I to ja rozumiem. Przyjemnie się słucha, bez jakiegoś głośnego intro, omówienie co jest co od początku, trzymam kciuki za serię!
Posts by Razer
-
-
Patrząc po przyrostach jakie Travis robił i po eko jakim miał to sporo przypaczkowane było 😁 800 mln w formach samo sie nie wyklikalo z dnia na dzień 😁
Graty wlotu!
-
dy dodało by wsie artefakty znalezione ponad ten limit 3,6k. To Ty tego nie wiesz?
Miałeś taką sytuację już?
Miałem 3500 artefaktów wysłałem misje i dodało mi ponad 100 artefaktów. Co nie jest takie oczywiste, jak ci się wydaje. Bo mogło wyrównać równie dobrze do 3600 i na tym koniec.
Pytam, czy miałeś taką sytuację?
Ja o tym dowiedziałem się teraz, bo wcześniej skąd mogłem to wiedzieć.
Jest wyraźnie napisane limit 3600, a nie ponad.
Jak ja napisałem, to jesteś mądry, a nie widziałem, żeby ktoś o tym pisał, a nie jest to takie oczywiste, jak się wydaje.
Także daruj sobie takie teksty, bo pewno sam nie wiedziałeś, jak to wygląda.
Nie według mojego myślenia, tylko logicznego myślenia.
Równie dobrze mogło znajdować artefakty, ale z braku miejsca ich nie wpisywać.
Możliwości było kilka. Więc nie jest to oczywiste.
😂 Taki obieżyświat doświadczony a okazuje się, że nie wie jak zdobywa się artefakty.
No więc od chwili wyprowadzenia artefaktów ( nie było ich na początku) gdy dochodzisz do limitu 3600, powiedzmy masz 3590, a znajdziesz powiedzmy 100 , wtedy zostajesz z 3690. Następne misje wysyłane nie dają Ci artefaktów, tylko informacje gdy wypada artefakt że jesteś ponad limitem. Miałem już tą sytuację wiele razy.
Natomiast to też pokazuje dwie rzeczy
A) nie rozwijasz lf, albo nie masz ich jeszcze od tego czasu ustawionych ( szacun jak na tak obeznanego człowieka)
B) nie masz wysoko podciagnietych poziomów ras, które dają Ci o dziwo doświadczenie i dodatkowe procenty.
Doświadczeni gracze którzy mają już dawno ustawione badania, są już od wielu tygodni z taką sytuacją, wysyłają oni misję odkrywcze tylko po xp z rasy, ale widać jeszcze tego nie odkryles.
-
Drugi albo trzeci event pod rząd z takimi samymi nagrodami, dawno nie było w nagrodach zmiany klasy.
-
Faktycznie jak ktoś pisał wyżej, czy jest możliwość poproszenia dev aby można było w ustawieniach wyłączyć ta zakładkę z symulatorem?
Przy klikaniu z telefonu i grubych paluchach co chwila przez przypadek się to naciśnie i bez sensu odpala.
Lub ewentualnie przeniesienie tej zakładki jakoś w inne miejsce...
-
😊 ani widu ani słychu
Dejta na quasar kogoś bo flociarze wygłodniali i moje dtki chcą namierzyć
heheh..ja na uni 68 mam podobna sytuacje
.
