Posts by itti

W ustawieniach zasobów przydałoby się rozbicie premii technologicznej form życia na poszczególne badania/ budynki/ premię - może w postaci jakieś rozwijanej listy, teraz mamy jedną liczbę i ciężko sprawdzać czy akurat dobrze dodało bonus.

Poza tym badanie numer 13 Rock'Tal - Moduły kryształów jonowych - czyli bonus dla pełzaczy - przy istniejącym ograniczeniu co do premii do pełzaczy na poziomie 50% te badanie jest bezsensu na istniejących i starszych uni.

Tam gdzie gram już teraz bonus od pełzaczy jest mi obcinany do 50% a mógłbym mieć ~55% więc rozwijanie tego badania jest dla mnie kompletnie bezsensowe i niepotrzebne. Powinien być zniesiony limit 50% przy jednoczesnym utrzymaniu maksymalnej ilości pełzaczy wynikającej z sumy poziomów kopalni metali, kryształu i deuteru.

Ja zaprzestałem szukania form życia żeby wbijać kolejne poziomy XP.

Tak jak napisał Nerthil wyzerowali a teraz na 3 lvl potrzebuje 880.001 PD przy średniej zdobywanej wiedzy na poziomie paru tyś uzbieranie o 1lvl daje setki jak nie tysiące potrzebnych do wysłania misji.

W wersji mobilnej można wysyłać statki badawcze w szukaniu Form Życia na każdą pozycję w układzie, w wersji przeglądarkowej tylko na pozycje gdzie są planety

Brodaty - 1196 pełzaczy to ja mam na koncie normalnym na którym gram już długo i tutaj obcina mi premię od pełzaczy do 50% wydobycia podstawowego a powinno dawać prawie 54%.
    Na testowym (Bermuda) mam 370.

Poniżej zrzut z Ustawienia zasobów na Bermudzie

Tak jak pisałem wcześnie nie zgadza mi się premia od pełzaczy przy włączonym badaniu - Moduły kryształów jonowych na 4 lvl który daje +4,8%, ale z drugiej strony jak napisał Macmicheal

I drugie pytanie - pełzacze mają ograniczenie do premii max 50% wydobycia podstawowego. Czy badania to będzie rozszerzać możliwości ponad tą wartość. Czyli jak mam teraz 50% na swoim koncie podstawowym bo mam już 1196 pełzaczy które powinny dawać 53,82% a dają tylko 50% to będzie można mieć 50% + (lvl badania * 1,2% * ilość planet) ?
    Co może powodować że np. na 10 planetach rozwiniemy to badanie na 5lvl czyli 5 * 1,2% * 10 = 60% czyli w sumie 110%

Sprawdzałem to na becie, limit 50% procent pozostaje pomimo rozwijania tego badania na wyższe poziomy.

Jak zostaje limit 50% to to badanie staje się bezsensu na starych Uni gdzie gracze osiągają już tą granicę mając tylko pełzacze.

Według mnie to badanie powinno dawać bonus ponad to ograniczenie nałożone na pełzacze (50%) i wtedy stałoby się ono sensowne.

Witam Panowie i Panie

To mój pierwszy post na forum

Przy testowaniu Form Życia doszedłem do badania (Rock'tal - Moduły kryształów jonowych. Z każdym poziomem moduły kryształów jonowych zmniejszają zużycie energii robota i zwiększają jego wydajność) czyli pierwsze badania z drzewka dla T3. Na każdy zbadany poziom dodaje +1,2% do produkcji Pełzaczy i teraz (wspomnę że mam włączonego Zbieracza)

Podstawowe wydobycie metalu to 65.413 (28 lvl) przy wyłączonym powyższym badaniu dla T3 premia od pełzaczy których mam 310 wynosi 9.125 i to się zgadza, przy przeładowaniu 150% jak włączę badanie na pełzacze (mam 4 lvl - więc premia +4,8%) to premia od pełzaczy wynosi 9.422 ale to nie zgadza mi się z prostą matematyką gdyż

4,8% od 65.413 to daje 3139 + 9125 = 12264 za dużo (gdyby pełzacze dawały 4,8% dodatkowe do wydobycia głównego)

4,8% od 9.125 to daje 438 + 9125 = 9563 za dużo (gdyby pełzacze dawały 4,8% dodatkowo od podstawowej premii pełzaczy)

Czy ktoś już odkrywał to badania i sprawdzał jak to chodzi u niego.

I drugie pytanie - pełzacze mają ograniczenie do premii max 50% wydobycia podstawowego. Czy badania to będzie rozszerzać możliwości ponad tą wartość. Czyli jak mam teraz 50% na swoim koncie podstawowym bo mam już 1196 pełzaczy które powinny dawać 53,82% a dają tylko 50% to będzie można mieć 50% + (lvl badania * 1,2% * ilość planet) ?
    Co może powodować że np. na 10 planetach rozwiniemy to badanie na 5lvl czyli 5 * 1,2% * 10 = 60% czyli w sumie 110%