Gratuluję Czyżby to Benio? 😁 Brawo chłopaki ciśnienie dalej 💪
Posts by maxkolonko
-
-
Gratulacje
Można też dodać, że atakujący stracił taką samą ilość GS w drugim, identycznym ataku na innego moona, gdzie wlot był 5 minut później -
Gratuluję nie tylko udanej obrony, ale też wiersza, bo nawet mnie rozbawil
Szkoda, że Majsu zebrał złom, chociaż ta strata 1kk GS go chyba dużo bardziej zaboli 
-
Gratuluję. Wreszcie ktoś utarł nosa atakujacemu- jego stale latanie na satki i pełzacze jest bardzo irytujące, szczególnie że zaraz później ucieka na urlop. Jeszcze raz gratuluje
-
Ładnie Diabel cisnij dalej😉
-
Zależy jak to interpretujesz. Event nie zakładał nigdy dodatkowej puli lotów - przynajmniej tak to wyglądało na początku. Bonusowe loty to nie była "extra pula " a jedynie booster na wiecej artefaktów z nich. Więc latając - pobierało z twojej. Jeśli je wylatałeś i jeśli o tym mówisz no to nie latałeś za darmo - tylko za "swoje", nie "za dodatkowe".
Rxecz w tym, że tego nie wylatałem. Nie chodzi mi zresztą o te bonusowe loty, bo to zupełnie co innego. Miałem swego czasu dłuższą przerwę od gry, a loty FŻ i tak się codziennie dodawały (jak wiadomo po 50). Miałem jeszcze ponad 1000 ,,wolnych" lotów wczoraj wieczorem, a dzisiaj nie ma już z tego nic. Na 99% to kolejny bug związany z wprowadzeniem eventu ze sklepem FŻ.
-
Przed eventem ze sklepem FŻ (i w czasie jego trwania) miałem jeszcze dostępnych ponad 1000 lotów dla FŻ. Dzisiaj się loguję i zostało 50....gratuluje GF, najpierw wprowadziliście event, który początkowo nie działał (i pierwszego dnia do południa zdobyłem 0 artefaktów), a teraz nawet gdy się skończył są kolejne problemy
-
Potwierdzam- na pierwsze 100 wysłanych misji (rzekomo z bonusem) zero artefaktów, co mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło. Skończyły się te misje ,,bonusowe" jak zrobiłem ponad 100 wypraw i artefakty zaczęły już normalnie wpadać- po prostu gratulacje GF nawet tak prostą rzecz potraficie schrzanić

-
Display More
Jak to sobie na sucho przeanalizowałem to najbardziej prawdopodobne są dwie opcje:
1. ,,Urozmaicą" trochę nagrody- nie będzie tych co zawsze (jakiś dopalacz, sloty na ekspedycje, flote itp.) tylko dodadzą jakieś badania/budynki i będziesz mieć konkretny czas, żeby to wykorzystać
2. Wszystko pozostanie bez zmian, ale najbardziej ,,chodliwe" nagrody (np. jak zmiana klasy) będą miały ograniczenia czasowe- wszystko po to, żeby ktoś nie chomikował nagród na wybrany moment, tylko musiał je wykorzystać dość szybko. Wtedy gdy przyjdzie czas, że musiałby potencjalnie użyć tych wszystkich ,,chomikowanych" przedmiotów to gracz nie będzie miał wyjścia i będzie musiał je kupić za anty.
Jak wszyscy widzą opcja nr 1 jest zdecydowanie lepsza dlatego znając GF raczej pójdzie to w drugą opcję.
Jak widać wygrała opcja nr 2- odebrałem nagrodę skrócenie czasu budowy budynków o 6h i mam tylko tydzień na to, żeby to wykorzystać
-
Jak to sobie na sucho przeanalizowałem to najbardziej prawdopodobne są dwie opcje:
1. ,,Urozmaicą" trochę nagrody- nie będzie tych co zawsze (jakiś dopalacz, sloty na ekspedycje, flote itp.) tylko dodadzą jakieś badania/budynki i będziesz mieć konkretny czas, żeby to wykorzystać
2. Wszystko pozostanie bez zmian, ale najbardziej ,,chodliwe" nagrody (np. jak zmiana klasy) będą miały ograniczenia czasowe- wszystko po to, żeby ktoś nie chomikował nagród na wybrany moment, tylko musiał je wykorzystać dość szybko. Wtedy gdy przyjdzie czas, że musiałby potencjalnie użyć tych wszystkich ,,chomikowanych" przedmiotów to gracz nie będzie miał wyjścia i będzie musiał je kupić za anty.
Jak wszyscy widzą opcja nr 1 jest zdecydowanie lepsza dlatego znając GF raczej pójdzie to w drugą opcję.
-
Bardzo ciekawe starcie- gratulacje dla obrońcy za reakcję. Jest na uni parę osób co latają na ekonomów i po satkach, ale jak widać nikt nie może być pewny złomu. Atakującemu

