Posts by Lama

Kolejka nr 17 - start 3.02.2023, godzina 21:00.

03.02 21:00 x1 Ath. Bilbao vs Cadiz 3:0

04.02 14:00 x1 Espanyol vs Osasuna 2:0

04.02 16:15 x1 Elche vs Villarreal 1:2

04.02 18:30 x1 Atl. Madryt vs Getafe 2:0

04.02 21:00 x1 Betis vs Celta Vigo 3:2

05.02 14:00 x1 Mallorca vs Real Madryt 1:4

05.02 16:15 x1 Girona vs Valencia 0:2

05.02 17:30 x2 Tottenham vs Manchester City 1:2

05.02 18:30 x1 Real Sociedad vs Valladolid 2:1

05.02 20:45 x2 Inter vs AC Milan 2:0

05.02 21:00 x2 Barcelona vs Sevilla 2:0

06.02 21:00 x1 Vallencano vs Almeria 2:1

No niestety "prędkość floty na ekspedycjach" oznacza że szybciej dolecą na miejsce z misją 'Ekspedycja'

Weźmy po uwagę Odkrywcę, który ma 10% do prędkości ekspedycji

pmEtbhOAj

to znaczy że doleci tam szybciej o 10% a nie że spędzi na misji o 10% mniej czasu

Dwa numery w jednym! To chyba zasługuje na jakąś nagrodę! Twoje zdrowie Crysis:piwko: pnCzZ2XGj

ale nadal jestem ciekaw tego autobusu do piekła :evil: (mógłbym wyguglować, ale nie chcę se psuć niespodzianki)

Fajnie że udało się nagrać moonmaking :)

Moim zdaniem w drugiej połowie odcinka zacząłeś mówić trochę za cicho.

A Rozpruwaczy nie możesz produkować, bo jesteś Zbieraczem. Rozpruwacze i Pioniery są podświetlone, ale jak się przyjrzysz to zobaczysz, że są 'zakreskowane'. Do ich produkcji surowce masz, technologie masz, ale odpowiedniej klasy nie masz.

Rozpruwacz - klasa Generał

Pionier - klasa Odkrywca

Według mnie odcinek elegancki :thumbup:, a że o mnie wspomniałeś to się teraz trochę czuje jak jakiś celebryta xD

pozdro:)

Zgadzam się z przedmówcami, że porzucenie małych planet i zasiedlenie większych to dobry pomysł. Zwłaszcza na wczesnym etapie gry. Oczywiście trzeba do tego mieć Odkrywcę na podorędziu. Jednak z drugiej strony przymusu żadnego nie ma. Gra powinna sprawiać przyjemność, więc skoro mówisz, że podoba Ci się tak jak jest, to spoko. Każdy gra jak chce ¯\_()_/¯

Kolejka nr 17 - start 27.01.2023, godzina 20:30.

27.01 20:30 x1 RB Lipsk vs VfB Stuttgart 2:0

28.01 15:30 x1 1. FSV Mainz vs Bochum 2:0

28.01 15:30 x1 Hertha Berlin vs 1. FC Union Berlin 1:2

28.01 15:30 x1 SC Freiburg vs FC Augsburg 2:2

28.01 15:30 x1 TSG Hoffenheim vs B. Moenchengladbach 0:1

28.01 15:30 x1 Werder Brema vs VfL Wolfsburg 1:2

28.01 18:30 x1 Bayern Monachium vs Eintracht Frankfurt 3:1

29.01 15:30 x1 FC Schalke 04 vs 1. FC Koeln 1:1

29.01 17:30 x1 Bayer Leverkusen vs Borussia Dortmund 2:3

Siema

Hejt?, te posty osób, które są nastawione sceptycznie do Twojego dziennika, to moim zdaniem nie jest hejt, ba! nawet nie stały koło hejtu. Poszperaj trochę na forum a zobaczysz, na co niektórych stać. Polecam dział 'Starcia Tytanów', tam czasami się dzieje xD Swoją drogą taka kompilacja najlepszych tekstów z całego forum np. co miesiąc to byłoby coś pięknego :D

Do kolejnego odcinka

pozdro :)

Póki co gram na uni bez FZ. Jedni nie mogą się doczekać, inni wręcz przeciwnie (do tych drugich się zaliczam) . A czy nie powinno być tak, że GF wprowadzając (po testach na bemudzie) tak dużą aktualizację - bo FZ to duża aktualizacja, nie oszukujmy się. Czy GF nie powinno tego przewidzieć? Jakie kolwiek serwery by nie mieli do tej pory (chyba ziemniaczane xD), to ledwo dawały rade, a teraz?! Niby jak te ziemniaki mają to dźwignąć?

Dialog w zarządzie GF:

- (it) Panie prezesie, ledwo dajemy rade, serwery z ziemniaków pachną frytkami, aaaa!!

- (p) tak ma być!

- (it) Panie prezesie to zraz jeb..e!!

- (p) Co zrobi??

- (it) JEB.NIE!!!

-(p) spokojnie, nie jeb.nie, mam świetny pomysł, hehe!

- (it) jaki ?

- (p) obciążymy nasze ziemniaczane serwery jeszcze bardziej, HAHA!

- (it) ale panie prezesie...

- (p) chcesz dostać wypłatę w tym miesiącu?

- (it) rozumiem

...

Główny IT schodzi do piwnicy (do swoich podwładnych)

- (it) obciążyć ziemniaki na 110% !!!

jego podwładni: AAAA!!!

Gracze: AAAA!!!

tak to widze

:trollface:

Siema

1. Planety nie da się zniszczyć, no chyba że chodziło Ci o księżyc, bo księżyc jak najbardziej można zniszczyć.

2. Obrona - na tym etapie eko, skupiłbym się na budowie wyrzutni rakiet i lekkich laserów. Badania do wyrzutni plazmowych można robić (na pewno się później przydadzą) ale na początek lekka obrona w większej ilości (powiedzmy 2k - 4k) I oczywiście obie powłoki ochronne.

taka luźna sugestia z mojej strony, no bo przecież każdy gra jak chce ;)

Księżyc przydatna rzecz.

Myślałem, że zobaczymy raport wojenny z walki ze Zgredkiem, no cóż może to poufne dane ;)

Kto wie, może kiedyś udałoby Ci się nagrać moment ataku. Oczywiście życzę Ci żeby ataków na Ciebie było jak najmniej, ale nigdy nic nie wiadomo.

pozdro :)