Posts by Trickster

Powodzenia w rozbudowie doku na wysokim poziomie. Mam dobudować z 5 tysięcy sond słonecznych żeby mieć dość energii na ten dok? A może mam zburzyć dok na którejś planecie i trzymać go na niskim poziomie specjalnie do zadań?

Treść tych zadań to parodia ale mniejsza o to, mój problem się rozwiązał. Wyparowała mi flota w wyniku buga i musiałem się ratować urlopem bo nie wiem kiedy flota się odnajdzie. Także event mam z głowy, brawo bugame:)

Czekam tylko kiedy nie da się zrobić wszystkich etapów, bo zbraknie kilku punktów za zadania "kup coś w..."

Ale to już było. Przynajmniej u mnie któregoś razu nie dało się zdobyć ostatniej nagrody bez wydawania anty.

Teraz doszły bugi, dobrze że te nagrody takie kiepskie że żadna strata xD

Powiem Wam, z dużym szacunkiem dla tych, dzięki którym ta zmiana została wprowadzona, że do dupy mi się gra z tą prędkością x2 :(

9 lat budowania konta i rozstawienie planet mam pod x1. Od jakiegoś czasu zwózki nie robię wcale i jakoś sobie z tym radziłem. Teraz mi za szybko wszystko lata i muszę częściej zerkać, co się odbija na ilości dziwnych spojrzeń domowników.

Proszę administrację gry o pozwolenie przeniesienia się na U68.

Jeśli oczekujesz współczucia innych graczy to może być ciężko. Ja też miałem idealne dla siebie rozstawienie planet (na które wydałem ocean antymaterii) ale GF miało to gdzieś i w migracji rozwalili mi moją strefę komfortu xD Na kalyke taki tłok że nie wiem czy kiedykolwiek uda mi się to rozstawienie uzyskać.

Przyczyną tego całego bałaganu są migracje, nie ty jeden ale większość graczy jest pokrzywdzona. Zarówno starzy jak i nowi na serwerze.

Natomiast co do przenosin na 68 w pełni popieram, fajnie że ankieta rozróżniła kalyke i 68 bo te unii były zbyt podobne. Teraz warto dać graczom możliwość wyboru na którym z tych "klasycznych" serwerów woleliby grać.

Jeśli nie teraz to kolejne migracje powinny dotyczyć wszystkich serwerów dając graczom dowolną możliwość przenosin co wyklaruje które serwery i ustawienia są pożądane a które należy kasować.

Uzasadnienie dla pokojowej było takie samo jak podałem dla wojennej, tylko w skrócie. Za pokojową było dużo za i przeciw. Ankieta rozstrzygnęła sprawę.

Skoro uważasz że większość nie chce wojennej x2, to czemu tak się boisz ankiety?

Uważam że dalsza dyskusja i przerzucanie się argumentami nie ma sensu, ankieta rozstrzygnie temat tak samo jak było z pokojową. Większość zadecydowała.

Uzasadnieniem dla pokojowej były dziesiątki lub setki graczy którzy przyszli z migracji i chcieli szybszych flot. Twoje uzasadnienie to "bo ja tak chce". Jak dla twojej propozycji będzie podobne zainteresowanie jak było dla poprzednich ankiet to wtedy będzie to miało sens.

Nie boje się ankiety, po prostu tłumaczę ci dlaczego twoja propozycja jest równie realna co wygrana w totka. Administracja litościwie zlewa takie tematy jak twój i ten dotyczący ankiety o powrót do pokojowej x1 bo trudno na to odpowiadać serio. Szczególnie że wygląda to na świeżo założone konta w celu trollowania.

Jeśli wiadomo że wynik tej ankiety będzie ~90% na nie to po co ją robić? Jeśli zrobimy to za tydzień ktoś będzie chciał ankietę o zwiększenie eko. Za dwa tygodnie o pz w obronie. Bo skoro raz zrobiono ankietę na życzenie pojedynczego gracza to musieliby je robić bez przerwy.

Czy uzasadnienie jest istotne?
    Pokojową chciała większość bo nie chciało im się zwozić surowców po 4h.

Mi się nie chce czekać na złomowanie 3h w jedną stronę przez cały układ. A czy jest więcej takich ludzi na Kalyke, niech rozstrzygnie to ankieta.

Tak, uzasadnienie jest istotne bo po co robić ankiety które i tak nie mają szans realizacji?

