Posts by Avinashi

a jezeli chodzi Ci o to, ze wczesniej aretafktow nie bylo to jesli sie nie myle to dalej mozesz losowac bez artefaktow tak jak i my wczesniej :) nie jestem pewien, bo juz pozniej nie probowalem - zebrac arty i wybrac jest duzo szybciej :P

w sumie można :D

nie pomyślałam o tym. a jak nie siądzie losowanie to zawsze można przywrocić do tego co było wcześniej :D

tez jak usłyszałam ze będą artefakty to stwierdziłam że mogę ostatni raz losować a później będę kupować bo szczerze to nadzieję traciłam, że uda mi się na tych ostatnich 4 z 15 planet wylosować te konkretne badania :D niby byłam blisko ale jednak gra postanowiła nie pomagać :D

Szczerze to nie rozumiem o co Ci chodzi.... jeśli będziesz systematycznie latać w poszukiwaniu ras to artefakty szybko Ci się zapełnią. Owszem szybko się zużywają, ale przecież nie kupujesz wszystkich wszystkich badan.... zawsze jakieś będziesz wybierać za darmo.... Poza tym kilka razy wpadło mi po 1200-1500 artefaktów z jednej wiadomości. A ile razy mogło tyle wpaść w momencie jak już miałam max ilość artefaktów? Przynajmniej drugie tyle razy mogło w takiej ilości wpaść.

Druga sprawa to ciesz się, że wprowadzili artefakty bo tak to byś losował badania w nieskończoność i dalej mógłbyś nie mieć maksa badań jakie byś chciał....

Czy ktoś z Was może mi wytłumaczyć, dlaczego na dwóch różnych planetach z tymi samymi poziomami budynków form życia, mam różne wartości populacji? Dodam, że na obu planetach sa te same formy życia, a na jednej z nich jest nadprodukcja żywności. Pytanie w jaki sposób, skoro levele budynków na obu planetach są identyczne :/

kaeleshe maja budynek redukujący zużycie jedzenie - konwektor antymaterii - masz takie same poziomy tu i tu??

Wybudowałem kolejny poziom Akceleratora Metamorfozy i maksymalny poziom mieszkańców nie zwiększył się. Błąd w grze?

tutaj ja bym to rozumiała że zwiększają liczbę mieszkań - nie ludzi - w których mogą zamieszkać ludzie, ale nie wiem dokładnie jak to działa bo mam tylko rocktali :D

dlatego pisałam, że to ma sens w przypadku niższych lvl badań - niższe czyli krótsze.

Jeśli badanie na wszystch boostach dalej robi się długo to sens ma najzwyczajniej skrócenie - albo na 25% tanszym skracaniu, albo chociaż na zwrocie 15%. Czasem wystarczy o połowę jeśli uważamy że te 2 czy 3 tygodnie szybko zleci. jeśli chodzi o astro to już zależy od Ciebie - jaki czas to długo a jaki "szybko zleci"

jest jeszcze opcja - odkrywca (25% szybsze badania) + technokrata + event na szybsze badania - przy niższych lvl badań

Miałem niedługo zakładać temat w tej kwestii, więc podłącze się i zadam pytanie tutaj :)

Grając odkrywcą (-25%) + technokrata (-25%) + iwent na krótszy czas badań (-25%), czy to połączenie łącznie skróci mój czas badania o 75%? :)

wiadomo, że to byłoby piękne :D

ale rzeczywistość jest inna :)

Mike podał na przykładzie jak to wygląda

nie mniej jednak na tych 3 boostach masz czas krótszy o prawie 60%, więc sporo :)

technokrata + event skrócą czas badania o jakies 40% tak właściwie :P

w każdym razie nie będziesz mieć tak jak myślisz, że jak aktywujesz technokratę na evencie to badanie skroci sie o połowę i będziesz mógł kliknąć tylko raz za anty. Zawsze będą 2 kliknięcia. Jedno o połowę, drugie zakończ. Jeśli astro robi się już bardzo długo to warto skrócić, ale niższy poziom mogący się robić 2 miesiące bez niczego na evencie i technokracie może robić się już z 6 tygodni i nie masz za dużo anty, to możesz poczekać na event z tanszym skracaniem i skrócić tylko o połowę np

druga sprawa to jak robi się długo to po prostu zaczekaj na event z tanszym skracaniem, albo chociaż ze zwrotem anty - zawsze trochę taniej.

jest jeszcze opcja - odkrywca (25% szybsze badania) + technokrata + event na szybsze badania - przy niższych lvl badań

lub inna opcja - odkrywca (10% zniżki na skracanie) + tansze skracanie / zwrot anty (ale tansze skracanie to 25% taniej a zwrot max 15%)

ale z odkrywcą to tylko wtedy gdy ma się go z eventów, bo wiadomo ze kupowanie nie ma sensu :D

z tego co zauważyłam - chociaż nie przyglądałam się jakoś specjalnie - to nie da się zrobić tak że ludzie nie umierają gdy jedzenie spadnie do 0. bo jeśli jedzenie maleje to znaczy że ludzie umierają bo głodują. albo masz max możliwego żarcia, albo niedożywionych

czekac i modlic sie by znow nie umarli :) ja tak mamn codziennie :)

a jak zglaszalam to gracze pisali ze mam za malo jedzenia dlatego umieraja :lool:

To nie jest tak mialem problem bardzo podobny rozwiazalem go w prosty sposob nie transportuj zarcia bo jak produkujesz go troszke za malo i dostarczysz zarcie na full i nagle reszte zarcia zabierzesz to ludzie padaja do 0 nie wiem dlaczego ale chyba tak byc nie powinno

czy ja wiem? nie zabieram żarcia z planet...

,,Wszystkie oczekujące w kolejce badania dla tego poziomu zostaną usunięte, a zasoby wykorzystane do ich przeprowadzenia na tej planecie zostaną zwrócone''.

Dotyczy badań przy resecie.

słowo klucz OCZEKUJĄCE. surowce za badania czy budynki, które się wybudowały już nie zostaną zwrócone