Posts by Vaderek

Z tymi Max ekspami to chyba przesadzacie :P z tego co pamiętam max na x8 eko była pojemność 3200 DT ( 10 tech nadprzestrzena) czyli ok 140kk mety + % form zycia do tego chyba ze cos się zmieniło i tego nie wiem, na duńskim gram sobie od tak wiec nie sprawdzałem :D 450kk mety max macie albo 290kk jak pisze drugi kolega? Dodali nowy próg pkt dla top 1 ? :D bo po staremu było 7 progów:

1kk

5kk

10kk

25kk

50kk

75kk

100kk - i tu max było 140kk mety z 1 ekspedycji

tak czy owak 9999 DT i tak ma większa pojemność niz 45k mt :D 9999 DT to jak 49996 MT xD

I znowu nowe UNI ze słabymi parametrami jak dla mnie :D niestety inne kraje nie lepsze więc puki co zostaje na swoim Duńskim ogame ale zaproponuje parametry UNI które były by fajne jak dla mnie

prędkość ekonomii 10x (produkcja surowców, budowa budynków, stocznie)

• prędkość badań 20x

• prędkość flot pokojowych 8x

• prędkość flot wojennych 3x

• prędkość flot obronnych 6x

• 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń

• spalanie deuteru 50%

• aktywna ładowność sond szpiegowskich

• deuter na polu zniszczeń

• 4 galaktyk

• ACS

• +30 pól

Nie sa to jakieś nie realne parametry a z tego co przegadałem ostatnie kilka universa były dosyć wolne jeśli chodzi o prędkość flot pokojowych i dawno nie było na PL x10 eko i x20 badania

Aktualnie nic na to nie poradzisz. Pewnie wyjdzie w przyszłości jakaś aktualizacja np ograniczająca wpisywanie w formcji flot statków bo np max expa to ok 1 pionier 1 statek bitewny i ok 3200-3600 DT to moga zrobic tak ze max ile możesz ustawić w formacji ograniczą do 9999 każdego statku co uniemożliwi podniesienia całej floty a jak będziesz chciał wysłać na expe skład który przekracza 9999 jednego slota statków to już po staremu trzeba będzie ręcznie wprowadzać

Co moim zdaniem było by logiczne, bo nie zmieniło by to bardzo w systemie gry ludzie dalej by wysyłali expedycjie jednym kliknięciem a uniemożliwiło by jednym kliknięciem ucieczkę całej floty a tylko by sie uciekało 9999 każdego statku co przy dużej flocie nie wiele by dało więc ataki by sie udawały a z drugiej strony część floty udało by się uratować + 10/20% z doku kosmicznego i masz 30-40% floty uratowanej co z kolei prowadzi do tego że jakieś 50% graczy po złomie dalej by grało :D

I tu do adnimistracji gry, dałem wam łatwy i sensowny sposób na rozwiązanie problemu bo to nic trudnego w kodzie gry zmienić ustawienia by nie dało się wprowadzać więcej niż 9999 statków w formacji FLOTA EKSPEDYCYJNA

Jesli masz Komandera + Admirała flot i ustawisz sobie formacje ekspedycyjna na 99999999 każdego statku to w podglądzie galaktyki możesz smawpwac przycisk wysli na exp przy uprzednio wybranej formacji która możesz wybrać jeszcze przed atakiem i co 1s gra ci wysyła wszystko co się znajduje na planecie jak spamujesz ten przycisk

a w trakcie 1sekundy możesz nawet 6 razy nacisnąć ten przycisk wysli :D opcja fajna i uratuje tyłek ale przez to traci sens gra polegająca na wyliczaniu i łapaniu na flange

Co wy macie z Tymi prędkościami flot :D

X8 pokojowe

x2 wojenne i obronne albo x2 albo x3,4 nie ma sensu dawać obronnych niżej niż wojennych a najfajniej się gra na 4 galach i wcale nie będzie ciasno

