Posts by ewenem3nt

nie ważne ile materi jest uzywane , wazne ze jest uzywana , jeden moze wydac na gre 5.000zl a inny 10zl , gdzie tu równe szanse na grę ? ogolnie to wydaje mi sie ze trzeba miec strasznie nudne zycie aby wydawac ciezko zarobione pieniadze na gre :)

co? swiat jest nierowny ? kto Ci broni wydac jeden wyda na fajki inny na fajna furke a 3 i na to i na tamto i jeszcze mu zostanie .

widzisz oceniasz innych przez pryzmat Siebie jezeli ktos wydal wiecej niz ty to od razu ma nudne zycie i jest nikim dla Ciebie smutne tojjest ze tu placzesz taka jest gra jezeli nie wydajesz nic to grasz na krzywy ryj za darmo i gdyby kazdy robil jak ty nie bylo by gry ...servery musza na siebie zarobic a jak nie masz ochoty to nie graj i nie mecz ludzi swoimi wypocinami :) i dodam od Siebie nie kazdy ciezko musi pracowac trzeba sie bylo uczyc to bys nie musial rowow kopac :) a jezeli ktos wydje i go stac na to to widocznie robi to dla zabicia czasu miedzy przyjmowaniem kolejnych przelewow :)

wyobraź sobie że są na tym świecie ludzie którzy mają najniższą krajową , mają przy tym rodzinę na utrzymaniu , mają również do zapłacenia rachunki za prąd, wodę, gaz , czy też energię grzewczą typu gaz/węgiel/drewno etc , od początku musisz zarobić na własny dom i zasadzenie przysłowiołego drzewa dla dzieci i wnuków , jak uważasz ? uczciwe jest kupowanie antymaterii aby wyprzedzić innych w topce ? czy bardziej szanowane jest granie bez używania antymateri rywalizując z innymi na tym samym poziomie materialnym ? :)

edit: widzę że wypowiedział się top 1 świata , prosze każedego o kasowanie tego gracza , myślę że eko dzienne wynagrodzi nam codzienne farmingi takiego konta :)

PS2; będziecie wydawać na tą grę jak emerytki na rydzyka :) tak to będzie

jeśli ktoś czuje się lepszy w tą grę tylko dlatego że go stać wydawać kasę na grę , to wg mnie ma strasznie nudne życie , i jest przysłowiowym bananem ,bez charakteru , nie umiejąc czysto grać bo by nie miał szans z nikim , a ta gra przestanie istnieć albo założą servery dla tych którzy będą płacić abonament za grę aby móc zwyczajnie pograć w tak "popularny kliker" chociaż wątpię aby to się urzymało bo normalni ludzie nie wydają na grę pieniędzy , robią to tylko dzieci

a wiecie że bycie top 1 nie znaczy być najlepszym :) wielu widać o tym zapomina :) faktycznie zauważyłem lekki brak sportowej gry :) grając za antymaterię to jak grać na "czitach" "cheat" = oszustwo :) czy może powstanie kiedyś universum o podobnych ustawieniach ale bez mozliwosci kupowania antymateri i innych dodatków oprócz komandora ? ?

dla mnie takie universa z antymaterią to faworyzowanie graczy bogatych i dyskryminowanie graczy mniej bogatych lub nawet biednych , ustawiając server z mozliwoscią kupna suorwców itp za kasę pozbawiamy grę czystej rywalizacji przez co mniej osób decyduje się na grę z tego powodu że większości nie stać na to aby móc sobie zagrać i faktycznie mieć jakieś realne szanse na rywalizowanie o czołówkę nie wydając na grę pięniędzy :)

zakładam temat bo takiego brak a wielu z nas ma coś na handel :) na początek powiem że mam do sprzedania metal , oddam za cokolwiek po korzystnym przeliczniku :) nick w grze taki sam czyli Albotomek :)

:ndmod:

fajnie by było gdyby ktoś również napisał coś o aktualnej sytuacji ogame , to znaczy czy grają jeszcze osoby które potrafią liczyć floty wysłane z moona na pz (podaje najłatwiejszą metodę liczenia flot) :)

powiem szczerze że mija mi drugi tydzień gry na uni i jakoś nie udało mi się poznać żadnego gracza który zna tą grę , większość to gracze nowi lub ci którzy nie grali bardzo dawno i nie wiedzą nawet co to fs

Witam wszystkich :) mam na Imię Tomasz , w ogame grałem wiele lat temu na bardzo starym universum o numerze 12 :) po wielu latach nie grania postanowiłem się ponownie zalogować do gry :) jak się okazało "nowa" dla mnie szata graficzna przestała być problemem i nawet przyjemnie się gra , wspomnienia wracają :) , zakładam ten temat abyśmy mogli luźno porozmawiać o tym co słychać na naszym uni :) mam nadzieje że znajdą się chętni do rozmów :) rzecz jasna liczę że rozmowy będą na poziomie bez zbędnych wyzwisk i szydzenia :)

na początek może wypowie się ktoś na temat aktualnej topki naszego uni , dziś mija 34 dzień od startu , według statystyk uni najlepszym graczem jest sebastan 123456

czy ktoś potrafi wyjaśnić skąd taka przewaga nad graczami z top 10 universum ??

obecny ranking prezentuje się tak :