generalnie zapraszamy na quasar bo floty duze a nie mają co robic , caly czas sie zwiekszaja , cele zostaly male, wiecej mamy z samego EKO wiec wniosek prosty
Lubie popatrzec w ST moje puste DTki sa niczym w prownaniu z flota beletha 🤭🤭🤭 gdzie sam zaczął sie śróbkować 😊 trzeba przyznac 😂 czekam na fuzje 😁 chcialbym zobaczyc quasar 😄 tą ilość postow protestujacych krytykujacych GF 😁 te emocje 😄 orbitalna kryjowka spelnia swe funkcje szkoda ze 28 lvl nie jest wystarczajacy jak "reklama" Rudej brzmiala 😁 aczkolwiek przeslanie jasne 😄 nigdy gracz nie jest wycisnąć maxymalnych proporcji mozliwych
może zalowac że rezygnujac z 28% wydobycia magmy mogę kitrac sie w 14h kiedy nie byłoby tak wysrubowanych co nie jest wada bonusów wydobycia do proporcji kosztów I reszty bzdur to byłby sens wpakować więcej w orbitalną kryjowke zadowalające człowiek zawsze chciałby więcej
2 lvl niczego nie zmienia gdy podniosę kryjowki ale dla swietego spokoju jestem w stanie rezygnowac ze wszelkich bybujalych form dobrodziejstwa
nigdy nie jest wiadomoe kto zostanie wrzucony na uni a jezeli znajdzie sie uni ktore jest psikuśne
to satelity moga ulec zniszczeniu 🤭🤭🤭 pelzacze czy inne 😁 dawejta quantum z quasar
Mnie to nie zależy wypowiadam się w interesie GFu
zdajecie sobie sprawe jakie byloby ruszenie z dwoch stron ile paczuszek otwieranych
spektal jak w kolesum lwy kontra chrzescijanie 😁 jaki przychod ile osob bedzie zadowolonych ile osob pojdzie na urlopy plotki jak ja na tym skorzystaja
a wydowisko niesamowite
kilka miesiecy i wszyscy sie bysmy polubili na uni ilosc punktow zblizona ludzie chca eko x10 speed floty podobny
farmeży bojacy sie o satelity i pelzacze
wtedy mozna cytowac "taki fanatyzm" i tyle zachodu a 28 lvl orbitalnej kryjowki zmienia taktyke calej gry
moje moony moga spadac
a jak floty nie bylo tak nie ma
jestem ulubieńcem Polskiego OG
Lis Pustyni
Chłopie, ale Ty jesteś durny, wszędzie wciskasz swoje dyrdymaly nie związane z tematem.
Quantum do Quasar nie pasuje ze względów na typ serwera i na speed.
To że ktoś Ci moony ściąga i farmi na Quasar to nie znaczy, to jest Twój problem a nie innych.
Co do fuzji - czy mamy jakieś przecieki kiedy się spodziewać pierwszych informacji ? Mamy już 10 marca a tu cisza dalej.
-
Kurcze no, wrzucasz te filmiki od roku patrząc po temacie, a wniosków i podpowiedzi żadnych nie bierzesz do siebie 🤦
Ja wiem, każdy klika i rozwija jak chce, grasz widzę bez anty (szacun) ale:
- po roku czasu dalej siedzisz na 6 planetach, gdzie bez problemu nowi gracze na nowych uni w ciągu miesiąca mają 9-10. Już pomijam fakt, że dałeś wszystkie planety w jednen układ słoneczny 😬
- zamiast rozwijać sobie kopalnie aby mieć pasywny zysk klikasz tą obronę i satki... No po co ?
- surowce Ci zalegają ( masz je na czerwono na planetach, może czas w końcu zacząć transportować je sobie i zbierać np na moonie a potem przećwiczyć opcje fs )
- formy życia - ja wiem, że dopiero na starszych uniwersach zostały włączone na przełomie listopada/grudnia ( nie pamiętam dokładnie), ale wysyłając po parę misji odkrywczych dziennie od tego czasu chyba powinieneś mieć odkryte inne rasy i chociaż ustawione na innych planetach niż matka co by sobie sprawdzić co dają, a tak siedzisz na domyślnej rasie i tak klikasz aby poklikać i nic z tego nie wynika..
- generał - nie wiem czemu sobie go wybrałeś, ale logując raz dziennie, czy nawet raz na dwa dni to lepszym wyborem dla Ciebie będzie zbieracz, da Ci pasywny zysk do kopalni. I już nawet szybciej można transportować surowce.
- kopalnie - patrząc na filmiku, masz na prawdę liche poziomy ich po takim czasie, chyba nawet na jednej koloni miałeś poziom 11 metalu 🤦.
Filmy na początku były fajnym oderwaniem od codzienności i można było się trochę pośmiać patrząc co robisz, ale po takim czasie jesteś dalej w tym samym miejscu co na początku. Na tyle sposobów gry nie wybrałeś żadnego, przypomina trochę czasy z 2005 roku około, gdzie speed był x1 i ludzie sobie klikali co bądź, bez jakiegoś pomysłu.