-
W związku z takim zapisem mam pytanie czy reszta przedmiotów która była dostępna w przeszłych eventach też stanie się ograniczona czasowo do aktywacji czy zostaną na stałe dalej? na głównym koncie mam blisko 1200 przedmiotów i nie wyobrażam sobie że będę musiał nagle zużyć z 300 bo mogą przepaść. Tak samo nie wyobrażam sobie że z powodu eventu nagle mam zacząć inwestować w formy życia gdzie skracacze do form życia czekają na swój odpowiedni czas. Jest to według mnie wymuszanie zmiany stylu/planu gry na graczach...
Change my mind please...Myślę, że poprzednie nagrody zostawią w spokoju, w końcu prawo nie działa wstecz

-
Zbliża się nowy event i pojawił się tam ciekawy zapis:
Ostrzeżenie: Wszystkie przedmioty dostępne podczas eventu są tymczasowe (z wyjątkiem Sztabu, jeśli jest jedną z nagród).
Oznacza to, że czas na ich użycie jest ograniczony. Jeśli czas upłynie, a przedmiot nie zostanie aktywowany, zostanie on usunięty z ekwipunku.Dobrze rozumiem, że jeśli np. odbiorę dopalacz jako nagrodę i nie wykorzystam tego w odpowiednim terminie (jeśli tak to jakim?) to mi on przepadnie?
-
Diabłowi zabrakło minuty z tego co napisal- gratulacje dla agresora za wyczucie chociaż Diabeł jakąś małą część złomu zebrał. Agresor po ostatnim złomie, który dostał chce się odegrac i chwała dla niego- pozdrowienia
-
Obrońca pojechał, pewnie na dłuższy urlop
Gratuluję, fajny zysk -
Piękny zysk, można było się spodziewać, że po fuzji będą pojawiać się takie starcia i coś mi mówi, że to dopiero początek
Obrońcy 
-
Napisze krotko- to co zrobili agresorzy jest legalne i zgodne z regulaminem gry. Ale czy jest za to moralne? Niech każdy sobie sam odpowie na to pytanie
-
Wszystko super, fajnie ale gracze Kerberosa też powinno mieć możliwość przenosin. Na serwer wpadnie topka (tyle dobrego, że dwie galaktyki dodaliscie) i zwykli gracze z tego uni nie mają raczej szans np. z tymi z quasar. Robicie mega mocne uni i Ci którzy byli na Kerberosie od początku są najbardziej poszkodowani. Ja się co prawda nigdzie nie wybieram, ale takie top 50 na Kerberosie wyląduje w trzeciej, czwartej setce po fuzji, nie tak to powinno wyglądać.
-
Stracił baniaka pancy i sugestia prawie taka, że niby jest na zero
No pogratulować
Tuskowi obrony a atakującemu wyobraźni i ubierania faktów tak pięknie jak politycy przed wyborami.
ps. łączny procent to tylko 58 k ? bo coś mało chyba w tytule
Gratulacje, na mnie agresor lata dokładnie tak samo https://files.fm/u/d43e28xb2e - wysyła po 300k pancy dla 50kk zysku i bardzo sie cieszę, że ktoś go wreszcie pokarał, bo lata na pałę i nie sprawdza nawet aktywek przed wlotem. Czasami go podziwiam, że nie szkoda mu czasu żeby latać na takie śmieci. W każdym razie obrońca ma złom pod dom

-
Gratulacje kaps. Myslalem, że po tych paru złomach, które dostaliście na początku uni się nie podniesiecie, ale jak widać byłem w wielkim błędzie i Ty oraz HWNI wrociliscie z przytupem.
Cisnijcie dalej, w przeciwieństwie do wielu innych topek wy macie umiejetnosci, więc życzę powodzenia i wielu podobnych starć po właściwej stronie