Bardzo ładnie Diabeł, widać że Ci flota nie rdzewieje, ciśnij dalej
Posts by maxkolonko
-
-
Wielkie graty Balboa ten sojusz zaoraj do zero bo tam same cwoki graja
top na pc i czekamy na kolejneBez przesady, akurat większość graczy w HWNI to ogarnięci ludzie i nie jednego złoma zrobili (patrz kaps czy pijak).
Co do starcia to gratulacje dla atakującego, miał dobre wyczucie
-
Gratulacje Diabeł, obrońca bywa dość irytujacy swoim zachowaniem, więc tym bardziej
-
Elegancko Diabeł, można powiedzieć, że zacząłeś święta z przytupem
-
Ok jasne, to wiele wyjaśnia- dzięki
-
Czy ktoś mógłby mi szczegółowo napisać co daje kolektorowe wzmocnienie Rock'talów? Gram odkrywcą i mimo rozwijania tego badania nie widzę, żeby w jakimkolwiek stopniu wzrastało mi godzinne wydobycie (ewentualnie może jestem ślepy i źle patrzę). Z góry dzięki za pomoc
-
Gratulacje dla agresora. Szkoda Diabła, źle wysłał FS i tyle w temacie. Próbował jeszcze uciekać, ale został zaspamowany sondami i nie było jak. Szybkiego przetopu.
-
Gracz ma prawo do przedstawiania swojej wersji wydarzeń, oczywiście przy tak obfitym ataku, można powiedzieć wszystko: że było legitnie, nie było ustawki. Ale społeczność OGame, szczególnie nasza, widziała już podobne przypadki ustawek, zaaranżowanych złomów, transferów surki, która została sklonowana, zakupiona itp. Wtedy to cała złość spada na zespół za brak reakcji.
Zespół ma prawo zakwestionować każde starcie, chociażby nie wiem jak mocno wypolerowane. Jeżeli mamy podstawy uważać, że doszło do naruszenia Zasad Gry, to przystępujemy do działania. Ale wszystko musi mieć punkt zaczepienia. Już z pewnością nie jest tak, że przychodzi gracz X z zarzutem, że gracz Y jest cziterem i mamy nałożyć bana tu i teraz. Jesteśmy świadomi ograniczonego pola działania i nie zawsze jesteśmy w stanie pozyskać wystarczających informacji o naruszeniu dokonanym przez gracza na dany moment. Czasem wymaga to dłuższej obserwacji.
Dlatego proszę Was, abyście wzięli pod uwagę, że nie każdą sprawę, którą do nas zgłaszacie, można na 100% uznać za pewną po naszej stronie, tak jak sobie tego życzycie.
Ostatecznie, można się z nami nie zgadzać, można wieszać na nas psy (w ramach regulaminu oczywiście), szczególnie przez zainteresowane strony, ale ostatecznie to my jako Zespół jesteśmy policjantem, sędzią i katem.
Jeszcze jedno: pomysły na spamowanie Supportu zgłoszeniami jak te podane w poście #7 do niczego nie doprowadzą, a tylko jeszcze bardziej utrudnią naszą pracę. Z góry zaznaczę, że na tego typu zapytania nie będziemy odpowiadać.
Art skoro uważasz, że atakujący przedstawił tylko swoją wersję zdarzeń to napisz jak to wyglądało wg was. Bo w tym momencie z tego co napisałeś wynika, że Plazma będzie musiał dokonać zwrotu, bo wy uważacie że atak był oszustwem. Dajcie na to jakieś argumenty
-
Teraz pytanie czy samo starcie też nie zostanie anulowane skoro nakazali zwrot surowców
-
Tak jak ktoś napisał wcześniej zawalił przede wszystkim support i teraz muszą na kogoś zrzucić winę. Plazma zaatakował wiedząc, że surka jest lewa, ale pisane były wcześniej tickety w tej sprawie, więc stwierdził że poleci skoro nie było reakcji. Jak dla mnie jeśli support chce wyjść z Twarzą to powinien anulować ten zwrot surowców, bo tak przed każdym atakiem trzeba by się upewniać czy konto jest w 100% legalne, a to już jest chore.
-
Jasny przelicznik, jasne zasady. ktoś z GF wreszcie poszedł po rozum do głowy
-
Elegancko, gratuluje obrońcom bo procent bardzo ładny. Czesiowi też na swój sposób gratulacje, za stalowe jaja i lot do końca.
-
Gratulacje dla agresora, chociaż tak jak napisał obrońca o 10.00 był dzisiaj problem z zalogowaniem się (ja próbowałem jakieś pół godziny zanim się udało) i jeśli GF chciałoby być uczciwe to jak dla mnie powinno anulować starcie (będzie widać, że obrońca próbował się zalogować), bo tak to niesmak pozostał. Przecież sytuacja może się kiedyś odwrócić i to agresor dostanie złoma, mimo że będzie pilnować floty
-
Brawo. Wreszcie został trafiony ten który kulturą nie grzeszył, za to latał słabszym po satkach bez większego sensu. Przetapiaj
-
Elegancko Lancelot, ciśnij dalej
-
Elegancko Diabeł, ciśnij dalej
-
Niestety nie mam zbyt dobrych wieści dla atakujących. 2.5 roku temu miałem dokładnie ten sam problem tylko w dużo mniejszej skali. Zgłosiłem ticketa i dostałem odpowiedź, że błąd został naprawiony, na dowód załączam post z forum: 03.11: Wersja 8.4.0-pl6
Gdy napisałem, że kto mi w takim razie zwróci przepalony dex to dostałem informację, że GF nie przewiduje rekompensat w tej sprawie. Screen z korespondencji z GF, a konkretnie Rudą: https://zapodaj.net/plik-J1DsFLBn3v
Jak widać po 2.5 roku problem powrócił i wbrew temu co napisano na forum nic się nie poprawiło. GF zbiera kasę, a błędy w grze nie zostają naprawione latami.
-
Nie uważam, że przeklikanie GS za paczki (i to dużo paczek) jest jakąś wielką umiejętnością, ale szkoda że kaps też przegrał z paczkomatem. Życzę odbudowy, a obrońcy gratuluję zasobności portfela
-
Eko i badania jak najbardziej na tak (albo chociaż badania, skoro eko się nie da). Pomijanie układów na nie (i tak już złoma można dostać w parę minut), zmiana prędkości flot pokojowych też na tak, dłuższego fs będzie można robić
-
Trzeba napisać wprost- GF [ciach] tę zmianą całą grę, a mój ulubiony dodatek (AntiOgame) jest w tym momencie bezużyteczny. Wiele się mówi o niemieckiej jakości- ja jej tu [ciach] nie widzę
[mod='Ruda']Pseudocenzura[/mod]