Wiesz jak byś Mistrzu skasował konto i zrobił nowe z odkrywca to w 2 dni zrobisz x3 pkt niż teraz masz
Grasz na servie gdzie top 1 dawno przekroczył 100 mln pkt. \Wic jedna expa ( oczywiście przy odpowiednej ilości DT) daje Ci 120m Mety to jakoś 120x więcej niż zbieracz teraz Ci daje.
Obronne budujesz proporcjonalnie to tego co masz na planecie by zniechęcać przeciwników a nie po to by się obronić. Głownie Obrone buduje się by strzegły satelitki/pelzacze.
Mianowicie jeżeli masz zbudowane np 2000 satelit to 2000 stelit przy PZ dajmy 80% bo nie wiem ile u was jest wiec daje maksa to koszt budowy tych satelit to 4kk krisu, czyli jak by Ci ktoś to chciał zniszczyć może zyskać 3kk krisu. Wiec budujesz taka oborę by nie opłacało mu się lecieć na te 2k sateli czyli np 10 tys WR. zeby zniszyc 10k WR to trzeba dac taka flotę gdzie dex przewyższa zysk 3kk krisu.
Co innego jeżeli chcesz magazynować surke na planecie zamiast na moonie. Ja zawsze robię tak ze 1kkk WR na 500 mln sury na planecie.
Z tym co masz aktualnie dalsza inwestowanie w obronę mija się z celem. Same plazmy które masz już by starczyły zeby nikt puki co na obecnym etapie na Ciebie nie lecial.
Ale większość graczy gra odkrywcami wiec będą mieć Cie gdzieś, po co atakować gościa który ma na planecie 1kk surki skoro na ekspedycji zyskuje 120kk, wiec raczej nikt Cie atakować nie będzie.
Fajnie ze masz własne zdanie, ale warto posłuchać graczy którzy wytykają Ci błędy bo maja dużo racji, z czasem jak poznasz gre sam zrozumiesz ze oni wszyscy dobrze Ci radzili.
Moja rada?
Skasuj te konto zrób nowe.
Ustaw odkrywce
Odkryj technologie astrofizyki i ja rozwijaj.
Odkryj statek pioniera który zwiększa ekspedycji odkrywcy x2 ( chociaz sam odkrywca daje x10 zyskow z ekspedycji w porównaniu ze zbieraczem czy generałem)
Wysyłaj ekspedycje tyle ile możesz rozdzielając sitaki na równo, czyli masz 12 mt? i 4 sloty ekspedycji? wysci 4 ekspedycje po 3 mt.
Olej eko obrone itd, zyski z ekspedycji przeznaczaj w budowe Duzych Transportowcow i fabryke Nanitow.
Zbuduj Nanity min do poziomu 6-7 tak by DT budowal sie 1s
Budujesz cały czas DT aż do momoentu kiedy wszystkie sloty ekspedycji będziesz miał 3200 DT i 1 pionier ( ewentualnie tez 1 najsilniejszy statek )
Gdy to osiagniesz wtedy wywalasz nowe surowce w co chcesz.
W małych ilościach mt czy DT musisz pamiętać by nie posyłać Cm'ow z mt i panckow DT, ponieważ pancki maja szybkie działa na DT a Cmy na MT wicc gdy spotkasz piratow/obcych tracisz cala ekspedycje. Ale jak pisalem w malych ilosciacvh jak juz bedziesz mia np sklad 100 Dt 1 pionier to mozesz tez pancka wyslac po to by odkryc bombowca.
Ekspedycje daja CI mozliwosc znajdowania statkow ktorych nawet nie masz odkrytych. Czyli Np wyślesz Cm 1 możesz znaleźć krazka, wyslesz krazka mozesz znalesc pioniera, wyslesz pioniera mozesz znalesc OW itd.
Wyszlo nowe UNI, masz okazje zaczac od nowa na rownych szansach z innymi i wybrac odkrywce.
Nie pamietam z twoich filmikow czy masz formy zycia na tym uni ale jezeli nie polececam zagrac na najnowszym UNi poniewaz formy zycia to nowosc w ogame, nowe badania nowe budynki itd.