Mogliby taki eksperyment na rok zrobić, będzie zarabiał to fajnie, nie będzie zarabiał to cyk fuzja i nie wracamy do tematu xd Nie ma co ukrywać, otwieranie co chwile nowego serwera i paczkowanie, więcej kasy przynosi niż 100lat serwera z abonamentem.
Posts by DiGriz
-
-
-
przez długi czas o banach za automatyzację nie słyszało się niemal w ogóle, aż nagle kilka tygodni temu w niemal każdej społeczności pojawił się wysyp takich wątków.
Jest to spowodowane wprowadzeniem AI do sprawdzania logów. Kiedyś trzeba było ręcznie sprawdzać, teraz wrzucasz logi hurtem do AI i cyk masz wynik.
-
Chłopy o tym już było, jeśli wyczerpaliście limit przedmiotów jakie w ciągu miesiąca mogliście znaleźć, to i w evencie nic nie znajdziecie.
Nie latam na ekspedycje, ale teraz przełączyłem sobie na odkrywce dla badań, przy okazji włączyłem admirała i +3+2+1 ekspedycje (dziennie wysyłałem ~150 eksp). Wynik? 1 Przedmiot przed eventem i 1 w trakcie.
-
Jeśli zależy ci na szybkim zdobyciu 99% to bierzesz wszystkie 5 badań na ~11lvl i masz to. Zakładając że masz 15 planet.
Możesz wybrać 3 badania - Roboty-Asystenci (koniecznie bo 0,2% dają) i 2 bez znaczenia które bo dają tak samo 0,1% - przy 10% bonusie form życia to średnie lvl musisz dać na ~15lvl. Daje to 99% i masz 2 sloty na inne badania LF. Roboty-Asystenci możesz zmienić jeśli zależy ci na badaniu bojowej/osłon/opancerzenia (zmniejsza czas o 0,2% ale też zmniejsza koszt tych badań)
-
Wysyłasz na 48h
chcesz żeby wróciła za 24h
zawracasz za 12h
Prościej się nie daA teraz podaj mi dla czasu lotu 17,5h i żeby dotarła na jutro o 20 :p i to szybciutko
trabant chatgpt przygotował mi to na szybko i działa (o dziwo)
-
Czy wysokie przyrosty powinny być powodem bana?
Nie, ale powodem bana może być użycie nielegalnych narzędzi
QuoteSkrypty, dodatki i narzędzia („narzędzia”) udostępnione w OGame Origin są tolerowane do użytku zgodnie z Ogólnymi Warunkami Korzystania z usługi Gameforge dla OGame.
W odniesieniu do bezpieczeństwa i ochrony danych, użytkownik korzysta z tych narzędzi na własne ryzyko; Gameforge nie gwarantuje zgodności narzędzi w tym zakresie.
Narzędzia, które można znaleźć w różnych sklepach (takich jak Chrome Webstore, Mozilla Addons, Google Play Store, Apple Appstore itp.) muszą być tolerowane i wymienione w tym podforum.
Jeśli znalezione narzędzie nie jest tutaj wymienione, jego używanie nie jest legalne. Użytkownik ponosi odpowiedzialność za sprawdzenie, czy używane przez niego narzędzia są tolerowane.
Należy pamiętać, że generalnie tylko najnowsza wersja opublikowana w subforum jest dozwolona. Jeśli narzędzie dodaje funkcjonalność, która nie została w nim opublikowana, istnieje ryzyko, że zostaniesz zbanowany za korzystanie z tej funkcjonalności.
Jeśli natkniesz się na narzędzie, w wersji, która nie została opublikowana, lub które ma funkcjonalność opisaną w Funkcjach Zabronionych, zgłoś to odpowiedzialnemu ToolDevowi.
Aby zachować bezpieczeństwo, zaleca się korzystanie wyłącznie z najnowszej wersji, która została wydana z dziennikiem zmian na Forum Origin.
-
edit, źle przeczytałem
do skasowania
-
-
Wstaw wygrany raport wojenny walki z obcymi/piratami.
Już jest 8 raportów z remisem :p Zolw zmechuU28 Ashwagandha dziadzia Testie
-
Kolonizuj, porzuć, kolonizuj, porzuć - zrób tak 32 razy i masz z głowy
-
cr-cz-173-c59b9a4e8dbe477f85b36fe8acf7968f27d0aa88
Dnia 01-12-2024 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Agresor DiGriz [CFS]
Agresor przejął:
506 Metalu, 507 Kryształu i 507 Deuteru
Agresor stracił łącznie 0 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 0 jednostek.
At these space coordinates now float 0 metal, 0 crystal and 0 deuterium.
Agresor przejął łącznie 1.520 jednostek.
Szansa na powstanie księżyca 0%.
Złom zebrany przez atakującego/atakujących.
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: 506
Kryształ: 507
Deuter: 507
agresor zyskał łącznie 1.520 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -506
Kryształ: -507
Deuter: -507
obrońca stracił łącznie 1.520 jednostek.
-
cr-cz-173-28b808d4041e1347dde42f3bd4018fd60a4313ff
Dnia 01-12-2024 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Agresor DiGriz [CFS]
Agresor przejął:
506 Metalu, 507 Kryształu i 507 Deuteru
Agresor stracił łącznie 0 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 0 jednostek.
At these space coordinates now float 0 metal, 0 crystal and 0 deuterium.
Agresor przejął łącznie 1.520 jednostek.
Szansa na powstanie księżyca 0%.
Złom zebrany przez atakującego/atakujących.
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: 506
Kryształ: 507
Deuter: 507
agresor zyskał łącznie 1.520 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -506
Kryształ: -507
Deuter: -507
obrońca stracił łącznie 1.520 jednostek.
-
Tak z ciekawości, a takie osoby jak ja? krętacz czy nie?
Zdecydowanie! 25 lat więzienia lub 100 zł grzywny
Sam kiedyś często korzystałem ze skupu, sukces był jak uzbierałem 100kk deu, lepszy przelicznik dostałem.
Nawet planetkę ustawiłem w tym samym układzie co skup był, żeby wymiana była szybka i jak najmniej paliwa na mnie tracił. Wolałem mniejszy przelicznik niż przepalać anty, a i można było do kogo gębę otworzyć
Teraz sam mam +300kk deu na dzień i handlarza wzywam co 1-2 miesiące. Jedynie od sojusznika skupuje deu po 3-2-1, (mogę gorszy bo na PL nie gram), chce go zachęcić do dalszego rozwoju i nie marnowania anty na handlowanie małymi ilościami.
Mam nadzieje że blokada 3-2-1 to jest tylko tymczasowe rozwiązanie, które nie zostanie wprowadzone na innych serwerach xd
-
-
a poczekajcie za miesiac dodadza platne avatary i skiny
one już są, 50k AM ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
-
U niektórych w rankingu jest widoczna liczba statków, a u innych brak.
Sam ustawiasz co ma być widoczne i w jakiej kolejności. W profilu kliknij na "edytuj profil" (górny prawy róg okienka) i wtedy możesz edytować
-
Bym poczekał bo to tylko troche mniej surki, ale zaraz ląduje flotka która ma 40kkk sury a pojemności tylko na 20kkk
-
Pokazałeś jedną planetę to ciężko powiedzieć czy się sumują inne planety
Na każdej planecie mam tak samo i łączne bonusy wychodzą ponad 100% (kryształ~90%).
-
Mam ten sam problem, nie używam wtyczek a pojemność drastycznie spadła. Bonusy form życia nawalają