"Pokojową chciała większość" < uzasadnienie robienia ankiety jest

"Mi się nie chce czekać na złomowanie" < uzasadnienia nie ma, chyba że uważasz że administracja ma robić ankiety na życzenie każdego pojedynczego gracza

Jakieś uzasadnienie tej zmiany? Zmiana prędkości pokojowej wynikała z dużej ilości migrantów z unii o układach 1/2/1 lub 1/4/1 co przełożyło się na większość w ankiecie.

Po co robić ankietę w której za zmianą będzie pewnie kilka procent graczy?

Jest to dla mnie w tym momencie poważna i ważna sprawa i mam nadzieję przez osoby dorosłe, odpowiedzialne, decyzyjne, zachowujące poziom i profesjonalizm być przez nie tak traktowany, na równo ze wszystkimi graczami, a nie że są równi i równiejsi.

Gdzie ty tu typie widzisz "równych i równiejszych"? Twój głos był tak samo ważny i równy co głos nowych na serwerze którym próbujesz umniejszać.

Jako osoba "poważna" pogódź się z wynikiem decyzji większości, powtórzenie teraz ankiety byłoby kompletnie niepoważne.

Jeśli choć raz dopuszczono by do takiej powtórki ankiety to zabiłoby jakikolwiek ich sens. Niezależnie od wyniku zawsze co tydzień ktoś by się domagał powtórki, na wszystkich serwerach. "dorosłe, odpowiedzialne, decyzyjne..." osoby nigdy nie zrobiłyby takiej głupoty bo to odarłoby administrację z resztek jakiejkolwiek powagi.

Owszem, kolejne ankiety pewnie będą ale po upływie rozsądnego czasu - zapewne z okazji kolejnej fuzji. I pewnie się zdziwisz ale szybciej doczekamy się kolejnego wzrostu prędkości niż jej powrotu na x1.

Myślałem że to temat założony dla żartu ale patrząc na ten elaborat to chyba piszesz serio xD

"Nieważne kto głosuje. Ważne kto liczy głosy" Róbcie tak dalej, może za pół roku "gwóźdź do trumny Kalyke" zagłosujecie za podniesieniem do X5. Tylko co to wam zmienia. Dla mnie to żadne udogodnienie. A wszystkich spadochroniarzy z innych uni, którym tak zależy na "przemeblowaniu" obecnego uni i tak Szopy spakują w recki. Pozdrawiam wszystkich starych graczy Kalyke.

Tak boli że aż musiałeś konto na forum założyć żeby się wypłakać? Dobrze :goodjob:

Cieszą wyniki bo zawsze to mniejsze niedogodności wynikające z migracji. U68 i kalyke mają teraz nieco inny układ i słusznie, już dawno temu tak powinno być. Szkoda że weszło to już po migracji, gdyby wcześniej był taki układ to myślę że dużo więcej ludzi poszłoby na kalyke.

A w imieniu poszkodowanych proponuję w ramach następnej migracji umożliwić przenoszenie się również z unii nie-exodusowych. Wtedy wszyscy miłośnicy układu 1/1/1 pójdą na 68 i wszyscy zadowoleni:) Jak wielokrotnie w tym temacie pisali - będą mieli wybór unii o różnych prędkościach więc nie będą mogli narzekać.

Każda zmiana w różny sposób ingeruje w grę.

Zgadzam się. Tylko zauważ że przyczyną dyskusji o tym i ankiety jest... przymusowa zmiana prędkości graczy którzy musieli brać udział w migracji.

Więc tak naprawdę ankieta nie dotyczy tego czy gracze będą musieli się dostosować do zmiany ale raczej którzy gracze będą musieli dostosować się do zmiany prędkości - starzy gracze czy migranci. Dlatego tutaj nie ma dobrego rozwiązania, powinna decydować większość.

Możesz 5 lat nie mieć ataków a jednej nocy ci zdejmą i masz po flocie i kilka lat zbierania floty w piach.

Ale wiesz że większość graczy nie zbiera floty kilka lat? Tylko trzyma tyle DT żeby wysłać na fs te kilka miliardów surki z eko. Ewentualnie floty z expów ale to i tak się rozkłada po wszystkich moonach.

Większość graczy nigdy nie będzie miała zdjętego moona bo się po prostu nie opłaca tego robić.

Problem zmiany prędkości dotyczy flociarzy i topki która ma wystarczająco dużą flotę żeby koszt paliwa był odczuwalny i żeby opłacało się zdejmować im moony.