Posts by Razer

Też potwierdzam, mam konto i tu i na innym nowym uni, i to co jest instant tam, na Quantum nie jest.

Wydajność uniwersum jest nie porozumieniem. Kwestia farmingu i skanów to jest dramat, zwłaszcza że jesteśmy typem uniwersa flotowego.

Przyłączam się do prośby o interwencję ze strony administracji

Też potwierdzam, połowa exp która wraca jest pusta/ opóźnienie/ czy dziura, częstotliwość pozytywnych eventów mocno spadła.

U mnie na koncie 47% wzmocnienie odkrywcy, 105% do surowców znajdywanych na exp a mam wrażenie że jakby tych bonusów nie było od czwartku.

Z mojej strony raczej dwa razy na NIE .
    Ładowność sond na pewno na NIE bo uważam, że będzie zbyt łatwo transportować dex. Ułatwi to każdemu grę ale raczej najwięksi zyskają najwięcej. Nieproporcjonalnie do reszty.
    Z prędkością flot pokojowych jestem mniej przekonany ale na ten moment też obstawiałbym, żeby zostało jak jest.

O Panie, to widzę, że nie grałeś zbytnio z ładownością sond ;) te cholerstwa w szczególności jak masz ich parę milionów to palą tyle ile przewożą albo i więcej - więc po za czasem "i Ci najwięksi" muszą mieć w zapasie dużo dexu aby sobie tak łatwo i szybko przerzucać.

Z perspektywy czasu i po graniu z ładownością sond na innym uni, to jest akurat dobry pomysł nawet dla ekonoma, jak masz chęci to sobie szybko farmisz okolice

I tu się myślisz, tutaj większość to nie jest zwykle 51% chyba że zmieniły się zasady, których normalnie nie znamy.

Dodatkowo dając trzy opcje zamiast dwóch, może się okazać że rozrzut wyników będzie po około 33% i wtedy nic nie zmieni się 😉

Fajnie by było dostać od szanownej administracji informacje typu, jak będą traktować wyniki ( o ile dojdzie do ankiety ) czy 51% procent uznają za większość, czy tak jak było do tej pory 80%. Jaka była ilość głosów na daną opcję i ile osób wzięło udział.

Jako że mam konto na rosie:

Ładowność sond - tak

Zwiększenie flot pokojowych - tak (X3)

Nachodzi mnie jeszcze jedno przemyślenie, jeżeli uda się podwyższyć prędkości flot to za rok Rosalind nie bedzie już uni docelowym a exodusem pewnie do Quasar 😉

Hej pytanie mam - chce się przenieść- dlaczego zniknęło uni Rosalind ?

W temacie podczas wyjasniania tego typu problemow bedzie tezeba czekac do konca fuzji poczekac i kontaktowac sie z supportem gdzie bedziesz chcial docelowo sie przeniesc jezeli sytuacja nie bedzie mogla sie wyjasnic to etedy poprostu po ostatnim dniu czyli 14 maja skontaktowac sie z supportem ktore uniwersum docelowe jest porzadane

Nie szerz dezinformacji, w poście o fuzji jest FAQ i jest napisane:

Nie wyświetlają się wszystkie Universa docelowe! Co mogę zrobić?

• Wybierz jeden z dostępnych universów docelowych i przenieś konto tam
    • Nie wchodź w interakcję z universum "pomostowym" (czytaj: pozostań na urlopie i nic nie rób)
    • Potem wyślij nam zgłoszenie, które universum "pomostowe" wykorzystałeś i Twój wybór universum docelowego.
    • Daj znać naszemu Supportowi, abyśmy mogli przyśpieszyć rozwiązanie Twojej sprawy
      Powyższe kroki są wymagane, aby proces transfery został dokonany prawidłowo, z przyznaniem darmowych relokacji planet włącznie. Ręczne przeniesienie konta nie będzie gwarantowało relokacji, ani innych bonusów.

To akurat jest dobry przykład jak podchodzić do tematu ważnych spraw na przyszłość, krótka informacja jako pw w grze,, tak jak się to ma co do blokady ataków/głosowania nt nowego uni/ innych ważnych rzeczy może by zmobilizowała więcej ludzi do wypowiedzenia się na forum.