Co do Angli czy Niemiec nie wiem bo tam dużo graczy gra wiec tez mogli takie pomysły wprowadzić ale na duńskim czy USA serwerach gdzie gram to jak gadam z ludźmi to pierwsze o takim czymś słyszą i nic na ich forach nie ma na ten temat czy w regulaminie czy w zwykłych postach. W USA gracze normalnie korzystają z VPN i tez się śmieli ze w POLSCE za to ban jest xd

Na szczęście od kiedy moża ustawić język w grze moża grac w innych krajach na normalnych parametrach UNI a nie takich jakich proponuja w PL bo ostatnie universa i to co proponujecie to porażka xD Polacy to jednak specyficzni ludzie :D Gracze jak i administracja xD Czemu w innych krajach są normalni ludzie :D a wiecie że z tym przelicznikiem 3:2:1 stałem to tylko w PL Ogame kombinuja xD

Tako samo limit darowizn hah tez tylko w PL czy korzystanie z VPN xD

Na serverach gdzie ogame nie jest jakoś super znane jak USA, Dania, Węgry itd nie znajdziecie takich poje... ja w Polsce czyli Bociarze, multikowcy, portfele itd minus taki ze na nowym serverze pojawia się mało ludzi do 1k moze max ( chociaż są kraje jak Argentyna gdzie jest porażka całkowita jeśli chodzi o ilość ludzi )

Szkoda że dożyliśmy takich czasów ze jak chcesz normalnie pograć bez krętaczy to trzeba wybierać UNI i kraj gdzie jest mniej graczy :( I w takich krajach nie trzeba jakis chorych zasad dowalac jak w PL na przestani ostatnich lat

Trzeba pamiętać o TYM iż od jednostek OW w górę można dopiero niszczyć GS. Jednostki poniżej OW czyli krk, Cmy, Lmy, pioniery, nie zależnie ile ich wyślesz nigdy nie zniszczą GS.

Np. 10kk krążowników albo 10 mln LM VS 1 GS, to GS to przetrwa i w dodatku zniszczy nieznaczną część krk czy lm'ow ( mały odsetek z 10 mln krk może padnie 200 sztuk xd )

Witam,

Od nowego UNI ruszają dwie nowości

Jedna z nich to pomijanie przez flotę pustych układów(układy z nieaktywnymi graczami też) przez co skraca się czas lotu oraz zużycie deuteru.

Jedna z moich myśli jaka się nasunęła na to, to na wszystkich UNI z tą konfiguracją można by wprowadzić w ustawieniach możliwość pomijania tych że pustych układów jak się przegląda galaktykę.

Opcja była by dobrowolna czyli jak byśmy nie chcieli z tego korzystać to odznaczamy to w ustawieniach.

Z włączoną tą opcją nadal była by możliwość zboczenia pustego układu po przez ręczne wprowadzenie koordynatów.

Zmiana ta ułatwiła by skanowanie graczy bo przeklinać 499 układów w tym 70% pustych jest dość uciążliwe

Pond to skoro nowy dodatek skraca czas lotu floty to mielibyśmy możliwość zboczyć kto tak naprawdę się na nas czai bo np jeżeli miał bym planetę na koordynatach 5:1 a dalej było by pusto aż do 5:200 widzielibyśmy ze kolega na 5:200 ma do nas bardzo blisko

Lub zamiast tego zrobić coś takiego:

7777777.jpg

LUB EWENTULNIE WPROWDZIC OPCJ NR 1 LUB 2 DAL KLASY GNERAŁ bo hajs sie musi zgadzć :D

Tak tak, pewnie i co jeszcze wymyślisz żeby sie wybielić xD

Nagle okazuje sie ze Obronca praworządności nie zawsze jej przestrzega mit upada :D Typowy PiSowiec :D

Tego debila to Ty chcesz zrobić z innych xD Mame oszukasz, tate oszukasz ale życia nie oszukasz :) sam sie prosiles o to od dawna by ktos napisl o Tobie. :)

