Posts by MamDres

VENOM mam wrażenie , że masz żal że wydałeś 3k i guzik z tego było. Twoje podejście nie jest neutralne. Piszesz o dwóch wariatach , dla mnie jesteś np. 3. Bo jak można wydać 3 tys... Twoja sprawa ? Tak samo jak tych dwóch Panów też. Czy chcą zarabiać w grze ? A co GF w tym momencie robi ? Przecież to to samo . Mało tego , Ty dajesz innym zarabiać , a bronisz drugiemu. GF Zarabia poprzez grę i milion razy więcej niż Ci dwaj , więc porównanie i apel nie na miejscu. Skoro to są Twoje pieniądze i wydajesz gdzie chcesz i ile chcesz dla przyjemności to nie rozumie czemu ja mam tak samo ich nie wydawać ? W handlu zawsze liczyła się cena. Po co mam kupić za 100 zł od GF 1kkk jak mogę mieć u Polaka za tą samą cenę 10 razy tyle ? Gdzie tkwi problem?

Edit. Jeśli oni zostaną zmuszeni do darowizny 1 paczki na tydzień , Ty staniesz się dla innych taki sam jak oni. Jak rywalizować z graczem , który wydał 3000 zł ? Przecież gramy dla przyjemności ...

Venom, chylę czoła:brawo:. Jesteś pierwszą tutaj osobą, która nazwała rzecz po imieniu, bez owijania w bawełnę. Twój system zasad również jest według mnie optymalny, tylko jeśli chodzi o karę, dodałbym bana bez możliwości zapięcia urlopu (bardziej boli).

Adanio, co sądzisz o takim rozwiązaniu ograniczeń w sprawie darowizn?

System jest do kitu.

Ten jeden gracz by sprzedawać takie ilości musi sam grube tysiące wpakować w konto i nie mowa tutaj o kilku. Następnie znów ładuje grube kk by sprzedawać ( nie ważne czy z zyskiem czy za darmo , ale dalej ładuje anty ). 1 paczka na tydzień sprawi , że nie będzie takich kont już , a wtedy Twórcy będą bardzo niezadowoleni. Darmowe OGame się już skończyło kilka lat temu . Uwierz mi że jeden taki gracz jest w stanie utrzymać kilka serwerów . Ograniczenie go i jego finansów sprawi , że przestaną one istnieć :D

Najpierw wprowadzacie zasady , później wyjaśnianie , a na koniec pytacie społeczność co sądzą i prowadzicie dyskusje . Chyba Wam się kolejność pomyliła...na prawdę ...

Pomijając fakt z że nie znam innej gry gdzie ktoś ze znajomych , klanu , sojuszu , dobrej duszy nie może pomóc drugiemu to już przypuszczam , że z tego nie pomysłu nie odejdziecie . Obojętnie co nie wymyślicie to nie zatrzymacie tego procesu .

Jeśli już rozlało się mleko i zasady mają być z du ... ( Tak jak teraz są ) to proponuję zrobić tygodniowy limit bez względu na ilość pkt darczyńcy czy obdarowanego . Czysto , jasno i przejrzyście .

1 tydzień uni 1kkk surowca.

2 tydzień uni 5kkk surowca.

3 tydzień uni 10kkk surowca.

Od 4 tygodnia np. 50kkk max na tydzień i tyle.

Tutaj limity podaje do dyskusji .

Tak czy siak będzie ktoś się musiał tłumaczyć Niemcom , ale gracze może nie będą poszkodowani. Na początek po rozpoczęciu gry 1kkk surowca to 1 mln pkt . To ani nie mało ani nie dużo. Tu już nikt poszkodowany nie będzie. Po miesięcy gry musi być stały tygodniowy limit i nie może to być na pewno X5 ilości z konta bo tym oto sposobem w 8 dni jestem w stanie zwiększyć wielokrotność o 125 razy jak pisałem już wyżej. Przede wszystkim musi być przelicznik 3:2:1.

