Niekoniecznie, dlatego że nowe uniwersa nie mają takich problemów mimo włączonych form życia.
Posts by Razer
-
-
Też potwierdzam, mam konto i tu i na innym nowym uni, i to co jest instant tam, na Quantum nie jest.
Wydajność uniwersum jest nie porozumieniem. Kwestia farmingu i skanów to jest dramat, zwłaszcza że jesteśmy typem uniwersa flotowego.
Przyłączam się do prośby o interwencję ze strony administracji
-
Też potwierdzam, połowa exp która wraca jest pusta/ opóźnienie/ czy dziura, częstotliwość pozytywnych eventów mocno spadła.
U mnie na koncie 47% wzmocnienie odkrywcy, 105% do surowców znajdywanych na exp a mam wrażenie że jakby tych bonusów nie było od czwartku.
-
Fajny eksperyment chociaż byłem negatywnie nastawiony na początku.
Dzięki za podsumowanie!
A dorzucisz informacje jakie masz poziomy kopalni po takim czasie ?
-
1. Zwiększenie flot pokojowych - tak
2. Omijanie pustych układów - nie
3. Dex na pz - tak
-
Omijanie pustych układów - Nie
Zwiększenie flot pokojowych - Tak !
-
Z mojej strony raczej dwa razy na NIE .
Ładowność sond na pewno na NIE bo uważam, że będzie zbyt łatwo transportować dex. Ułatwi to każdemu grę ale raczej najwięksi zyskają najwięcej. Nieproporcjonalnie do reszty.
Z prędkością flot pokojowych jestem mniej przekonany ale na ten moment też obstawiałbym, żeby zostało jak jest.O Panie, to widzę, że nie grałeś zbytnio z ładownością sond
te cholerstwa w szczególności jak masz ich parę milionów to palą tyle ile przewożą albo i więcej - więc po za czasem "i Ci najwięksi" muszą mieć w zapasie dużo dexu aby sobie tak łatwo i szybko przerzucać.Z perspektywy czasu i po graniu z ładownością sond na innym uni, to jest akurat dobry pomysł nawet dla ekonoma, jak masz chęci to sobie szybko farmisz okolice
-
Display More
Ale głupoty gadasz, większość 51 % za wystarczy. Demokratyczny wybór. Nie ma co strzępić ozora. Dajcie ankietę:
Ładowność sond: TAK lub NIE
Prędkość Pokojowych flot: x2, x3,x4
Prędkość flot obronnych: x2,x3,x4
Niech gracze zdecydują i tyle.
I tu się myślisz, tutaj większość to nie jest zwykle 51% chyba że zmieniły się zasady, których normalnie nie znamy.
Dodatkowo dając trzy opcje zamiast dwóch, może się okazać że rozrzut wyników będzie po około 33% i wtedy nic nie zmieni się 😉
Fajnie by było dostać od szanownej administracji informacje typu, jak będą traktować wyniki ( o ile dojdzie do ankiety ) czy 51% procent uznają za większość, czy tak jak było do tej pory 80%. Jaka była ilość głosów na daną opcję i ile osób wzięło udział.
Jako że mam konto na rosie:
Ładowność sond - tak
Zwiększenie flot pokojowych - tak (X3)
Nachodzi mnie jeszcze jedno przemyślenie, jeżeli uda się podwyższyć prędkości flot to za rok Rosalind nie bedzie już uni docelowym a exodusem pewnie do Quasar 😉
-
poproście o kilka ankiet osobno, żeby nie było sytuacji, że coś nie przejdzie przypadkiem, bo ktoś z rozpędu da x2, x3 na nie
-
Hej pytanie mam - chce się przenieść- dlaczego zniknęło uni Rosalind ?
W temacie podczas wyjasniania tego typu problemow bedzie tezeba czekac do konca fuzji poczekac i kontaktowac sie z supportem gdzie bedziesz chcial docelowo sie przeniesc jezeli sytuacja nie bedzie mogla sie wyjasnic to etedy poprostu po ostatnim dniu czyli 14 maja skontaktowac sie z supportem ktore uniwersum docelowe jest porzadane
Nie szerz dezinformacji, w poście o fuzji jest FAQ i jest napisane:
Nie wyświetlają się wszystkie Universa docelowe! Co mogę zrobić?
