hierarchia
Posts by Kartez
-
-
Ja dopiero weekend zaczynam.
Jakaś Balentyna dobrze zmrożona właśnie wjechała na stół.
Ja osobiscie stronie od alkoholu
-
aż tak szybko porzucone planety nie znikają z układu i tak prędko nie da się kolonizować
-
aldehyd
-
🤭🤭🤭 jeszcze na czyjeś nieszczęście czekam na kilka rekompensat finansowych które będą tylko zwiększać kupkę na którą odkładam przez całe swoje życie a jak wydaje to dwa razy sie zastanowie czy warto nadszedl odpowiedni moment w styczniu 😁 teraz moze byc tylko lepiej a zdrajcy i fałszywi przyjaciele staną przed sądem w tej grze jest tylko jeden trybunał 🤭
-
Ustawienie pod siebie pewnie zajmie Ci długo. Ja klikam ostatnie badania a bawię się z tym od 21 września. Jeżeli piszesz że będziesz notować ile Ci to zajęło to nie wiem czy rozumiesz mnie i inne osoby które tutaj się wypowiedziały przy okazji.
Chodzi nam o to że nie musisz mieć ustawionych wszystkich badań żeby móc już budować. Rozbudowa konta pod optymalne poziomy trwa dłużej niż zbieranie artefaktów. Ja już zdążyłam sobie ustawić poziom 3 dwa razy w ciągu ostatniego 1,5 miesiąca.
Surowce szybko się wydaje...
Logistyka tego wszystkiego... (choć teraz będzie łatwiej bo na wszystkich planetach można jedno badanie robić i poziom. Ja niestety miałam wylosowane i wszędzie miałam inne badania i poziomy do badania...)
ja o logistykę się nie muszę martwić w zaledwie tydzień przemieniłem i jeszcze nie ukończyłem i nie ukończę budynków do momentu wprowadzenia form życia... Te surowce są na rozbudowę form życia ekosystemu i potrzebnych badań to przemieniłem z paczuszek bo jak w inny sposób... ponad 2 biliony surki za pomocą 600k dtkow tylko i aż 🤭🤭🤭 jeżeli chodzi o tydzień czasu i minimalistyczne użycie dopalaczy to czas w sumie ekspresowy jeszcze mam do przemielenia z paczek 9-10 biliona metalu lepiej nie pytac gdzie jestem na tych wakacjach jeszcze mysle o zakupie w najblizszym czasie 1.3 mld anty 🤭🤭🤭 moze byc piekło jeżeli ludzie bliscy mojego serca zaczną sapac na mnie wtedy to juz nie bede patrzec kto i za co tylko bedzie rajd
Ps nie lubię jak ktoś mnie po plecach klepie i beszczelnie wypisuje czy postawie stateczki jak kupię anty no jak postawie stateczki to o kilka za dużo i ktoś może nie udzwignac
Myśleli że trafili na żyłę złota i jelenia w jednym 😁 a okazuje się że ciutke mam za wysokie progi finansowe nie chce się licytować ale kiedyś może dojść do ludzkich dramatów i rozterek w grze 🤭🤭🤭 poczekamy zobaczymy czekam na fuzje 🤡 wtedy będzie prawdziwy cyrk
-
Przynajmniej ¾ bede wybierac pod siebie bede potrzebowac okolo 100k artefaktow 😁
OMG...
Wybierając po 4 badania na każdym poziomie potrzebujesz 4,8 tys na 1 planetę.
100k / 4,8 = 20,8 planet.
Tyle chyba nie masz
Dwa... wystarczy choć jedno wybrane badanie które Cie interesuje i możesz potem spokojnie zbierać artefakty.
uwież mi bardzo dobrze wiem o czym mówię zakładam że będzie potrzebna ilosc około 100 tysięcy i to jest szacunek który w ogóle nie jest bardzo wygórowany teraz mam 15 planet ... a jak będę potrzebować robię do 18tej za 4 badania na jeden poziom co najmniej bede musiał zaplacic 😁 na każdy poziom jestem bardzo wybredny 🤭 serio daje to ilosc około 100k artefaktow ... a dla zabawy nawet będę notować ile wydałem i jak długo mnie to zajmie by zrobić wszystko pod siebie ... 😁 jak skończę to nikt nie będzie chciał wieżyc jak długo to wszystko zbierałem
-
a jeżeli chce samemu za każdą raza decydować jakie badanie chce ustawic ? Na tier 1 2 3 🤭🤭🤭
Zostaje losowanie
Na ekowym koncie interesowało mnie 11 badań z 12 (t1 + t2, t3 to jednak inny lvl poziomu, tego na zasiadaniu jeszcze mi się nie udało zrobić).
Jakoś nie chce mi się wierzyć że zawsze będziesz chciał badanie z innej rasy.
Tak się składa że mam swoje badania które losowałam. W 4 dniu tylko losując miałam na każdej planecie po 2-4 badania na 5 losowanych (resztę wybierałam jako 100%).