Bany ? Jakie ? Dacie na tydzień to się będzie opłacać , dacie zwrot surowca to nikogo nie będzie na to stać. Kto ma zostać ukarany , darczyńca czy obdarowany ?

Nie wiem wogole po co się mieszać do tego co działa normalnie. Gracze szybciej się rozwijają , GF ogromne profity , gracze mają konkurencję .

Idąc tym tokiem myślenia , wystarczy cofnąć anty i gra też byłaby normalna. Kto na to wyrazi zgodę ? Hehe.

Cały zamęt nie jest o to kto sprzedaje a kto kupuje bo i tak taki limit to żaden limit. Mając 1 mln pkt mogę w niedzielę pomnożyć X5 i wieczorem mieć 5 mln , po kilku h ( w poniedziałek )zrobię z tego znów 25 mln na koncie także w 2h z jednego ( 1 mln ) miliona zrobię konto mające 25 mln. Odczekać spokojnie 7 dni i na moim koncie będzie 125 mln pkt. Także nie rozumie co ta zmiana ma za sens która umożliwia mi w lekko ponad tydzien zamiast X5 to powiększyć konto 125 krotnie.

I mowa tu tylko o zwykłej surce , nie chce myśleć jak będziemy obdarowywani deuterem ... Wprowadzanie darowizn w postaci jednostek jest kolejnym babolem w tym zapisie. Kompletnie dla mnie niepojęte .

Zmiana tylko i wyłącznie dla nowych kont , gdzie GF albo Polski team chce uniemożliwiać kupowanie w pierwszych dniach i zmusić do zakupu paczek od GF. Już widzę ten tłum pędzących graczy ,którzy kupują te paczki . Nikt nie pomyślał o rozwoju słabszych , powrót znajomych na starsze uni , rozpoczęcia po kilku dniach . To wszystko idzie w zupełnie innym kierunku . Graczy będzie po prostu ubywać. Wprowadzić limit dla nowych , którzy im uniemożliwi rozwój , za to nic nie zrobić w drugim kierunku gdzie przy 100mln pkt czy więcej te X5 to ogromny zastrzyk.

Ogólnie rzecz biorąc zmiana nie wnoszącą nic ( no może kilka pierwszych dni na uni ).

Skoro nie można otrzymać darowizny wystarczy iść w drugą stronę. Zaatakować swojego darczyńcę . Kto mi udowodni że nie był to zwykły atak tylko darowizna ? Nikt. Pushem też to nie jest bo atakujemy silniejszego. To teraz na nowym uni zamiast budować DT na ekspy to będziemy budować DT na ekspy + "darowiznę". Chyba że znów Lokalne OGame się zmieni i wprowadza limit ataków xD ( nie mylić z bashem)

Błąd w myśleniu i wzorach , błąd w pisaniu (patrz pkt 14 gdzie w jednym zdaniu jest kk oraz KKK ). Sorki , ale dla mnie to totalna klapa. Najpierw ogłosić zasadę 5h przed jej wprowadzeniem , potem 3 dni na jej wyjaśnienie ( przecież team zawsze ma czas ) , a na koniec pełno błędów . I wy chcecie aby błędy w grze zostały naprawione ? Jak tu z najprostszymi zdaniami jest problem. Gdzie tu mówić o mechanizmie gry ...

Przypominam że zasada dziala od 3 dni a nadal nikt nic nie się.

My mamy zgłaszać próby i każda darowiznę . Team tak zapracowany , se już sam nic nie potrafi zrobić , a tu dochodzą następne tickety( ja podaję im datę starcia , czas , koordy i dostaje odpowiedź: poproszę API). Kompletnie nic już sami nie zrobią. Zaraz będziemy dostawać odpowiedzi , proszę wejść sobie na mój panel administracyjny i samemu sprawdzić , dokonać oceny. Do tego to dąży . Mamy już nowe , współczesne OGame. Zaraz będzie to OGame Lokalne . I tyle w temacie.

I nie przepraszajcie za błędy. Mieliście wystarczająco czasu na przygotowanie tego. Ktoś kto nie potrafi , po prostu się do tego nie nadaje. Pakuje walizki i wraca tam skąd przybył.

