Posts by Zolw

Ej, a tak w ogóle wiemy dlaczego na polskim serwerze jest antymateria w innych walutach/cenach jak złotówki? Był już temat dlaczego cena zależy od lokalizacji kupującego a nie kraju serwera? Stoi za tym jakaś większa logika niż 'bo tak'?

Nie zapominajmy, że przy braku ACSa nie opóźnimy też floty, co też utrudnia rozgrywkę :P

Chętnie poczytam opinie na temat takiego uni.

Co do uni bez paczek, raczej takiego nie zobaczymy.

a po co opóźniać flotę jak na pewno nikt się nie podstawi? A przed telepkiem opóźnianie i tak nie uratuje...

Ale wracając do tematu, w sumie pomysł mi się średnio podoba, bo ACS to wg. mnie jedna z najfajniejszych zmian jaka się pojawiła w tej grze. Na uni bez sklepu i paczek nie ma szans, to może skoro chcemy poklikać w stylu retro to może bez tych zmian na gorsze? Np. Bez klas graczy/sojuszy (więc także bez pionierów, rozpruwaczy, pełzaczy)? Bez ekspedycji? Bez pancerników i ze starą cena ow?

Pomył uważam za bardzo dobry. Do tego opcja przedstawiona przez Crysisa wydaje się bardzo dobrze przemyślana. Jeśli chodzi o argumenty w stylu 'odkrywca jest za bardzo boostowany', no cóż na początku gry tak, potem trzeba przejść na zbieracza, żeby nie tracić na odkrywcy, potem dochodzisz do wniosku, że konto na urlopie jest też fajne, przynajmniej nie trzeba wchodzić co drugi dzień by przedłużyć fsa, a potem zapominasz się na nie logować i znika... Taka zmiana mogłaby wydłużyć ten proces o kolejne miesiące czy nawet lata.

Normalnie powiedziałbym że pomysł super, bo gra na uni, na którym poluje na ciebie jeden gracz robi się nudna. A jak pójdzie na urlop lub nie zrobi skana z rana to robi się smutno że nawet on o mnie nie pamięta...

Ale biorąc pod uwagę doświadczenia z poprzedniej fuzji gdzie z Halley trafiłem na Rosalind... no coś chyba wolałbym zostać ostatnim graczem na uni.

Podsumowując pomysł spoko, jednak raczej nie realny bo wytyczne jak łączyć uni przyjdą z góry i będziemy płakać za starym układem...

Film oparty na faktach autentycznych.

Opowiada o biznesmenach, którzy podczas prowadzenia firmy podjęli złe decyzje efektem czego trafili do więzienia.

W rzeczywistości obaj skorzystali z prawa łaski i ją otrzymali.

Dług?

No właśnie, niech przynajmniej za każdy przeklikany poziom spalinowego placą kupioną anty, a nie przedmiotami ze starego konta :-p

Najlepiej wgl zrobić jedno wielkie uni, z 15 galaktyk i się wszyscy gracze z .pl zmieszczą.

A tak serio czemu ktoś miałby mieć lepszy strat na nowym uni tylko dlatego że porzucił jakieś stare konto?

Dobrze to może usciśle. Chodzi o zaklęcia rzucane poza szkołą, za Harrego powinny spotkać konsekwencje (czyli był jeszcze niepełnoletni), ale nikt nie zareagował. Chodzi raczej o proste zaklęcia i Harry był zdziwiony brakiem konsekwencji.

Dobre! W życiu nie wklikałbym się w link by zobaczyć że Andre Norton to kobieta!

Chociaż swoją drogą przeglądając listy nagrodzonych książek, wiem gdzie szukać kolejnych książek jak już zmęczę do końca Star carrier... Okazało się że czytałem tylko 4 z nagrodą Hugo (z czego 3 z lat 60!) i dwie z Nebula, to mam w czym wybierać :-)

Tak jest ;)

Kurde, tydzień szukałem pomysłu na zagadkę i ciemność :(

Przepraszam, że taka.

Co ty, po prostu miałem koleżankę w Morzach i parę razy tam byłem, co prawda nigdy nie jechałem, ale widziałem :-p

Główny bohater serii literackiej stworzonej przez australijskiego pisarza. Z jego przygód możemy się dowiedzieć na przykład co się stało z wierzchołkiem piramidy w Gizie, co znajduje się pod Wyspą Wielkanocną, jakie zawody były pierwowzorem dla olimpiady, co jest ukryte w Eldorado i Atlantydzie albo dlaczego misja Apollo 15 była taka ważna. Co więcej, podczas wspomnianych zawodów spotyka on bohatera drugiej serii stworzonej przez tego samego autora.

Wszystkie uniwersa z wersją 9 otrzymają jutrzejszą aktualizację i w związku z tym powinny mieć aktywną blokadę ataków.

Mogłabyś podać rozpiskę na których uni kiedy się zaczyna i kończy blokada (albo przynajmniej kiedy od skończy na Perseus)?

Chodzi mi o to że nie spotkały go żadne konsekwencje, gniewne listy z ministerstwa ani procesy, tzn. przesłuchanie.