Przynajmniej ¾ bede wybierac pod siebie bede potrzebowac okolo 100k artefaktow 😁
-
Nie ma to najmniejszego znaczenia
Raczej nie byłbym tego taki pewny
Robiłam całkiem niedawno koledze formy życia od zera. Całkowicie od zera - nie miał nawet rasy ustawionej na planecie.
Uwierz że nie ma znaczenia jak szybko ustawisz badania całe z p1, p2 i p3. Ważne żeby cokolwiek mieć wybrane żeby móc badać. Potem sobie po prostu latasz, zbierasz artefakty i równocześnie badasz badania które masz ustawione i tyle.
To czy grasz eko czy flotą - zawsze już na start masz badania które wybierasz i je badasz w pierwszej kolejności.
a jeżeli chce samemu za każdą raza decydować jakie badanie chce ustawic ? Na tier 1 2 3 🤭🤭🤭 dla mnie osobiście to na rękę że można decydować co chce włączyć by zacząć badać ale ilosc znajdowanych artefaktów jest znikoma dodatkowo rzadko mozna je odszukac ogromny koszt ... 🤭🤭🤭 i chyba rok czasu zajmie lekko by to wszystko skompletowac 😁 to jest optymistyczna i zarazem pesymistyczna pogladu na realia jakie obowiazuja
-
swastyka
-
Ja nie mam żadnych pomysłów jeżeli chodzi o eventy cieszę się co dają 😁
-
Dysproporcja jest o wiele mniejsza. Ale już niech będzie, że twoje na wieszchu.
Zapelnij kiedys 240-270 pol 😁 ile Ci czasu to zająć bez paczkowania 😁 cieszę się jak dziecko z tych eventow nie ma co wybrzydzać biorę jak leci :bity:
-
Przy najbardziej optymistycznym założeniu, nawet przy wydobyciu metalu rzędu 3 mld na dobę, 10 paczek to marne 30 mld.
Niestety koszty 53 lvl KM są dość wysokie, bo aż
86 mld metalu i 21 mld kryształu.
Niemniej jednak ja tam na darmowe punkty się nie obrażam. Niestety mam też świadomość, że to rodzi pewna niesprawiedliwość i daje przewagę silniejszym. No bo wartość nagrody nagrodzie nierówna.
Dla jednego to 107 mln pkt za poziom kopalni, dla drugiego 15 mln.
chciałbym zaznaczyć że większość nagród jest w pewien sposób uzależniony od poziomu konta
-
Krzyż
-
Weekend mam przez najbliższy rok przedziałek poprawiam i fajrant
-
zastanawiam się... tylko ile miesięcy po tej aktualizacji i artefaktami zajmie by na starszych uni bez LF zebrać odpowiednią ilość aby aktywować t1 t2 t3 🤭🤭🤭 na wszystkich planetach
Nie ma to najmniejszego znaczenia
Raczej nie byłbym tego taki pewny
-
zastanawiam się... tylko ile miesięcy po tej aktualizacji i artefaktami zajmie by na starszych uni bez LF zebrać odpowiednią ilość aby aktywować t1 t2 t3 🤭🤭🤭 na wszystkich planetach sa rowni i rowniejsi 😁
Kochanieńki, Formy Życia są dla prezesa i zarządu
Nie wiem czy udzwigne koszty 🥺
-
zastanawiam się... tylko ile miesięcy po tej aktualizacji i artefaktami zajmie by na starszych uni bez LF zebrać odpowiednią ilość aby aktywować t1 t2 t3 🤭🤭🤭 na wszystkich planetach sa rowni i rowniejsi 😁
-
Mam pytanko do teamu.
Od grudnia obserwuje te eventy z nagrodami, fajnie żę są itd.
Ale ogólnie naliczyłem aż 3 warianty tego eventu. Więcej wariantów nie macie?
Fajnie by było to bardziej zróżnicować, ba fajnie by było dać na starszych UNI np + 1 kopalni dexu, krisuu, mety lub innego budynku, może też jako nagroda jakiś losowe badanie czy też badanie form życia albo budynek form życia. Te eventy są dosyć często co bardzo mi się podoba jak najbardziej ale co event jak patrzę na nagrody to myślę sobie... znowu to samo? ( obecny event jest inny niż 3 ostatnie eventy które były takie same ale już też taki był)
Więc sądzę że taki event który by dawał jakiś budynek czy badanie raz na 3 miesiące to by było całkiem spoko opcja
Tak .... to zycze sobie pierwsza kopalnie metalu na 52lvl 3 miesiące później astro na 28 żeby za kwartał nie powtarzać astrofizyki to podniosę metal na 53 a następna raza poczekam aż święty Mikołaj przytarga tą masę surki i cyknie astro na 29 to my jesteśmy sponsorami gf za jakikolwiek włączony budynek czy inne odświeżenie a nie odwrotnie 🤪 to poproszę co tam były 2 paczki na 20 urodziny to poproszę szczodre 295 😁 albo podam numer konta odrazu 🤭 gdzie macie przelać £200 🤡
-
krew