Posts by Lama

U mnie też coraz mniej anty się trafia. Wysyłam 75 ekspedycji dziennie, pierwszego dnia eventu wpadło 46k a każdego kolejnego coraz mniej, wczoraj było 18k. Dzisiaj jeszcze nic nie znalazłem (17 ekspedycji).

A tak swoją drogą to jedna z ekspedycji trafiła na "kupca", który dał mi możliwość sprzedaży deuteru

pnNwcChTj

Myślałem, że kolejny napotkany kupiec poprawi trochę kurs wymiany, znalazłem dwóch, kurs w ogóle się nie zmienił ?(

ale nie ma co narzekać, jak narazie 150k znalezione więc jest spoko.

Wyczytałem w FAQ, gdzieś na samym dnie, o czymś takim jak uniwersum chaos. Na tym forum na ten temat jest niewiele, a google przekierowuje mnie na Volans.en

Pytanie: Czy istnieje polski serwer chaosu?

i ja wiem, że całe ogame to jeden wielki chaos :trollface:

ale poważnie pytam :/

Cześć

Z doświadczenia wiem, że wiadomości wysłane w grze znikają po jakimś tygodniu +/-

A co z wiadomością wysłaną do kogoś na urlopie? Jak ten ktoś zaloguje się po 2 lub 3 tygodniach, to nadal będzie mógł ją odczytać?

To samo jeśli chodzi o idlaka logującego się po tygodniach/miesiącach, u mnie wiadomości już nie będzie, ale czy on będzie w stanie ją odczytać?

:/

Cześć

Gram zbieraczem i w opisie tej klasy jest napisane "Lepsze opłaty rynkowe". Co to są za opłaty? W FAQ jest tylko wzmianka Niższe opłaty rynkowe do 25.10.2020, (wyłączenie rynku). Czy to znaczy, że ten konkretny bonus jest nieaktywny od dwóch lat?

Z ciekawości zerknąłem na opisy pozostałych klas i jednym z bonusów generała jest Manewr Hamilla. Tooltip pokazuje "Niewielka szansa (raz na walkę) na natychmiastowe zniszczenie Gwiazdy Śmierci za pomocą lekkiego myśliwca". W FAQ jest napisane tylko, że to szansa "1 na milion" :D Jak często to sią zdarza? Czy w RW jest informacja, że taki manewr został przeprowadzony? A może jakiś filmik jak przy robieniu lub niszczeniu księżyca :/

Po pierwsze (mniej ważne) czy jak kupię M.O.O.N.S. np. 60 minut, to czy księżyc powstanie na 100%?

I po drugie (WAŻNIEJSZE) dlaczego jak wpisuję M.O.O.N.S. na forum to nic nie znajduje pozjWR88j

A jak usunę ostatnią kropkę to otrzymuję wynik, który jest jeszcze gorszy bo wyszukuje na forum nie frazy, tylko litery! Litery chyba ze wszystkich postów! Ja pierd..le:lool:

poqEFAstj

:trollface::trollface::trollface:

Cześć Wszystkim

Robię Astrofizykę na 22 poziom i pokazuje mi, że za 108.000 AM zmniejszę czas badania o połowę, czy ukończenie drugiej połowy będzie kosztowało tyle samo? To po pierwsze.

A po drugie ile AM będzie kosztowało skrócenie czasu badania Astrofizyki na poziom 23? Da się to jakoś przewidzieć?

Nie jestem zwolennikiem wydawania pieniędzy w grach, ale ta cała astrofizyka zajmuje strasznie dużo czasu, to bym sobie trochę ułatwił ;)