Posts by Mrozu

Mrozu co ta za różnica że Ty sobie kupisz ze swojego konta czy dostaniesz z innego, czy kupisz sobie konto topowe w eko i na nim zbudujesz flotę za pieniążek??? przecież to co się dzieje i jaką możliwość dysproporcji w grze daje kupowanie floty czyli potencjalnie zamożniejszym "graczom" dając im tak wielką przewagę że nie ma szans w zwykłej grze tego odrobić a te dysproporcje będą dalej się pogłębiały, więc jaki sens jest grać normalnie, ja już naprawdę wolałem puszerów a nawet jak teraz na to patrzę to ekspedycje sprzed zmian bo wtedy każdy mógł to robić w tym momencie puszować się za dudki może robić tylko garstka ludzi ...

Trzeba zrobić ogólno serwerowy protest i wszyscy zainteresowani powinni włączyć urlop do odwołania i albo GF coś z tym zrobi albo ta garstka graczy będzie sobie grała sama ;)

Paczki są dostępne dla każdego. Niestety ale GF wprowadziło taką politykę. Kiedyś ciskalismy się że wprowadzili Admirałów i Antymaterie do gry. Ale dyspropocją jest to że ktoś kto nie ma eko może mieć przyrosty za dużo mniejsze pieniądze niż osoba z takim samym eko tylko dlatego że nie ma dojść do konta top ekowego. To jest tak samo jak gsówką która pracuje tylko po to żeby flociarz nie trafił gęsi na swoim głównym koncie. Jest to nie fair.

Witam. Chyba każdy kto w miare przegląda co się dzieje na różnych universach Widzi co się stało miedzy innymi na u68.

Nie łudźmy się GF paczek z surowcami ot tak nie usunie. Ale wpadłem na pomysł jak możnaby utrudnić życie Pusherom którzy wykorzystują antymaterie w moim mniemaniu w sposób nielegalny. Chodzi mi o sytuacje w której to konto topowe z Mega dużym eko wspiera po przepaleniu paczek konta flotowe bez eko które jest niżej w statystykach. Na ten moment według zasad nie łamią zasad Pushu. Ale czy jest tak w rzeczywistosci ?

A jakby wprowadzic mały update do zasad że surowce mogą być przesłane tylko z naturalnego wydobycia ? bez antymaterii ? Bo w tym momencie osoba bez Eko pobiera sobie nienaturalne korzyści z paczek a na to nie zapracowała w żaden sposób. Ekonom taki profit ma bo zdecydował się iść tą drogą i rozwinął swoje wydobycie na tyle że zakup paczki przynosi mu mega zyski. Tak wiem najlepiej jakby nie było paczek ale tak jak już wspomniałem tego od GF raczej cieżko oczekiwać. Jak macie pomysły co jeszcze zmienić to piszcie śmiało. Zapraszam do dyskusji.

Spoko, ale nie zdziw się Raien, że ty i inni będziecie sobie grali zaraz sami w tą grę ;)
    Krąży taka teoria, że GF ma już dosyć Ogame, bo za dużo ich to kosztuje, a za mało osób gra i płaci, więc chce wyciągnąć z gry ile się da i zamknąć ja, a najlepiej, żeby gracze sami odeszli :D . Dali więc bonusy +100% anty kilka razy w ciągu 30 dni, żeby wycisnąć ile się da od tych co chcą płacić i rzucą sie na to jak szczerbaty na suchary (nie zaniepokojeni tą nagłą szczodrością GF), a jednocześnie GF chciał zniechęcić tych co płacą okazyjnie, albo grają za darmo. W ten sposób gra sama umrze. Gracze odejdą, zostanie garstka osób po kilka miliardów punktów i więcej i GF zamknie grę, bo wg. regulaminu "wszystkie konta są własnością GF" i mogą z nimi zrobić co chcą ;) .

A co do latania na ekspy, to każdy mógł to robić, każdy mógł się pomęczyć, stawiać flotę, wysyłać, pilnować powrotów, pilnować na FSie, pilnować zbiorek PZ żeby ci nikt nie ukradł tego "Zysku", wściekać się jak wpadła jedna, czy kilka czarnych dziur dziennie, itd. To nie było tak, że "kupili" PZ z eksp bez wysiłku, czyli bez grania. Widocznie tobie się nie chciało wysilać. Chociaż może się mylę i latałeś. Widze za to ile masz pkt i w jakim czasie to zdobyłeś. Podobnie inni, podobni, w tym na uni 68 :) .
    A "bez grania" to się kupuje paczki :) Kupowanie paczek to "pay to win".
    Tyle w temacie.

Tak im sie ta gra nie opłaca że co 2 miesiące otwierają nowe serwery i mamy wyscig szczurów. Pograją tam miesiąc i elo . Tylko na starych universach ta gra żyje i taka jest prawda

Jeżeli jest tak jak mówicie i rzeczywiście z konta z dobrym eko płyną surowce z paczek na słabsze konta flotowe to dla mnie jest to omijanie zasad gry. Tak już każdy zrobić nie może. Na szczęście potencjalnie uderza to też w portfel GF więc jest nadzieja że się za to wezmą bo dla mnie podchodzi to pod handel surowcami za pieniądze.
    Dalej jednak uważam że gracz nie łamie zasad jeżeli sam ze swojego eko sie rozwija za anty.

