Bump.
Ruda może teraz jakiś przeciek? Czy w związku z wersją 10 na niemal wszystkich uniach, możemy się spodziewać DEU na PZ / ankiety?
Posts by Karotek
-
-
Gratulacje TOP3! Kolejne rekordy wpadają, suma % się zbiera

Przetapiaj w technologie FŻ!
Obrońcy udanych wakacji i SzO jeśli będzie

Dzięki i pozdrawiam!EDIT: Co z rekordami? Bo to już pod 2'gim nickiem TOP solo suma %. Nie powinno się sumować dla jednego konta, czy tylko idzie po 1 nicku i tak naprawdę1 osoba może mieć wszystkie 10 pozycji jak się bardzo postara? Aktualnie yoda ma TOP2 i TOP6 bodzioboss ?
-
Z tego co mi wiadomo to ankiety były i się zakończyły, a nie zostały zawieszone.
Wyniki były różne na różnych uniwersach i zależały od tego gdzie jest przewaga górników, a gdzie flociarzy.
U nas na Quasar górnicza brać wykopała ten pomysł tak daleko, że nawet nie wiem gdzie to jest
- na innych uniwersach gdzie ankieta zakończyła się poparciem zmian, nie wiem jak jest z ich wprowadzeniem!Musi się wypowiedzieć ktoś, kto na takim uniwersum gra.
Przeprowadzono wyłącznie na części i zawieszono.
Na część Unii ankieta nie dotarła.Tak jak pisałam już w DiD na innym uni, na ten moment zawiesiliśmy puszczanie ankiet. Czekamy na informację kiedy zmiany będą możliwe do wprowadzenia. (Część uni już jest po głosowaniu).
Mam Was na liście

To post z DiD Mathilde.
Dlatego chciałem podpytać Ruda w związku z wprowadzaniem kolejnych poprawek i wersji.
Może już coś w przeciekach wiadomo - stąd bump tematu. -
Ruda Dobry!
Trochę podbiję temat: Czy wiadomo już co z deuterem na PZ? Miały być ankiety, zostały zawieszone a wersje 10 gry wchodzą.
Jakieś przecieki nam zdradzisz?
-
Ach, to taki obrońca uciśnionych jesteś, ok, spoko. Chłopaki sami sobie nie radzą czy jak?
Ja ci tak w sekrecie powiem na ucho - jest gorzej niż było, nie zawracaj sobie głowy więcej
Sekunda sekunda, jak mój znajomy miał pewne problemy i nie mógł się zalogować, został oskarżony przez niego o sprzedaż konta bo go zezłomowano. Teraz jak ja sobie zezłomowałem część floty (tylko część, jakoś 25% pkt?) to tak samo. Po prostu ciśnięcie byle spadek w pkt i git to pasuje do teorii.
Bronie uciśnionych? W sensie jak ktoś mnie oskarża/obraża i się bronie? Ok, jestem uciśniony. Ktoś coś z tym zrobi? Nie. Więc mam prawo wstawić skoro nie dość że to ja publicznie zostałem wymieniony jako sprzedający flotę oraz regulamin mi na to pozwala. Nigdy nikt nie grał na stworzonych przeze mnie kontach, nie sprzedałem, nie oddałem, nie wystawiłem się (no dobra raz ale to transportową flotą by zarobić dużo więcej na kontrze, liczy się jako wystawka komuś? Zyskałem..).
Tym bardziej że tego tematu naturalnie miało tu nie być, wcześniej też złomowałem kilka razy swoje statki i nigdy nie wstawiałem, ale skoro po pewnym czasie od złoma takie kwiatki wychodzą - to wstawiłem (zauważ że jakoś z 30h po starciu?).
Jasne, możesz mówić i na ucho i na głos :p
Jeszcze wiele lat przed literkowymi unii jeszcze na Epic blue, też byli hejterzy. W sumie byli zawsze, tylko ich poziom spadł drastycznie, nie da się polemizować z nimi, a nikt z tym nic nie robi