Wrzuc jeszcz raz te screnny bo o ile pamiętam z lacarty to żaden screen niczgo nie dowodził xD

Jests pusherem i oszustem :) Nich kazdy wie

A ja kim jestem? Tez mogę być oszustem dla Ciebi i innych tylko jest jdan różnica, ja mam w to wywalone xD

Ale to jest najlepsze:

"I nie wciskaj mi więcej tych gówniarskich bzdur, bo widać natura ci rozumu i życia poskąpiła i musisz to rekompensować takimi właśnie postami. Uważasz ze coś wiesz a nie wiesz nic ;) Pojęcia o niczym nie masz i pojęcia nie masz o czym sam piszesz. Chciałbyś żeby tak było, chciałbyś żeby to była twoja wymarzona rzeczywistość - ale ta rzeczywistość to wyssane przez ciebie z palca bzdury, bo tylko to potrafisz :)

I nie mam noname'ie z sieci zielonego pojecia kim ty jesteś. Nigdy w życiu z tobą nie grałem, i nigdy nie zagram ;) Bo raczej do aktywnej gry już nie wrócę :)"

Pierwszy akapit to tak jak byś pisał o Sobie xD

W drugim natomiast piszesz ze ze mna nie grałeś, a sccrna z Socjuszowego discorda wklejałeś na forum xD ( wkleił prywatna rozmowę moją z seba12345 którą Ci udostępniłem n disco)

Przstan klamc łgarzu!!!

Nie bede Ci juz odpisywał, wysączy że zdemaskowałem Cię jakim wielkim HOPOKRYTĄ jesteś łgarzem i oszustem Pozdro :) :*

Dla normalnych, grałem z tym małą intligentym czymś n lacarta w sojuszu NTN a na mathild bylem jego pushowka za to ze on na lacarta rozbil sie o jakiś bunkier żebym ja zebrł złom. Pozdrwiam

Co już udajesz ze mnie nie znasz xd DOBRE. WAZNE ZE JA CIE ZNAM I WIEM CO ROBILES.

Co do sprzedaży kont to pewnie nie sprzedawałeś bo zawsze słabym graczem byleś i raczej nikt Twojego konta by nie chial kupic :) ALe puhowles sie i nie wazne ile razy napiszesz ze to nie prawda j wiem ze to prawda :D Przyznaj sie a ni waisz sciemie :) NA mathylda specjalnie prowadziłem konto pod push dla Ciebie xD

Co do "Glupka" nie msz argumentów to zaczynasz obrażać, to Tylko świadczy jak slaby psychiczni jesteś :*

Co do komentarza o ego i cos tam bez pieniędzy to nie kminie o co Ci chodzi :D o 50 zl? Facet Tyle to j Ci mogę sam dc, postawić wódkę czy cos jeżeli Ci szkoda :D

Ja się wybielam pisząc ze tez zdarzało mi się nie do końca grać z godnie z regulaminem? TY żyjesz w jakimś swoim świecie czy co?

Wybielasz to się Ty pisząc ze sie nie znamy a dobrze sie znamy xD

Rok temu zakończyłeś gre, o ile wiem Lacarta i mathilda do której tak chętni si odnosisz i prowadziłem tam dl Ciebie push konto to jeszcze roku nie maja :)

Piszesz ze tego co Ci widomo że ja Cisne na każdym serwerze na jakiś wynalazkach. ale CZEKAAAAAAAAAAAAJ pisls ze mnie nie znasz? xD sam sobie zaprzeczasz.