- Wybierz jeden z dostępnych universów docelowych i przenieś konto tam
- Nie wchodź w interakcję z universum "pomostowym" (czytaj: pozostań na urlopie i nic nie rób)
- Potem wyślij nam zgłoszenie, które universum "pomostowe" wykorzystałeś i Twój wybór universum docelowego.
- Daj znać naszemu Supportowi, abyśmy mogli przyśpieszyć rozwiązanie Twojej sprawy
Powyższe kroki są wymagane, aby proces transfery został dokonany prawidłowo, z przyznaniem darmowych relokacji planet włącznie. Ręczne przeniesienie konta nie będzie gwarantowało relokacji, ani innych bonusów.
-
To akurat jest dobry przykład jak podchodzić do tematu ważnych spraw na przyszłość, krótka informacja jako pw w grze,, tak jak się to ma co do blokady ataków/głosowania nt nowego uni/ innych ważnych rzeczy może by zmobilizowała więcej ludzi do wypowiedzenia się na forum.
Lwia część graczy nie zagląda jednak tutaj.
-
[ciach]
Ja jestem za pomysłem, żeby można było łączyć dopalacze do kopalni, dodatkowe sloty do ekspedycji można łączyć, wiec czemu nie dodatkowe dopalacze do kopalni.
Mamy i tak już ugamele, serwery x10 eco, formy które zwiększają wydobycie, czas na dopalacze.
Spowoduje to tylko zwiększenie popytu na te dopalki w sklepie. Nie zmieni to w żaden sposób ekonomii na serwerze, dlatego że mamy paczki które są za to odpowiedzialne, chłop jeden z drugim i tak w ciągu godziny jak się uprze to zbuduje i milion pancerników i tutaj problemy nie ma i GF to nie przeszkadza 🤷
[mod='Ruda']Offtop[/mod]
-
Display MoreDisplay More
Tak się dzieci OGame podniecają tymi fuzjami.
A nie pamiętają czasów kiedy ktoś zaproponował łączenie Uniwersów.
Padały wtedy odpowiedzi ze strony tzw. Teamu:
Nie ma takiej technicznej możliwości.
Zgadza się, był taki temat na starym forum.
Co do tematu tej fuzji, to podzielam uwagę graczy ws Earth. W obecnej sytuacji, Team nie staje na wysokości zadania w tej sprawie, i omija ten temat niczym jak kajak płynący przez Ocean Atlantycki - totalna zlewka.
Olewają bo decyzja już zapadła zapewne wcześniej a dopiero teraz mogli ogłosić jak przyszła kolej naszej społeczności na fuzję i cokolwiek nie powiemy czy teraz czy sporo przed fuzja to i tak zwisa i powiewa, ot co doskonały przykład z postami, których rzekomo nie ma

Dokładnie to ! Czas na wysyłanie pomysłów był gdy Ruda o to pytała, zgłosiło się wtedy parę osób i padło parę propozycji, mniej lub bardziej udanych.
Co z nich wyszło to już inna kwestia bo GF i tak miał swój pomysł na to, to było raczej grzecznościowe zapytanie, co by gracze nie mówili, że GF ich olał.
Teraz gdy plan został ogłoszony, gracze się obudzili z ręką w nocniku i teraz zgłaszają propozycje, powodzenia 😁
-
😂 weźcie sobie jeszcze urlopy wakacyjne +L4
-
Display More
Realia są takie że to zostawia aż 3 uniwersa z prędkością x1 przy Fuzji. Co jest mocno niekorzystne w kontekście rozłożenia graczy.
Widzisz, ale mi nie chodzi o rozłożenie graczy i upchanie ich w jednym dużym worku, tylko o zachowanie pewnej różnorodność.
Prędkości flot na Earth, balansują wszystkie klasy (flociarzom - szybsze recki, górnikom - szybsze zwózki transportów, odkrywcom - więcej ekspedycji).
Na Earth jest jeszcze deuter na pz, którego społeczności u68 i Kalyke nie chciały (jeśli się mylę to proszę mnie sprostować), mamy ładowość sond, którego nie ma np u68.
Więc każdy wybór i przejście z Earth na docelowe uni powoduje ubytki funkcjonalności, do których tak łatwo się przyzwyczaić i dostosować.
Rozumiem, że fuzja to ze strony GF cięcie kosztów w połączeniu ze stymulacją (zachęceniem do kupna antymaterii) wśród dogorywających społeczności starszych uni.