-
Serio nie rozumiem po co to tutaj. Skoro skasowałeś sobie flotę to po co st?
Cześć! Kliknij "Display spoiler" pod ST - jest tam pewne wyjaśnienie czemu.
"To jaki wydałeś werdykt skłoniło mnie do wstawienia tego ST." Tak w skrócie, skoro zostałem oskarżony o sprzedaż floty, chciałem choć lekko pokazać że fala hejtu w ST jaką widzimy od dawna - jest nieuzasadniona. -
No i przez takich krętaczy i oszustów ta gra schodzi na psy od wielu lat
Wiesz cwaniaku, moze i twoja - ale łamanie regulaminu - push - i chwalenie sie tym... no typowa marchewa. Podstawiasz się jakimś deklom - żeby sobie nabijali bo nic innego nie potrafią... Nic nie warte osoba psujące tą grę
Tyle w temacie 
Spadaj na wykopki
Warzywniaku 
Pogromca Cygana oficjalnie na forum całej unii chce Cię serdecznie przeprosić z całego swojego serduszka.
Przeczytałem kilka Twoich postów na temat mechaniki tej gry i wiem już że po prostu nie rozumiesz jej, nie chcesz zrozumieć a na każde tłumaczenie jakkolwiek najbardziej logiczne reagujesz agresją, pianą, wyzwiskami i próbą pocisku mniej więcej na poziomie mojego kuzyna z pierwszych klas szkoły podstawowej. Zapomniałem że w internecie każdy może pisać i nie ma ograniczeń wieku, a najmłodsi w dzisiejszych czasach mogą nie tylko na pierwszy rzut oka wydawać się dorośli, to jeszcze mogą pozostać bez opieki osoby dorosłej w internecie.
Dlatego jeszcze raz chce Cię przeprosić i powiem Ci o co chodziło w poście (pewnie nie zauważyłeś, teraz zareagujesz dalszą agresją bo i tak nie przyjmiesz wytłumaczenia): Proszę, kliknij rozwinięcie "spoilera" pod moim ST. Jest tam delikatne wyjaśnienie sytuacji.
Może jednak zrozumiesz...
Albo przynajmniej zobacz czy podsumowanie ST nie daje czegoś do myślenia.. wiem że to liczby, ale może jednak?
Serdecznie pozdrawiam z całą swoją sympatią

-
Eh, człowiek zapracowany, do tego spadające gwiazdy były na niebie, zapatrzył się tak romantycznie, życzenia wymyślał i nie zdążył sprawdzić konta
A nie czekaj w sumie po co to...Quote from UciekamKarotek i ktoś tam jeszcze - też pewnie albo własne urobki na multi albo okazja z OLXa...

Pozdro

A widziałeś moje konto na OLX? O kurcze.. trzeba lepiej się kryć!
W sumie ja się nie wstydzę! Bo co mi kto zrobi? Moja flota? Moja. To mogę zrobić z nią co chce!
Wystawiam ocenę 5/5 oczywiście.Dnia 25-06-2023 15:35:42 następujące floty spotkały się w walce:
Agresor yoda [Nyga]
Okręt wojenny 18.608
Sonda szpiegowska 500.000
Wyrzutnia rakiet 5
Pancernik 599.999 ( -1 )
Agresor stracił łącznie 85.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 4.677.230.000 jednostek.
Na polu zniszczeń unosi się 2.188.662.400 metalu i 1.553.169.600 kryształu.
Agresor przejął łącznie 3.004.755 jednostek.
Szansa na powstanie księżyca 20%.
Złom zebrany przez obrońcę/obrońców.
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: -30.000
Kryształ: -40.000
Deuter: 2.989.755
agresor zyskał łącznie 2.919.755 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -547.145.600
Kryształ: -388.252.400
Deuter: -3.004.755
obrońca stracił łącznie 938.402.755 jednostek.
(O tu kliknij spoiler - więcej informacji na temat starcia oraz wyjaśnienie po co zostało wstawione na forum)
A tak serio to dziękuje yoda za pomoc! Wystarczyło napisać czy może pomóc z flotą i od razu ustalone

Oczywiście złom w pełni u mnie tak jak w RW powyżej.. Pozbycie się części floty uskutecznione.
A swoją drogą, ktoś kto twierdzi że już nie gra, ma konto na na naszym unii i szczegółowo śledzi każde spadki i wzrosty pkt. Nic do Ciebie nie mam kolego Uciekam, ale to śmierdzi nerwicą natręctw / schizofrenią / rozdwojeniem jaźni lub innym poważnym zaburzeniem. No chyba że bezrobociem i obijaniem się na koszt innych przez co ma się tyle czasu by móc sobie na wszystko pozwolić. Tak czy siak nie chce oceniać, mimo że sam to robisz w każdym poście. Proszę, nie wjeżdżaj na ludzi tylko pierw pomyśl, czy inni dobrze oceniają Ciebie i zatrzymaj się na chwilkę reflekcji. To jaki wydałeś werdykt skłoniło mnie do wstawienia tego ST. Spełnia wymogi, jest w pewnym sensie "specjalem" więc miałem prawo (w uzgodnieniu z agresorem) wstawić. Poniekąd jest to pokazanie że nie, nie zawsze masz rację, musisz przemyśleć to co za każdym razem piszesz.
Jeśli śledzisz wszystkie statystyki możesz zauważyć spory wzrost niedługo w moim eko, jakieś 80% wartości mojej zezłomowanej floty
Również przesyłam pozdro
-
Mam takie złe skojarzenie, ale te obecne testy przypominają oboz przetrwania i darmowej pracy, a niemiec robi sobie eksperymenty i się smieje ze oszukał system.
Co jak co, ale do takich rzeczy nie powinno się przyrównywać - nawet GF
Osobiście nic do nich nie mam, nawet szacunku.
-
Display More
gościu kolorowy gdzie ja napisałem że cie znam i chore gierki to już od x serwerów naciągasz
Chyba coś kogoś boli 🤣 ale spoko płacz dalej ja czekam na kolejny link do udanego ST

