Posts by smOOk

Wyraża swoja opine, a nie płacze

na irc widziałem kilku starych graczy, rozmawiało ze soba i według nich to jest nie fer wobec uczciwych stałych graczy ze takie przekrety przechodza tylko dlatego ze ktos kupuje antymaterie w wielkich ilosciach i zapewnia tym wiekszosc przychodu z całej uni i administracja nie moze sie go pozbyc bo poniewaz wtedy wyrzuciła by pieniadze w błoto

Nie wiem z kim rozmawiasz ale zmień otoczenie xD

Jest od cholery zbanowanych graczy który ładowali AM przykład Donatello vel Judasz xD jakoś chłop na banie siedział.

Jak ktoś to pieknie napisał bolą dupska bo sami nic nie potraficie i płaczecie ze ustawione ze scam xD znasz / znacie droge do suportu macie przypuszczenia od tego jest suport a nie wasze psełdo detektewistyczne przypuszczenia wyssane z palca xD Ogame się zmienił trole forumowe nie :)

ale to nie są przypuszczenia = niestety = sprawa jest zgłoszona do supportu = ale i tak wiemy że nic nie zrobią :)

szkoda mi czasu i MAstercarda bo bym cię zdmuchął szybciej niż ci się wydaje, amatorka pełną gębą a nawet moona nie umiesz profesjonalnie zdjąć Matrixowi = buahahahaha

umiejętności to mają ale w robieniu przelewów = buahah

panie MATRIX ja się naprawdę ugryzłem w język bo swoimi wypowiedziami naprawdę chcesz żeby ta rozmowa zeszła poniżej dna już mi wystarczy to jak nabijamy się z Ciebie na DC bo już nawet nie jesteśmy wstanie policzyć ile razy gonga dostałeś xD no i przepiękna odpowiedz "ja nie mam konta na forum" po czym piszesz "to zbieżność awatarów" to masz to konto na forum czy nie........ ja chyba znajdę na Internecie tą koszulkę AMBEA INTELEKTUALNA :trollface::trollface::trollface:

chyba mnie kolego z kimś mylisz, tak żebyś wiedział gram na UNI od tak sobie ale nie trafiłeś bo za cienki jesteś :)

rozumiem że następne ST będzie na powracającym z urlopu nowym graczu na koncie "Abraham" który biedak nie upilnował floty bo chyba grać nie umie = buahahaha

żałośni jesteście

przyznam ładny pakiecik kont kupiliście :) Judasz, wcześniej był Barabasz i Jahwe - to teraz czas na Abrahama, no chyba że jeszcze jakieś = nie chce mi się tego śledzić = szkoda czasu = buahaha
    lepiej te parę tysiaków co wydaliście na te konta trzeba było przekazać na biedne dzieci :)

chcesz wiedzieć więcej ? hahahaha

Większej bajki nie słyszałem. Więcej napiszę później. :) W skrócie piękna ustawka :)

Japier..... ty jakiś chory jesteś człowieku albo masz mega problemy z postrzeganiem rzeczywistości albo jakieś osobiste kompleksy akcja na dziko na totalnym spontanie po fartownej okazji a typ pisze że ustawka no ludzie trzymajcie mnie bo mi zaraz ręce opadną i odpadną jakie te ludzie puste potrafią być ... Dla Olbrzyma i Pana Smitha gromkie brawa poraz kolejny panowie pokazują umiejętności jakich nie jeden tu jak widać gorąco zazdrości ... dla Judasza to już SzO nie przejdzie po prostu chłopu współczuje takie baty już zbiera ale trzeba przyznać nie poddaje sie i ma siłe dalej klikać nie jeden po tylu gongach by już gierki na lata nie odpalił to mu trzeba przyznać jest wytrwały i zyskuje za to szacunek mój bynajmniej :szo:

umiejętności to mają ale w robieniu przelewów = buahahaha

Cóż, powiem to samo, co napisałem dziś w innej dyskusji na discordzie - przez długi czas o banach za automatyzację nie słyszało się niemal w ogóle, aż nagle kilka tygodni temu w niemal każdej społeczności pojawił się wysyp takich wątków. Jak dla mnie oznacza to, że teamy otrzymały nowe narzędzia lub sposoby weryfikacji danych, bo nie wierzę, że nagle Rudą czy innego ktosia z zagranicy oświeciło, jak dorwać bociarzy i osoby grające z innymi ułatwieniami. Bot niekoniecznie musi być tylko do farmienia - a same liczby są dowodem na to, że zebrałeś tyle surowców, ale na nic więcej. I od użytkownika bota w pierwszej chwili oczekiwałbym właśnie tego, żeby zadbał o to, aby dane wyglądały na losowe, a nie powtarzalne.