Potraktuj te uwagi jako możliwość ulepszenia trochę stylu gry, nie ma tutaj jednego właściwego stylu, bo każdy lubi coś innego, są osoby które siedzą parę naście godzin dziennie, są osoby co logują raz na dzień, niektórzy lubią bardzo latać i złomować, inni wolą klepać kopalnie a jeszcze inni wysyłać ekspedycje, a u Ciebie nie ma żadnej z tych rzeczy, stoisz w miejscu.
-
Na forum en pojawił się wpis dotyczący boosta do kaleszow:
Cloning Laboratory Enhancement
Kaelesh have been promoted as a Lifeform for players who enjoy exploration missions. However, the overall building functions of Kaelesh don´'t really support this statement and as correctly stated are a bit on the weaker side regarding progression benefits. Therefore, Kaelesh will receive a new building bonus for the Cloning Laboratory. The Cloning Laboratory will now offer a secondary effect which is added to its primary function, improving all Kaelesh specific technologies on the planet by a certain percentage. It basically works like the tech buildings for Humans and Mechas but only specifically for Kaelesh technologies. With how the building cost scale and the bonus per level players who selected Kaelesh as lifeform on their planets will receive an interesting option to further invest into to boost their explorer and general Kaelesh lifeform technologies.
Budynek dostal premie do badań, ale tylko do badań kaleszow.
Sprawdziłem sobie na alfie, na poziomie 40 klonatorium daje 10% boostu do badań.
Tak sobie myślę, mimo tej zmiany dalej kaleszowie nie są atrakcyjni przy wyborze rasy, nawet na początku uni, dalej brak boostu do wydobycia, badania zwiększające lf ograniczone do kaleszow. Wydaje mi się, żeby kaleszowie byli bardziej atrakcyjni przy wyborze, GF musiałby zwiększyć boost badań lf o inne rasy plus/i dodać jakiś boost do wydobycia.
-
A po co ci ta funkcja? Jesteś w ogóle świadomy za co ona odpowiada?
Wiesz, ile zajmuje 100 symulacji na floty 1 bln jednostek, czyli floty z top10?
Lepiej wrzucić 1 lub 10 symulacji. Efekty symulacji są zbliżone, ale co ty możesz, wiedzieć jak floty nie masz chyba co?
O chłopie, żeś teraz przywalił jak łysy grzywką o kant kuli.
Po to robisz więcej symulacji, żeby mieć dokładniejszy wynik końcowy, żeby wyniki mogły się rozpłaszczyć i dać bardziej miarodajny rezultat.
Nawet w starym trash simie gdy ustawiałes ilość symulacji na 1 przy ogromnych flotach dostawałeś zgoła odmienne wyniki.
Ale co tam, post na forum musi być aby podbić statystyki.
To że ten symulator nie ma zdefiniowane ilości stymulacji (albo o nim nie wiemy ile ma ukryte) to tylko twór GF.
-
Ja mam tylko jedno pytanie, czy gracz przechodzący na nowe uniwersum w wyniku fuzji dostanie darmowe relokację?
Do tej pory tak było, jak trafiłeś na nowe uni i koordy były już zajęte to dostałeś relokację
-
-
Napisałeś to wszystko na jednym wdechu, ale nie uzyskałam odpowiedzi na moje pytanie.
Gracze z exodusów za każdą przesuniętą kolonię z pierwotnych kordów dostaną darmową relokację, więc sprawa kolonizacji nie jest aż tak problemowa.
Gorzej w tym wypadku wypadają gospodarze, bo mogą tylko rozwinąć czerwony dywan w swoich układach i przyglądać się kto mu się trafi.
Bo kolega nie słyszał o znakach interpunkcyjnych, ominął szybciutko podstawówkę i mamy efekty 😃
A mamy przecieki jakieś na temat startu fuzji? W sensie pewnie i tak Niemcy zaczną a dalej następne społeczności 😉
Ja natomiast mam pytanie do parametrów które były zmieniane przez ankietę, jak deu na pz albo pomijanie układów, ładowność sond.