Co ma zrobić gracz jak dostanie 1kk surki sam nie mając nawet 1 MT?

Zgodnie z tym co zasada mówi, to nie może dostać darowizny.

To jak mozna pomoc komukolwiek na start albo albo pomoc w odbudowie po zlomie? Tak generalnie rzecz biorąc to nic nie będzie można z jednej strony nowym trzeba pomagać, z drugiej nie można... oO

Jak to jak. Niech gracz sam sobie kupi paczki xD dobra ta zmiana dla GF , sojusze i znajomości nie mają już żadnego znaczenia xD

Panda :

Mam 10mln pkt , w poniedzialek dostaje w darowiźnie 49kkk. Przetapiam i mam 49mln pkt. We wtorek mogę dostać już 250kk-49kk , ponieważ w dalszej części nie dostałem 5 krotność pkt na swoim koncie. Przetapiam i mam 249mln pkt. W środę przechodzę całe OGame bo dostaje 1500kkk. Tak to ma działać ?

Intu jest pies pogrzebany bo zaczynając na nowym uni przez 6 dni jestem w stanie pomnożyć swoją wartość konta o xxxxx razy . Nikt nie będzie mi kazał , ani ja nie mam zamiaru pamiętać , że w poniedziałek od startu dostałem 1kk surowca i było to 1/5 wartości konta , a w sobotę będę miał już 50 mln pkt i będzie się liczyło 4/5 od 1mln , a nie od 50.

Edit. Wyjaśnię to jeszcze prościej.

Rozpoczynam grę. Mam 1 pkt. Dostaje 4 jednostki surowca. Pozostaje 1 jednostka do limitu. Po kilku dniach ekspienia mam już na koncie 1mln pkt. Pytanie: mogę dostać jeszcze 1 jednostkę czy 1kkk metalu ? Jeśli 1 jednostkę to mija się z celem , bo nie jestem w stanie pamiętać ile miałem pkt kilka dni wcześniej , jeśli 1 KKK to tak wasza 5-krotnosc można podwyższać w nieskończoność .

Zapewne Brodaty grasz sporo czasu i zapewne wiesz ile ludzi pisze na początku by wspomóc ich jakaś surka . Wiele razy wysyłałem i co mam im teraz odpowiedzieć ? Że GF znów idzie w złym kierunku i by sobie kupili paczki to będą ja mieli ? Czy mam po prostu wysłać im 5 jednostek metalu i modlić się by owy gracz nie miał mnie w ... I napisał ticketa ?:D

Pytanie 2- ile surowców mogę wysłać graczowi mającemu 0 punktów?

i to jest bardzo ważne pytanie jak nie najważniejsze :) w tym momencie jeśli nie zaczniesz na nowym uni o 14:00 to już nie zaczniesz wcale :) gdzie tu mowa o pomocy dla starych sojuszników , kogoś kogo się namówiło po kilku dniach / tygodniach na jakieś uni.

Oczywiście chcąc wykluczyć jedno , team psuje drugie .

Weźmy przykład najnowszego uni , które trwa ponad tydzień. Rejestrując się dziś , gra nie ma sensu . Nikt nie może mnie wesprzeć , nikt nie wyśle groszowych kilku kk , a jak się dorobię 1000 pkt to będę musiał pisać 30 ticketow xD

Prosta matematyka:

Mając 10mln dostaje 49kkk metalu w poniedziałek. We wtorek mając już 59mln pkt mogę dostać kolejne 300kkk ? Bo kto mi zabroni ? Przecież limit dotyczy tygodnia , a nie poniedziałku ...Nikt nie będzie pamiętał ilości pkt w sobotę wieczór z poniedziałku . A może mamy sobie to zapisywać ? I tym oto sposobem już można z 5 krotności podnieść swój limit to 500 krotność :)

O jednostkach już nie wspomnę bo traktować 50kkk metalu tak samo jak 50kkk paliwa to ogromna porażka.