Btw. Ciekawe jest to, że największe "ale" zawsze mają jakieś randomy z d... Lub osoby które dostały gonga.
o to to! najwiecej do powiedzenia, nick taki na forum żeby przypadkiem na ogejmie nie wiedzieli kto to.
No nic....już dawno nie zrobiłem jakiegoś stejka trzeba jakieś konto kupić, tylko jakie.....
Napisałem priv.
Gratulacje ST a obrońcy SzO i mam nadzieję że to nie koniec gry! Odbudować się można łatwo
-
Agresor zyskał łącznie 121.553.105.385 jednostek.
% jak i zysk powalają, a co do teorii - każdy będzie miał swoją, zawsze.
Teraz ciekawe kiedy ktoś podbije, albo chociaż przebije 1mln. Mało flot takich zostało.
Obrońcy jeśli problemy ze zdrowiem - to również wraz z SzO dużo zdrowia! -
Dziękujemy za info.
Takie informacje według mnie powinny być jakoś szerzej puszczane
-
Podbijam temat. Minął już miesiąc - wiadomo coś może?

-
A po co naprawa?
Więcej stracisz, więcej PLN zainwestujesz by zyskać.
GF wie jak zachęcać do kupna anty, jednocześnie zniechęcając do gry
-
Otrzymałeś wynik ekspedycji "opóźniający" powrót floty. Jest to jeden z możliwych wyników - około 5-10% szansy.
-
Gratulacje, jednak założone konto na board.
TOP4 - z przytupem.Zysk zacny!
Pogromca Cygana Czy tylko ja pamiętam tam Klebika? :o -
Ogame Infinity - dodatek do przeglądarki.
Po rozwinięciu "podglądu" z ruchem flot, można zaznaczyć opcję "keep" i zmieniając na inne zakładki - cały czas będzie rozwinięta "w dół" ukazując wszystkie ruchy. -
Quote from Ruda
Konfiguracja nie będzie narzucona na wszystkie serwery z góry, jeżeli gracze danego uniwersum wyrażą chęć wprowadzenia tej zmiany (ankieta) to nie widzimy przeciwwskazań by pojawiła się na serwerze.
No to czekamy na ankietę Ruda , skoro widać wszyscy chcą.
Ja się tylko wypowiem że jeśli chodzi o pomijanie układów bez graczy - Raczej tu akurat głosowałbym na nie. Dlaczego? Niektórzy specjalnie rozmieszczali swoje planety "zdala od innych" by nie mieć sąsiadów. Wiadomo że w dobie lotek, budowania tp i przemieszczania floty w czasie chwili w nocy to nie ma dużego znaczenia, ale jednak stali sąsiedzi są rozlokowani. Lotka po coś jest i dla mnie tak raczej powinno zostać.
Deuter na PZ - na tak, chociaż boje się że zrujnuje kompletnie handel deuterem. Ilości deuteru jakie pojawią się na rynku z flot ekspedycyjnych, może zalać kompletnie handel.
Oczywiście wracając do tematu - również jestem za ankietą! -
nie wiem czemu ma to służyć.
Odniosłem się do tematu a nie do teorii ekspedycji maksymalnej. W pełni się z Tobą zgadzam, jednak nie jest to właściwa odpowiedź na pytanie jakie zadał autor.
Jeżeli nie mam jeszcze takiej floty, żeby wysłać 6x 1500 DT + 1 SS + 1 pioniera, to lepiej będzie wysłać np 1x na max zdobycie? czy np 6 ekspedycji po 300DT + SS + pionier?
Gram na uni Quadrantids, top1 ma 880 000 000 pkt
Cytowałem dokładnie tą wiadomość - Jeśli się nie ma, to nie ma. Lepszą opcją dla ekspedycji konta mniej rozwiniętego jest to co wskazałem, do momentu uzyskania ilości pozwalającej wysyłania dokładnie tego co napisałeś: Max z kalkulatora + LF.
-
według tego kalkulatora najlepiej wysłać 1500 DT + 1 SS + 1 pioniera, żeby zgarnąć max surowce/flotę?
Jeżeli nie mam jeszcze takiej floty, żeby wysłać 6x 1500 DT + 1 SS + 1 pioniera, to lepiej będzie wysłać np 1x na max zdobycie? czy np 6 ekspedycji po 300DT + SS + pionier?
Gram na uni Quadrantids, top1 ma 880 000 000 pkt
Lepiej rozłożyć na 6 slotów.
Statystycznie surowce i flota nie wpadają w tych największych wartościach (jest na to z 1%?). Wysyłając 6x 200DT oraz 1x 1200DT przy dużej ilości prób statystycznie powinieneś mieć zbliżony wynik.
Czarna dziura niestety może się trafić i lepiej stracić na początku unii (gdy nie możesz odbudować w 5 minut całej floty cywilnej ekspedycji) 6 flot na dziurach wysyłając 6 razy więcej eksp po 1/6 floty niż raz trafić i być uziemionym na dłuższy czas bo wszystko znikło
A tak pozostałe 5/6 floty pracuje na tą 1/6. I nadąży z zyskiem odrobić + zarobić na powiększanie latającej floty do maksymalnych wartości.