Co jeżeli uni exodus ma któreś z wymienionych a target ich nie ma ?
Jest szansa aby były przeniesione z exodus, czy trzeba prosić o ankietę w takim wypadku ?
-
To jest trochę koncert życzeń, ale GF i tak zrobi po swojemu, w przeszłości już wrzucali szybsze uniwersa na wolniejsze ( Himalia -> Quantum na szybko przychodzi mi na myśl)
Niech łączą speedy nie odbiegające od siebie prędkościami aż tak bardzo x1 i X2 na przykład, ale połączenie np x1 z x3 lub X3 z X5 jest zbyt drastyczne.
Uważam natomiast że jeżeli wybrałem konkretne uniwersum z konkretnymi ustawieniami to nie chciałbym zmieniać go drastycznie. Lepiej byłoby już połączyć społeczności z takimi samymi parametrami jak speed flot i speed eco.
X5 x3 nie ma takuej roznicy jak cetus do rosalind x7=>x2 flotowca zmiana speed na wolniejszy bedzie slóżyc ze wzgledu na to ze moga robic 😁 a nawet beda zmuszeni do robienia fsow 😂😂😂😂 widac tutaj duzo faworyzowania i tronniczosci o czym nawiazujecie wypowiadajac swoje argumenty za i przeciw a prawda moglaby okazac sie inna rzecza jasna i oczywista jest ze GF posiada jedyne i decydujacą decyzje w tej kwestii ale ciekawy jestem jak bedzie wygladac nastepna fuzja czy bedziecie placac
śmiać się czy klaskać a może zaciśnięcie zęby i pogodzicie się z tym że następna fuzja 2025 bedzie dokonywana z większym impetem niż się spodziewacie i wszystkie paczki wylądują razem
Tak wytykacie paczkomty i kupowanie antymaterii 😄 i wszelką ilość bzdur i Majaków wypisywanych a tchórzami jesteście by się przyznać 😄
To że masz jakiś problem nie oznacza że masz pisać jakieś farmazony pod każdym tematem sugerując jaki pokrzywdzony jesteś i wylewając stek bzdur.
Uważam, że po pierwsze zakładając konto na konkretnym uni wybierasz świadomie konfiguracje która Ci odpowiada.
Po drugie - lepiej jest połączyć 7 takich samych uniwersum z taka samą konfigurację na przestrzeni kilku społeczności niż połączyć u68 (x1) z Quantum (X5) itd...
Już nawet nie liczę na to że zrozumiesz o co chodzi.
-
To jest trochę koncert życzeń, ale GF i tak zrobi po swojemu, w przeszłości już wrzucali szybsze uniwersa na wolniejsze ( Himalia -> Quantum na szybko przychodzi mi na myśl)
Niech łączą speedy nie odbiegające od siebie prędkościami aż tak bardzo x1 i X2 na przykład, ale połączenie np x1 z x3 lub X3 z X5 jest zbyt drastyczne.
Uważam natomiast że jeżeli wybrałem konkretne uniwersum z konkretnymi ustawieniami to nie chciałbym zmieniać go drastycznie. Lepiej byłoby już połączyć społeczności z takimi samymi parametrami jak speed flot i speed eco.
-
Mamy obecnie max serwerów z x10 wiec ni ma szans
Popieram trzeba trzymac krótko za pysk
Popieram fuzje Quantum z Quasar
Quasar to uniwersum eco z speed flot X3
Quantum to flotowe z speed X5
Gdzie tu sens?
-
Albo Majs sprawdza Twoja teorie dotycząca orbitalnej kryjówki i ukrycia zasobów 😂
-
Pytanie czy wszystkie stare uniwersa się złapią do fuzji czy znowu któreś będzie pokrzywdzone.
Może ewentualnie międzynarodowe fuzję? 🤔
-
14 dni od nałożenia blokady i wszystko będzie wiadomo czy powrót czy perm 😉
-
Vela jako drugie uniwersum na naszej społeczności jest z eko 10, więc chodźby i całe uniwersum się wpisało pod tym postem to nie ma na to szans.
W poprzednim temacie Ruda pisała że jest limit 2 na społeczność.
-