Posts by Al Bundy
-
-
Gratulacje Lamo, niezly zysk - jest co topić. Może ktoś rozrusza w koncu to uni
-
Dex Wam mogę śmiało klepnąć, ale pomijanie układów jakoś nie bardzo mi sie widzi
Edit: Chyba, że to idzie razem w pakiecie no to wtedy za.
-
Tak, mozesz dobic do fulla i wyburzac.
-
Masz za dużo przypuszczeń a za mało informacji i wylewanie tego tutaj jest bez sensu, bo robisz tylko syf. Powiem Ci tak żebyś wiedział, ze twój sojusznik lubił robić okna w tym waszym ulu, bo może myślał, ze nic mu tam nie grozi. Sam widziałem kilka razy jak flota mu wracała rano i jej nie odbierał. Przy tej akcji widział lecące gesy, bo pisał do Covala i miało nie być nic z tego jak on to nazwał z tego jego szalonego planu.Twoj sojusznik pewnie widząc lecące gesy zapewne zawrócił flotę i jak mu wróciła znowu zrobił okno, które Coval wyczaił a Panowie wykorzystali idealnie. Dlaczego niby pisał do was o lecących gesach a niby nie macie żadnej wiadomości, o to powinieneś się zapytać sojusznika, bo tylko on zna odpowiedz jak sam z reszta napisałeś i z nim to wyjaśniać jeśli masz jakieś wątpliwości. Jednak zamiast tego wypisujesz tutaj jakieś teorie wyssane z palca zamiast po prostu pogratulować jak się należy tak jak sam to opisywałeś na pw poważnym graczom, bo mimo tego co tutaj wypisujesz ja nadal cie za takiego uważam. Pany wyczaili odpowiedni moment i wstrzelili się idealnie i należą im się gratulacje. Pisałem na discordzie, ale napisze tez tutaj skoro zostałem zmuszony do wpisu tuaj przez te teorie z krypty, które tu Pan wyżej wypisuje. Ciesze sie ze wam weszło i gratuluje mega starcia. Jesteście w 3 jak to napisał Mogul Jaszczomby!
Mimo wszystko pozdrawiam wszystkich i życzę super majówki, Yshtola.
oczywiscie ze tak tez mogło byc a mogło byc tak jak przy ostatnim zlomie na dinu ,ale gratulowac wroga powaleniasojusznika conajmniej nie smaczne dla mnie
tak z ciekawosci, jesli masz podejrzenie ze gosc 2 razy puscil flote "wrogom", to po co go trzymacie dalej?
-
Co do 2) to napewno pomniejsza powstale PZ o dany % i "przenosi" z automatu surowce na planete. Sprawdzalem to na sondach rozbitych o mnie. obstawiam ze dziala to tylko "w obronie", ale nie sprawdzalem tego dalej.
-
Nie porównuj floty do planety
ten przykład totalnie z czapy i nietrafny.
Robisz atak na planetę jak się okazuje po 1h czasu "planeta widmo''
Niech się dzieje co chce ale RW czy na 0 czy na 1 powinno być.
Nie każdy myśli identycznie
Było: 0 budynków, 0 floty i 15 min czasu
57 kk dexu w stocznie nie wrzuci, ale w licytatora zgadzam się. Nie znaczy, że każdy zrobi identycznie i nie popełni błędu
Jak widać ktoś porzucił zamiast bankowo wygrać licytacje, także nie wrzucaj wszystkich do jednego wora
Ok, skoro dla pierwszy byl dla Ciebie z czapy, czemu przemilczales drugi?
Czyli boli Cie, ze zamiast pustego RW było brak RW, tak?
No nie kazdy mysli identycznie, niektorzy patrza szerzej na dany problem. Co widać juz po tym temacie.
"Porzucone planety" były furtką do pushu, bo ktos "przypadkiem kasował planete z flota" a drugi ją złmował.To były tylko przyklady, jest wiele wiecj opcji - są detroidy, jest antymateria. Mozna przekilkac magazyny i handlarza, mozna przekilkac trampki albo obrone itp ale... skąd wiesz, że to był błąd? Moze stwierdził/a, że ma wywalone w jakis dopalacz 10% do metalu czy inne badziewie, a lokalizacja planety jej/mu nie pasuje i chciala skasowac. Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora
Zreszta, chyba nie widze powodu dalej wymieniac argumentow bo jest to element mechaniki gry i generalnie to co myslisz Ty, czy ja nie ma znaczenia. Jedyne, co mozesz zrobic to pewnie zapytac o to w supporcie choc domyslam sie, jaka otrzymasz odpowiedz
-
Ty tak na poważnie ?
Porzucić może, ale nie w momencie kiedy już jest atak i lecisz 1h czasu.
Straciłem możliwość zysku 137 kk surowców, ale to przecież nic nadzwyczajnego. Ciekawe jakbyś Ty leciał
Jesteś pewny, że nikt nie porzuci ? Co w momencie kiedy komuś moon spadnie, flota będzie wracać na planetę i będzie na nią atak 1 sek po powrocie ?
Ktoś i tak wie, że stracił flotę i myślisz, że nie usunąłby planety ?
Oczywiście, że na poważnie. Przecież prawdę napisał.
Czyli rozumiem, ze jakbys leciał komus na moona na flote godzine, to tez nie ma prawa poderwac floty bo juz 1h leciales?