botów a zwłaszcza wspomagaczy do Ogame jest taka masa że nawet bardzo często gracze nie zdają sobie sprawy że "to co robią" jest niezgodnie z regulaminem, uważam więc że jeśli dostaje się pierwszego bana za "nielegalne oprogramowanie" administracja powinna wytłumaczyć co robimy nie tak = bo my gracze często nie wiemy = tu przykład autora postu = ja osobiście nie wiem jak on gra, co on robi, co używa = a on sam nie wie za co tego bana dostał = i błędne koło się zamyka

znam pewną grę w której przełączenie się na inną kartę bez zamknięcia gry jest karane "banem" bo w tej grze nie wolno tego robić, ale jak tam ktoś dostanie za coś takiego bana to dostaje rzetelną informację a tutaj nie

nie chcemy wiedzieć ile osób nie wie że w ogame nie wolno używać różnego rodzaju klikaczy, symulatorów ruchu myszką czy klawiatury, ja osobiście np mam na tradycyjnej myszy jeden z klawiszy zaprogramowany jako tzw multiclick i użycie tego przycisku w tej grze według jej regulaminu jest zabronione = czego wiele osób może nie wiedzieć

a ad banów to nie dostali żadnego nowego narzędzia :) = tylko wzięli się raz w roku porządnie popracować :)

Pozwolę sobie o małą dygresję nie tyczącą się bezpośrednio wyżej opisanej sprawy, a tyczącej się podobnej sprawy dotyczącej bezpośrednio mojej osoby ale i nie tylko

1. niestety nasz zespół administracji to zamknięte kółko wzajemnej adoracji do którego bronią dostępu osobom z zewnątrz rękami i nogami, sam się zastanawiam po co są ogłaszane rekrutacje do teamu skoro nikt z kilkudziesięciu mi znanych osób w tym wielu pro graczy tej gry niestety nie kwalifikuje się aby zostać członkiem teamu = dodam jeszcze raz = NIKT = gdzie podania składają osoby które w temacie gry w te cyferki mają kilkukrotnie większą wiedzę merytoryczną niż cała administracja na czele z Artem razem wzięta

2. podobnego bana jak kolega powyżej dostałem osobiście = już nie pamiętam na jakim to było uniwersum ponieważ było to X lat temu, ale sytuacja była wręcz bym powiedział identyczna, dostałem dwa bany w tym drugi permanentny za "używanie nie legalnego oprogramowania" ponieważ moje dobowe przyrosty punktowe były według administracji nie możliwe do osiągnięcia = nie wiem czy mają jakąś tabelkę procentową czy coś podobnego ale wygląda na to że jak ktoś coś przekroczy to znaczy że musi to robić nielegalnym oprogramowaniem = bo z palca się nie da

3. w/w mój ban nie został poparty żadnym dowodem, ban został dany na podstawie logów z gry = ludzie kochani = wy większości przypadków liczyć nie umiecie = a co już podpierać się logami z gry, bo co np to że co 75 minut wysyłam przez 24h na dobę ekspedycje ? = no jeśli to było by dokładnie co 7500 sekund że lecą ekspedycje to bym się zgodził że to z palca nie jest osiągalne = ale tak nigdy nie było bo człowiek nie jest w stanie tego osiągnąć i mieć powtarzalność co do sekundy

bo siedzę 20 godzin na dobę i farmię sondami idlerów ?, gdzie mam dostępnych powiedzmy 30 slotów i non stop przez 20 godziny 27-28 slotów jest zajętych i wykonuję ponad 10000 ataków sondami w ciągu doby ? = to też nie jest osiągalne przez człowieka ?

4. dlaczego administracja gry przyznając bana nie popiera go dowodem = ja znam odpowiedź = bo nie ma nigdy rzetelnych dowodów i nie będzie ich miała = bo niestety logi do których mają dostęp to jeszcze trzeba umieć przeczytać, mieć czas żeby to przeczytać i dokładnie zinterpretować = a nasza kochana administracja to nawet nie potrafi ticketa dokładnie przeczytać - już nie mówiąc żeby sensownie na niego odpowiedzieć i wykonać to co jest w nim napisane (nie jednokrotne przypadki - że administracji trzeba zwracać kilka razy uwagę) = tylko sugeruje się nie wiem czym = ilością ticketów dotyczących danego gracza, bo na pewno :)

