Posts by Mrozu

a może zamiast nowych UNI w all krajach zrobić tylko 1 UNI dla wszystkich krajów :D? Tego jeszcze nie było chyba :D i możliwość rejestracji i logowania z każdego kraju a nie np że tylko na ogame.de czy org

Nie ma już ograniczenia rejestracji. Możesz grać na dowolnym uni, dowolnej społeczności.

Tu raczej chodziło o Multiversum :) żeby gracze z każdego kraju trafili na jeden server.

a lepiej było by wprowadzić że każdy handel trzeba zgłosić w tickecie to po pierwsze

Nie przejdzie żaden pomysł który generuje dodatkowe zgłoszenia. Patrzyłeś w zakładkę team? Jest 1 GO, 1 GO-rekrutacja i 0 SGO. No na pewno miałby kto robić te zgłoszenia.

po drugie ograniczyć handel ilością wymienianych surowców względem wartości punktowej danego konta

Mam 10kkk punktów, to ile mogę kupić surowców dziennie 1kkk? Co jak będzie mi chciało więcej osób sprzedać deuter, kogo mam wybrać? :)

Wystarczy dać obostrzenie 12-13kkk dexu na tydzien miedzy graczami. Więcej nikt nie ma wydobycia tygodniowego na universach przecież.

Może niech GF wprowadzi aktualizacje która pozwoli wpisać tylko po 1 statku z każdego rodzaju i dowolną liczbę dt i mt.

Chodzi mi tu o flote ekspedycyjną .

I było by po kłopocie...

A od kiedy to są ograniczenia co można a czego nie można wysłać na ekspedycje? to wprowadzmy tez limity że można wysłać do ataku tylko 100 pancerników i 100 rozpruwaczy. Reszta to tylko LM i CM . bo tak

Każdy może mieć troche gorszy dzień. Mimo wszystko Art taka odpowiedź z Twojej strony jest nie na miejscu. Czasy komuny mineły lata temu i o ile cały team pod tobą robi za talon na k* i balon to Ty dostajesz za swoją pracę wypłatę. Zastanów się na spokojnie czy rzeczywiscie Twoja odpowiedz przystoi osobie na Twoim stanowisku. Podpowiem Ci. Nie przystoi nawet modowi z forum.

A od kiedy to GF narzuca co ma być wysłane na ekspedycje i kiedy, a co nie ? Obrońca został pokrzywdzony w tym wypadku bo starcie było inne. Jakby wysłał całą flote na ekspa i dostał czarną dziure to by mu też dopisali flote z powrotem? Jakim prawem starcie uznali za odbyte skoro w tym czasie powstało inny raport? I skoro obrońca nie złamał zasad ( bugusing) dlaczego został ukarany? Bo antymaterii nie kupuje tyle co atakujący?Czy może jest jakiś inny powód?

Wy jako support powinniście zrobić wszystko, aby atakujący mogli wkleić tu prawidłowy raport i starcie powinno się liczyć do rankingów, bo atakującym się to po prostu należy.

Nie ma podstaw ani powodu, by mieli zostać okradzeni z tego starcia i jego fenomenalnego wyniku!

A co ma support do tego? :popcorn:

Zeby odpowiedziec sobie na to pytanie, nalezy przetlumaczyc z j. ang. na j. pol. slowo 'support' (wsparcie).

cale to starcie to niezla ironia, chlopaki sie doslownie przepaczkowali ;) dla normalnego, nie naduzywajacego antymaterii gracza takie liczby, a co za tym idzie rowniez ten blad - sa nieosiagalne.

A czasy rynku są Ci obce? Są konta które kilka lat temu też były napuchnięte do granic możliwości bo rynek dzialał jak działał. Wtedy też płacz był? Paczki są dostępne dla każdego. Krzywe akcje na rynku to było łamanie zasad gry, a wielu graczy ukaranych nie zostało po dziś dzień. Paczki w żaden sposób nie łamią tych zasad więc zwalanie na paczki to głupota. To raczej twórcy gry powinni przewidzieć wcześniej co się stanie skoro dodali do gry taką a nie inną możliwość. Same paczki nie wystartowały i nie zezłomowały.

No ja mogę tylko pogratulować starcia. Valhalla Megan Adam Gratulacje bo przypuszczam że nie wiele osób poświęca na tą gre tyle czasu co Wy i rozumiem rozgoryczenie które jest bankowo. Problem ten jest już od dawna i zarówno Polski Team jak i Team globalny nic z tym problemem nie zrobił. Znaczy się zrobił. Celowo dali błędną informacje że błąd został naprawiony. Obrońcy życzę Szo a Atakierom przetopu surowców bo może naiwnie liczę na to że jednak tym razem Team ogame na świecie nie zawiedzie. Gratulacje TOP 1 ACS na Świecie.

Valhalla Megan Gratulacje wyliczanki. Szkoda tylko że pomimo iż nie gram flotą już od 2 lat, to błędy nadal są takie same. Człowiek chciałby wrócić sobie do grania flotą bo widzi że ta gra nadal może dać przyjemność, ale dzieki takim starciom odrazu dostaje strzała w twarz na otrzeźwienie i zadaje sobie pytanie: Po co tracić czas?

Art Mam nadzieję że dostaniemy odpowiedź jako cała społeczność Kalyke bo to nie jest problem dotyczący tylko tego starcia. Universum pod względem technicznym jest w strasznym stanie. Konta na tym uni i są potężne, Po fuzji graczy jest tutaj dość sporo i byłoby miło jakby Gameforge w końcu coś zrobiło.

No, no wyliczyć FS na kolonizują bez kolonizatora to już sztuka 😁😁😁 nieźle zatankowane 😁😁😁

Kolon został na orbicie razem z planetą, magazyny były pełne (nowo utworzona) więc surka wróciła na moona z resztą floty :saint: :stick:

A od kiedy niby to zmienili? Ja kolonki słałem zawsze z surowcami odrazu i zawsze zostawały na nowej planecie pomimo braku magazynów. Coś mi się tu nie klei z tym liczeniem kolonizuj bo jakby takiego fsa robił to słałby to w układzie a w układzie żadnej porzucaonej planety nie ma a ta znika dopiero kolejnego dnia po 3 w nocy. Tankowania mimo wszystko gratuluje

Ale wiecie że fs można zrobić jako lot wojenny i wtedy prędkość pokojowa nie ma znaczenia?

Natomiast chory jestem jak widzę czas zwózki surowców i ekspedycji. Na Juno robiłem zwózkę 15 minut przed pójściem spać. Tutaj strach wysłać ekspy kilka godzin przed wysyłką fs bo jak się trafi opóźniony to go nie odbiorę. Trzeba "kończyć" aktywności na 3 godziny przed snem.

Proponuje tak robić :) najlepiej z planet. zobaczymy jak długo będziesz flote miał.

fs z gs przy x1 będzie inny niż przy x2. Jak Ty podstaw gry nie rozumiesz to po co sie udzielasz? ten sam fs na różnych prędkosciach będzie trwał krócej. to raczej jest logiczne dla każdego kto chociaż chwile pograł w tą gre.