Jak zwykle info z tyłka wyjęte i zero konkretów.

1. Jak liczona jest 5 krotność konta ? Mając 10 mln pkt na koncie mogę otrzymać 50mln metalu czy 5 mld , a może 50 kkk?

2. Czy obowiązuje przelicznik ? 50 mln metalu , a 50 mln deuteru to spora różnica. Przeliczniki są różne , można kupić po 2:1 , a można po 3:1

3. Jak team chce opracowywać zgłoszenia , skoro z obecnymi są problemy ?

4. Co grozi darczyńcy , gdy obdarowany nie zgłosi ? ( Chociaż mowi / powie że zgłosił )?

Dlaczego nowe zasady wprowadza się tak szybko ? 6h na przeczytanie i formacji , zwłaszcza w weekend to mało czasu. Team zawsze ma wymówkę , że czas , że święta w gronie rodziny i opracowanie może się opóźnić ... My natomiast jako gracze mamy wszystko wiedzieć i dostosowywać się w kilka h do zmian . To , że pierwszy tydzień będzie łagodniejszy jakoś mnie nie przekonuje .

Nie rozumie ? O czym ? o wprowadzeniu limitu wysyłki surowców do słabszych kont by ukrucic proces handlu surowcami. Ty chyba nie rozumiesz o czym ja piszę. Każda zmiana , limit spowoduje że gracz silniejszy przestanie KUPOWAC PACZKI , a zarazem sponsorować GF.

Wy dalej tego nie rozumiecie. Każdy inny zapis spowoduje to , że GF przestanie zarabiać całkowicie , albo znacznie ukróci sobie zyski. Jak można komuś zabronić kupić 20 paczek i zmusić do kupna np. 10 na dobę ? Każde słabsze konto które kupuje w sposób nielegalny surowce , powoduje że sprzedawca musi kupić paczki od GF. Co wy chcecie zmienić ? Wprowadzić limit , blokadę ? Nierealne.

To nie jest tak , że GF nie patrzy na graczy. Patrzy co jest opłacalne , a skoro to im przynosi zyski to nawet 1k graczy nic nie zmieni.

Abonament ? Znów wrócę do punktu wyjścia. 1 gracz jest w stanie zainwestować myślę że 10k zl. I mówimy tu tylko o top 1.

Abonament 30 zł ? Myślę że nie znajdziesz nawet 500 osób. Kolejny pomysł z tyłka. Też chciałbym wrócić do starych czasów , ale wasze pomysły są na prawdę kiepskie. To tak jakbyście poszli do pracodawcy i powiedzieli mu " część szefie , mam pomysł , zamiast 3000 zł wypłaty chce pracować za 1000 zł ". Każdy Wasz kierunek sprawia , że firma przestanie zarabiać tyle ile zarabia , ukróci w sposób bardzo widoczny swoje zyski , a nikt do tego nie dopuści. Skoro gra świetnie się trzyma , ludzie wydają w tysiącach na nią to po co mają coś zmieniać ? Bo ktoś jest niezadowolony ?

MamDres. Może i masz racje z tym, że dziś takie jest ogame. Prawda jest taka, że gra tutaj wielu ludzi, ktorzy zaczynali wtedy, gdy ważne były umiejętności, poznanie mechaniki gry, zawieranie sojuszy itp. , a nie zasobność portfela. I larum podnoszą te osoby dla ktorych p2w jest nie do przyjęcia bo nie taka była idea gry tej gry ktorej poswiecili z 20 lat "życia".

Teraz przyjdzie taki Antharas. Lub Valhalla. Sypnie cebulakami plus walnie przekręt z brazylijską antymaterią i jest numer jeden. Dla normalnych graczy jest to jawne walenie w uja...., a GF klaska i woli zarobić, aniżeli utrzymać przy życiu grę.

