Posts by Klakalaka

Dobra. Balboa skończę również temat. niezależnie co tu zostało napisane i wypowiedziane. Uważam ż stwarzanie możliwości nieograniczonego płatnego rozwoju konta jest chore. Wyważenie tego co jest ok a co nie pewno jest trudne i kontrowersyjne. Czy gra w ogame i rozwijanie konta można nazwać perfekcjonizmem? Wątpię. Jak wspominałem, grałem kiedyś "maniakalnie" i całe szczęście sie z tego uwolniłem. Jak coś to mogę polecić lekarza.

Jedno widzę. Najsłabszy w top 100 ma 27 kk pkt. Ty miałeś jeszcze 2 tyg. temu 500kk. Teraz masz 4500. Nieważne , nie ja decyzduję i nie ja tworze warunki.

Mściciel, Ty weź się zamknij. Nie wypowiadaj się jak cię nie dotyczy sprawa. Kupowanie sobie takiej przewagi to oznaka ubóstwa emocjonalnego. "Teraz będą mnie szanować". G..no prawda. Teraz nikt cię nie będzie szanować. Wszyscy szydzą z takich osób. wszyscy. Nawet koledzy z Twojego sojusz z którymi rozmawiałem tak szczerze uważają że to jest maskarada i obelga dla tej gry. Tak tak nawet twoim kolegom się to nie podoba.

Balboa.! nieważne kto i co napisze to niestety ty zniszczyłeś nadzieję uczciwej gry. Sry ale sam korzystałem z anty. Głównie jak traciłem flotę po ataku SD. W ramach rekompensaty. Jest możliwość to korzystam. Ok. Jedni uważają że jest to ok inni że nie. Moim zdaniem ogame powinno stworzyć 2 rodzaje uni. Dla tych co chcą korzystać z anty i tych co chcą gry opartej na starych regułach. Niestety zysk dla nich to podstawa. Taka dygresja o głównej myśli. Wracam zatem. Balboa! wymieniłem z Tobą kilka zdań i zawsze mi się wydawałeś w miarę w porządku gościem. Niestety to co zrobiłeś sprawiło że zmieniłeś zasady gry, nastawiając się na falę hejtu. I co ? Pomyślisz sobie. A no to że uni wymiera, w miarę szczęścia połączą nas z 1 lub 2 innymi. Aktywnych graczy jest może 100. Robisz nagle akcję i kupujesz surkę, którą inni muszą zdobywać przez 2-3 lata w ramach normalnej gry. Jest to mega nieuczciwe nawet jeżeli operator daje taką możliwość. Większość ludzi chciało by normalnie grać. Część nie chciało by możliwości dostępu do opcji płatnych. Mówisz że jest to ok?? Nie nie jest. ta gra jest dla tych co zarabiają 2000 zł i dla tych co zarabiają miliony np. Dla Morawieckiego i jego prezesów i żony o kota. Robi się nagle wyścig kto kupi więcej. Mogę kupić anty nawet za 10 k ale po co? Żeby pokazać innym że mogę.? Mówisz że mogłeś kupić za to flotę? Tak mogłeś ale zrobiłeś eko i co? Daje ci to znowu przewagę. Bo inni muszą zbierać miesiąc na jeden poziom kopalni, który ty zrobiłeś w 10 s.

No kurde nie będę się z Tobą ścigał na kwoty wydane. Ja płacę więcej podatków rocznie niż wart jest ten serwer ale nie dążę do bycia top. Co innego uczciwie z walki a co innego ta sitwa. Nie widzisz tego???? Każdy ciuła punkt do punkta. Nagle taki Ty w ciagu nie wiem tygodnia dwóch skacze z 500 na 4500. Masakra. Kompleksy, czy co???

P.S. nie pisz że nie rozumiem albo jestem taki i owaki. No nie. Taka Pisowska moralność. dworek plus, żona w spółce itp. A inni to głupcy bo nie korzystają a by mogli albo ich nie stać. Taki margines...

[mod='Neferet']Połączyłam posty. Po co ta polityka?[/mod]

Wstawić ST na forum to 2 min, albo nawet i mniej. Zsynchronizować recki i ataki to kolejne 5, maks 10 min. Tyle. A Ty mi sugerujesz, że ja całe wesele siedziałem na kompie czy tam komie... Zabawne

W tym tylko chodzi o to że w ogóle myślałeś będąc na weselu, o tej grze.

Tak zdarzyło mi sie zerkną w telefon ale nie w celach sprawdzenia co się dzieje w grze.

Miałem etap w tej grze że faktycznie cały czas było ogame ogame. Tak wspólne ataki, ta atmosfera. Całe szczeście te czasy minęły jakieś 16 lat temu. Dzisiaj gram relaksacyjnie.