Hefi ODDAJE konto na każdym serwerze i co z tego? Hefi zacznij oddać pocztę email xD wtedy Nie złamiesz regulaminu :) i będziesz dla PN Uciekam uczciwym graczem xD Wtedy i TYLKo wtedy :D

PUSH tez łamniem regulaminu. i zacytuje " I jaką byś wymówkę nie wymyślił i tak się nią nie wykpisz"

Wiec skoro tak piszesz o innych ja mam prawo nazywać Cie piusherem i oszustem :)

Zniszczone punkty militarne

Hefi -22.201.391

Punkty

Hefi - 24.203.707

Odliczając 30% od pkt zniszczonych ( pewnie należało by dodać forming ale pewnie też nie zawsze zbierał cały złom ) wychodziło by 15.540.973 pkt na plus za same zniszczenia innych flot.

UNI ma już ze 25 dni. Czyli Hefi z samego EKO + ekspedycja zdobył 8.662.734 pkt

Dalej uważasz że HEFI to paczkomat?

Ja Wydając 50 zl na star gry jestem top 12 15.274.593 pkt, odliczaja pkt zniszczę a niewiele tego jest bo ok 3kk pkt zniszczeń wiec z samego eko + ekspedycji mam no powiedzmy jakiś 10kk pkt

Czyli z samgo EKO i ekspedycji zdobyłem wiecj pkt wydjac jedyni 50 zl

Jak dla mnie HFI to paczkomat z 50 zl!! Znam Hefigo od lat i nigdy nie wydal więcej niż 50 zl w grę. Co do sprzedaży kont jego sprawa/

KONIC GRY

UCIEKM, widzę ze jesteś wierny przestrzeganiu praworządności w OGME.PL ALE niestety jesteś tez DUZYM HIPOKRYTĄ.

W Twoim mimaniu LEPIJ ODDAC pod złom ( PUSH ) Sojusznikowi konto niż sprzedać na allegro?? ( sam sie od Ciebie pushowalem )

NIe pisz ze nie bo graliśmy razem i wiem co robiłeś za przekręty i KUZWA człowieku czepisz si Innych a sam święty NIE JESTS!!!

Wiec proszę Cię Zamilcz w takich TEMATCH/.

Dla Ciebie wszyscy to oszuści i złodzieje, nie mierz wszystkich SWOJA miarą, potrafisz tylko głośno Płakać nie przedstawisz żadnych dowodów a sam nie czysto grasz.

Dalej uważasz ze mój złom na Lacarta byl Kupiony przez Balboe? To uważaj sobie tak do ustnej śmierci, masz prawo ale przynajmniej się nie ośmieszaj Oszuście!!!

Tak sam święty nie jestem i wiele mam za uszami, raz dostępem bany a raz mi się upiekło, wiec jak wcześniej wspomnilem ZAMILCZ i się nie kompromituj

Co do sprzedaży kont na allgro, tez nie uważam żeby sama sprzedaż była czymś złym, co innego jak się sprzedaje konto pod złom ale sprzedaż konta? Lepiej je sprzedac, zresztą wszyscy gracze tak robią i PAN Uciekam TEZ.

ALE OK Przecież regulamin zabrania. To teraz podpowiem czego regulamin NIE zabrania!!! Konto jest własnością GF i sprzedaż konta jest nie dozwolona w tym sprzedaż kodu to przekazania konta i niby wszystko jasne.

ALE UWAGA!!! Sprzedaż EMILA na którym jest KONTO już ni jest własnością GF wiec prosty sposób na obejście tego pkt regulaminu :)

Czyli nie ma złamania Regulaminu :)

Ok była zmiana serwera na inny i pomogło gra znacznie lepiej chodzi, ale kużwa..... DLCZEGO po 3 gdzie tak do 4 rano ta gra na tym UNI jest nie grywalna? W czym jest problem? Dalczego tylko TE UNI ma problemy inne działają poprawnie????

Żeby strona się ładowała 74s? I tak jest każdego dani między 3 a 4 rano.... kiedy jest NAJMNIEJ ludzi....

Dodatkowo są problemy z logowaniem do gry, logowanie czasem trwało do 11 minut!!! Idealna pora by ustawić atak by wlatywał po 3 bo po 3 nie da się nic zrobić!!!