Posts by Erza_t

wez juz nie placz tyle bo to nudne sie robi Erza, z reszta taki flociarz jak Ty to sobie poradzi :trollface:

Graty farmingu :brawo:

Kiedyś możesz i Ty i kolega twój zaczniecie odróżniać pewnie rzeczy chociaż szanse na to nikłe, ale nigdy nic nie wiadomo. Jestem przekonany, że taki snajper jak Ty też idealnie sobie poradzi w nowych warunkach :>Pewnie się już nie spotkamy to życzę wszystkiego dobrego Panie :piwko:

Yahallo :saint:

Małe, ale niestety nic większego się nie znalazło i się już pewnie nie znajdzie to wstawiam bo to pewnie moje ostatnie starcie w tym dziale :(

Fuzja pewnie nieciekawa dla większości z nas, bo wybór słaby, ale niestety mogło być lepiej i wyszło jak zawsze, ale z tego miejsca chciałem podziękować wszystkim graczom uniwersum Juno za wspólną grę i życzyć wszystkim tym, którzy dotrwali do tej słabej fuzji wszystkiego dobrego :piwko:

Pozdrowienia również dla Szczygi tak jak obiecane :piwko:

5.png

Dnia 06-05-2024 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Yshtola [STARCY]

Krążownik 200.000

Obrońca Hopaf [ECO]

Duży transporter 72.745

Lekki myśliwiec 263

Ciężki myśliwiec 177

Krążownik 17

Okręt wojenny 19

Recykler 61

Bombowiec 16

Niszczyciel 6

Gwiazda Śmierci 1

Pancernik 7

Reaper 4

Pathfinder 83

Lekkie działo laserowe 525

Mała powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Yshtola [STARCY]

Krążownik 199.915 ( -85 )

Obrońca Hopaf [ECO]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

109.186.005 Metalu, 109.186.005 Kryształu i 109.186.005 Deuteru

2.082.986.913 Metalu, 138.277.036 Kryształu i 170.366.047 Deuteru

1.225.913.733 Metalu, 69.138.518 Kryształu i 85.183.024 Deuteru

612.956.867 Metalu, 34.569.259 Kryształu i 42.591.512 Deuteru

306.478.433 Metalu, 17.284.630 Kryształu i 21.295.756 Deuteru

Agresor stracił łącznie 2.465.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 895.561.000 jednostek.

Całkowite straty obrońców, wliczając farmingi: 898.435.000 jednostek.

At these space coordinates now float 359.360.000 metal, 356.200.800 crystal and 2.004.000 deuterium.

Agresor przejął łącznie 5.134.599.743 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 4.695.181.951

Kryształ: 724.061.248

Deuter: 430.456.344

agresor zyskał łącznie 5.849.699.543 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -4.787.954.951

Kryształ: -814.122.448

Deuter: -430.957.344

obrońca stracił łącznie 6.033.034.743 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

Olewają bo decyzja już zapadła zapewne wcześniej a dopiero teraz mogli ogłosić jak przyszła kolej naszej społeczności na fuzję i cokolwiek nie powiemy czy teraz czy sporo przed fuzja to i tak zwisa i powiewa, ot co doskonały przykład z postami, których rzekomo nie ma :)

Nawet już dodanie uniwersum Earth jako kolejnego uniwersum docelowego dałoby o wiele więcej dla graczy z uniwersów Juno, Perseusz oraz Thuban.

Większa prędkość flot pokojowych oraz deuter na pz. Uniwersum jest również stosunkowo młode, więc nie wrzucają kont, które nie mają nawet roku z Thubana na uniwersa gdzie konta mają po X lat. Plus do tego gracze z uniwersum Earth są otwarci na zmiany oraz ewentualne ankiety w grze co do parametrów uniwersum. A co Ci oferuje uni 68 oraz Kalyke?

Z mojej perspektywy wielkie G.

Uniwersum 68. Spadam z prędkości flot pokojowych x4 do x1. Brak deuteru na pz. Niski drebis na polu zniszczeń ze 40%? Nie wiem ile dokładnie, ale wiem, że jest bardzo niski a na Juno jest 80%. Brak ładowności SS. Z top 12 spadam do top 200 albo i niżej.

Uniwersum Kalyke. To samo spadam z x4 do x1. Brak deuteru na pz. Będzie mnie obowiązywał niski limit odkryć FZ tego uniwersum docelowego. To samo spadam z top 12 do 200 albo i niżej. Ankieta o zmiany parametrów uniwersów? Spójrz sobie w did uni68 oraz Kalyke jak to tam wygląda i jak gracze tych uniwersów są skłonni do jakichkolwiek zmian. A na dodatek mam doświadczenie z prośbami o ankiety w grze i z mojego doświadczenia idzie to jak krew z nosa. I teraz miałbym jeszcze przepychać się z graczami, którzy nie chcą żadnych zmian?

