Nic dziwnego, że ludzie nie chcą zmian, jak Dagusia w grze do lemingów wysyła wiadomość przedstawiając jakie to złe zmiany są.
Ładowność sond - lubisz farmic - sondami jest to świetna sprawa, ale kosztowna.
Dex na pz - zawsze oko cieszy, jak ktoś uważa że to jest zmiana tylko po to żeby latać po pelzaczach - to może czas zacząć grać w bierki. Jak ktoś chce Cię atakować to i tak to zrobi.
Nie siej propagandy w grze Dagusia.
Deuter na PZ - nie.
Z jednej strony wloty w bunkry staną się jeszcze bardziej opłacalne, bo agresor odzyska nie tylko metal i kryształ, ale również deu. Jeżeli wcześniej wychodził na minus lub zero i to odstraszało, to teraz sobie nawet zarobi. Po drugie - nasze uni jest nastawione na eko - górnicy klepią kopalnie z metalu i kryształu a wydobyty deuter sprzedają m. in. flociarzom, Jak zareaguje rynek handlu paliwem, gdy nagle pojawi się go masa i to bez konieczności kupowania? Przeliczniki powędrują w dół, bo flociarz owszem pewnie kupi, ale już mu tak na tym zależeć nie będzie...
Nie wiem skąd takie wnioski, na uniwersum które ma X lat, gdyby to był początek uniwersum, gdzie tego paliwa faktycaznie brakuje, to trochę można go znaleźć na pz, ale przy ustawieniu 40% ze statków na pz to wcalenie nie masz dużo ewentualnego paliwa na pz. Pancerne DT nie kosztuja deuteru, więc ekowiec nie musi się tego obawiać.
Rynek paliwa również na tym nie straci, dlatego że ewentualna zmiana zachęci tylko fociarzy, którzy będą polować na innych flociarzy bo mogą zyskać na tym dodatkowo deuter, co za tym idzie -> potrzeba więcej paliwa aby częściej latać -> trzeba więcej go kupić. To jest akurat ustawienie win - win dla obu stron.
Nie wiem natomiast skąd macie pomysł, że zaczną się ataki na pełzacze. I chyba tego się najbardziej obawiacie.
Żeby nie było - gram tutaj jako ekowiec i zagłosowałem x2 na tak.