Grosz do grosza i będzie pancernikowa kokosza
Gratulacje i pozdrawiam
Grosz do grosza i będzie pancernikowa kokosza
Gratulacje i pozdrawiam
Gratulacje, kolegę sopelka najwyraźniej dopadł mityczny efekt cieplarniany
Życzę:
Szybkiej odbudowy i lepszego pilnowania pokonanemu
Udanych łowów i sprawnego przetapiania pokonującemu
Gratulacje!!!!!
Piekny wlot i oby tak dalej
Złom pod dom to naprawdę miły gest atakera
Gratuluje obrony i organizacji wygranym a szanownemu atakerowi życze pilnowania w przyszłości aktywności przeciwnika w tego typu akcjach
Pozdro dla wszystkich uczestników
Fajny wlot i wspólny lot to idealny przepis na dobrą zabawę i dreszczyk emocji dla wygranych
I przypomnienie dla pokonanego by lepiej pilnować
Panowie pokazali, że "taki_uj_zlapiesz"
to tylko przypadkowy zbiór liter w nazwie, bo jednak dąło sie złapać
Gratulacje i pozdrawiam
Już miałem wstać i pójść sobie spać...
Ale wewnętrzny głoś zaszeptał mi:
- "sprawdź, co będziesz spał"
No to sprawdziłem, znalazłem, stało, to poleciałem
Pozdrawiam Korpus Uderzeniowy, wszystkich aktywnych graczy no i oczywiście obrońcę oraz jego sojusz
Dnia imienin Brygidy i Ignacego następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Lord Prezesssss [Korpus]
Okręt wojenny 18.127
Niszczyciel 10.062
Pancernik 106.822
Reaper 8.072
Pathfinder 35.098
Duży transporter 58.092
Lekki myśliwiec 31.350
Ciężki myśliwiec 3.353
Krążownik 12.518
Okręt wojenny 2.251
Statek kolonizacyjny 2
Recykler 17.042
Sonda szpiegowska 11.598
Bombowiec 3.369
Niszczyciel 3.044
Gwiazda Śmierci 3
Pancernik 5.370
Reaper 3.096
Pathfinder 17.321
Lekki myśliwiec 197.112 ( -34.600 )
Ciężki myśliwiec 85.101 ( -6.220 )
Krążownik 50.071 ( -1.313 )
Okręt wojenny 18.014 ( -113 )
Niszczyciel 10.058 ( -4 )
Pancernik 106.727 ( -95 )
Reaper 8.067 ( -5 )
Pathfinder 34.041 ( -1.057 )
Agresor stracił łącznie 287.599.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 4.240.685.000 jednostek.
At these space coordinates now float 1.297.488.759 metal, 1.021.177.813 crystal and 257.131.329 deuterium.
Agresor przejął łącznie 408.634.405 jednostek.
Szansa na powstanie księżyca 20%.
Złom zebrany przez atakującego/atakujących.
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: 1.311.287.895
Kryształ: 1.062.358.919
Deuter: 323.186.492
agresor zyskał łącznie 2.696.833.306 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -2.294.800.136
Kryształ: -1.836.424.106
Deuter: -518.095.163
obrońca stracił łącznie 4.649.319.405 jednostek.
Witam wszystkich czytających
Akcja z gatunku "standardowy skan i lot" bez fajerwerków
Obrońca zapomniał a ja znalazłem i w tym miejscu go pozdrawiam.
Zdarza się najlepszym
Pozdrawiam Korpus i wszystkich skanujących mnie poszukiwaczy skarbów
Pewnego słonecznego dnia następujące floty spotkały się w walce:
Recykler 10.000
Sonda szpiegowska 4.781
Bombowiec 140
Niszczyciel 29
Pancernik 1
Reaper 2
Pathfinder 5
Pancernik 99.999 ( -40 )
Agresor stracił łącznie 3.400.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 1.312.406.000 jednostek.
At these space coordinates now float 552.594.000 metal, 222.951.600 crystal and 13.938.000 deuterium.
Agresor przejął łącznie 30.104.556 jednostek.
Podsumowanie agresor
Metal: 576.395.856
Kryształ: 221.357.600
Deuter: 18.434.700
agresor zyskał łącznie 816.188.156 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -944.791.856
Kryształ: -369.992.000
Deuter: -27.726.700
obrońca stracił łącznie 1.342.510.556 jednostek.