Jeśli

Masakra.

Żaden z was nic nie zrozumiał. Mój post był czysto ironiczny i hiperboliczny. Wcale nie piszę i nie zakładam że tak było dokładnie jak napisałem. Matko.... co za czasy żeby tłumaczyć ironię i sarkazm.....

Konkluzja jest taka że szkoda by mi bylo wydać tyle kasy na antymaterię. Nawet jeżeli by mi jej zbywało. Przyznam że sam trochę wydałem. Niemniej jednak wolę wydać na bardziej realne hobby. np. wydaje na broń i amunicję do niej. Pasy, stroje kabury. Upgrade sprzętu. Moja sytuacja finansowa nie zmusza mnie całe szczęście do takich wyborów o jakich pisałeś. Ale nie będę się chwalił. Co do diagnozy to nie wiedziałem że Cię tak to zaboli. Nie było moim celem Cięż obrażać. Tylko niestety wygląda to karykaturalnie.

Telefon to też moje narzędzie pracy m.in. Ale nie korzystam z niego przy obiedzie w restauracji w każdym innym miejscu w którym kultura tego wymaga albo szacunek do innej osoby z którą się przebywa.

Już sobie to wyobrażam. Siedzi na weselu między jedną kolejką a pierwszym tańcem. Goście itp. A ten lata za zatopem albo co gorsza z telefonem ukradkiem puszczając i koordynując atak. Co do wzrostu punktowego to faktycznie stało się to już niesmaczne. Taki wzrost punktowy to chyba sporo kasy poszło.? Pewno siedziałeś sobie myśląc co zrobić żeby żaden bunkier Cie się nie oparł. Co tam życie? Można nie jeść, rachunków nie płacić ale na Anty musi być. "Musze być najlepszy na uni" które już umiera. Trochę to chorobliwie wygląda. Nie żebym trochę nie zazdrościł. Ale gdybym ja tak miał to pewno poszedłbym się zbadać.

Wlot ładny i wymaga gratulacji

Takie w zasadzie ledwo ledwo ale zawsze coś. Przez lot pomiędzy galami.

[align=center]

Dnia 23-06-2023 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Herodot [L-M-S]

Pancernik 53.100

Obrońca Piotr [WAC]

Mały transporter 8.663

Duży transporter 22.651

Lekki myśliwiec 1.128

Ciężki myśliwiec 3.283

Krążownik 222

Okręt wojenny 86

Recykler 9.000

Sonda szpiegowska 1.201

Bombowiec 538

Niszczyciel 674

Gwiazda Śmierci 1

Pancernik 141

Reaper 151

Pathfinder 1.068

Wyrzutnia rakiet 13.513

Lekkie działo laserowe 81.628

Działo Gaussa 900

Wyrzutnia plazmy 1.028

Mała powłoka ochronna 1

Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Herodot [L-M-S]

Pancernik 49.732 ( -3.368 )

Obrońca Piotr [WAC]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

43.953.685 Metalu, 62.639 Kryształu i 15.662.076 Deuteru

Agresor stracił łącznie 286.280.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 1.087.870.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 284.167.800 metalu i 264.823.200 kryształu.

Agresor przejął łącznie 59.678.400 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 227.081.485

Kryształ: 130.165.839

Deuter: -34.857.924

agresor zyskał łącznie 322.389.400 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -635.454.685

Kryształ: -412.488.639

Deuter: -99.605.076

obrońca stracił łącznie 1.147.548.400 jednostek.

Tym razem po właściwej stronie. Tak żeby chłopaki z SD się za bardzo nie panoszyli.

Typowa wlotka. Stało to co się będzie marnować. Może nick taki ok ale w nocy tego anty nie widać. 8o

Dnia 10-06-2023 05:05:56 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Herodot

Pancernik 45.934

Obrońca anty PiS [STW]

Mały transporter 14.082

Duży transporter 40.000

Recykler 11.000

Gwiazda Śmierci 1

Pathfinder 30.000

Po bitwie...

Agresor Herodot

Pancernik 45.823 ( -111 )

Obrońca anty PiS [STW]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

18.329.200 Metalu, 18.329.200 Kryształu i 18.329.200 Deuteru

Agresor stracił łącznie 9.435.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 1.674.328.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 375.896.400 metalu i 475.562.400 kryształu.

Agresor przejął łącznie 54.987.600 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 390.895.600

Kryształ: 489.451.600

Deuter: 16.664.200

agresor zyskał łącznie 897.011.400 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -641.493.200

Kryształ: -806.493.200

Deuter: -281.329.200

obrońca stracił łącznie 1.729.315.600 jednostek.