Mówisz tu o 5 uniwersach, ale skoro założyłem konto na uniwersum x1 o danych parametrach to świadomie dokonałem tego wyboru i nie chce grać na uniwersach o prędkościach flot wojennych x2 czy wyżej. Zapodałem już swój pomysł, gdy administrator gry pytała się o pomysły na fuzję Juno-Perseusz-Thuban i ten post jest w tym temacie. Fuzja nigdy nie będzie sprawiedliwa dla wszystkich zgadzam się z tym w 100%, ale tutaj widać, że można było to przeprowadzić w lepszy sposób a w tej fuzji jest wiele nieprzemyślanych aspektów łączenia uniwersów i wyszło tak jak zawsze.

Bardzo ładne starcie.

Gratulacje się należą wszystkim za wpakowanie w recki Pana klonującego flotę:brawo:

Liczyłem na sensowną fuzję naszych uniwersów oraz Thubana, ale jednak GF jak to GF wyszło jak zawsze :smash:

W każdym razie jeszcze raz gratuluję starcia a obrońcy lizaczka :piwko:

Tez liczylismy na takie polaczenie. Ciekawi mnie gdzie sie wybieracie?

Przy tak zaproponowanej kijowej fuzji trzeba to przedyskutować. Sporo głosów za emeryturką jest bo to bardzo dobry moment jakby nie patrzeć, bo dobrego wyboru nie ma, bo i uni68 ani Kalyke nie mają w ogóle zbliżonych parametrów naszych uniwersów poza tym, że są x1 to właściwie tyle. Odkrycia ilości fz idą w kibel, duter na pz idzie w kibel i prędkości flot pokojowych też idą w kibel a jak wybierze ktoś uni68 to ładowność SS idzie w kibel. I nie ma się co oszukiwać co do jakichkolwiek ankiet czy czegoś takiego a jak już to zajmie to mnóstwo czasu i trzeba będzie się przepychać z graczami ze starszych uniwersów, którzy liczą na dostawę świeżego mięska i nie chcą żadnych zmian. Wystarczy prześledzić forum. W każdym razie jak zapadnie jakaś decyzja co do przeniesienia konto to mogę dać na pw tutaj info :)

Jeszcze raz gratuluję starcia oraz pozdrawiam wszystkich :piwko:

Nasze posty są, ale też według, niektórych ich ni ma. Amba fatima było i ni ma xD

Masz rację. Decyzja już zapadła i nasze zdania mają w nosie i albo się dostosujesz albo wio konto na cmentarz albo wieczny U i zaczynasz se od zera na nowym żeby za rok wycieli Ci taki sam numer albo kończcie grę i elo mordeczki :S Te zaklinanie rzeczywistości jest śmieszne i nawet szkoda już marnować czasu na komentowanie tego. Dało się to przeprowadzić lepiej, ale wyszło jak zawsze. I masz rację na końcu wypowiedzi. Przynajmniej w jednym wyświadczyli przysługę i będzie łatwiej przejść ponownie na emeryturę.

Uwazam, ze szkoda ze te osoby co teraz tak sypia pomyslami i argumentami na uniwersa docelowe nie byly takie chetne do dyskusji jak Ruda miesiac temu pytala o pomysly na fuzje. Kazdy plan jest krzywdzacy dla kogos, nie da rady dogodzic wszystkim. To ze fuzja bedzie bylo oczywiste. Zawsze kiedys dochodzi do momentu, ze "mlode" uniwersa beda wchloniete przez starych wyjadaczy. Zastanawia mnie tylko to, ze tak samo jak wiele osob z mlodszych uniwersow chce fuzji, to tak samo wiele osob jest niezadowolone, ze ta fuzja ma miejsce. Wiec juz nawet po tym widac, ze nie zadowoli sie wszystkich ;)

Może bały się, że ich posty pójdą w śmietnik?

W końcu forum gry nie służy do rozmów o grze ;)

Jak prześledzić temat to były głosy o tym żeby nie przeprowadzać takiej bzdurnej fuzji. I co? Wszystko poszło w kibel. Dziwisz się, że ludzie narzekają jak zostaną wchłonięci do starych wyjadaczy? Z perspektywy młodszych uniwersów jakie widzisz tu plusy?