Dramat, znowu Korpus w reckach
Ale nie napisaliśmy jeszcze ostatniego słowa. zemsta będzie słodka
Pozdrawiam wszystkich wytrwałych graczy na sarosie.
Gratuluje wlotu
i oczywiście pozdro dla Korpusu
Gratulacje, wypatrzone i upolowane:)
mając małą flotę, łatwo ją stracić a co za tym idzie, dreszczyk emocji jest większy.
No no, drogi kolego, widać, że stanowisz tak wielkie zagrożenie. Takie, iż panowie Top1 i top8 uznali za niezbedne wysłanie na Ciebie takiej armady
Jest to ewidentnie wyraz największego szacunku z ich strony i gratuluje bohaterskiej obrony w tak niesprzyjających proporcjach sił.
Szkoda tylko, że jedynie tak lekko zaznaczyłeś pożałowania godny incydent który chętnie opiszę za Ciebie
Gdy odkryliśmy zdjecie moona przez kolege Bajlando, rozpoczeliśmy poszukiwania chętnego do pomocy w stawieniu czoła wyzwaniu. Do pomocy zgłosił się pan ucze_sie, który szybko wstawił lotke do układu. Zrobiliśmy mu księżyć i wszystko wygladało dobrze aż do 20 minut przed lądowaniem pokonanej w powyższym raporcie floty.
Wtedy to kolega "ucze_się" wysłał flotę z misją atakuj na osobę której deklarował pomoc, łącząc siły z kolegą Bajlando
Przepiękna akcja Panowie, gratulacje. zysk jest. pokonany oponent jest.
Nawet ryzyko kontry było minimalne
Szkoda tylko, że te niepotrzebne kłamstwo i cios w plecy psuja trochę obraz. Najwyrażniej kolega ucze_sie ma jeszcze trochę nauki przed sobą ale obawiam się, że niezbędnych lekcji w grze raczej nie odrobi.
Pozdro dla sojuszu
Niby wyszedłem z urlopu, zobaczyć co się dzieje w okolicy, może coś tam kliknąć i przearanżować w imperium ale widząc taki armagedon, chyba jednak wrócę do bunkra (u)
Słyszałem, że Demotywator bardzo dobrze się pilnował co tym bardziej zasługuje na docenienie i gratulacje.
Pozdrawiam wszystkich wytrwale grających na sarosie
Display MoreDisplay MoreQuoteChcielibyśmy poinformować Was o statusie rozwoju własnego symulatora walki Gameforge. Plan zakłada wprowadzenie symulatora walki na serwery testowe na początku 2024 r., a następnie na wszystkie serwery live. Niestety, początkowy plan umieszczenia części z nich na serwerze testowym do końca 2023 roku nie mógł zostać zrealizowany, a ogólna konstrukcja wciąż potrzebuje trochę czasu.
Oczywiście szanownemu kasai nic nie umknęło, nie mniej nie rozumiem po co informujecie nas o statusie rozwoju, o tym co plan zakłada a następnie, że plan jednak nei zostanie zrealizowany a symulatora jednak nie ma i to wszystko w jednym poście.
Skoro "chcielibyście" nas poinformować, to dajcie raz w tygodniu znać, czy o sprawę ktoś się pytał wyżej, co odpowiedziano. czy programista żyje czy też płynie dopiero pontonem do europy....
Wrzuciliście "Teaser" i na tym praca informatyka , z perspektywy graczy, najwyraźniej się skończyła. Ktoś machnął w paintcie graficzkę a nastepnie cisza w eterze.
Ale płatne eventy i udogodnienia to aktualizujecie zaskakująco sprawnie.
Jak pisałem wyżej, uprzejmie proszę o info przynajmniej raz w tygodniu lub co 15 dni, jak tam progres prac bo symulator jest podstawowym i niezbędnym narzędziem w tej grze i fakt, że go brak to jakiś smutny żart.
Proponuje zajrzeć jak to wygląda na Ogamex, to może zatrzymacie jeszcze rozpoczynającą się powoli migracje graczy.
Dzbanizm niektórych osobników tutaj naprawdę zaskakuje. Team publikuje przekazane im informacje i tak naprawdę tutaj się kończy ich rola, bo nie mogą więcej, jeśli firma im tychże informacji nie przekaże. Naprawdę myślicie, że jak np. Ruda zacznie nawalać mailami codziennie, to nagle GF zacznie przekazywać więcej informacji? Czy może mają to być posty w stylu "aktualizacja informacji o postępach jest taka, że nic nie wiemy, czekajcie na info"? Jesteś ewidentnie typem człowieka, który w lidlu czy biedronce atakuje kasjerkę za to, że ceny produktów są za wysokie.
