Posts by VENOM

Venom, chylę czoła:brawo:. Jesteś pierwszą tutaj osobą, która nazwała rzecz po imieniu, bez owijania w bawełnę. Twój system zasad również jest według mnie optymalny, tylko jeśli chodzi o karę, dodałbym bana bez możliwości zapięcia urlopu (bardziej boli).

Adanio, co sądzisz o takim rozwiązaniu ograniczeń w sprawie darowizn?

Lipa i tyle...

Oczywiście lipa dla cwaniaków którzy zarabiają na ogame i którzy chcą mieć po 13 dniach unii 530mln punktów gdzie top 100 ma 3,5 mln .

Chcesz robić kasę to rób w realu a tutaj daj choc szansę innym pograć. Na Dione jest 2 "biznesmenów" którzy się ścigają. Ja mam nadzieję że swoimi postami chociaż w jakiejś części ograniczę im popyt,

i na następnym uni się nie zarejestrują.

Jeśli uważasz że to złe pomysły to wprowadźmy oficjalnie że Top 1 Top 2 kupuje surowce a reszta kupuje od nich!

Nie chodzi zupełnie o to aby zlikwidować pomoc dla graczy niższego top lub graczy nowych a o to aby ukrócić pseudo biznesmenów oraz spółdzielnie ( jeden gracz dostaje na zakup anty pompuje konto a potem rozsyła surowce). Aby uprościć proponowałbym następujące zasady.

1/ Zasady obowiązują tylko graczy od top1 do top 10 ( tylko w najwyższej top jest faktyczny handel surowcami za kasę lub spółdzielnia).

2/ W/w gracz z top może przekazać 1 dniową swoją produkcję ( paczkę ) wybranego surowca w ciągu tygodnia . To zniechęci biznesmenów ponieważ stanie się nie opłacalne nigdy inwestycja w konto tylko w celu osiągnięcia korzyści nie zwróci się za mała sprzedaż !

3/ Jeśli gracz z top naruszy zasadę z pkt 2 a admin to wykryje . Za pierwszym razem dostaje ostrzeżenie za kolejnym 2/3 dniowego ban .

4/ Długość trwania ban połączyć można z wielokrotnością przekazanych surowców 2 dniowa paczka 2 dni ban 20 dniowa paczka 20 dniowy ban.

5/ Karałbym tylko graczy top oni wiedzą co robią więc powinni odpowiadać za swoje czyny!

Nie chodzi o to by eliminować pomoc tylko aby zwalczyć patologię że gracz Top1 przekazuje innemu 5/10 dniowe paczki bo wiadomo że to idzie za kasę.

Nie piszcie że mi żal czegoś jeżeli już to starych uni bez anty, jestem dosyć starym graczem na ogame od 2007roku . Ostatnio wróciłem chwilę byłem Top 2 na Cetus 9 ( 2 tygodniowe uni) na anty wydałem 3000pln. Dla tych co kupują surowce na allegro moja paczka przeliczając za 1 pln dostawałem 40 mln metalu, sądzę że w tym samym czasie Top1 miał przelicznik 1 pln /100 mln . Więc przynajmniej jak kupujecie to ostro się targujcie nie nabijajcie im kasy zasada brak popytu skończy się podaż i na następnym uni nie będzie top 1 od top 100 lata świetlne.

Ja wrócę ale tylko wtedy jak problem handlu przynajmniej będzie zredukowany i nie będzie biznesmenów.

Panowie biznesy robi się w realu a nie w grze która ma dać odskocznię.

Dlaczego to tylko jest w Polsce?

Wejdź na uniwersa w innych krajach w tym które powstały samym czasie co uniwersum Dione w Polsce i zobacz ilość pkt. Top 1 i sam zrozumiesz.

W Polsce jest grupa napalony na grę jeleni którzy kupują surowce na allegro i jeden a w wypadku Dione dwóch cwaniaków którzy tym jeleniom sprzedają te surowce i robią biznes .

W innych krajach po prostu to by im nie przeszło nie ma takiego ciśnienia na grę.

Już pojawiły się surowce z obecnego uni na allegro wiadomo komu się to opłaca tylko TOP 1 oraz TOP 2 mają takie możliwości handlu oczywiście nikt ani ART czy SMOKI nie będą widzieć ogromnych transportów które lecą od nich do graczy jeleni którzy nakręcają popyt a tamci robią biznes.

Narzekacie na obecne Ogame nie kupujcie paczek surowców na allegro nie nakręcajcie im popytu nie będzie popytu to jak zaczną tracić kasę to skończy się podaż.

Stracą pieniądze na tym i na następnym uni to na kolejne nie będą się logować i windować TOP.

Metoda ich działania:

1/ Nabić punktów aby paczki były tanie ja jak grałem odkrywcą na Dione to mając 40 mln punktów mogłem paczkę metalu za 60tys antymaterii kupić 240 mln metalu a "biznesmen" Ogame Enigma miał w tamtym czasie 5 razy więcej pkt więc jego paczka surowców kosztowała taniej .

2/ Sprzedawać jeleniom paczki surowców nabijać kasę.

3/ Dać się za kasę zezłomować.

4/ Sprzedać konto .

Lekarstwo na taką praktykę NIE KUPUJCIE OD CWANIAKÓW SUROWCÓW nie nakręcajcie im popytu!

Oczywiście antymateria dalej będzie ale TOP 1 nie będzie miał po 1 dniu gry mln punktów tylko 20/50 tys. tak jak w innych krajach.

Każdy kto będzie chciał grać ze wspomagaczami to będzie grał ale nie będzie "biznesmenów" Ogame.

Wszyscy wiedzą że Enigma handluje surowcami od początku uni tylko Art i Smoki o tym nie mieli pojęcia, nie wiedzieli ogromnych transportów. Na uni gość robi biznes, sądzili że Enigma jest filantropem i rozdaje surowce. Dlatego uni się wyludniają i będzie coraz gorzej . Jakby to zlikwidowali na początku to każdy miałby stałe przyrosty punktów i w miarę możliwe równe szanse.