torba
Posts by itti
-
-
żerdź
-
Ja już mam technologię energetyczną na 25lvl i fuzję na 22lvl więc jestem już przygotowany, a jak zabraknie to odpalę 26lvl technologii
-
Życzyłbym sobie - studencki czyli do końca września
-
Ruda - a chociaż w tym roku ?
Nie wiem czy zbierać dalej surowce czy je wydawać na bieżąco
-
Introligator
-
Kinomaniak
-
Analityczny
-
Bonusy do budynków są w głównej zakładce Ustawienia zasobów
Pierwotnie w Bonusach były podane tylko bonusy od badań - nawet nie wiem kiedy to zmienili i nie zauważyłem odpowiedniego opisu w aktualizacjach - ale może źle patrzałem .
-
Witam
Na Bermudzie zauważyłem, że przy wyświetlaniu Bonusu jest błąd.
Powinno wyświetlać tylko bonus pochodzący od badań Form Życia a pokazuje jako sumę badań i budynków zwiększających wydobycie z danej planety
Jak klikę na planetę gdzie nie mam żadnego budynku Form Życia to wtedy wyświetla prawidłowo
-
Wzór na bonus pełzaczy jest następujący:
(poz. kop. metalu + poz. kop. kryształu + poz. ekstr. deut.) * y * 0.0002 * x
u mnie wychodzi tak
(47+39+43) * 8,8 * 0,0002 * 1,5 = 0,34056 i co oznacza ten wynik bo właściwie to guzik mi mówi
8,8 bo geolog jak mniemam
z poziomów kopalni daje mi 1135 pełzaczy
z takich błędów nowej wersji to ja bym jeszcze dodała, że widok latających flot ustawionych ofc "na dole" zasłania budynki/badania/stocznie..... i oby zmienili te skrócone liczby w surowcach....
Twój wynik 0,34056 to jest % wartość jaką mogą dać Twoje pełzacze licząc od wydobycia kopalni.
Jeśli nadal będziesz rozbudowywać kopalnie to z każdym poziomem ten % będzie rósł. Jeśli przekroczysz wartość 50% to system obetnie tobie i ten bonus do równych 50%. Podane wyżej ilości pełzaczy odnoszą się tej granicy 50%.
Na planecie możesz mieć miliony pełzaczy ale bonus będzie tylko do 50% więc jeszcze raz to napiszę
Z przeładowaniem 150% dla Zbieracza (czyli bonus 0,045%) to 1112 sztuk bo 0,045% * 1112 = 50,04%
Bez przeładowania dla Zbieracza (czyli bonus 0,03%) to 1667 sztuk bo 0,03%*1667 = 50,01%
Dla pozostałych Ras (czyli bonus 0,02%) 2500 sztuk bo 0,02% * 2500 = 50%
-
1112 sztuki dla Zbieracza z przeładowaniem 150% wtedy bonus wynosi 50,04% przy maksymalnych 50% jakie można otrzymać
Bez przeładowania dla Zbieracza (czyli bonus 0,03%) to 1667 sztuk
Dla pozostałych Ras (czyli bonus 0,02%) 2500 sztuk.
-
Założony został dział do zadawania pytań - ludzie zadają pytania a odpowiedzi z Teamu zero albo odpowiadają inni gracze na podstawie doświadczeń albo domysły.
Ja zadałem pytania ponad tydzień temu i do tej pory nie doczekałem się żadnej reakcji
-
Badania z każdej planety z założenia są globalne. Budynki na każdej planecie dotyczą tylko planet na których są wybudowane.
-
To ja mam parę pytań, dotyczyć one będą Rock'Talów bo tylko nimi grałem na Bermudzie.
1) Premia klasowa czyli 6 badanie poziomu 3 ma dać premię w wielkości +0,2% na poziom to znaczy, że produkcja kopalni, produkcja energii, prędkość transporterów, przestrzeń ładunkowa a także ilość Pełznaczy, Bonus Pełzaczy i przeładowanie Pełzaczy będzie się zwiększał ? Pytam bo na Bermudzie nie dane mi było dojść tak wysoko z badaniami żebym mógł sam to przetesotwać
2) Czy ograniczenie bonusu od Pełzaczy nadal będzie wynosić 50% czy zostanie zniesiony - jeśli tak to to wspomniany wyżej bonus klasy dla Pełzaczy nic nie będzie znaczył dla większości rozwiniętych kont na istniejących serwerach , poza tym badanie 1 poziomu 3 (moduł kryształów jonowych) również nic nie da
3) Jaka jest podstawa do obliczania premii z badania 1 poziomu 3 (moduł kryształów jonowych) - bo nie jest to ani % od wydobycia kopalni ani % od wydobycia samych Pełzaczy.
3) Jaka jest podstawa do obliczenia premii technologicznej za zbierana doświadczenie PD. Powinna być liczona od wydobycia kopalni jak każdy inny bonus a nie jest (bynajmniej tak wychodzi z obliczeń które przeprowadziłem na Bermudzie)
-
Premia technologiczna form życia
mam wbity 2 lvl czyli 2% premii i tutaj też nie wiadomo od czego to jest liczone bo tak
Kopalnia metalu; Wydobycie: 124161
Premia metalu od badań to 7,12%
Premia technologiczna form życia którą mi pokazuje to 8873 a 7,12% x 12416 daje 8840 czyli różnica to 32,7
2% od 124161 to 2483 > 32,7 - za dużo
2% od 8840 to 176,8 > 32,7 - za dużo
też nie wiadomo od czego jest liczona na premia - jako premia technologiczna powinna być liczona od wydobycia jak pozostałe premię a nie jest.
tak jest z każdym surowcem.
-
Metal - 33 lvl
Kryształ - 28 lvl
Dex - 27 lvl
Mam włączony cały Sztab.
-
Witam
Chciałbym powrócić do 13 badania Rock'Talów a mianowicie (Moduły Kryształów Jonowych) bo jak patrzę na bonusy Pełzaczy to nic mi się nie zgadza.
1) Podstawowe wydobycie metalu: 124.161 (33lvl)
2) Bonus z pełzaczy to 43.568 (w podglądzie - ustawienia zasobów)
i teraz
Ilość pełzaczy jaką mam to: 774 (Klasa: Zbieracz, Klasa sojuszu Handlarz)
wielkość bonusu od nich to: 0,03 x 150% (przeładowanie) x 774 = 34,83% x 124.161 daje 43.245 bonusu
różnica w podglądzie 43.568 - 43.245 = 323 metalu
Mam wbity 11lvl Modułu Kryształów Jonowych co zgodnie z info powinno dać +1,1% do wydobycia Pełzaczy ale:
1,1% x 124.161 (wydobycie podstawowe) = 1365 > 323 - za dużo
1,1% x 43.568 (sam bonus od pełzaczy) = 479 > 323 - za dużo
Czy można prosić Team to wyjaśnienie jak liczyć dokładnie ten bonus oraz czy nadal obowiązuje ograniczenie 50% wydobycia od Pełzaczy.
-
Przy wysyłaniu statku poszukiwawczego w podglądzie galaktyki występuje błąd - "Podczas ostatniej czynności wystąpił błąd" - gdy chce wysłać drugi statek w tym samym układzie. Gdy zresetuje podgląd można wysłać jeden statek i znowu trzeba resetować.
-
Wiadomo już coś więcej kiedy Formy Życia mają wejść do gry ?
A widziałeś ogłoszenie z informacją, kiedy mają wejść? Nie? To zgadnij dlaczego.
Nie pytam Ciebie i Tobie podobnym