Albo inny przyklad, jesli bede w kolo puszczal atak za atakiem na wolnym % jednym GSem, to rozumiem ze nie masz prawa porzucic planety juz nigdy?
No jesli ma jakies zaplecze eko i ma zamiar grac dalej, to nie porzuci. Ma oprocz floty stracic pkt za eko i wydobycie na odbudowe?
Nawet jakby nie porzucila, a chwile pomysli to smialo mogla cale surowce wrzucic w stocznie albo licytatora, wiec bez roznicy - itak bys nic nie zgarnal.
-
Proszę Cię, nie wkładaj wszystkich do jednego wora. Ja też nigdy nie kombinowałem z pushami, oprogramowaniem i cholera wie czym jeszcze.
Dostałem głupiego bana za kilka ataków sondami na księżyc, nie wiedziałem, że to się liczy do zasady basha. A że zrobiłem tak na dwóch graczach jednocześnie, to dostałem od razu ponad tydzień bana.
Dla mnie absurd, ale uważaj co chcesz.
Żaden absurd, a całkowicie słuszny ban. Złamałeś zasadę basha i dostales bana, nie widze tu nic absurdalnego. Tym bardziej, ze bany za bash nie są nakładane "z automatu", tylko najpierw ktoś Cie musiał zgłosić. Regulamin jest regulaminem i nawet jesli bys wlecial tymi sondami w pustego moona to ban jest jak najbardziej słuszny. Jakbyś nie dostał, to znowu byłby płacz obrońcy, że masz znajomosci w GO
rozumiem, ze jakbym polecial 7x niszcz i za 7 razem spadnie Ci kulka, to nie zglosisz basha bo to też tylko jeden atak wiecej i to w pustego moona?
A cały temat dla mnie dość absurdalny, ciekawi mnie tylko to że najczęściej takie tematy wychodzą spod reki kogos, kto nie ma raczej najlepszej opinii u graczy nt uczciwosci
-
Miałem sie wtracic w temat, ale widze ze najlepiej Ci sie pisze samemu ze soba to nie bede psuł zabawy
Dodam tylko, ze osobiscie zgadzam sie z Ciap.
-
Gratulacje, sporo krysztalu wpadlo ;d rób dalej swoje, a ja mam nadzieje że w koncu niektórym pęknie ta żyłka do konca
Obrońcy BSZO i gratuluje zdrowego podejśćia, to coraz rzadziej spotykane tutaj ;d
-
Gratulacje agresorom, fajnie oglądać jak wracasz do żywych Bel
Obrońcy SzO i lepszych FSow ;d
-
-
skoro wyszlo, ze leciales na porzucona to moglo dojsc do bledu i np odebrac misje jako wroga a nie pokojowa. nie wiem na jakim grasz uni, ale czesto jest np konfiguracja wojenne x2 pokojowe x4 to zgadzalby sie czas krotszy o polowe
-
Gratulacje, ladny zysk wyszedl
obroncy SzO
-
zastanawiam się... tylko ile miesięcy po tej aktualizacji i artefaktami zajmie by na starszych uni bez LF zebrać odpowiednią ilość aby aktywować t1 t2 t3 🤭🤭🤭 na wszystkich planetach
sa rowni i rowniejsi 😁
no pewnie tyle samo co na nowych, tylko pozniej zaczniesz i pozniej skonczysz - jak kazdy na Twoim uni
a jezeli chodzi Ci o to, ze wczesniej aretafktow nie bylo to jesli sie nie myle to dalej mozesz losowac bez artefaktow tak jak i my wczesniej
nie jestem pewien, bo juz pozniej nie probowalem - zebrac arty i wybrac jest duzo szybciej
-
Dobrze znany mi nick, jesli to ta sama osoba która z którą mialem okazje chwile klikac lata temu w TRIADZIE na uni 5 to pozdrawiam
A jeśli nie, to w sumie rowniez pozdrawiam bo przynajmniej pobudziles moje wspomnienia ;d gratulacje, obroncy SzO
-
Osobiście nie znam obroncy, nigdy z nim zdania nie zamienilem ale z racji historii powstania konta na ktorym gra oraz okolicznosci pewnego starcia sprawiaja, ze to ST mnie cieszy chyba nie mniej niz jak sam bym bral w nim udzial
Gratulacje dla ekipy złomującej i zycze spokojnego przetopu, procent robi wrazenie wiec i jest co przepalac
-
Mi też sie nie podobają paczki i mogę to mówić z czystym sumieniem, bo nie uzylem nigdy nawet zadnej darmowej.
Tylko pomyślmy chwile, czy nie tak było od zawsze? bo jak sobie dobrze przypominam, to np w byle jakim MMO albo placiles miesieczny abonament albo szedles na darmowy piracki server, gdzie wszystko mozna bylo kupic za hajs.
Ile osob by zalozylo konto jesli rejestracja bylaby platna?
Z czego mają sie utrzymywać? z reklam? nawet jakby ogarneli jakies, to pewnie wiekszosc wrzuci adblocka zeby ich nie widziec. A nawet jesli nie, to przy tej frekwencji na serverach to by pewnie z 5 dych zarobili
Też bym chcial ogame bez anty, albo chociaz bez paczek ale to mysle mocno zyczeniowe
Jak ktos duzo wydaje, to pewnie gra sie fajnie ale i prawdopodobnie mocniej boli jak juz padnie
-
[cytowany post został usunięty więc komentarz do niego również/kasai]
Gratulacje starcia, ładny zysk