Art , Panda możecie się jakoś odnieść do tego ? Może czas poprawić zasady i wprowadzić zakaz przesyłąnia surowców do słabszego gracza jeżeli pochodzą one z antymaterii ? Bo rozumiem że bez dowodu przelewu nie możecie zbanować ?

Mrozu. A Ty jestes adwokat??

Jego kasa jego sprawa. Wątpie jednak że ktoś kto ma głowę w tym miejscu co wiekszość ludzi wyda paredziesiat tys cebulaków na grę xd

Choć może i tacy są :trollface:

Więc to musi być przekręt że nagle wszyscy z sojuszy SZO lecą w górę po pare miliardów pkt....

NIe gram na u68. Nie wiem kto ma jakie eko. Skoro jest przekręt to zgłaszaj niech zbadają temat. A nie co temat to kwik i wyzwiska od pusherów z twojej strony. Jak dupa piecze to sobie posmaruj. Każdy swoje pieniądze wydaje na to , na co ma ochotę. I dopóki nie łamie przy tym prawa to nikomu nic do tego.

Proponuje trochę spokojniej. (Można pisać grzeczniej.) Czy Antharas złamał zasadę Pushu ? Pozyskał surowce nielegalnie ? Wydał pieniądze z Własnej kieszeni. Ale nie jak Pusherzy na konta słupy/Gsówki/ Deuterówki czy co tam jeszcze sobie pusherzy potrafią wymyśleć. Wydał te pieniądze na opcje w grze która jest dostępna dla wszystkich(nikt nie ma jej zbanowanej). Zamiast cisnąć się do GF to ciśniesz się do Typa który tutaj nic nie zawinił. No chyba że to on wprowadził te ''udogodnienia'' w grze to wtedy niech sie goni.

Pragnę przypomnieć że Push w tej grze istnieje od samego początku i każde takie działanie może być zgłoszone do Operatora gry i dana osoba zostanie zbanowana

Mi się podoba to STarcie, choć mój Sojusznik w nim ucierpiał, podoba mi się gdyż są dwa typy Obrońcy Górnika , ten który godzi się i odpuszcza i ten który niczym kamikaze robi wszystko aby agresor miał jak największe straty i to się szanuje, aaa jest jeszcze trzeci typ Obrońcy nic nie robi oprócz tego że zaczyna strzelać rakietami oraz zaczyna spamować podgląd :)

Życzę SzO obu Panom i Gratuluję Gregorowi za Kohones!

Strat dużych obrońca nie ma . A raczej żeby być dokładnym : We flocie nie ma bo obrone i tak by stracił nie zależnie czy by zostawił gsy czy nie. Zostawiając gsy chociaż trochę sobie odebrał.

A co do tych obrońców co rakietują to ja tego typu gracza akurat nigdy nie zrozumiem. Tylko sobie wstrzymują rozwój.

Witam.
    Obrońca obserwowany od dłuższego czasu. lot na minutkach które zgadzały się z tym co było widoczne na fali.
    Pozdrawiam Sojusz , Znajomych i dostawców dexu.
    Obrońcy życzę Odbudowy.

https://www.youtube.com/watch?v=lWA2pjMjpBs

Dnia 13-01-2022 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Mrozu [KGH]

Okręt wojenny 406.087

Pancernik 321.068

Obrońca diament [B_B]

Mały transporter 464.523

Duży transporter 302.944

Lekki myśliwiec 125.041

Ciężki myśliwiec 55.200

Krążownik 51.788

Okręt wojenny 11.072

Statek kolonizacyjny 1

Recykler 11.005

Sonda szpiegowska 393.985

Bombowiec 7.880

Niszczyciel 8.327

Gwiazda Śmierci 212

Pancernik 54.637

Reaper 3.718

Pathfinder 20.328

Wyrzutnia rakiet 1.346

Lekkie działo laserowe 173

Ciężkie działo laserowe 212

Działo Gaussa 98

Działo jonowe 215

Wyrzutnia plazmy 2

Po bitwie...

Agresor Mrozu [KGH]

Okręt wojenny 377.463 ( -28.624 )

Pancernik 303.951 ( -17.117 )

Obrońca diament [B_B]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

500.366.095 Metalu, 477.333.405 Kryształu i 451.784.450 Deuteru

922.936.912 Metalu, 202 Kryształu i 194.070.225 Deuteru

461.468.456 Metalu, 101 Kryształu i 97.035.113 Deuteru

30.736.228 Metalu, 51 Kryształu i 48.517.595 Deuteru

114 Metalu, 25 Kryształu i 24.258.798 Deuteru

Agresor stracił łącznie 3.172.385.000 jednostek.

Całkowite straty atakujących, wliczając farmingi: 3.176.115.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 19.053.479.000 jednostek.

Całkowite straty obrońców, wliczając farmingi: 19.080.621.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 3.291.020.100 metalu i 2.805.438.600 kryształu.

Dodatkowe pole zniszczeń po dofarmieniach: 513.900 metalu i 533.700 kryształu.

Agresor przejął łącznie 3.208.507.770 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Szczątków zebranych przez agresor(ów):

3.291.263.550 Metalu i 2.805.724.125 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 3.403.471.355

Kryształ: 2.167.241.909

Deuter: 558.667.181

agresor zyskał łącznie 6.129.380.445 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -11.110.412.305

Kryształ: -8.724.962.284

Deuter: -2.453.754.181

obrońca stracił łącznie 22.289.128.770 jednostek.