a symulator do tego nie służy. Zamiast zrobić prosty program wszystko ładnie poukładane, jakieś zbędne rzeczy typu ustawienia serwera, formy życia z możliwością zwinięcia albo tak jak to było w trashu i byłoby ok to nieeee napaćkajmy grafik będzie spoko, człowiek chce tylko wpisać statki albo wkleić API i mieć spokój to niee WINCYJ OBRASSKUUUFFF.

dzięki za odpowiedź. Ludzi mam wybranych na 9 planetach, więc może to jest jednak jakiś limit...

Masz na 100% wybranie badanie?
    Międzygalaktyczni posłańcy są w stanie wytropić pozaziemskie cywilizacje. Ponadto wraz z każdym poziomem skracają czas trwania lotów rozpoznawczych, by odkryć inne formy życia w galaktyce. Jednak od czasu do czasu statki giną, ponieważ takie loty rozpoznawcze są niebezpieczne.

Pewnie nie masz na żadnej planecie ludzi:

Funkcja:

Ludzie są formą życia o bardzo zróżnicowanych talentach. Jako jedyna forma życia potrafią wykrywać inne formy życia. Ich produkcja pożywienia i wzrost ludności są zrównoważone, a ponadto zwiększają produkcję surowców na wszystkich planetach. Nie wzmacniają żadnego bonusu klasy.

albo masz limit ekspedycji

Na telefonie bez włączonej wersji mobilnej ten błąd występuje każdego dnia i to dość często. W grę wchodzi tylko ponowne włączenie przeglądarki i strony, u mnie samo zamknięcie karty nic nie daje.

Zbieracz, puszczam sobie expy z pionkiem i mt po handlarza. Jak widac na obrazku po 3 dziennie mi sie udalo zdobyc gdzie w pozostale dni wypadal 1

https://images91.fotosik.pl/698/ab42cc8196a4b5be.png (wykres z OGT rowniez, wale w ten sam uklad non-stop)

Imo zwykle RNG choc nie powiem bywaly eventy gdzie rzeczywiście ani jeden przedmiot sie nie pojawil :sleeping:

Zazdroszczę ile ekspów dziennie puszczasz? Mi wychodzi przedział 100-120 i taki mamy efekt:
    886d36997e8e2.png

:beaten:

Takie pytanko się nasunęło na sam mglisty wieczór. Leci sobie wroga flota, pokazywało się 00:40:xx (za xx dowolna wartość bez znaczenia). Po obejrzeniu sobie filmiku na yt, patrzę a tam czas 1:00:xx. Atakujący frędzel ma możliwość opóźniana floty w trakcie lotu? Jestem noobem i hejterem to nie wiem takich rzeczy :trollface:

i opóźnił aż o 20 minut? coś nie ten teges tak ogólnie rzecząc . . . :D

Można opóźnić i o wiele więcej niż 20 minut, no chyba że masz 5 sekund do wlotu to nierealne, podłączasz flotę która leci dłużej wiele razy z różnych kordów na różny % kombinujesz różnymi statkami i bez problemu się uda :)

Event działa, tylko jest limitowana liczba znalezionych przedmiotów.

Tutaj wyjaśnienie: event - Przedmioty na Ekspedycji (16-22.12.2022)

Dzięki, nie miałem pojęciach o tych limitach ale tak czy siak ciężko je przekroczyć musiałbym chyba nie spać cały tydzień i puszczać expy 24/7 żeby każdego dnia wpadł przedmiot bo obecnie od 10 dni mimo wysyłania ponad 100 ekspów dziennie 0 przedmiotów.

Event powinien zwiększać również szansę na otrzymanie przedmiotu skoro i tak wprowadzili limit. Jeszcze nie trafił mi się taki tydzień gdzie by wpadło 7 przedmiotów, najwięcej miałem 4 pod rząd a podczas eventu zawsze jest gorzej.

a ten event z przedmiotami na ekspedycji działa? wysyłam sobie standardowo ekspy jak zawsze, a jeszcze nic nie wpadło - więcej przedmiotów wpada poza eventem :D jakiś błąd czy event nie wgrany? :D  Ruda  Panda  Art

wysyłam każdego dnia ponad 110 ekspów podobnie jak brat i zawsze jak jest ten event to znajdujemy rzadziej przedmioty albo wcale. Od kiedy jest event do dnia dzisiejszego 0 przedmiotów wpadło.

Po dzisiejszej aktualizacji powinniśmy się pozbyć tego problemu.

chyba wyszło jeszcze gorzej bo po 1 bład jak był tak jest / to dodatkowo tabelki są rozjechane i przez to nieczytelne. gratuluję

Całe Saros wywaliło i serwer nie działa :D Taka aktualizacja

Wywaliło serwer, w komunikacie z ekspedycji nie widać jakie statki dołączyły do floty, jak teleportuje flote nie ma nazw statków, w RW nie widać nicku agresora ani nazw statków. Nie wiem jak można coś takiego wprowadzić na serwer...

A ja mam pyanie, gdzie mam zgłośic zaginiecie 170.000 dt?wysąłlem surowce na planete z moona, surowce doleciały, flota niby wrócina na moona ,a le jej nie ma....no juz wszędzie sprawdzałem...nie ma jej nigdzie...

Nie mów że znowu floty się zawieszają na więcej niż pare minut...

Cóż...

Dla wszystkich jest kryształ, deuter, nanit

Quote from Neotinea

Tier 1 - 7 days commanding staff + if commanding staff is active: metal, crystal and deuterium 40% boosters (all 90 days).

Tier 2 - One building level (either crystal mine or deuterium synthesizer or nanites factory) + from active commanding staff: +3 expedition slots (90days), +3 fleet slots (90days), 1 complete resource pack, energy boost +80% (90days) and moon enlarger platin

https://board.en.ogame.gamefor…d-system-santa-s-edition/

natomiast dla duńczyków - metal, deuter, nanit

Quote from Zenitsusan

tier 1 - 7 days commanding staff or metal or crystal or deuteirum 40% boost for 90 days

tier 2 - level of building (metal mine or deuterium synthesizer or nanites factory) OR item (+3 expedition slots 90 days OR +3 fleet slots 90 days OR 1 package of resources all OR energy boost +80% days OR moon enlarger platin)

https://board.en.ogame.gamefor…d-system-santa-s-edition/

jak widać są równi i równiejsi :trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface:

:lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool::lool:

Aktualizacja nagród której dokonaliście jest bardzo ale to bardzo nie fair. Albo obiecujecie jedno albo drugie a nie ludzie się nastawili, niektórzy już budynki przeklikali a teraz nagle zabieracie jedną nagrodę :lool: za 2 dni się znowu okaże że do wyboru jest tylko elektrownia słoneczna xD