Lwia część graczy nie zagląda jednak tutaj.

[ciach]

Ja jestem za pomysłem, żeby można było łączyć dopalacze do kopalni, dodatkowe sloty do ekspedycji można łączyć, wiec czemu nie dodatkowe dopalacze do kopalni.

Mamy i tak już ugamele, serwery x10 eco, formy które zwiększają wydobycie, czas na dopalacze.

Spowoduje to tylko zwiększenie popytu na te dopalki w sklepie. Nie zmieni to w żaden sposób ekonomii na serwerze, dlatego że mamy paczki które są za to odpowiedzialne, chłop jeden z drugim i tak w ciągu godziny jak się uprze to zbuduje i milion pancerników i tutaj problemy nie ma i GF to nie przeszkadza 🤷

[mod='Ruda']Offtop[/mod]

Dokładnie to ! Czas na wysyłanie pomysłów był gdy Ruda o to pytała, zgłosiło się wtedy parę osób i padło parę propozycji, mniej lub bardziej udanych.

Co z nich wyszło to już inna kwestia bo GF i tak miał swój pomysł na to, to było raczej grzecznościowe zapytanie, co by gracze nie mówili, że GF ich olał.

Teraz gdy plan został ogłoszony, gracze się obudzili z ręką w nocniku i teraz zgłaszają propozycje, powodzenia 😁

Quantum ma ładowność sond i deu na pz 😂

Może po fuzji podejście się zmieni :P

Zmiany to musiałyby zacząć się od podejścia teamu. Tyle czasu upłynęło i nic się nie zmieniło.

Widzę, że nie tylko dla mnie niezrozumiałe jest ponownie zostawienie Kalyke i u68 równolegle, gdzie generalnie jedyną istotną różnicą jest % złomu.
    Kalyke po fuzji bedzie równie martwe co przed, a team boji się kwiku graczy z u68 przy fuzji Kalyke -> u68.
    Patrząc na obecny stan Kalyke to pewnie spora większość graczy zagłosowałaby za likwidacją i dołączeniem do u68, żeby jakkolwiek ożywić to uni, ale co ja tam wiem. Nie jestem w teamie.

Psy szczekają a karawana jedzie dalej. W zeszłym roku GF olał Quasar i nie był w zakresie fuzji, ludzie narzekali na discord, na forum i nic to nie dało.

Następnie parę kont uciekło na inne serwery jak jeszcze się dało i trochę wieje nudą tam.

Ciekawe czy teraz x10 jako target będzie atrakcyjny dla ludzi.

Jedynie popieram pytanie dotyczące kalyke i u68, bo są takie same.

Moim zdaniem nie są > https://docs.google.com/spread…553355&rtpof=true&sd=true

Różnią się procentem debrisu, jak już koledzy wyżej pisali - to taka umieralnia, więc chyba lepiej dać taki jako exodus, bo może się okazać że więcej ludzi wielbiących x1 wybierze u68 zamiast kalyke

Teraz zrobili najlepiej jak tylko mogli, dali wolny wybór od speed x1 po x5.

Jedynie popieram pytanie dotyczące kalyke i u68, bo są takie same.

Jako targety mogliby zostawić nawet tylko 3, u68,quasar i quantum i też byłoby spoko!

Przynajmniej dobre wnioski wyciągasz.

Aczkolwiek mentalnie zatrzymałeś się w 2005/6 roku, gdzie nie miałeś monetyzacji, obecne gry w 99% mają i promują swój model p2w. Nie wiem jak się uchowales przez te lata i tego nie zauważyłeś.

Dokładnie tak jest, pokolenie które teraz gra w te gry chce wszystko szybko, tu i teraz, dlatego GF wypuszcza speed uni za uni, do tego częste promocje i biznes się kręci.

Jedynie stare wygi, które klikają z sentymentu, dalej wspominają czasy z 15 lat do tyłu, "wtedy to było, nie to co teraz" , a karawana jedzie dalej.