5. co do sprawy opisywanej przez kolegę powyżej nie będę się wypowiadał bo nie jestem z administracji = hahaha = i nie będę = bo mam złą reputację w grze = ale niestety tak jest że czasami dostaje się bana za nie wiadomo za co = wygląda to dla mnie jak od tak sobie

6. Dlaczego został usunięty pręgierz ? = bo według mnie była bardzo nie wygodny dla administracji :) ? czy może się mylę

7. Wiem że to co teraz napiszę jest nie osiągalne = ale bardzo bym chciał osobiście aby każdy BAN w grze był umotywowany przez administrację dokładną informacją z co został nałożony, z przedstawieniem dowodów = nie będę się rozpisywał jakby to miało wyglądać, ale dla nas graczy informacja w postaci "Powód - Niedozwolone oprogramowanie" = nie jest wystarczający. Jakbyście napisali że jest powtarzalność wysyłania ekspedycji co np 7500 sekund i tak kilka razy dziennie = to dowód jest wystarczający = ale nasza administracja nigdy nikomu tego nie napisała i nie napisze = bo nie ma możliwości przedstawienia takich dowodów = NIE MA, NIE UMIE, NIE MA NARZĘDZI a co najgorsze w wielu przypadkach NIE WIE JAK TO ZROBIĆ

Dalej szkoda mojej klawiatury

W drodze krótkiego podsumowania: jak my gracze nie zjednoczymy sił i nie zrobimy z polskim supportem porządku to dalej będziemy mieli tak jak mamy :) niestety

na ludziach centrum badań, tylko trzeba mieć na uwadze to że badania FŻ są kosztowne, i na późniejszym etapie gry nie ma znaczenia czy buduje się 5 czy 7 dni bo na następne nawet mając mocne eko tak szybko nie nazbierasz

mam gotowe 2 drzewka

Na którym lepiej lab zrobić twoim zdaniem z doswiadzenia?

Mechy - expy

Rocki - paczki

W pierwszej opcji gra się czesto wiec czesciej przydaje sie skracanie badan, ale przy rokach np wysoko astro bardziej by się przydało duże skracanie jak się chce odpalić ,,kilka,, paczek?

Expy - ludzie
    Rocki - paczki

Konto sprzedane, konto zezłomowane. Nie gratuluję, nie pozdrawiam.

:beaten:

hahahaha, hahahaha, hahahaha, to że może konto sprzedane oddane = tego nie neguje, nie wiem, nie wtrącam się, ale na pewno to starcie jest uczciwe w 100%, a dlaczego, bo Balboa na taki śmieszny procent jeśli miałby być nie uczciwy nie poleciał by, ba nawet jakby miało być jedno 0 więcej = było by tak samo, kto jak kto ale nie On :)

ja dodam jeszcze od siebie że później po dojściu już do wysokich badań FŻ to że ono bada się np tydzień to szybciej nie potrzeba = bo sporo kosztuje, a nazbierać na kolejne raczej szybciej się nie da, oczywiście zakładając że badam na każdej planecie np po 1 w tygodniu

Co do postu Owcy
    mam Centrum Badań na 26 poziomie / kolejny to już spory koszt: 495mln M / 619mln K / 248mln D = i na moim poziomie go podnosić się nie opłaca, w przyszłości na pewno :)

moim zdaniem = po pierwsze żeby były związane z grą - a nie szukanie np. po forum jakiegoś obrazka
    po drugie = mogły by być bardziej skomplikowane / złożone niż te co były na święta, pamiętając też o słabszych graczach
    po trzecie = można byłoby je podzielić np na zadania codziennie / tygodniowe / czy nawet miesięczne
    po czwarte = warto może pomyśleć o edycji np kwartalnej, z dodatkową nagrodą dla najbardziej aktywnego uczestnika

ogólnie pomysłów jest wiele :)

na 17 planetach mam tylko Roboty-Asytstenci (17 pole badań ludków) - obecnie wszędzie na 10 levelu = łączny bonus w chwili obecnej to = 39,47%. Z jednej planety mam 2,32%. Za kilka dni dojdzie mi bonus z 18 planety. Podnosić to więcej z tego badania czy jest sens = nie wiem. 11 level to koszt: 178m / 107k / 71,2d w mln. Ja nie widzę żeby metropolis miało tu jakieś wsparcie = nie sprawdzałem organoleptycznie mimo posiadania na 16 levelu - i mimo tego że pokazuje że przyśpiesza 8%. I nie za bardzo rozumiem o które badania Ci chodzi czy te normalne, czy badania form. Bo jeśli chodzi o badania form to największe przyspieszenie daje budynek Centrum Badań.