Posts by Razer

Przecież ta ankieta po raz kolejny nie miała szans przejścia z deu przez 2 sojusze kartel i FedGal. Przecież tam siedzą osoby co twierdzą że Deuter jest z DT to jak ankieta może przejść? Przecież to jest chore ludzie co po przechodzili z innych uni mieli dex a teraz nie mają powinno być z automatu już włączone jak na większości Unii. Jak można coś zrobić wspólnie z takimi ludźmi jak są za murzynami 100 lat? Inne serwery jakoś mogły się dogadać tylko tu wiecznie problem jest.

To Cię muszę rozczarować, ale te dwa sojusze mają po 40 osób, z czego 10-15 w obu jest na urlopach, co daje aż 60-65 osób które mogły zagłosować.

Quasar ma 1300 kont, z czego 327 wg mmo aktywnych, no chodźby skały srały, te 65 to nie jest większość 😂

Zgodzę się co do jednego - i Quasar i u68 to jest twardy beton. Natomiast na u68 negatywny pr robi ciap, która wysłała wszystkim gracza informacje jakie to złe zmiany będą, co dało też ten sam efekt co tu.

Osobiście głosowałem X2 tak, bo też uważam że to są dobre ustawienia

Edit.

Chyba że faktycznie zagłosowało 70/80 osób 😂

Fajnie byłoby zobaczyć rozkład głosów, i ile osób faktycznie zagłosowało, bo to jest coś niesamowitego, żeby to nie weszło. Rozumiem podniesienie flot wojennych czy te puste układy, że na typie ekonomicznym serwera może nie przejść

Czarny Pan zgadzam się z Tobą, ale na u68 to nie przejdzie, za duży beton jak sam wspomniałeś.

Do tego na starcie ankiety na pewno ktoś się postara aby wyrazić swoje zdanie w grze do innych w taki sposób aby przedstawić jak źle na tym wyjdziemy że fsy będą droższe, a już nie wspominając że rozwali to cały system fsow. Screen nawet masz wyżej wrzucony 😁

Zresztą daleko szukać, temat jest na temat dexu na pz a ktoś wyżej pyta się czy to dotyczy obrony, więc ludzie nawet nie wiedzą jakie mają aktualne ustawienia, ba! nawet czego dotyczy zmiana 😅

Dolicz do tego, że ponad połowa nie zagląda już na forum i wiedzę na temat gry dostaje w wiadomościach od innych wewnątrz gry. I zobaczcie jak mają postrzegać zmiany ustawień i je zrozumieć gdy dostają takie wiadomości jak wyżej od ciap. Kurtyna.

Dlatego napisałem, że zręcznie użyłaś manipulacji w swojej wypowiedzi. Mogłaś na wiele sposobów poinformować ludzi na temat tego, że czekają ankiety w grze, a wybrałaś najgorszy z nich, sugerując, że tylko bociarze i oszuści skorzystają ze zmian, a to rzutuje na całą Twoją wiadomość. Widzę, że zależy Ci na tym aby jak najwięcej osób zauważyło, że jest ankieta, mogłaś po prostu każdemu wysłać prostą wiadomość typu:

Hej graczu,

Jest ankieta do wypełnienia - sprawdź proszę i zagłosuj jeżeli zależy Ci na tym uni.

Pozdrawiam serdecznie

Proszę, nie wmawiaj mi teraz, że ludzie myślą inaczej i nie są podatni na sugestie, bo dobrze wiesz jak jest.

ciap, chodzi o ton wypowiedzi i jej wydźwięk - przeczytaj raz jeszcze i zastanów się. To jest taka zręczna metoda manipulacji - kanapka/hamburger :

- to jest dobra zmiana

- tylko bociarze skorzystają

- ale rób jak uważasz

Idąc tym tokiem rozumowania to przez 8 ostatnich lat w tvpis wcale nie było mówione, że Tusk i PO to są złodzieje i krętacze i sami aferzyści, my tylko pokazywaliśmy prawdę wg nas i tak jak to widzimy. Nie idźmy tą drogą.

Wg mnie jeżeli jest popyt to i podaż - flociarze będą się tłukli dalej między sobą i wzrośnie popyt na paliwo ( więcej lotów, więcej statków, większe spalanie - konieczność kupienia).

Nie blokujmy zmian, które nie są złe. To co wg mnie jest złe to jest pomijanie pustych układów, czy zwiększenie prędkości flot wojennych ( ewentualnie pokojowych ).

Akurat zmiana prędkości flot czy to pokojowych czy wojennych tutaj nie przejdzie. Grają tutaj osoby pamiętające uni z cyferkami z jedną prędkością i tego nie zmienisz.

Już pominę argumenty "że szybka zbiórka surowców będzie", bo za chwilę ciap wyskoczy, że burzysz jej filozofie robienia fsów, która została wypracowana 30 lat temu :P a po za tym zawsze możesz zacząć grać na innym uniwersum z innymi prędkościami flot - oszczędzę Ci parę postów kopania się z koniem.

Nie siej propagandy w grze Dagusia.

Propagandę to Ty siejesz na forum bo nie odnosiłam się do dexu na PZ krytykująco. Napisałam że tylko takie głosowanie jest.

O żadnych pełzaczach nie pisałam "jest zmiana tylko po to żeby latać po pelzaczach".

Nie wciskaj mi w palce słów których nie pisałam.

Proszę Cię, wysyłasz wiadomość mocno sugerującą, że wprowadzane zmiany są bardzo negatywne, niepotrzebne - jednocześnie pisząc, że nigdzie nie napisałaś że to złe - przecież poziom hipokryzji przebija tutaj sufit.

Ważne!!!!