I tak mniejszość rządi większością.... Tak jak w Polsce pisuary rzadzą większością :D

Nie wiem czy śledziłeś serwer świąteczny. Jeśli nie to mogę Ci powiedzieć , że zapewne jeden lub dwóch graczy z Turcji w 2 tyg spłacili wszystkie inne serwery . Po kilka miliardów pkt ( a gdzie inni ?). Dodaj do tego innych , inne kraje , nawet w PL troszkę funduszy poszło. Także jak na każdym uni zostało by po 5 graczy to i tak GF by miało kosmiczne zyski :))) nie ma szans na zmiany , nie ma szans na protesty i urlopy. To i tak nigdy nie nastąpi , a GF było i będzie zarabiać. Grałem w tych czasach co mówisz , było innaczej , ale też wszystko się zmienia. Wtedy utrzymanie serwerów na pewno nie kosztowało tyle co teraz . I tak można było by wszystko wymieniać. Trzeba zrozumieć jedna rzecz. GF nigdy nie cofnie się wstecz , ponieważ przestałoby zarabiać. To bez sensu. Co z tego , że gra 10 razy mniej ludzi , jak gra przynosi 20 razy więcej profitu . Każdy który by ta gra zarządzał nie zmieniałby tego. Nigdy. Wręcz przeciwnie , będą się co jakiś czas nowe dodatki pojawiać , nowe pomysły. Jeszcze chwila i będziemy mogli skracać czas lotu flot. Może nie w całości , ale 10% na przykład. Kiedyś do tego dojdzie. Zobaczysz :) a póki co to wołamy o opamiętanie się firmy , która nigdy nas nie wysłucha . Nawet kosztem odejścia. Zawsze znajdzie się ktoś kto zainwestuje , kto spróbuje , kto kupi. I o to w tym chodzi . Miłego dnia :)

Juz widzę , jak wszyscy grają na uni bez anty , boosterów itp. . Może jeszcze X1 badania i czekamy na turborecki 3 miesiące , blokując wszystko w koło ...😂 Nigdy nic się nie cofnie , wszystko się zmienia. To tak jakbyś chciał cofnąć się do Fiata 126p bo było jakoś tak fajniej ...

Wracając do tematu. Pamiętaj , że GF również zarabia na tym . Sami sobie w kolano nie strzela. Ten ktoś kto sprzedaje , musi kupić paczki. Różnica polega na tym , że mamy więcej. Powiedziałbym , że nawet tym oto sposobem GF ma lepsze zyski . Dlaczego ? Bo wiele osób nie kupi paczki 10kk i GF ma zero zysku. Mając paczkę 500kk już kilku na pewno się znajdzie. Reasumując ? Co chcesz blokować ? Nigdy tego nie zablokujesz. Masz tylko wybór , grasz i akceptujesz , albo znikasz :) nie oczekuj , że ktoś przyblokuje zyski bo sam jakbyś miał firme i kosmiczne zyski to staralbys się to rozwinąć , a nie iść do tyłu. Takie jest dzisiejsze OGame ;)

Wy lecieliscie do konca bo nie zostawia się , leci się z honorem a dwóch Waszych was perfidnie olało hahah... Głupszego wytłumaczenia nie czytałem. Też mi honor ...może się sprzedali , co ?:D

Promyk Ty powinieneś już zniknąć z oferty GF. Najpierw szczekales przez dwa dni że nikt Cię nigdy nie zezlomuje , a po złomie szczekasz dalej o jakimś honorze i anty...

Może po prostu pro elo kozaki myśleli , że flota intera po prostu doleci za 48 minut ? :D taka wersja jest najbardziej prawdopodobna ... Później ktoś im wytłumaczył , że ona już stała i teraz kozaka zgrywają xD

Ps. Pozazdrościć sojuszu. Lecą dwie podstawki a połowa sobie przed atakiem znika xD

Tak wygląda ta gra teraz: albo masz umiejętności albo wydajesz kasę. Atakujący mają to pierwsze, co mają obrońcy to pozostawiam do oceny czytającym ten wątek;)

No widać jakie mają umiejętności agresorzy wyżej ... Tak można było umoczyć 20 lat temu jak GF nie widziało co to moon xD