Dzbanizm ?? Drogi kolego wydaje mi się, że mocno pomyliłeś się w wyborze kontekstu dla tego słowa
Otóż ja jako gracz nieznający relacji panujących na lini team-GF mogę zadawać różne pytania. Moge też mieć różne oczekiwania. Jak zresztą każdy z setek grajacych tu ludzi.
Brak odpowiedzi na nie, nie wywoła u mnie jakiejkolwiek negatywnej myśli o Teamie. Poprostu bede wiedział na przyszłość czy bedzie symulator, czy też nei bedzie i jak się sprawa ma.
Nie mam pojecia co Pani Ruda może zrobić i co akurat robi w sprawie, po to właśnie są moje pytania i ewentualne sugestie.
Rozumiem ze kolega Fenrir jest z teamu, aspiruje do teamu albo jest uprawniony do jakieś reprezentacji teamu bo wprzeciwnym wypadku, sytuacja w której atakujesz mnie i nazywasz dzbanem za dopytywanie o mechanizm do gry z ktorego również chetnei bedziesz korzystał... Cóż znacznie lepiej w mojej ocenie pasuje do przyklejenia słowa Dzban. Dzbanie
I daj spokój z określaniem typu człowieka jakim jestem bo wiesz o tym najwyrażniej tyle samo co o symulatorze od GF
Oczywiście gorąco pozdrawiam cały team, Dziękuję za waszą pracę i z góry dziekuje również za wszelkie odpowiedzi.
Symulator jest przeze mnie bardzo wyczekiwanym mechanizmem, stąd moja ciekawość.
Pozdrawiam i Fenrira żegnam ozięble
QuoteChcielibyśmy poinformować Was o statusie rozwoju własnego symulatora walki Gameforge. Plan zakłada wprowadzenie symulatora walki na serwery testowe na początku 2024 r., a następnie na wszystkie serwery live. Niestety, początkowy plan umieszczenia części z nich na serwerze testowym do końca 2023 roku nie mógł zostać zrealizowany, a ogólna konstrukcja wciąż potrzebuje trochę czasu.
Oczywiście szanownemu kasai nic nie umknęło, nie mniej nie rozumiem po co informujecie nas o statusie rozwoju, o tym co plan zakłada a następnie, że plan jednak nei zostanie zrealizowany a symulatora jednak nie ma i to wszystko w jednym poście.
Skoro "chcielibyście" nas poinformować, to dajcie raz w tygodniu znać, czy o sprawę ktoś się pytał wyżej, co odpowiedziano. czy programista żyje czy też płynie dopiero pontonem do europy....
Wrzuciliście "Teaser" i na tym praca informatyka , z perspektywy graczy, najwyraźniej się skończyła. Ktoś machnął w paintcie graficzkę a nastepnie cisza w eterze.
Ale płatne eventy i udogodnienia to aktualizujecie zaskakująco sprawnie.
Jak pisałem wyżej, uprzejmie proszę o info przynajmniej raz w tygodniu lub co 15 dni, jak tam progres prac bo symulator jest podstawowym i niezbędnym narzędziem w tej grze i fakt, że go brak to jakiś smutny żart.
Proponuje zajrzeć jak to wygląda na Ogamex, to może zatrzymacie jeszcze rozpoczynającą się powoli migracje graczy.
14.01 a Symulatora dalej brak
Może czas zapytać się kiedy zwrot antymaterii w ramach rekompensaty za opóźniający się symulator
Czy czyta to jakiś moderator ??
Trochę czasu minęło od tego "pożegnania" i muszę się przyznać, że kolega delikatnie zalazł mi swoją skuteczną grą za skórę
No nie da się ukryć, był dobry.
Większość graczy odchodzi bez takiego wątku pożegnalnego i skoro postanowiłeś go stworzyć to i ja dorzucę tu parę słów od siebie:)
Dzięki za mimowolne szkolenie militarne w tej grze. Nie da się ukryć, że poziom narzuciłeś duży i z perspektywy takiego leszcza jak ja który karierę w ogame zaczął na sarosie, czuć było presję i niepokój o własne stateczki
I choć wielokrotnie nie byłem zachwycony bezpośrednio po szkoleniu z efektów, tak z prespektywy czasu widzę, że lekcje były cenne.