W wiadomości -> Ogame -> masz link do ankiety o zmianę parametrów.

Głosując pamiętaj:

"Ładowność sond szpieg."

Fajnie jest transportować szybko (ale bardzo drogo) surowce między planetami ale... są boty do automatycznych ataków.

Obawiam się że zmiana jest idealna dla ludzi którzy... korzystają z BOTA...

"Deuter na PZ"

Głosuj z wolą nieba - ile robisz RW i jak skorzystasz ze zmiany.

Nic dziwnego, że ludzie nie chcą zmian, jak Dagusia w grze do lemingów wysyła wiadomość przedstawiając jakie to złe zmiany są.

Ładowność sond - lubisz farmic - sondami jest to świetna sprawa, ale kosztowna.

Dex na pz - zawsze oko cieszy, jak ktoś uważa że to jest zmiana tylko po to żeby latać po pelzaczach - to może czas zacząć grać w bierki. Jak ktoś chce Cię atakować to i tak to zrobi.

Nie siej propagandy w grze Dagusia.

Deuter na PZ - nie.

Z jednej strony wloty w bunkry staną się jeszcze bardziej opłacalne, bo agresor odzyska nie tylko metal i kryształ, ale również deu. Jeżeli wcześniej wychodził na minus lub zero i to odstraszało, to teraz sobie nawet zarobi. Po drugie - nasze uni jest nastawione na eko - górnicy klepią kopalnie z metalu i kryształu a wydobyty deuter sprzedają m. in. flociarzom, Jak zareaguje rynek handlu paliwem, gdy nagle pojawi się go masa i to bez konieczności kupowania? Przeliczniki powędrują w dół, bo flociarz owszem pewnie kupi, ale już mu tak na tym zależeć nie będzie...

Nie wiem skąd takie wnioski, na uniwersum które ma X lat, gdyby to był początek uniwersum, gdzie tego paliwa faktycaznie brakuje, to trochę można go znaleźć na pz, ale przy ustawieniu 40% ze statków na pz to wcalenie nie masz dużo ewentualnego paliwa na pz. Pancerne DT nie kosztuja deuteru, więc ekowiec nie musi się tego obawiać.

Rynek paliwa również na tym nie straci, dlatego że ewentualna zmiana zachęci tylko fociarzy, którzy będą polować na innych flociarzy bo mogą zyskać na tym dodatkowo deuter, co za tym idzie -> potrzeba więcej paliwa aby częściej latać -> trzeba więcej go kupić. To jest akurat ustawienie win - win dla obu stron.

Nie wiem natomiast skąd macie pomysł, że zaczną się ataki na pełzacze. I chyba tego się najbardziej obawiacie.

Żeby nie było - gram tutaj jako ekowiec i zagłosowałem x2 na tak.

Skanowanie to jest jakaś pomyłka, z galaktyki klikając na planetę co drugi klik wyrzuca komunikat o błędzie wysyłania.

Wchodzenie dwa razy do jednej galaktyki aby zrobić trzy, cztery skany jest uciążliwe...

Ale to i tak hit jest gdy po zrobieniu jakimś cudem 30-40 skanów chce się usunąć te nieopłacalne, o Panie ile się trzeba na wkurzać bo system wyrzuca komentarz że nie można usunąć skanu 🤦

Potem klik na szybki farming sondami - "flota obecnie toczy walkę"

Trzeba mieć anielskie pokłady cierpliwości aby zrobić sobie sesje farmienia sondami.

To jest hit 😂 w maju zeszłego roku (!) zadałem pytanie/ prośbę w tym dziale aby dorzucić OGame tracker do tolerowanych dodatków na naszej społeczności. Ruda napisała, że sprawdzi ta informacje i temat umarł.

Gracze używają/używali OGame trackera i tak.

W paru tematach tutaj na forum padły informacje, że jeżeli dodatek na ogame org jest dozwolony to jest wszędzie.

Więc serio - ogarnięcie proszę w końcu tą listę co jest dozwolone a co nie.

OGame tracker chwilowo nie zbiera informacji na temat exp, ale na ich oficjalnym discord padły słowa, że pracują nad ożywieniem tego dodatku po wspaniałej aktualizacji gry z środka maja.

Dałem szansę aplikacji, wg mnie brakuje:

- Widżet do zrzutki surki ( podobna zasada co do widżetu na fsa)

- coś w stylu ( agr/infinity/oglight ) umożliwiającego dosyłanie brakujących surowców do budowy czego chcemy

- przeprojektowanie płynnego przechodzenia między planetami/moonami.

Na przedmioty akurat jest cooldawn, działa to tak, że wypada przez parę dni a potem przez kolejne nic.

U mnie tak było że jak jest event to przedmiotów nie ma 😁

Było poruszane w innym temacie ten problem, ale nie chce mi się szukać w którym

Nie Awizo, kartez wszędzie i w każdym temacie wcina swoje wypociny a mody mają to gdzieś, możesz zgłaszać każdy post a jak był, tak jest dalej.

Twórca Agr napisał ostatnio jak już ktoś wyżej wrzucił, że tu nie chodzi nawet tak bardzo o metadane a sposób traktowania niezależnych deweloperów przez GF, aktualka będzie, ale był się nie spodziewał jej zaraz po jutrzejszym hotfixie, dlatego że to jest dopiero pierwsza próba poprawy bubla z zeszłego tygodnia, ile jeszcze GF ma w zanadrzu tego nikt nie wie... a trzeba brać poprawkę na to, że gdy GF wrzucą coś co naprawia jakiś błąd, to przy okazji psuje dwie następne nie związane rzeczy... Jak w ciągu 2-3tyg pojawi się jakaś wersja agr to będzie dobrze.