Nie oszukujmy się, to nie jest problem natury technicznej. W tym wypadku chodzi raczej o przejaw dobrej woli i ukłon w stronę graczy.
Stąd moja prośba do Art żeby wyszedł z taką inicjatywą, bo to nic nie kosztuje. Ratujmy Ziemię
Quantum ma ładowność sond i deu na pz 😂
-
Może po fuzji podejście się zmieni

Zmiany to musiałyby zacząć się od podejścia teamu. Tyle czasu upłynęło i nic się nie zmieniło.
Widzę, że nie tylko dla mnie niezrozumiałe jest ponownie zostawienie Kalyke i u68 równolegle, gdzie generalnie jedyną istotną różnicą jest % złomu.
Kalyke po fuzji bedzie równie martwe co przed, a team boji się kwiku graczy z u68 przy fuzji Kalyke -> u68.
Patrząc na obecny stan Kalyke to pewnie spora większość graczy zagłosowałaby za likwidacją i dołączeniem do u68, żeby jakkolwiek ożywić to uni, ale co ja tam wiem. Nie jestem w teamie.Psy szczekają a karawana jedzie dalej. W zeszłym roku GF olał Quasar i nie był w zakresie fuzji, ludzie narzekali na discord, na forum i nic to nie dało.
Następnie parę kont uciekło na inne serwery jak jeszcze się dało i trochę wieje nudą tam.
Ciekawe czy teraz x10 jako target będzie atrakcyjny dla ludzi.
Jedynie popieram pytanie dotyczące kalyke i u68, bo są takie same.
Moim zdaniem nie są > https://docs.google.com/spread…553355&rtpof=true&sd=true
Różnią się procentem debrisu, jak już koledzy wyżej pisali - to taka umieralnia, więc chyba lepiej dać taki jako exodus, bo może się okazać że więcej ludzi wielbiących x1 wybierze u68 zamiast kalyke
-
Display More
Fuzja dramat na Quasar znowu nikt nie przyjdzie.
Kalyke i 68 to jest to samo czemu są docelowymi?
Jak kiedyś nie można było wybierać tylko z góry kazaliście iść w jedno miejsce tak teraz na odp daliście .
Teraz zrobili najlepiej jak tylko mogli, dali wolny wybór od speed x1 po x5.
Jedynie popieram pytanie dotyczące kalyke i u68, bo są takie same.
Jako targety mogliby zostawić nawet tylko 3, u68,quasar i quantum i też byłoby spoko!
-
Display More
Wielu z tu obecnych nawet jeszcze nie było na świecie w 2005. roku.
Przydarzyło mi się zagrać w grę nazywaną OGame. Na serwerze jaki zwali "brytolem". Niewiele później - na amerykańskim.
Były to czasy bez antymaterii.
Rok cały grało się bez ni jednego księżyca. I dawało się radę.
Za wspomnienie na starym Forum o UGameli dawali z miejsca bana.
Tymczasem to OGame prześcignęło UGamelę.
Księżyce pojawiają się w drugim dniu istnienia Uniwersum. Takoż samo - gwiazdy śmierci.
Zyski z ataków nie idą w tysiące lecz w miliardy.
Ta gra od kilku lat jest parodią gry.
Ciągłe zmiany zasad.
"Pykam" w to jedynie z sentymentu do dawnych czasów. Nie mam żadnego "parcia na szkło".
Skoro ta gra zmieniła się z Play to Win na Pay to Win - nie widzę sensu aby się ową gierką podniecać.
Przynajmniej dobre wnioski wyciągasz.
Aczkolwiek mentalnie zatrzymałeś się w 2005/6 roku, gdzie nie miałeś monetyzacji, obecne gry w 99% mają i promują swój model p2w. Nie wiem jak się uchowales przez te lata i tego nie zauważyłeś.
-
Chari dalej nie piśmienny?
-
Dokładnie tak jest, pokolenie które teraz gra w te gry chce wszystko szybko, tu i teraz, dlatego GF wypuszcza speed uni za uni, do tego częste promocje i biznes się kręci.
Jedynie stare wygi, które klikają z sentymentu, dalej wspominają czasy z 15 lat do tyłu, "wtedy to było, nie to co teraz" , a karawana jedzie dalej.