Z serwerem raczej nic. Wydaje mi się że obecne symulatory są rozwiązane w taki sposób, że korzystają z mocy obliczeniowej urządzenia, na którym są uruchomione. Sama bitwa musi zostać przeprowadzona (obliczona) na serwerze gry, ze względu na to, że potem do gry trafia szereg informacji (wynik bitwy, wielkość pz, pozostała niezniszczona flota, rabunek etc.). Symulacja daje jedynie dane statystyczne - poglądowe i dlatego może być wykonana "na zewnątrz".
Posts by Kmicic
-
-
W związku z informacją o zamknięciu dodatków TrashSim i OGotcha:
Tolerowane dodatki dla wersji 9.x.x
mam pomysł a za razem propozycję aby obie funkcjonalności zostały w końcu wzięte pod opiekę GF i zaimplementowane w grze jako jej stały element bez potrzeby korzystania z zewnętrznych stron czy dodatków.
Bezpośrednio ze skanów w Wiadomościach mogłaby być opcja przejścia (obok API i innych skrótów) do podstrony, która domyślnie będzie zawierała uzupełnione dane ze skanu, technologie gracza, oraz mechanizm symulacji walki uwzględniający min. obecne bonusy do prędkości jak i siły ataku czy pkt strukturalnych wynikające z wprowadzenia Form Życia.
Jak widzicie taki pomysł? Zapraszam do dyskusji.
-
Elegancko, 40 baniek to i ładnie stocznie zapcha. Gratulacje
-
-
-
Ryzyk Fizyk. Gratulacje, ładny zysk wyszedł.
-
Gratulacje, będzie na kolejne zabawki. Oby tak dalej.
-
Pierwszy STek pod nowym szyldem odhaczony, teraz może być tylko więcej i większych czego oczywiście życzę.
-
Gratulacje, oby więcej siedmiocyfrowych trafień.
-
Dużo nie skubnął. Piękne trafienie.
-
-
-
Starcie po 7-mej, ponad 700k % i 70kkk zysku, to nie może być przypadek. Gratulacje pięknej akcji.
-
-
Minimalnie w progu ale na plus. Dawno już Ci przestałem podliczać STeki. Obstawiam że ze 300 by było.
-
-
Ponad 60 baniek zysku
nie mam pytań. Tylko nie wydaj na kopalnie. -
44 bańki, zazdroszczę. Piękny strzał, tylko wydaj mądrze na kopalnie

-
Gratulacje. Piękne trafienie i zysk.
-
I tak ładnie siadło, a co najważniejsze jest paliwo na kolejne zabawy.