1. Odkrycia ilości FZ w kibel.

2. Deuter na pz w kibel.

3. Prędkość flot pokojowych w kibel.

O przepaściach punktowych oraz rozwoju konto to już nawet nie będę ponownie pisał, bo po co skoro widać, że wszystko jest podstawione pod zysk z anty i pod jedną klikę :saint:

Popieram głosy o tym żeby dodać uniwersum Earth jako kolejne uniwersum docelowe. Ma to chociaż o wiele więcej sensu. Chociaż liczyć pewnie na cokolwiek nie ma co...

Fuzja faktycznie dramat. Ni to składu ni to ładu właściwie.

1. Co z ilością odkryć form życia?

Mam się cofnąć do czasów starożytnych i do limitów, które obowiązują na uniwersach gdzie dopiero wprowadzono formy życia pod koniec 2023 roku?

2. Deuter na pz?

Na Juno nie było deuteru na pz gdy uni było otwierane, ale gracze przegłosowali zmianę i jest i co teraz wszystko w dym? To samo mają gracze uniwersum Earth. A co z graczami co świadomie wybrali uniwersa z deuterem na pz jak Perseus czy Thuban?

Ankieta po fuzji? Może na uni68 albo Kalyke gdzie gra pełno graczy, którzy nie chcą żadnych zmian w parametrach uniwersów? Widać to gołym okiem. A może ma to potrwać jak na Juno 4 miesiące zanim jakakolwiek ankieta będzie w grze?

3. Jak takie konta na przykład z Thubana mają rywalizować z kontami z tych uniwersów, które mają x lat?

Widać, że ktoś to obmyślił bardzo dokładnie i fuzja ma jeden świadomy cel czyli zysk z antymaterii, bo co na co innego liczyć wrzucając przedszkolaków do studentów? Najlepiej liczyć na to, że przedszkolaki zainwestują w antymaterię żeby zniwelować przewagę studencików skoro istnieje taka możliwość i wystarczy wydać tylko $$.

Druga sprawa Valhalla też bardzo dobrze napisał, że Team boi się krzyku graczy z uni68 gdyby miało dojść do fuzji między uni68 a Kalyke.

Fuzja i być może nigdy nie będzie sprawiedliwa dla wszystkich, bo wszystkim nie da się dogodzić, ale dla mnie to tutaj najgorszy z wszystkich możliwych scenariuszu. Jedyne co mogę powiedzieć o takiej fuzji, to że mogę se wybrać uniwersum z innym speed floty oraz tam gdzie pozostanie dex na pz. Ideolo po to właśnie gram na uni x1xD

Dało się to przeprowadzić lepiej a wyszło jak zawsze :brawo:

Yahallo :saint:

Wstawiam, bo ilość surowca cieszy oko :S

Z pozdrowieniami dla staruszków oraz dla jaszczombów a w szczególności Olvik :piwko:

Obrońcy szo :piwko:

Dnia 21-04-2024 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Yshtola [STARCY]

Pancernik 200.000

Obrońca Norgard [SUPER]

Mały transporter 44.052

Duży transporter 327.450

Lekki myśliwiec 37.425

Ciężki myśliwiec 22.884

Krążownik 6.095

Okręt wojenny 3.124

Recykler 13.079

Sonda szpiegowska 218.133

Gwiazda Śmierci 1

Reaper 101

Pathfinder 30.703

Wyrzutnia rakiet 2.001

Lekkie działo laserowe 20

Działo jonowe 101

Mała powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Yshtola [STARCY]

Pancernik 199.819 ( -181 )

Obrońca Norgard [SUPER]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

133.902.708 Metalu, 63.746.460 Kryształu i 204.058.956 Deuteru

1.113.742.587 Metalu, 31.873.230 Kryształu i 6.579.021.661 Deuteru

556.871.294 Metalu, 15.936.615 Kryształu i 3.289.510.830 Deuteru

278.435.647 Metalu, 7.968.308 Kryształu i 1.328.813.245 Deuteru

139.217.823 Metalu, 3.984.154 Kryształu i 980.348.793 Deuteru

Agresor stracił łącznie 15.385.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 6.284.721.000 jednostek.

Całkowite straty obrońców, wliczając farmingi: 6.294.233.000 jednostek.

At these space coordinates now float 2.368.233.600 metal, 2.436.189.600 crystal and 231.765.600 deuterium.

Agresor przejął łącznie 14.727.432.311 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 4.584.973.659

Kryształ: 2.552.458.367

Deuter: 12.610.804.085

agresor zyskał łącznie 19.748.236.111 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -5.190.553.559

Kryształ: -3.162.366.267

Deuter: -12.668.745.485

obrońca stracił łącznie 21.021.665.311 jednostek.