Jest to tylko gra, jednak dosyć wciągająca a aspekt militarny ma tu zaskakującą głębię którą ciężko jest przyswoić już na samym początku.
Każdy złom to lekcja i musze przyznać, ze po tej przymusowej edukacji gra mi się zdecydowanie lepiej.
Także dzięki i bywaj. A jak wrócisz to daj znać, będę dłuższe FSy robił i bardziej przykładał się do fejkowania aktywności
Pozdrawiam
Witam wszystkich aktywnych graczy:)
Starcie może niewielkie ale na debiut na tym Uni w zupełności wystarczy.
Historii wielkiej tu nie było, przypadkowy skan, zapomniana flota na orbicie, efekt mamy poniżej.
Obrońcy życzę wszystkiego dobrego
Pozdrawiam szanownych kolegów z Korpusu Uderzeniowego i wszystkich aktywnych graczy
Do zobacznenia w grze
Dnia 15-01-2024 następujące floty spotkały się w walce:
Duży transporter 43.435
Lekki myśliwiec 5.025
Ciężki myśliwiec 1.119
Krążownik 122
Okręt wojenny 31
Sonda szpiegowska 26.970
Pancernik 372
Pathfinder 949
Krążownik 29.980 ( -20 )
Pancernik 30.000 ( -0 )
Pathfinder 4.995 ( -5 )
Agresor stracił łącznie 735.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 646.077.000 jednostek.
At these space coordinates now float 183.303.600 metal, 196.686.000 crystal and 8.097.600 deuterium.
Agresor przejął łącznie 32.456.428 jednostek.
Podsumowanie agresor
Metal: 197.034.199
Kryształ: 202.461.113
Deuter: 20.313.316
agresor zyskał łącznie 419.808.628 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -319.236.599
Kryształ: -333.585.113
Deuter: -25.711.716
obrońca stracił łącznie 678.533.428 jednostek.
Gratulacje
Niby liczby nie duże ale ktoś musiał nie pilnować a ktoś polować
Dopiero co pisałem koledze, że na forum go nie widać w i wuala jest i RW.
Dobrej zabawy wam życzę na tym coraz bardziej zmniejszającym się uni
i również musze przyznać, że pod słowami Lukosa mógłbym sie podpisać
Pozdro dla wszystkich aktywnych
już 8.01 i co z tym symulatorem ???
Wyjatkowo unikalna postawa
Atakującemu gratuluje ale pokonanemu gratuluje bardziej. Za podejście godne naśladowania
Pozdro i do zobaczenia w grze
QuoteDisplay MoreTak sobie czytam to i dochodzę do wniosku że niby gratulacje akcji ale z porażką nie możnecie się pogodzić
Znacie takie powiedzenie "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem" ?.
Z tego co wiem to cała akcja była wykonana z chęci wyzłomowania tylko i wyłącznie gumy.
Jego wyzwiska i kozaczenie po prostu chłopacy postanowili ukrócić i się pokazać jaki to jest pro gracz
Paradoksalnie guma który był głównym celem ma z całej waszej czwórki najmniejsze straty
Nie ma to jak posłać sojuszników w piach
Taka rada na przyszłość, zastanówcie się dwa razy zanim będziecie chcieli z nim kolejną akcję zrobić, bo on wciąż jest namaszczony na top1 do wyzłomowania na Sarosie.
Emperor Prezesssss jak byś przeczytał to co napisał wyluzowany to byś wiedział czemu MoT nie było w tej akcji
Słyszałem, że macie żal do nich o to że nie zostaliście przyjęci w ich szeregi no ale cóż, podziękujcie za to gumie
No skłamałbym gdybym napisał, że żalu nie ma, bo oczywiście jest. Ale jest to naturalne następstwo złoma i ciężko mi uwierzyć w zapewnienia, ze ktoś tego nei odczuwa.
Tak wiec uważam, że mam świete prawo sie troche pożalić
Kwestia Gumy jest jaka jest.
z żalem po braku przyjecia zaryzykowałbym stwierdzenie, że to plotka albo czyjeś błedne domysły.
Chcieliśmy pograć z kimś innym ale były tez głosy za własnym sojuszem. skoro odzewu do akcesu nie było to ząłożyliśmy własny. Wkładu gumy w ta historie nie znam ale sie dopytam