Posts by Fenrir

W obliczu ogłoszenia że ta wersja niedługo trafi na serwery live, jestem dosyć przerażony =O

Dalej jest bardzo dużo błędów i nierozwiązanych problemów - jak się to połączy z rozwiniętymi universami to niezbyt widzę możliwość czynnego grania, zwłaszcza na speed uni...

fetchimage?siteId=7575&v=2&jpgQuality=100&width=700&url=https%3A%2F%2Fi.kym-cdn.com%2Fentries%2Ficons%2Fmobile%2F000%2F027%2F763%2F07B89120-B48D-45FB-AF1D-49AF6CD16790.jpg

Ale my chyba jako społeczność możemy coś z tym zrobić.

Ależ mnie denerwuje takie pajacowanie pod publiczkę. Najpierw się oburzyć, a potem "weźcie się i zróbcie", nawet bez żadnej propozycji, tylko COŚ ZROBIĆ. Przedstaw konkretny plan, zacznij działać, może zbierzesz ludzi. Ale GF już wielokrotnie pokazało, gdzie ma graczy i ich opinie oraz dobro.

ała o to aby punkty form życia były liczone osobno i nie sumowały się do ogólnych punktów konta

Będzie się sumowało bo jak inaczej by to wyglądało. Muszą się sumować bo będzie to dość dziwnie wyglądało. To jakby statki z generała się nie liczyły. :D

Będzie wyszczególnienie odnośnie form życia w statystykach. :) Fakt sporo się może zmienić w punktacji. :D

Niby co się może zmienić? Na lifeformsy też musisz wydać surowce, zmieni się tylko to, ile dani gracze wydadzą na te budynki i techy, równie dobrze mogliby to np. we flotę wpuścić.

Najlepiej zrobić zbiorowy wniosek do właścicieli ogame o tym co się dzieje na serwerach PL, niech dobiorą się do dupy operatorom bo to już kpina.

Najlepiej zbierzmy się i dajmy znać o tym na fb i twiterze na oficjalnych stronach gameforge.com

https://twitter.com/Gameforge?…mp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
    https://www.facebook.com/gameforge

niech się dowiedzą jakie wałki się tu dzieją za przyzwoleniem

Takie stronki to obsługuje Helga czy inny Hans na stażu za czypindzisiont, prawdopodobnie nawet nie wiedzą, kto znajduje się wyżej w hierarchii niż ich kierownik, też z łapanki.

Tylko po co losować badania, skoro możesz w 100% wybrać badanie, które dla danej formy życia jest przypisane ?

W celu maksymalizacji zysków, każda rasa ma część badań bezużytecznych (np. te od poprawy statów CM-a czy silosów, albo skracanie czasu i kosztu konkretnych badań), a inne rasy mają np. w tym miejscu kolejny bonus do wydobycia czy prędkości floty.

Na pozostałych planetach należy wprowadzać te formy życia, które nam pasują ze względu na strategię i styl gry i tam stawiać tylko budynki, a technologii nie ruszać (może z wyjątkiem pierwszego poziomu?)

To raczej typowy bug (albo ułańska fantazja programistów), szczególnie że masz opcję losowania badań, a ich resetowanie kosztuje sporo anty, GF sobie nie pozwoli na stratę hajsu.

Gościu, ja o tym FarmVille to pisałem serio. Niemal wszystkie gry strategiczne, szczególnie te albo z elementem multi, albo MMO, polegają na budowaniu potęgi i konkurowaniu z innymi graczami, OGame wyjątkiem tu nie jest. Są uni o wysokim speedzie flot (jak dla mnie to dla masochistów, bo w 2-3 minuty można dostać gonga), są o mniejszym, gdzie można już na luzie pograć. Sam mam na uni graczy, których regularnie skanuję, bo wiem, że mają floty, ale ani nie mam na co latać na planetach (bo zwożą surowce), ani na moonach (bo robią FS-a), więc mimo "wspólnej gry", która trwa nawet kilkanaście miesięcy, nie zaatakowałem ich ani razu, bo nie miałem po co.

A gram na czeskim Japetusie, zapraszam, jak chcesz kozaczyć, ale jak tam cię zgonguję, to zapłaczesz jeszcze bardziej, jak zobaczysz różnicę punktów. XD

Astro na 29, jak zauważyli poprzednicy, to niecałe 239kk punktów, więc jeśli jegomość ma 340kk, to jak najbardziej to możliwe, po prostu inne techy ma niespecjalnie wysokie. Sam mam 16 planet i 484kk za badania.

czemu pajacyki nie magą tłuc sie w swoim top 10 albo 20 ? bo w gacie narobione ? nie ma to jak to jak 8 klasista skopie przedszkolaka :) to dopiero frajda co nie ?

Bo wolimy tłuc pyskatych pajacyków z top500.

Pilnuj zabawek, nie zostawiaj niczego, na co warto byłoby lecieć, to nie będą latać (chyba że ze złośliwości, ale wtedy się dogadaj z innym graczem i zrób takiemu kuku). Jeśli nie chcesz, żeby silniejszy mógł ci dokopać, to znajdź inną grę, np. FarmVille.

Liczba populacji jest okej, przycisk Go! nie działa, nieprawda, bo póki przycisk działał, to w moim US odwiedziłem każdą 4-5 razy. Bug leży gdzie indziej.

U mnie wszystko ok, nawet są surowce na kolejne badanie, a i tak się nie świeci. Te nowe funkcje są obecnie dziurawe jak szwajcarski ser, mało co tu poprawnie działa.